Отговори
# 135
Здравейте, дойде и моя ред да се похваля. Днес се роди Евелин , цели 3.600кг и 50см. За съжаление се наложи секцио, тъй като не искаше да слезне. Успех и кураж на всички, които са в очакване ❤💐

# 136
Честито на новородилите мами. Да са ви здрави и жизнени бебенцата. Simple Smile.
Муфлон, защо да преносваш, виждам че си се записала за 18.12, има още време.
Аз съм за 22.12, имам още 10 тина дена, и на мен ми се струва вече безкрайно чакането, всяка нощ сънувам, че раждам, кърмя...коремът вече доста тежи, хъркам като за световно, голяма несгодия..но пък се опитвам и да се наслаждавам на тези последни дни, на усещането на бебето в корема, а и ще имаме Коледни бебета, ако си позачакат още малко. Имам дъщеря, която е родена на 21. 12, сега ни е интересно дали братчето чака точно този ден Simple Smile

# 137
  • Вестерос
Скрит текст:
Весито напълно те разбирам с коликите ние трета вечер сме така. Първите две бяха ужасни, нищо не му помага. И ние даваме био амика и понеже вече е само на кърма му давам директно в устата и мисля, че е по добре. Снощи спа в ръцете на баща си няколко часа само така и на гърда е спокоен. Постоянно го държа на гърда и странното е че тогава няма колики явно се разсейва не знам нямам обяснение. Иначе поръчахме от тези прехвалени капки Лефакс не ми се иска да стигаме до тях, че ако го запече няма да е по лесно. Също така от вчера даваме и омни биотик панда, а аз пия чай от копър.
Съветите на Тифани са много добри, не знаех че след ядене се слага колана. Аз го сложих снощи в пиков момент и не се прие добре.
Кестенче при нас коликите дойдоха рано още около 6-ят ден . Вечерта между 23 и 3 часа е най -критичния момент, чувстваш се адски безсилен , с то така плаче милото....
Относно помпите аз само 1 път я използвах , за да видя какво количество долу горе имам. Сега бебето на около 2 часа иска да яде , а ако плаче е постоянно на гърди и нямам нужда за доизцеждане. Не ги чувствам огромни и нямам някакво изтичане, но преди ядене проверявам дали имам кърма

И аз не знаех за колана, че е веднага след хранене. Ще пробвам следващия път.
Аз не съм го чела, просто моята 15,20 минути след ядене почва да се гърчи и да се опитва да изкарва газове и затова след ядене ѝ го слагам колана да я облекчи и затопли. Нямам идея дали е правилно.
Kaпки не давам за колики още, само пандата ѝ давам с едното ядене.

ana.987, освен от биберона може да се дави, ако е много гладно и бързо яде. Моите шишета са на Канпул с много малка дупка. На нюк не ѝ хареса шишето. Пробвай да даваш яденето 10 минути по-рано.  Храни в леко изправен позиция, като казват, че може да прекъсваш яденето, да оригваш и да продължаваш.

...
Tortelina, честито бебче! Да е здрава и игрива! Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

hrisp7298, честита принцеса и на теб! Здрава, щастлива, с късмет!  Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 138
Честито на всички нови майчета от последните дни! Да са ви живи и здрави бебчетата и много семейно щастие!

От няколко страници темата си мина в режим хранене, колики, кърмене... съвсем в реда на нещата. А аз имам чувството, че никога няма да родя. Цяла бременност зор да не родя преждевременно, сега съм на път да пренося. Ако тази седмица не се случи нищо, другата ще отивам да предизвикват раждането. Не мога да повярвам, че стигнах до там. Бях убедена, че ще родя по-рано.

Ние с теб сме с еднакъв термин и все едно аз съм го писала поста ти 🔝🤣 И аз голямо пазене в 7ми и 8ми месец без никакви проблеми в бременността пак ме беше много страх, почти нищо, което предизвиква контракции не съм правила, а сега викам на ММ да помогне да родя малко, той вика, че му било странно с тоя корем 😑
Постоянно имам свивания и едвам спя, дори се преместих в хола на дивана, че е по-твърд от леглото. Аз съм Козирог и си мисля, че и момата ще иска и тя да е за ужаса на баща ѝ, но не знам моето АГ колко чака след термин. Вторник съм на преглед и ще го попитам.

Много са ми сладки всички майчета и честито на новите бебчета. Да са ви много здрави и послушни! ❤

# 139
Честито на новите попълнения! Да са живи и здрави и скоро в къщи!

# 140
hrisp7298, честита рожба! Да расте здраво и щастливо бебчето, а ти бързо да се възстановиш!

# 141
Честита ви радост!
Venity, като можеш разкажи как мина, как започна, как протече.
Ние още сме 2в1 за нормално...
И ние да се запишим след 23 часа мъки и финално нормално раждане, на 10.12.22г се роди и нашия принц Калоян.На всички мами който им предстои раждане успех
Mushica приеха ме на 9.12 в 18;00 часа с 4 см разкритие , след еподуралната упойка чрез нощане можах да получа по голямо разкритие , на сутринта в 6 ми Сложиха две системи за предизвикване на контракции една след друга. С много болки викове и крясъци в 17:00 часа ма 10.12 родих.

# 142
Ох, милата! Бързо възстановяване и мерси, че сподели. Започвам да гриза нокти от притеснение 😬😬😬
Честита ви радост!
Venity, като можеш разкажи как мина, как започна, как протече.
Ние още сме 2в1 за нормално...
И ние да се запишим след 23 часа мъки и финално нормално раждане, на 10.12.22г се роди и нашия принц Калоян.На всички мами който им предстои раждане успех
Mushica приеха ме на 9.12 в 18;00 часа с 4 см разкритие , след еподуралната упойка чрез нощане можах да получа по голямо разкритие , на сутринта в 6 ми Сложиха две системи за предизвикване на контракции една след друга. С много болки викове и крясъци в 17:00 часа ма 10.12 родих.

# 143
Venity, защо не ти удължиха епидуралната до края на раждането, а те оставиха да се мъчиш на окситоцина?

# 144
Честито на всички родилки! Да са живи и здрави бебета Simple Smile

Бихте ли споделили мненията по възможност ако някой е родил в МД в София. Благодаря.

# 145

hrisp7298 честита радост!!! Да расте живо и здраво!!! Бързо възстановяване!!!
Аз раждах в Майчин дом. Много съм доволна. Бях на 12 етаж нямам забележки, отношението на акушерките беше добро,стаята е супер само храната не е кой знае какво, но и тя се яде.
За самото раждане бях на дежурен екип, моя не можа да дойде, защото всичко стана много бързо и непредвидено. Но пък съм изключително доволна от докторката (доктор Попова се казва),много внимателна, обърна си ми внимание. Ако те интересува още нещо с радост ще ти отговоря .

Бихте ли споделили мненията по възможност ако някой е родил в МД в София. Благодаря.

# 146
  • Вестерос
Една полезна статия
https://9meseca.bg/bebe/desette-nai-chesti-zdravni-problema-prez … zhivota-na-bebeto
...

😍☺️

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 10:48 от Tiffany А

# 147
Аз раждах в МД София. За мен там са концентрирани най-големите специалисти. В моя случай последните седмици ежедневно ме следеше др. Ибрям, но по спешност секциото ми го прави дежурния екип на др. Доганов. От престоя ми там имам много добри впечатления и от др. Кръстева, др. Мъсева, др.Христова, др. Митев, др. Дяволов и др.Димитрова. Базата си е като в държавна болница, но вече почти навсякъде е обновено.На 7ми етаж има безплатен престой в стая с 3 легла и бебчетата се дават по график. Знам, че 12 етаж е изцяло ремонтиран и се предлагат и самостоятелни стаи срещу заплащане. Нямам оплакване от акушерките и сестрите - зависи от натовареността им и настроението, знам че имат липса на персонал. Честно казано от храната съм впечатлена, защото очаквах филия бял хляб с масло, но всъщност по 3 пъти на ден получавахме топла храна. Посещението в стаите не беше разрешено, но пък във фоайето на отделението нямаше проблем. И така 🙂

# 148
Привет. Току що се връщам от тонове и преглед - 5 см, но без никакви контракции. Терминът ми е на 23 декември. Лекарят ми предлага, ако не родя до четвъртък, защото според него има предпоставки за това, да ме приеме в четвъртък сутринта, за да ми пусне система и да предизвика контракции. Честно казано - объркана съм и не знам какво да предприема… А и все пак съм и зодия Везни 🤪🤣

# 149
Здравейте, момичета.
Днес с планово секцио в 10:45ч. се роди нашата принцеса Силвена. Тежи 3100гр. и е висока 51см.

Общи условия

Активация на акаунт