Отговори
# 150
Здравейте, момичета.
Днес с планово секцио в 10:45ч. се роди нашата принцеса Силвена. Тежи 3100гр. и е висока 51см.
Жива и здрава да бъде и много късмет да има в живота! Ти как си? По кой метод беше ОПто, пиши като се почувстваш добре

# 151
Женя, честито бебче! Да расте здрава, щастлива и благословена малката принцеса! На теб ти желая бързо възстановяване! Simple Smile

# 152
Zhennia30 честито да е жива и здрава малката принцеса!
Имали майки , които дават биберон ? Четох и има различни мнения , не искам да давам , но забелязах, че иска да си смуче пръста!? Свекърва ми ме посъветва вместо да си смуче пръстите да и дам биберон и , че няма да има изкривени зъби. Вие какво мислите , ако бяхте на мойто място бихте ли дали? Вчера пробвах дадох и биберон (не знам марка защото е направена с името и) и си го смуче . Чувала съм , че не е хубаво трудно се отвиква и причинява изкривяване не ченето.

# 153
  • Варна
Zhennia30 честито да е жива и здрава малката принцеса!
Имали майки , които дават биберон ? Четох и има различни мнения , не искам да давам , но забелязах, че иска да си смуче пръста!? Свекърва ми ме посъветва вместо да си смуче пръстите да и дам биберон и , че няма да има изкривени зъби. Вие какво мислите , ако бяхте на мойто място бихте ли дали? Вчера пробвах дадох и биберон (не знам марка защото е направена с името и) и си го смуче . Чувала съм , че не е хубаво трудно се отвиква и причинява изкривяване не ченето.
Като дойдат коликите давам всичко. Нашето бебче си смуче направо ръката (така беше и в корема) не е привърженик на биберона. Много рядко и за кратко го задържа в устата си и като заспи го плюе. Но мисля, че при болка поне малко го успокоява, като естествено предпочита да е на гърда.
Преди го дохранвах с АМ, но винаги първо търсеше гърда не приемаше шишето .
Рано или късно ще се стигне до биберон особено като започнат зъбките. Не вярвам, че ще му навреди, но ще се опитвам да не е зависим от него . А смученето на пръстта знам ,че също не се отучва лесно.

# 154
Кадерай, с пристите е много трудно, ако свикне да ги смуче. Една позната зашиваше ръкавите на пижамите, но поне до 6 год продължи смученето. Аз бих давала биберон. Съвременните са правени с ортодонти и не изкривяват зъби и челюст, но в групата си имаме стоматолог и може да си каже професионално мнението. Аз лично предпочитам за успокояване биберон, отколкото да ми спи на гърдите като първото ми дете. Накрая ще го махна рязко с неколкодневна драма, но аз такива драми понасям, както и при отбиването.

# 155
Привет. Току що се връщам от тонове и преглед - 5 см, но без никакви контракции. Терминът ми е на 23 декември. Лекарят ми предлага, ако не родя до четвъртък, защото според него има предпоставки за това, да ме приеме в четвъртък сутринта, за да ми пусне система и да предизвика контракции. Честно казано - объркана съм и не знам какво да предприема… А и все пак съм и зодия Везни 🤪🤣
Аз родих с окситоцин, защото нямах контракции, а и доктора реши, че трябва да раждам на 2.12. Не е толкова страшно, забравя се. Пък и природата си знае работата- докато напъваш болка няма.

# 156
Честито бебче! Живи и здрави да сте!🥰

Здравейте, момичета.
Днес с планово секцио в 10:45ч. се роди нашата принцеса Силвена. Тежи 3100гр. и е висока 51см.

# 157
Не ме е страх. Второ раждане ми е, а първото продължи от 00:30 до 9:30…. Просто се чудя дали да предизвикваме или да си чаааааакам

Привет. Току що се връщам от тонове и преглед - 5 см, но без никакви контракции. Терминът ми е на 23 декември. Лекарят ми предлага, ако не родя до четвъртък, защото според него има предпоставки за това, да ме приеме в четвъртък сутринта, за да ми пусне система и да предизвика контракции. Честно казано - объркана съм и не знам какво да предприема… А и все пак съм и зодия Везни 🤪🤣
Аз родих с окситоцин, защото нямах контракции, а и доктора реши, че трябва да раждам на 2.12. Не е толкова страшно, забравя се. Пък и природата си знае работата- докато напъваш болка няма.

# 158
Аз не съм искала биберон въобще и имам проблемни зъби, брат ми до 2,5г.е бил нон стоп с биба в уста-перфектни зъби. Първото ми дете още с раждането и ръката й беше в устата - акушерките ме посъветваха да й дам залъгалка. Тогава бях взела на Авент. Ползваше я за приспиване. Когато беше будна не искаше нищо. Нямах драми с отказването...
Сега Емили не иска никаква биберона, когато й предложа се мръщи, изплюва я, предпочита естествените гърди пред силикона 😄

# 159
Честито на всички нови  мамчета и бебчета!
Бебка има колики от около две седмици и сега сме на два вида капки -био гайа и абоколикен , и пак има кризи. През нощта когато се събуди с рев или след хранене отказва да заспи започваме да я разхождаме в стаята  като с едната ръка я придържаме за коремчето през краката а с другата ръка я държим за гърдите тя се пада с корема надолу и това много работи. Надявам се сте ме разбрали , ако не ще го напиша по подробно .
Поръчахме капки Лефакс , но сега чета че предизвикват запек и се чудя дали да ги даваме редовно или по веднъж дневно, също така Лефакса може ли да се впръсква директно в устата

# 160
  • Вестерос
Zhennia30, честито бебче! Да е здрава, щастлива и с късмет! Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus
....

Кадерай
, аз давам биба, бибата ме спаси в болницата в няколко критични момента, че АМ, което ѝ даваха не ѝ стигаше на моята.
Сега си ползва само едната биба, другите не ги иска. Давам ѝ я като мрънка заради газове, понякога и след хранене, ако се разхълца. Като заспива сама я плюе и така си заспива. Бибата е на lovi 0-2 месеца,  мъничка, мекичка.

pepinna и аз почнах с био гая капки, но след два дни ги смених с друг пробиотик- пандата, за сега съм доволна, ака си по няколко пъти. Че имах драма със запичане от болницата и след това преди да почна пандата 24 часа пак не беше акала. Иначе и аз така като тебе я разнасям след хранене поне 20 минути.

# 161
С малко закъснение се записваме и ние ❤️ Нашето щастие Божидара се появяви на 07.12.2022г. след нормално раждане. 🥰❣️🎀

# 162
Здрава и благословена да е Божидара! Да носи радост на всички! 🍀

# 163
С малко закъснение се записваме и ние ❤️ Нашето щастие Божидара се появяви на 07.12.2022г. след нормално раждане. 🥰❣️🎀
Честита да е Божидара и да има много щастлив и успешен живот!

# 164
Честито на новите момчета! Да са ви живи и здрави бебоците❤

Аз имам питане. Как разбирате, че бебето се е наяло за тези, които са на АМ? И ако не е изцяло количеството което трябва какво правите?

Общи условия

Активация на акаунт