240 танцуващи снежинки в празничната НЕМСКА тема

• 33 902
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
  • в сърцето на един мъж...
Не съм наясно, но по пътя на логиката - как точно ще го регистрирате за полета? Трябва да имате валиден документ, който да впишете за билета. Съмнява ме, че системата им ще приеме акт за раждане, защото няма атрибутите на паспорт.

# 601
  • Germany
Кестенче, нямам опит с подобен казус, но и на мен ми се струва невъзможно да се лети без валиден документ. Най добре се обади на Луфтханза и ги питай, за да няма изненади на летището.

# 602
  • Германия
И за вътрешен полет е нужен паспорт. Сещам се, че освен на летището (Bundespolizei) може да се пита в общината (Bürgerbüro) дали могат да издадат Reiseausweis.

# 603
Пътувайте с влак. Чакането на летището+ полет, може да се окаже толкова, колкото и пътуването с ICE, тъй като за влака няма чекиране и чакане. Сама прецени, може и да не съм права за времето. Във влака бебето  и децата до 15 г. пътуват безплатно, има запазени места за майка с малки деца и бебета в отделни купета, струват 2 евро на място, където можеш да си сложиш май и количката. Паспорт или акт за раждане не трябва.

# 604
Благодаря за отговорите . От Луфтханза казаха че му трябва паспорт на детето , за сега се спрях на вариант влак . Дано да нямам проблем с бебето 5,30 часа е пътуването без прекачване . Може да ви се стори странно , но за 5 години в Германия още не съм се качвала във влак ,а в България само веднъж . Благодаря още веднъж за отговорите .

# 605
Купи си билет със запазено място задължително+ 1 място за бебето. Тоалетните са прилични. Пътували сме с мъжа ми 4 часа Франкфурт-Берлин без места, едва намерихме, къде да седнем, с децата винаги запазваме места.

# 606
Някой сблъсквал ли се е с подобен казус - наше приятелско семейство искат да подарят колата си на сина си. И те, и той, са в Германия. Какъв договор се прави в случая?

# 607
Пипи,кажи им да се обърнат към Zulassungstellе по местоживеене . Термин се прави предварително онлайн и  да си носят всички документи за колата.

# 608
Благодаря, Borty!  Kiss

# 609
  • Немция
Pipi, това открих в Интернет -Schenkungsvertrag.

Wenn Sie Ihr Auto verschenken, ist ein Vertrag der Absicherung aller dienlich. Außerdem sehen Schenkungsverträge die notarielle Beglaubigung vor. Sind all diese Bedingungen erfüllt, ist die Schenkung wasserdicht und der Notar kann die Übertragung jederzeit bestätigen.

# 610
Благодаря, Бибит!
Изобщо не съм в час с тая материя, никога не сме правили нещо подобно, затова попитах и ви благодаря за отговорите. Ще предам на дружката.

# 611
  • Немция
Оправихте ли Grundsteuererklärung-a (за собствениците на имоти)? Grin
Беше проблематично при нас, мъжът ми се занимаваше с това, дълго време се главоблъска, все имаше някакъв проблем, докато не видя едно видео в YouTube , което му помогна много и с негова помощ се справи.
В последния момент го изпрати. Grin

# 612
Бибит,супер сте.Аз останах като гръмната,когато мм ми сподели,че го направил веднага.Обикновено при нас всичко е в последния ден и час.🤪

# 613
На нас данъчния консултант ни го направи.

# 614
  • Am Dorf (BB)
Оправихте ли Grundsteuererklärung-a (за собствениците на имоти)? Grin
Беше проблематично при нас, мъжът ми се занимаваше с това, дълго време се главоблъска, все имаше някакъв проблем, докато не видя едно видео в YouTube , което му помогна много и с негова помощ се справи.
В последния момент го изпрати. Grin
Не, започнах, но не мога да се концентрирам изобщо и да го завърша. Изплюва ми някакви грешки и ...детето се съудило от обеден сън.
Може ли да споделиш видеото, Бибит?

Мм е в имо бранша и от септември ми обяснява да не съм се стресирала, щели да удължат срока и без това. Такива изказвания не ми действат мотивиращо, ама... да взема аз да го направя преди да започнат да пускат писма със срокове и глоби, викам 🤪

Общи условия

Активация на акаунт