240 танцуващи снежинки в празничната НЕМСКА тема

• 33 895
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
Да, грипът беше страшно тежък тази година.

# 661
  • Am Dorf (BB)
Мьос, моят мъж ходи предимно с костюми, от Peek&Cloppenburg и Breuninger (Cinque) си купува, ризите - Olymp. Cinque имат хубави, дори по-спортно елегантни модели. Иначе може да си направите излет до Метцинген и от Boss да му вземете всичко. При момчетата, според мен си заслужава да се купят хубави костюм и риза, скоро ще тръгнат по интервюта, по официални събития, хубаво е да имат в гардероба нещо прилично. Ако смята да носи костюма един път - дори H&M имат добри кройки, за сметка на качеството на материалите.

# 662
  • Немция
Днес с децата направихме една хубава разходка на слънце и добре ми се отрази.

Синьо, спомням си, че нашият Баумаркт предлага разни курсове за "направи си сам", замисляла съм се да не се запишем на някой, ей така, за общи познания. Grinning

Мьос, добре, че те подсетихме за декларацията😀.

Таня, съвсем забравих да питам мъжа за видеото, сега се сетих. 🙈
Погледни в Ютюб, предполагам, че не са стотици варианти.

# 663
Pipi_, мъничка е още копривата. Аз само 1 шепа колкото за едно смути набрах. Има и останала от есента, но тя е много остра. При вас е малко по-студено, интересно ми е дали ще намериш.

Mößbauer-Effekt, оле… това вече е сложно. Костюми няма как да поръча човек, трябва на място да се мери. Бройнингер? Имаше и на Марктплатц някакъв само мъжки магазин преди, но дали го има още?!

# 664
  • Берлин
Хора, защо не свиркате, че са отпаднали маските? Аз от седмици не бях ползвала градски транспорт и днес се изумих - в метрото аз и една баба на сто години с маски 🙈
Обикаляхме после с Мм къде ли не. Не намерих каквото исках за банята. Ще поръчвам.
А се излъгах в два магазина да прехвърля някой парцал. Пипи, права си. Скъпа вехтошарница. Има защо онлайн шопингът да бележи огромен ръст.

# 665
  • В страната на мечтите
Като сме на тема пазар, да питам и аз - откъде да си купя хубави чинии? Не ща сервиз от 100 части, 70 от тях няма да ползвам, само чинии искам и купи, то като се почне чаши за кафе, чаши за чай, стойки за яйца, захарници, канички...аман! Като че ли ресторант ще отварям...

# 666
  • Am Dorf (BB)
Ние преди две седмици си подновихме чиниите. Купихме ги от мебелен магазин Hofmeister (казвам, защото не зная дали го има в цяла Германия). Малък сет, чинии, купички, дълбоки чинии и чаши за чай на Ритценхоф. Допълнително поотдено докупихме чаши за еспресо и чинийки, както и чинии за закуска/торта. Освен по мебелните магазини има и в големите хранителни вериги от рода на Real, Marktkauf, Kaufland.

# 667
в Breitwieser пробвайте

# 668
Мьос, онлайн няма как да го пробвам. Предпочитам на живо да пазарувам.
Явно, обаче,  това вече ще да е тенденцията.

# 669
  • Немция
Life, ти си май в моя район, гореспоменатите магазини ги няма при нас.
Пробвай по големите мебелни магазини, които са ти близо, там има единични по-луксозни чинии.
Кауфланд също е вариант, KODi за домашни потреби...ИКЕА също.

Онлайн шопингът докара да се затворят сума филиали на големи вериги, особено в по-малки градове.
Със сигурност има разлика с преди 20 години, когато онлайн шопинг нямаше.

И аз обичам да купувам дрехи в реални магазини- да пробвам едно след друго и то по много, докато избера.

# 670
  • в сърцето на един мъж...
Мьос, може да провериш за уестбъри - в с&а имат в мъжката мода много качествени костюми и ризи. Мм си купува от тях за работа. Освен това са и доста модерни като кройка. Не знам онлайн дали може да се намери, поне да разгледаш, а с младежа да проверите в някой от магазините. Имат и вратовръзки. Костюмите им са от 3 части, естествени материи.

# 671
Мьос, аз купувах за момчетата за Коледа сака и панталони и обиколи поне 6 физически магазина. Намерих в Peek&Cloppenburg. Да имаш предвид, че работят съвместно с Anson's, които предлагат доста добро ниво костюми като материал и кройка

# 672
Забелязах, че в нашето семейство тенденцията за он- лайн пазаруване се утвърждава и засилва. Все по -рядко посещаваме физически магазини. Съпругът ми си купува включително и костюмите от интернет. Той е фен на Mey & Edlich.  Чудя се едно време как съм имала сили и време за обикаляне! Та това е огромен труд и натоварване, гъчканица, прахоляк, навъртане на километри в затворени пространства с изкуствено осветление и застоял въздух...
Вярно е, че има голям асортимент от парцали, ама  сигурно за някой  и моят избор би влязал в същата категория😆
По принцип предлагането е огромно и се стимулира консуматорският дух . Навсякъде.

# 673
Ние си купуваме чинии от Карщат. Не харесваме сервизи, купуваме си различни чинии. Имаме чинии и от фирмени магазини (Werksferkauf) на производители, но скоро не ни се е отварял път към такива. Там са доста изгодни цените.
При нас и в един от филиалите на Мюлер има домашни потреби, но май никога нищо не сме си купували от него.

Аз нали разглеждах онлайн за ризи за хлапето и реших да надникна и в секциите за жени. К’ви са тези цени, бре? Паднах направо. Аз си оставам при моите öko марки. Хем по-евтино, хем по-качествено, хем екологично и без експлоатация произведено (даже в повечето случаи в Европа). Лошото е, че и някои от тях се опитват да пробутват полиестер, уж рециклиран, уж не знам си какво… ама полиестер.

# 674
  • Germany
Чинии си купих последно на https://www.seltmann-shop.de/?gclid=Cj0KCQiAofieBhDXARIsAHTTldoM … dECoaArvgEALw_wcB
от XXXLutz /там бяха на промоция/. Страхотни са, много си ги обичам.
Костюм за бала на големият купихме лятото от Италия. Сега сме в търсене на риза и вратовръзка. Наши приятели купиха всичко за техният син от Peek & Cloppenburg. Аз съм си харесала няколко рокли от там, но не знам кога ще се наканим да отидем да пробвам на място.

Общи условия

Активация на акаунт