240 танцуващи снежинки в празничната НЕМСКА тема

• 33 911
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
  • München, Deutschland
TheGame, понеже ние тогава спахме нискобюджетно и извън града, ми хрумва да ти кажа, че наоколо казват, че имало много хубава природа. Lüneburger Heide се казва областта. Лично аз предпочитам град, архитектура, движение и хора, а не природни красоти, така че конкретни предложения не мога да дам, освен въпросното Heide...

# 571
Ние обичаме Берлин. Преди години живеехме съвсем наблизо и уикендите ги прекарвахме там. После се преместихме и сега сме сравнително далеч, но го посещаваме периодично. Много интересен град.

# 572
Любек и на мен ми е следваща дестинация. Само се чудя дали да не идем за Коледен пазар или по друго годишно време.

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 16:50 от bella-ciao

# 573
Miniatur Wunderland - не бях дете ама много ми хареса. Smile

# 574
  • Немция
В Lübeck съм била.

На мен ми се иска да отскочим до Schwerin, когато сме в посока Хамбург - замъкът край езерото е прекрасен.

Северът си има своя чар, особено край морето.

# 575
  • Германия
Ние ходим всяка година специално заради Miniatur Wunderland като завършат поредният проект. И всеки път обиколка с корабче правим. Преди 2 години уцелихме случайно парад на регати. Беше много яко!

# 576
В Хамбург винаги духа студен вятър, вземете си подходящи якета поне с качулка. Аз за април бих си взела и тънка шапка и шал. В тунела под Елба също е много студено, но си заслужава да го минете. Ако сте с кола, по-добре спрете откъм неатрактивната стана на тунела, има голям паркинг.
Към препоръките ще добавя и разходка с корабче из Шпайхерщадт, тръгват от кейовете до тунела. Не се хвърляйте на големите шики-мики кораби, те се движат само в голямата вода около пристанището Grinning Има по-малки ниски лодки, които минават в тесните канали под мостовете, там е много по-интересно.
Ако искате билети за филхармонията ги купете възможно най-рано, свършват бързо. Има и други хубави концертни зали. Или мюзикъл, за децата може да е интересно.
И да не пропуснете да ядете бакфиш с помес и ремуладе, че иначе все едно не сте били на север Grinning Най-вкусната риба не е непременно в най-лъскавите ресторанти. До Репербан има рибен пазар рано сутрин, там била най-хубавата риба, но ние не сме ставали чак толкова рано сутрин.

В Любек е хубаво и на Коледа, но има мнооого за разхождане, аз бих предпочела лятото. С корабче до Травемюнде или пеша из града, чудно е.

# 577
Криси, много благодаря. И аз горе-долу това набелязах, може би без секс квартала. От Амстердам ми е останало много тягостно чувство за подобно място. То и за там нямах желание да ходим, но случайно кривнахме по едни улички и се озовахме сред червените фенери. Че и с децата бяхме, за щастие хич не се впечатлиха, но се изнесохме бързо-бързо.

Както и другите са написали, Хамбург е страхотен град, един от най-хубавите в Германия. Има невероятни парти места, прекрасно пристанище и уличката успоредна на него, хоп он-хоп офф автобусите вършат страхотна работа особено ако вали Sunglasses ! Освен центъра и вече споделените възможности, също така има много квартали които си заслужава да се видят!

Любек е също много хубаво място, има и плаж, а сладкарницата в центъра Cafe Niederegger е горещо препоръчителна: https://www.niederegger.de/en/cafe-niederegger/ !!!

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 23:11 от Biskara

# 578
В Синагогата в Мюнхен ни водиха задължително от работата, както май вече тука съм писала Sunglasses !
Беше интересно, особено при отказа да ме проверяват като си показах българският паспорт, и не ми даваха да влизам през скенерите...., защото българи през тях не се пускали!!

А относно Дахау - водят учениците в 9 или 10 клас. Със смесени чувства съм за ходенето там.
Хубаво е че родителите могат да решават дали ги пускат или не.

Приятна вечер!

# 579
Брейй това за синагогите не го знаех...
имам две деца вкъщи днес 😩..човек що да ходи на работа като може да се мъчи от вкъщи

# 580
Може ли малко повече обяснения за българите и синагогите, че нищо е разбрах.🙏😊
Хамбург ми е любим и без да съм яла риба там. Веге съм и не ми лиспва. Насладих се на невероятните им Kaffeerösterei в Шпайхерщадт. Усещането е уникално и неповторимо.
Вятър има по разни острови, дето на картинка са с палмички и слънчева екзотика, а на живо е ветрилник. А щом спре за малко( случайно ) вятъра, идват пълчища комари😆😖
В Хармбург не помня да ме е издухвало така.

# 581
Като стана дума за синагоги, да споделя. Бях много учудена при посещението си на първата и вероятно последна синагога, в която сме били, в Будапеща. На входа проверката е като на летище - оставих си дамската чанта на лента, след което ни провериха обстойно. На всичкото отгоре, мъжът ми трябвало да е с покрита глава. Тъй като не носи шапка, служителката на входа му каза да си сложи  качулката на якето на главата.
На мен също ще ми е интересно да прочета за българите и синагогите.
Много добри идеи давате за Хамбург, отдавна му се каним, но трябва повече време за него. И  Берлин ми се иска да видя, но и за там три дни няма да са достатъчни. Та ще го мислим.

# 582
Била съм в синагогата в София с чужденци. На мъжете раздадоха от еврейските шапчици, явно си имат запас там. Това преди 20 г.

# 583
  • Немция
Някаква локална приумица ще е да било за българите и синагогите. Thinking

Катеричке, разликата с вятъра на екзотичен остров е, че там е топъл.
През април, ако те брулне силен вятър на 10 градуса, усещането е като за зима. Smile

# 584
Така се ме проверявали обстойно и чанта на лента в съда в Бг.
За синагогите и българите аз си мислех защото България е единствената държава която отказва да си предаде евреите едно време, но пък щом Пипи са я проверявали явно е решение на регионално ниво. Не съм влизала и нямам интерес.

Общи условия

Активация на акаунт