Отговори
# 495
  • София
Здравейте мами. Колко често ходят вашите бебоци по голяма нужда. Нормално ли е само един път на ден? Моят юнак, почти на 40 дена много трудно се изхожда изцяло на АМ е.

По няколко пъти на ден, но е на кърма, акото е жълтеникаво и не е твърдо, а по-течно. За АМ съм чела, че можело и по веднъж на ден и консистенцията била по-гъста.  Нека мамите, които хранят с АМ да се изкажат.

# 496
И моята вече е почти изцяло на АМ и започна да се изхожда по 1 максимум 2 пъти. А на някой минаха ли лохийте, днес ставам и има много тъмно червено към кафяво и се зачудих дали пък не минават вече? 😃

# 497
Малкия е изцяло на АМ. Изхожда се по 1-2 пъти на ден и е като пластелин. Надявам се,че е нормално  Simple Smile

# 498
  • Вестерос
Малкия е изцяло на АМ. Изхожда се по 1-2 пъти на ден и е като пластелин. Надявам се,че е нормално  Simple Smile
Същата работа само че е понякога по-течно.

Лохии май почти ми свършиха. Днес Ралица става на един месец 😍

# 499
  • Варна
Честита първа месечинка на Ралица 🤗
При нас положението е като при Илития. А лохиите май си отиват вече съвсем малко зацапване имам и от известно време съм само с ежедневни превръзки.
Мами ще правите ли погача? Днес пак ме питаха, но аз и друг път съм писала, че положението ми е такова, че няма как да събера приятелките си. По принцип ми е малко тъпо, че няма да има целия ритуал , но ситуацията е такава..само на църква ще отидем сутринта

# 500
Снощи педиатърката бе вкъщи. Моят юнак е на 10 дни и я попитах същото - каза, че може да е по един път, стига количеството да не е много малко

Здравейте мами. Колко често ходят вашите бебоци по голяма нужда. Нормално ли е само един път на ден? Моят юнак, почти на 40 дена много трудно се изхожда изцяло на АМ е.

# 501
Честита месечинка и от мен на Ралица!! ❤

Мамчета, аз съм по-добре май с хормони/нерви. Взех да излизам бавно от мъглата 😊

Иначе си ви чета, но Никол е по-малка от вашите бебчета и засега нямаме големи неволи (пу пу). Още сме на смесено хранене, не ще да засуче, а и аз да си призная не я и карам вече. Мислех след НГ да записвам час при Ася за кърменето, но малко по малко се отказвам като ви чета как седите по час и повече с тях и се успокояват само така. Малко ме плаши това залепяне 😃

За НГ не се тревожа от пиратките, защото ние имаме куче, което много ги лае, така че да идват и да заминават. Пределно ясно ми е, че ще е стресиращо за всички, но няма как да ги избегнем. Дано съседите да са повечето по хотели и ресторанти и да ги няма 😅

За погачата и аз се терзая. Пада се вторник, а неделята след него е адски неудобна за няколко хора и се чудя дали е голям проблем или да е през неделя или предишната преди 40-тият ден. Изчетох интернета и като цяло погачата не е църковен обичай, а традиция из различните области и то знаете как е с традициите. Навсякъде е различна. Напоследък си е направо тренд.
Иначе Вики, и аз тъжа за приятелките ми от Варна, че няма да дойдат, но бройката не е важна вече за мен, по-скоро да има кой да я ориса и да се съберем малко момичета за нейно здраве да се почерпим 😊
Вие какво мислите с моето прескачане на неделя или предишната такава? Дали е грешка? 😞

# 502
Днес ни беше първия преглед то преглед силно казано 😃 преслуша я и я претегли за 23 дена е качила 700гр. Изписаха и Вигантол и БиоГайа и след 13 дена пак сме на преглед, този път може би ще е по обстоен. 😊 А и за запек я попитах ако получи какво да и давам, а тя ми каза нищо, ако имала запек значи не и достига млякото и да увеличат дозата 🤷‍♀️

# 503
Belle, според мен няма никакъв проблем да прескочиш неделя. Моя близка сега прескача две, защото едната беше 25.12., а следващата е 01.01., та ще я прави на 8.01. Когато планирам да е и нашата погача, понеже бебка ще е тъкмо навършила 40 дни. 🤗

# 504
Момичета, мисля, че някоя от вас беше писала, че бебето й е било с хъркащо носле. На моя Борислав, от днес му прихърква и се позапушва, друго му няма. Педиатърката ни е извън страната . Имам спомен от каката, че май на толко малко бебче само физиологичен разтвор може да се дава. Някоя от вас сблъскала ли се е с това и как се справихте?

За лефакса и запичането, аз давам лефакс от 10 тина дена, има облекчение, макар да не махаза изцяло коликите, поне е поносимо. За да не се запича аз пия пробиотик, ям сушени силиви и това помага и на него, понеже е само на кърма, та не се е запичал.

# 505
Как се използват тези разтвори за прочистване на носа? И да ви попитам понеже още не съм взела количка какво трябва да гледам? Благодаря ви предварително. ❤️❤️

# 506
Момичета, мисля, че някоя от вас беше писала, че бебето й е било с хъркащо носле. На моя Борислав, от днес му прихърква и се позапушва, друго му няма. Педиатърката ни е извън страната . Имам спомен от каката, че май на толко малко бебче само физиологичен разтвор може да се дава. Някоя от вас сблъскала ли се е с това и как се справихте?

За лефакса и запичането, аз давам лефакс от 10 тина дена, има облекчение, макар да не махаза изцяло коликите, поне е поносимо. За да не се запича аз пия пробиотик, ям сушени силиви и това помага и на него, понеже е само на кърма, та не се е запичал.

Моят беше с проблемно носле - педиатъра каза физиологичен преди всяко хранене по една капкавъв всяка ноздра. Никакви аспиратори!

Лелята на ММ е педиатър в друг град и по телефона каза за капки Тетрисал, които се пръскат настрани към външната част на ноздрата не навътре, но не сме стигали до тях.

# 507
[Благодаря ти за отговора. Надявам се и при нас да помогне само физиологичният.

quote author=LasTShaDe link=topic=1505799.msg45798538#msg45798538 date=1672341324]

Моят беше с проблемно носле - педиатъра каза физиологичен преди всяко хранене по една капкавъв всяка ноздра. Никакви аспиратори!

Лелята на ММ е педиатър в друг град и по телефона каза за капки Тетрисал, които се пръскат настрани към външната част на ноздрата не навътре, но не сме стигали до тях.
[/quote]

# 508
  • София
Момичета, изписаха ни ☺️ У дома сме и малкият се опитва да поставя рекорди по сукане. Като чета хранене на 2-3 часа, че правите и завиждам. Кажи-речи час от края на едно до началото на следващо кърмене прави, бавно и без да бърза се храни момчето.

Сега събирам сили да се престраша да му изрежа ноктите, че много се драска.

# 509
  • Варна
Момичета, изписаха ни ☺️ У дома сме и малкият се опитва да поставя рекорди по сукане. Като чета хранене на 2-3 часа, че правите и завиждам. Кажи-речи час от края на едно до началото на следващо кърмене прави, бавно и без да бърза се храни момчето.

Сега събирам сили да се престраша да му изрежа ноктите, че много се драска.
И ние така се храним бавничко, докато го оригна и преспа остава около един час до следващото хранене🤷. Но се научих да заспивам бързо и дълбоко, един час сън все едно съм спала няколко часа 😆

Общи условия

Активация на акаунт