240 танцуващи снежинки в празничната НЕМСКА тема

• 33 898
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • Deutschland/HE
Успех, Бела!

# 646
  • Germany
30 000 за баня 5м2 ми се струва ужасяващо. Сега разбирам защо повечето имоти, които гледахме миналата година бяха в много лошо състояние. То стане ли за ремонт е по добре да продаваш... Дано нямаме изненади в банята на новият апартамент, като си вземем ключовете. Успех на вас, Бела!

# 647
  • в сърцето на един мъж...
Момичета, в кои магазини в Германия продават Персил universal megaperls/не ми се смейте/. Поръчах да ми купят, но питат от кой магазин....
Шофьорът е в Брауншвайг

В ДМ, ама то и в България го има Simple Smile Понякога пускат големи опаковки в лидъл.

# 648
  • Германия
Бела, много пари ви искат… ние платихме за две бани около 8 хил., само за труда плюс кансумативи разни. Плочките, ваната и душа (ebenerdig) отделно си ги купувахме, както и батерии, смесители, мивки и т.н. И не всички стени са с плочки, общо двете бани са към 12-13кв.м. Доста плочкаджии питахме за оферта, всички казаха 6-8 хиляди. Но това разбира се е без изриване на стара баня

# 649
  • Немция
Тази седмица има промоция на Persil в Aldi Nord(Брауншвайг има Алди Норд), кутия за 100 пранета за 16,49. Smile

Белла, това ми се струва странно скъпо, баня от 5 кв.м. за толкова пари. Rolling Eyes Търсете друга оферта.
Ние оправяхме баня и тоалетна през 2020, беше двойно по-изгодно и то за 2 помещения. Немска фирма. Слагаха нови плочки, лепяха върху старите. Отделно ремонтът беше скорострелен, за 4 дни. 4 бригади за 4 дни.

# 650
  • В страната на мечтите
Тези големите кутии Персил за 100 пранета са с нормален прах, не са megaperls.

От цените за ремонт на баня направо ми настръхва косата, нямах представа колко е скъпо. Ужас!

# 651
  • Немция
Извинявам се, вярно, че не са мегаперлс.Blush

Качествените материали за баня, тоалетна са скъпи.
Покрай инфлацията прекалиха с цените.

# 652
  • София
Благодаря на всички ...
Не ми намериха megaperls, купиха ми pulver, 80 пранета за 19.99 евро. Не съм се интересувала от кой магазин.
Да, и в БГ се намира, но трудно и 26 пранета за 20 лв.

# 653
Бибт не искаме да лепим върху старите. Имали сме проблем с влага пд два слоя плочки и я открихме много трудно и късно. Пък и като се сложат 2 слоя на пода се налага да се повдига вратата.
Но нашите в момента са здрави. Само са стари. А и останалите неща са стари и искаме по-модерни. Но за късмет не бързаме и ще избираме.

# 654
Bleu в Декатлон има такива обувки. Аз от там купих на малкото шнеещиефел за 25€, не пропуснаха в дълбок сняг и на  wandern бяхме, в кал също, накрая баща и я вкара в реката да ги измие и не пропуснаха. Имат и Wanderschuhe, от там ще купувам за пролетта.
Ние сме в температурен делириум, от 10 дни голямото лежи, малкото поддържа над 39° вече 6 дни. Днес и мен ме събори, скарах се с педиатъра и не искам да го виждам вече, не мога да спя от мислене как ще намеря нов, добрите имат Aufnahmestopp.

# 655
#Reina, бързо оздравяване на всички! Време е да приключавате с тази болнична серия. Какво те ядоса педиатърът?
Данке, ще погледнем и в Декатлон ако се наложи.

Като ви чета се чудя дали да не се преквалифицирам в плочкаджийка…

Днес времето при нас беше чудесно (след безброй ужасни ветровити дни). 25000 крачки навъртях и си набрах малко коприва и мечи лук.

# 656
Има коприва вече? Не думай! Ще се разшетам утре наоколо и аз, обожавам я.
Като чета какви цени обаждате за ремонт на баня, ми се изправя косата. Радвам се, че няма да се налага да правя такива ремонти.
За друго исках да се оплача.
Не бях скитала по магазини откакто се прибрахме след Нова година. Тая седмица се пошматках тук-там и ми направи впечатление бедния избор. Да оставим настрана безумните цени, които святкат, но избор почти никакъв. Последно надникнах в C&A. Някакви намаления, а стоките - ужас. Мисля, че по времето на майка ми, лека и пръст, е имало по-добър избор, ако и да е живяла във времената на развиващия се социализъм в България. Не съм принцеса и таргет не са ми супер тежкарски и маркови дрехи, обаче егати парцаляците! Какво се случва? Отделно, и парфюмни оплаквания имам, но поне онлайн намирам това, което търся.

# 657
Онлайн има избор и се намира всичко. Офлайн е мъка.
Абитуриент имаме, чудя се от къде и как ще се облича... Ще ми се да влезем някъде - да пробва, гледа, мисли и да излезем с всичко накуп.
Тая справка за данъка за недвижими имоти я бяхме пропуснали някак. То и писмо имало, подредедила съм си го прилежно и толкоз. Не съм такъв заплес по принцип, ама тоя път що тъй? Днес я свършихме тая работа, дано не ни плеснат някоя глоба заради закъснението.

# 658
Няма да има глоби. На мен ми казаха, че от дошлите вече решения много малък процент са увеличение, а има доста с намаление. Увеличават тези с градини към декар , защото от 1 декар нататък се води бауланд дори и само 300 да са с разрешение за строеж. Иначе май при жилищата има намаления. Останалото май остава същото.
Май целта е да се посгъстява малко живота, какви са тези градини ???

# 659
Bleu тръгна дребното на градина и ето..макар, че голямото го донесе този грип. Аз мисля, че от целия стрес покрай училището всички сме изтощени. Скарах се с педьо защото не искаше да пусне кръвни и не ме остави да се изкажа, каза пред детето, че щяло да го боли..той си е такъв смотан, не му обръщах внимание, смятах го за добър лекар докато не осъзнах някои неща от миналото как лекуваше голямото дете. Сега изписа антибиотик на малкото, то се оказа грип и е напразно. Разбра ми мнението и се почувства критизиран. А аз повече не искам да ходя там. Обаче как ще намеря нов не знам.
Пипи аз ходих миналата седмица до Кауфхоф, имат 70%, за мен наистина не харесах нищо, но за децата имаше много голям избор и всички парцали бяха по 5-6 до 10€. Яке на  s. Oliver беше най-скъпото за 30€.
И аз така отварям писма и прилежно сгъвам пак, после по някое време ми светва, че имам писмо.
Значи два пъти корона не беше толкова зле колкото сега карам грип.

Общи условия

Активация на акаунт