240 танцуващи снежинки в празничната НЕМСКА тема

• 33 915
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Дени, за малко дни и за малка група не бих поемала риска с наемане на апартамент. Разликата в цените с хотел е малка. Не е и нужно да е в топ-център. Стига наблизо да има спирка на метрото, всичко важно става лесно достъпно.
Ние бяхме 6 човека и беше важно да сме всички заедно и с налична кухня, че двама са на специален хранителен режим, затова опция хотел беше почти невъзможна.

# 556
  • MA
Здравейте, имам едно бързо питане. Как стои въпросът с летенето към България с малко дете, ако единият родител не пътува. Четох, че не трябва пълномощно, но все пак ми е малко притеснено, да не би да ни спрат на летището, ако някой не е на кеф. Благодаря ви!

# 557
  • München, Deutschland
Берлин го обикаляхме миналия януари в най-големия студ. Луди хора, обаче тогава ни се отвори време. За да не замръзнем редувахме половин ден по улиците, половин ден в музей. Обядвахме или пиехме кафе в кафетата на музеите. Уютно и спокойно е. За Пергамон музеум бяхме с предварителни билети, че дори и през януари в делничен ден си има опашки.
Дайте сега някакви идеи за Хамбург в началото на април. Три дни сме букнали там, чете, чета и нещо не го усещам този град. Сигурно съм в голяма грешка, но нищо не ме грабва. И като си помисля, че може пак да ми е студено и ...

На мен много ми хареса Хамбург, уникален парти град. Писала съм в предни теми, затова тук само с две думи ще кажа. Много ми хареса тунела под реката, както и Реепербан. На последния ви съветвам вечер да си хапнете фишбрьотхен с коктейли и после може да правите pub crawl. После се забавлявахме да влизаме по секс шоовете, защото там има отпред промоутърки и те канят или за барче, или за секс шоп и виждаш всякакви хора, всичките яко парти настроени. Самото влизане по секс шоповете беше по-скоро като да влезеш в музей и за бъзика, не мисля, че особено много хора купуваха нещо.

Готино за разходка беше още нещо като алейка покрай пристанището, минаваше се и покрай някаква църква. Друго, което аз харесах, е типично северната архитектура с дребните тухлички, затова много ми хареса и кварталът с каналите. Освен типичната архитектура, има и нови постройки с доста авангарден външен вид.

Бях отдавна и тогава още строяха филхармонията, но вече е готова и можете и там да гледате някой мюзикъл, ако ви интересуват такива неща.

Други детайли от града не помня, а и като студентка тогава нямах кой знае какви средства да изследвам града, както би могло.

Даже понеже дойче бан пуска някакви много евтини билети и имаше ИЦЕ за 35 евро от Мю до Хамбург се чудех дали да не идем пак. Simple Smile

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 12:22 от chrissy

# 558
  • гр.София
Здравейте, имам едно бързо питане. Как стои въпросът с летенето към България с малко дете, ако единият родител не пътува. Четох, че не трябва пълномощно, но все пак ми е малко притеснено, да не би да ни спрат на летището, ако някой не е на кеф. Благодаря ви!
Само паспорт на детето, пълномощно ако е български гражданин не ти трябва посока България! Преди два месеца летях с дъщеря ми 🙂

# 559
  • MA
Не е български гражданин, само с немски паспорт е детето. Аз също съм с немска лична карта. Имам и българска де, ама сигурно е по-зле, ако сме с различни документи…

# 560
  • Am Dorf (BB)
EDC, трябва ти пълномощно от таткото. А ти на Бг граница трябва да се идентифицираш с бг документ, нищо че имаш и немски.

# 561
  • Пловдив
Криси, много благодаря. И аз горе-долу това набелязах, може би без секс квартала. От Амстердам ми е останало много тягостно чувство за подобно място. То и за там нямах желание да ходим, но случайно кривнахме по едни улички и се озовахме сред червените фенери. Че и с децата бяхме, за щастие хич не се впечатлиха, но се изнесохме бързо-бързо.

# 562
The Game не може толкова да не намерите какво да правите в Хамбург. Хапване на Fischbrötchen или гледане на König der Löwen

# 563
  • Немция
За Берлин не се и съмнявам, че 1 седмица не стига. Само зоопаркът се води най-голям в Европа, на огромна площ е.
Отделно Потсдам, който е красив.
Ходи ни се и на Тropical Island, който е близо до Берлин.

The Game, на Хамбург най-голямото очарование се върти около водата. Като за семейство, Реепербан едва ли ще е най-важното.
Няколко идеи от мен:

1. Пристанището
Около Elbphilharmonie има голям нов квартал.
Не забравяйте Speicherstadt!

2. Старата част на пристанището Landungsbrücken
Идея- музей- платноходен кораб.

Оттам се вземат корабчета, които са градски транспорт, посока Altona, Finkenwerder  и още, още ..
На Altona има плаж, при слънчево меко време е идеално за почивка.
Blankenese, районът с тлъстите вили, който е разположен на хълм срещу пристанището.
Там ходене му е майката.
До Rissen, пак в тази посока, има чудесна ботаническа градина. Растения дори и от Нова Зеландия има, черна папратова палма.

3. Районът около Алстера.
Край малкия Алстер и Ратхаус е пъпа на града.
Там ходене му е майката.
Може да вземете туристически автобус, който има голям маршрут.

4. Големият Алстер - там туристическо корабче.
Една пълна обиколка около Алстера пеш и в околните улици е задължително.

5. Около Университета, на Dammtor  има парк Planten un Blomen, вечерно време има светещи, пеещи фонтани .

Стига толкова засега.
Пожелавам ви сухо време, че дъжд не е желателен.

В Хамбург съм и живяла, и ходя все още периодично.

И малко снимки от миналата година от прекрасните разходки с градския транспорт по Елба. Smile

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 13:46 от Бибит

# 564
  • Пловдив
А, ще намерим, аз съм нещотърсач и при вдъхновение мога да организирам много нетипични екскурзии. Обичаме да виждаме неща извън топ забележителностите. Риба не обичам, вятър не обичам и за ужас на много хора и без голяма вода мога да живея Satisfied. Чакам си вдъхновението.Smile

Благодаря, Бибит!

# 565
  • Am Dorf (BB)
The Game, може първият ден да направите обиколка с hop on, hop of bus, и от това, което видите да решите за следващите дни къде искате да се разходите (изключая посещението на мюзикъл или други атракции с билети, които си изискват vorlauf). Разходка с корабче също е приятно, посещение на пристанището, на рибния пазар, комбинирано с хапване... Аз съм била един път в края на април и си спомням брулещия вятър, съобразете това при изборът на дрехи. На репабан бяхме набързо, как да се изразя - не е в моят кръг на интереси, бързо се изпарихме 🤣  Има страОтни ресторанти, та... кулинсрно може доста добре да запълбите времето също.

# 566
Аз съм заплюла в Хамбург Miniatur Wunderland и пристанището. Там ли е пазара с риба Бибит?

# 567
  • Немция
Рейна, не е съвсем близо, но в района. За Fischmarkt-a обаче трябва да се става много рано, не е за всеки това. Grin
Miniatur Wunderland не го споменах, че The Game е с големи деца, ако не се бъркам.

# 568
  • München, Deutschland
Ама Бибитче, тя не каза, че ще пътува с деца (нямам идея и колко големи биха били децата). За деца нямаше и пъб кроул да предлагам, ама това с децата не беше в условието. Simple Smile

# 569
  • Пловдив
Големи са ми децата, дъщеря ми няма да идва с нас. Тя ходи преди години с класа си и беше най-впечатлена от разходка в някакъв природен парк, видяли са тюлени и морски звезди. Това, естествено извън града. Любек ни е другата дестинация. Там съм сигурна, че ще ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт