Против акне/пъпки по лицето 14

• 60 766
  • 764
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Краси,
Този последния самостоятелно ли се маже? И колко време го ползвахте вие?
А защо не заедно Епи и Скинорен? Баш тъй предписа последната дерматоложка Head Band

Витамин Ц ми казаха в темата.
как точно??.

# 586
  • Washington,USA
Краси,
А защо не заедно Епи и Скинорен? Баш тъй предписа последната дерматоложка Head Band

как точно??.

Зависи от серума, крема...
Иначе на опаковката трябва да пише.

# 587
Краси,

как точно??.

Смостоятелно , два пъти дневно сутрин и вечер от 6 седмици. Червените белези избледняват. При нас Епидуо и Скинорен заедно доведе до изгорена, червена кожа , щипеща от всеки крем. Витамин С е серум , слага се преди хидратация. Не знам обаче дали е ОК да се ползват много неща с Епидуо освен хидратация и слънцезащита

# 588
  • Пловдив
Краси, а само него ли мазахте? Без др.кремове, нали така?
А трябва ли да е спряло акнето да избива? Т.е да няма активно акне и тогава да се маже с тоя крем?

А, разбрах сега за вит.Ц...мислих че за ампула става сума.

А колко време трябва да почива кожата от Епи, напр. за да почнем с нов продукт.

# 589
При нас активното акне почти изчезна и след това започна да маже крема на Murad. Епидуо е много хубав за акне, но му трябва повече време да се разгърне и “пържи” пъпките, не бързайте със смяната. Не го нанасяйте само върху лезиите, а върху цяло лице в малко количество- така предотвратява появата на нови пъпки. Първоначално може да има влошаване.
  Почти нищо за мазане обаче  няма голям ефект , ако акнето е  хормонално ,момичетата страдат от това повече, след овулация започват да избиват .
  Червените петна така или иначе ще изчезнат, не трябва да ви притесняват, при някои може да отнеме и половин година, те не са тревожни,  проблем са вдлъбнати и изпъкнал. белези, но за терапия срещу тях трябва да се стопира активното акне. Ако мислите да правите химически пилинг и т.н.  поне месец преди това е хубаво да са спряни ретиноидите ( Епидуо ), защото по- чувствителната кожа може реагира много зле.
За терапия с Епидуо е достатъчен измивен продукт , хидратация и слънцезащитен крем. Епидуо се слага само вечер .
Има и още едно силно мазило вместо Епидуо, но и то е с рецепта - крем Акнатак ( третиноин и антибиотик )
Вътрешно може да се пие витамини А Е С Д, Б6, пробиотик и да се приема комбинация от цинк и мед ( Zinc, Copper), защото само с прием на цинк може да се предизвика недостиг на мед . Често акнето е изява  на недостиг на някой минерал или витамин - може да се изследва за дефицит на Цинк, витамин Д и Б12.  Повечето хора имат дефицити.

# 590
  • Пловдив
Да, знам ги повечето неща...Мажем го вече 3г. Понякога има ефект, после не...бяхме спрели за известно време и сега пак редовно.
За сина ми говоря. Хормонално ще излете, та...Confused
И лазер сме оравили и още и още...без някой да каже какво трябва на активно акне и какво не. Ама нали за едни пари всичко може.
Пие в момента бирена мая. И пробиотик съм давала и какво ли не. Търся сега табл.джоджен, ама са ги спрели. Едонствено I herb, ако ги пуснат.

# 591
  • Washington,USA
Да, знам ги повечето неща...Мажем го вече 3г. Понякога има ефект, после не...бяхме спрели за известно време и сега пак редовно.
За сина ми говоря. Хормонално ще излете, та...Confused
И лазер сме оравили и още и още...без някой да каже какво трябва на активно акне и какво не. Ама нали за едни пари всичко може.
Пие в момента бирена мая. И пробиотик съм давала и какво ли не. Търся сега табл.джоджен, ама са ги спрели. Едонствено I herb, ако ги пуснат.

И чай става... Не е задължително таблетки.

# 592
Обикновен Джоджен от пазара, изсушен, две супени лъжици на половин литър и е същото, но вашето дете е момче и май не е подходящо за него, защото джоджена намалява тестостерона, а на него му е много нужен. Такъв чай пият момичетата с поликистозни яйчници.  Има една друга добавка - Берберин ( природен антибиотик ), пие се два пъти дневно по 500 мг с храната - трепе лошите бактерии и оказва полезно влияние на червата, може да пие таблетки/чай от коприва. При нас бирената мая ( добавката на биотрейд) не ни понесе и избиха много пъпки.   За три години кожата му е свикнала с Епидуо и трябва да го смените с нещо друго.
Ако кръвната му картина е в норма и не се повлиява гадното акне може да пие Роакутан - знам, че при някои хора има странични реакции, тяхната сила зависи от дозата , но при повечето момчета е трайно решение на проблема.

# 593
  • Washington,USA
Женско биле също помага

# 594
Здравейте! Някой правил ли си е процедурата biorepeelcl3 за справяне с акне?

# 595
  • Пловдив
Чай няма да иска...
А не е ли именно идеята да се намали тоя тестостерон?

Роакутан не смея, честно...

А колко трябва да изчакам, за да въведа ново мазило?

# 596
  • София
И аз вчера цяла вечер четох темата за Роакутана. Предполагам, че с него ще се реши веднъж завинаги проблема, но и аз някак не смея още. При моя младеж започнаха да се появяват големи червени пъпки и на челото над едната вежда.Sad. Там до сега (5 години ще станат) изобщо не са му излизали. Направо ми иде да се гръмна вече. Sad . А и виждам как му се отразява на самочувствието това.
Опитах да запиша час при една дерматоложка в квартала, то се оказа, че е толкова прехвалена и търсена, че чак за края на април има свободен час.Sad
Ще пробвам епидуото да го нанасяме на целите бузи, а не само локално. Лошото е, че той е постоянно на планина, а там положението със слънцето е по-зле и от морето.
При момчетата правят ли се някакви кръвни изслвдвания, за да се търси причинител на акнето? Някакви дефицити на витамини, хормони, КЗ, инсулин?

# 597
  • Бургас
Skiorche,  моя младеж една прехвалена в нашия град дерматоложка го беше накарала да изследва няколко неща - Тестостерон, Хеликобактер пилори, вит.Д......мога да проверя имаше ли и друго, май бяха 4-5 неща, всичко обаче излезе в норма при него

# 598
  • Пловдив
Още от началото мажем Епи на цяло лице.
Ние пускахме кр.картина и хормони и леко кр.захар и тестостерона са височки. Ама дерматоложката каза нормално Confused и че за момче няма как да се регулират хормоните.

# 599
И аз вчера цяла вечер четох темата за Роакутана. Предполагам, че с него ще се реши веднъж завинаги проблема, но и аз някак не смея още.

Изобщо не се решава веднъж завинаги проблема. Пих го преди години имаше някакво затишие няколко години и сега отново положението е същото.

Общи условия

Активация на акаунт