Отговори
# 330
  • Вестерос
Честит да е Роден! Да е здрав, щастлив, игрив! 🍀🍀🍀

# 331
Честито на новите майчета и бебчета! Да се похваля и аз, днес нормално се роди Росен 3180, 49 см.
Искам да ви питам, къде в София имаше профенид, мъжа ми да иде утре да ми купи?

Честито на родилите! Много да ви радват бобоците!

Аптека Витаня - Студентски град миналата седмица оттам ми взеха.

# 332
Честито на всички нови мами! Живи и здрави да сте всички,да си гушкате бебоците и бързо да се възстановявате!

# 333
Честито на новите мамчета! Бързо да се възстановите и да си гушкате мъниците!

# 334
# 335
Мерси за статията.От нея имам въпрос. При кърмещите майки, наистина ли бебчовците ви  се изхождат по голяма нужда след всяко хранене?

При нас е 2-3 пъти на ден, не след всяко хранене.

# 336
На бебо също му изби бебешко акне , което вече  мина. Акушерката ми каза да го мажа с кърма , беше ми се сторило странно при толкова козметика баш с кърма ли да го намажа . Но пробвах и наистина на следващия ден ( даже още същата вечер) вече акнето изчезна .
Викиту Това което бебето изсуква и това което помпата изпомпва са две различни неща повярвай ми . Щом пълни памперсите и си наддава значи се наяжда бебето , според мен недей да даваш адаптирано мляко . Аз за себе си много се радвам ,че не се пречупих и не дадох АМ . На моя немога да му смогна с памперсите , наддава си меко казано идеално , само на кърма е ( през максимум 2часа е на гърда ) когато го кърмя и двамата ставаме в кърма , понеже потича и от другата гърда и той понякога неможе да захапе добре и потича отвсякъде , но с електрическа помпа успях едва 60мл и от двете гърди да изпомпам . То докато го кърмя само  блузата ми се напоява с 100мл Joy .
Даниела Аз след хранене трябва да му направя масаж с краката ( вдигам ги във въздуха и въртя по посока на часовниковата стрелка ) за да се изака и да изкара газовете . Е не е винаги , но доста често само така успява наистина добре да се изака . Понякога дори да е направил нещо , след този масаж определено пуска голяма бомба Grinning .
Аз да ви питам , когато излизах от болницата , акушерките ми казаха , ако има някой с херпес да не пипа много бебето и да е с маска около него . Изобщо не попитах какво защо , но от снощи на ММ му изби херпес на устната . Опасно ли е ? Разбира се че не целува детето , но се чудя нужна ли е маска ?

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 06:49 от Кестенче3453

# 337
Мерси за статията.От нея имам въпрос. При кърмещите майки, наистина ли бебчовците ви  се изхождат по голяма нужда след всяко хранене?

При нас е 2-3 пъти на ден, не след всяко хранене.

Моя мъник е само на кърма и почти след всяко хранене се изхожда, но знам че не е задължително да е така.

Момичета, искам да ви споделя, че последната седмица ми беше много притеснено относно кърменето и грижите за бебето дали се справяме. По съвет на приятелка се свързах с консултант по кърмене и информацията и съветите, които получихме са безценни.

Имах болки в едната гърда при кърмене и консултантката ми посочи защо така се получава и какво да корегирам, за да елиминирам проблема. Допълнително ни даде супер много съвети относно съня, къпането, изхождането на детето и режима.

Доста се колебаех дали да отида на такава консултация, но след вчерашната среща се чувствам много по-спокойна и уверена.

# 338
  • Варна
Кестенче Когато правиш масажа с краката той легнал ли е? При нас след ядене известно време го държа изправен, че връща млякото. Но този масаж ще ми е много полезен ако мога да го приложа.
Относно херпеса - нашия бебок се роди с едно мехурче на ръката (като от изгорено) и ме питаха дали аз или някой около мен е имал херпес. лично аз не знам да съм имала или да съм била в контакт с такъв човек. Пуснаха му изследване за херпес, но още никой не ми се е обадил, а педиатърката каза че не е (то даже изчезна) така че явно се заразяват по някакъв начин ,странно че са те предупредили точно за това.
А за кърменето и при мен е така храня от едната тече от другата 🤷 и аз няма да се пречупя да му дам АМ нямам желание просто вече се чудя какво може да му липсва.

# 339
Когато го накърмя го държа изправен , за да не върне мляко . После в легнало положение му свивам крачетата към корема , въртя ги по часовниковата стрелка , вдигам ги така както като сменям памперс . В интернет съм виждала такива клипчета мисля че когато бях бременна , на мен акушерката ми ги показа . И много важно правя ги с памперс на дупето после когато го сменям изключително много внимавам , понеже понякога ги правя тези упражнения , но бебето не ака ,след 2минутки тръгвам да сменям памперс , в момента в който отворя памперса и се изаква ,разбира се половината му боди , подложка и аз включително сме в акита Joy 
За херпеса ще звънна днес на педиатъра , че се притесних сега .

# 340
И моята бебка има колики и бебешко акне. Много ми е жал за коликите. Еспумизан Комфорт май помага, от днес започваме и БиоГая по препоръка на педиатър.
При някое от вашите бебчета има ли хрипчета насън или след ядене? Чисти са й дробчетата, педиатърът каза че е задна хрема от много лежане, и изписа Куикс спрей, дано й помогне. Но буквално все едно похърква горкото.
Иначе и тя е само на кърма, детето чак се дави първите глътки, изцеждам за облекчение и хвърлям, но тя май още повече става така. Пръскат се, огромни са. Тя вече се наяжда от едната само, и аз изцеждам другата.
Дано не стане някаква хипер лактация, както се притеснявах да не спре😅 поне мисля да включвам и мъжа ми в храненето, най-после я научих на кърма от шише, че не искаше преди.

# 341
Muflon честита радост!!! Да ви е жив и здрав и много да ви радва!!! Бързо възстановяване!!!

# 342
Muflon, честит и благословен да е Росен!
Честити да са всички бебоци от темата!

Емили също е изцяло на кърма. И аз тека от едната, докато я храня от другата. Дакато ММ си беше вкъщи, го карах да седи с 1 шише и да събира количеството, което изтича... е по-малко от 20мл, никога не е било, а понякога и 50 събирам, само от това, което си изтича само, без за цедя и грам. Сега уж слагам тампони, за да попивам, но не ги лепя и понякога ставам и аз цялата в мляко.
Не само, че ака на всяко ядене, но понякога и по 2-3пъти между храненията, но количеството тогава е малко.. колкото да се каже, че е акала. Не смея да правя масажи, защото вероятно има някакъв рефлукс. Или прекалява с млякото и от стягането от коликите от време на време повръща, или е лек рефлукс. На консултацията ще обърна внимание на педиатъра.
Не хвърляйте кърма - замразявайте, че после при захранването ще ви трябва за разреждане на зеленчуците. То не, че тогава няма да има мляко, но при положение, че сега в началото има в излишък... С предишното ми дете имаше 1 период , цедя с помпата -20-30мл, цедя после на ръка, докарам до 50-60, все едно нищо няма. Сложа я на гърда, наяде се доволно, 3часа си спи спокойно. Това преди да се отбие сама и да се наложи да замествам с АМ. Затова замразените пакети кърма ми идваха добре...

# 343
Аз само много в началото се изцедих няколко пъти , но акушерката ми каза да не го правя докато не е крайно наложително , защото така става по зле и без това имам кърма като за 2-3 деца . Няколко дни много се затрудних понеже наистина бликаше кърма и аз и детето бяхме подгизнали от кърма , но сега е сравнително по- добре положението . Е пак сменям тампони като луда , и гледам да съм с по тясна тениска , защото когато съм с широка тениска ,тампона не върши никаква работа и кърмата се стича навсякъде . Аз когато кърмя , кърмя само от едната гърда , на следващото хранене давам другата и така ги редувам . Още от родилното ми казаха да правя така . Имам приложение на телефона което го пускам от страната от която кърмя , на следващото хранене пускам другата страна . Така знам кога съм кърмила последно , колко време е продължило и от коя страна съм кърмила .
Моето не само че похърква , но понякога и си грухти . Grinning Много е сладък . Първите дни грухтеше и хъркаше доста повече , казаха че е от околоплодните води . Сега не е чак толкова много , но си похърква и грухва от време на време . Не мисля че е нещо сериозно .

# 344
Момичета, нямам време да изчета всичко. И моето бебе, единия близнак имаше пъпчици. Мислих, че е бебешко акне, докато не почнаха да излизат в косата. От снощи с бърза помощ ни взеха и лежим в инфекциозното във Варна с варицела. Заради "умната" свекърва, която реши да доведе и другото внуче, което явно е било контактно в градината. Тук условията са покъртителни. Малко бебе на 40 дни с шарка. Много е тежко, особено като си оставил и др бебче вкъщи. Пазете се!

Общи условия

Активация на акаунт