Женен ли е - лъже

• 23 904
  • 691
  •   1
Отговори
# 135
Имало, нямало, ако се е загаджил с домашната помощница, не бих го изтраяла. Урок си е, да, но на мен не ми се вижда нищо чак толкова благородно. Довел я сам вкъщи да помага на тежко бременна жена и после...влюбил се. Че го и обявил, обаче останал вкъщи... Светулчица, важното е, че е минало и всичко сте добре Simple Smile

# 136
  • София
Не беше домашна помощница,  имаше обект и я нае за персонал, тъй като е болен работохолик и работеше от сутрин до вечер сам. И за да е повече до мен през бременността я нае Simple Smile
Пак казвам, много ме боля. И в началото, ако имах вълшебна пръчица щях да променя събитията да  не се срещнат. След толкова време и анализи - не бих променила нищичко.
Между другото урокът беше за всички.
И за  него, който е толкова праволинеен, че винаги знае как ще постъпи, какво е правилно... дръжчици Simple Smile Опитахме - 10 месеца - не можа да я преодолее. И накрая все пак аз взех решението и приключих. Ако сега ми се случи няма да го изтъпя повече от седмица да ми се мотае в краката и да ми страда.
И за нея (между другото повечето хора обвиняват 3тия човек). Аз пък не. Аз съм на мнение, че тя не ми се е вричала във вярност и обич, тъй че...
Е, няма как да сме 1ви приятелки с нея,  но общо сме приятели и поддържаме адекватни взаимооношения. И то точно, че нямаше изневяра.  А сега с  бебето... ехххх, защо не направят и училище за бебета - нараво отивам там Simple Smile
Макар, че моите 5годишни не са много по-далече Simple Smile                    

# 137
Светулчица, много си благородна. Не бих била приятелка с жена, наета от бившия ми мъж да ми помага (!!!) и свалила се с него в този период. Просто не виждам ама никаква причина да си го причиня.

# 138
Светулчица, много си благородна. Не бих била приятелка с жена, наета от бившия ми мъж да ми помага (!!!) и свалила се с него в този период. Просто не виждам ама никаква причина да си го причиня.

Добре де, постът на Светулчица е точно над твоя... Прочети го поне. Аз също ѝ вярвам. Все пак тя го познава този човек, не ние.

# 139
  • София
Ами... не е толкова благородство. В цялата ситуация имаше УВАЖЕНИЕ, въпреки болката.
Освен това, колкото и болка да получих и да има своите жертви аз НЕ СЪЖАЛЯВАМ. Доволна е силна дума, но но наистина не бих променила нещата. Само, ако можех да съм по-твърда и да не си хабя сълзите 10 месеца. Ама... нямаше как да го знам. Някои уроци се учат от опита.
Все пак за пръв път ме зарязваха. Нали знаеш - мислиш си, че не можеш да дишаш  без него.
Брей!
Ти да видиш!

Просто аз съм човек, който винаги извлича позитивното от всяка ситуация. Поне се опитвам! Понякога  го осъзнаваме много след случката. Но в крайна сметка животът е такъв, и ние сме това, което сме, точно зарaди ситуцaиите, които са ни се случили. И вярвам, че всяко нещо е за  добро, дори и след време.
Отварям скоба - едно единствено нещо не може да е позитивно. Но пък е очакваният изход на всеки един.

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 18:17 от Светулчица

# 140
Аз не коментирам дали й вярвам. Казвам, че човек, влязъл в дома ми да помага, значи и аз съм му гласувала доверие и после не бих контактувала излишно след подобно развитие. Пък какво и дали и кога имало, слабо ще ме вълнува, като е минало.

# 141
Светулчице, докато те четях сякаш усетих от болката и горчивината, която си преживяла. И въпреки всичко си толкова добра и не веднъж си ги давала за пример като двойка и им се радваш. Наистина си великодушна.

# 142
  • София
Думите ми не целят нищо по въпроса със Светулчица, но подобно благородство съм виждала само заради пари. Много пари.

# 143
Всичко ли е пари?...

# 144
Аз не коментирам дали й вярвам. Казвам, че човек, влязъл в дома ми да помага, значи и аз съм му гласувала доверие и после не бих контактувала излишно след подобно развитие. Пък какво и дали и кога имало, слабо ще ме вълнува, като е минало.

Затова те помолих да прочетеш каквото коментираш. Няма човек, влязъл в дома ѝ - мъжът ѝ е наел жената за персонал някъде си, за да може ТОЙ да стои вкъщи. Жената не е влязла да помага на Светулчица в дома ѝ.

# 145
Извинявам се, и аз помислих точно същото.

Spiritlight наистина аз съм се объркала, прочетох, че е наел жената, за да е тя до Светулчица. А то тя му била заместница в работата - демек свалка с персонала. Пак кофти.

# 146
Няма великодушие, има приемане.
Повечето хора реагират при подобни ситуации първосигнално – като обидени малки деца и от безсилие започват да злобеят и да правят мръсотийки.
По-мъдрите и осъзнати хора нямат подобни реакции. Наранени са, тъгуват, боли ги, но приемат и продължават. Насила не можеш да държиш някого, нито имаш право да му държиш сметка, ако е направил друг избор в живота си.

# 147
  • София
Пари? Той замина за чужбина без пукнат лев, за да посъбере нещо, защото нямаше с какво да си плаща квартирата, след като напусна дома ми. И за да върне куп борчове, които взе заради малкия му бизнес, който фалира.

Между другото това беше една основна наша грешка - живяхме с баба ми (мир на праха ѝ), за да не плащаме квартира. За да пестим пустите пари. Е, платихме си цената по друг начин.
И не, и моята учителкса заплата не е кой знае колко.
Ха, пари Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 16:46 от Светулчица

# 148
Естествено, че бих приела и продължила. За приятели обаче избирам други хора Simple Smile

# 149
  • София
Не е нужно да се обясняваш защо и какво, написах, че не е за теб.

Но пък продължавам да не вярвам на господина и годишната му платонична любов.

Общи условия

Активация на акаунт