Отговори
# 480
Altaya неможеш ли да отидеш все пак в някой отворен кабинет или в спешното ? Това опъване нормално ли е ? Може ли като падат да има такова опъване ?
Ние вече правим разходки по един час , но само в парк или гора . Пътуването в кола и количка много му харесват .
ana моя е с бебешко акне . Беше малко и мина за няколко дни . После пак се се появи , по точно направо си пламна детето , даже се бях притеснила да не е алергия или незнам и аз понеже буквално за един час както беше минало акнето изведнъж цялото му лице се покри с пъпки и се зачерви . Но акушерката ми каза че е нормално и те минават и се появяват така до 3-4 месец , също ми каза да ги мажа с кърма , аз се изцедих малко сложих кърма в хладилника и го мажех с нея с едно тампонче . И наистина пъпките му минаха след ден , два . Ето сега пак минаха , чакам след няколко дни да се появят пак . Мисля че студена кърма му се отразяваше добре , може да пробваш , ако кърмиш .

# 481
  • Вестерос
Веси, ти си герой за мен и всички с близнаци и тризнаци! Искаш ли да те добавя в един Месинджър чат на варненски ноемврийски бебета? Има едно момиче с близначки  и по- голямо дете.

Мерси, Вики, няма да се отказвам със слинга.

Днес Ралица я мъчат колики явно повече, успокоява се и заспива като я сложа с корема надолу върху възглавница, за да не ми тежи, а главата й е на ръката ми. Така спи вече от час сигурно. Утре става на месец и ще й увелича дозата на яденето, че от два дни някъде усещам, че не й стига май. Така след ядене като търси още, й давам вода или чай от анасон и копър.

За прегледа, моята докторска израждащата ме вика след НГ да ме види. Още се пръскам и цикатридина и нещо вече ме сърби от време на време, явно е зараснало хубаво.

Аз не я слагам още в гимнастиката, шезлонг чакаме на погачата да й подарят. Слагам й книжката от 0-3 месеца с картинки, заглежда се, както се заглежда и в бухала си Оли. По корем моята педиатърка каза да я слагам след като направи месец.

# 482
  • Варна
А нормално ли е след всяко хранене да повръщат по малко? До скоро не го правеше сега винаги колкото и да го държа в изправено положение, легне ли повръща едно количество даже докато спи и не се събужда 🤷а леглото му е леко повдигнато преди само като го сложа на равно се е случвало, а сега вече и в леглото му

# 483
  • Вестерос
Нормално е. Заради някаква клапа, която не е затворена. Важното е да не е на фонтан. При моята не беше, но беше на почти всяко и затова смених с антирефлуксно, вече почти две седмици е на такова и рядко връща, но почна по-трудно да ака и мисля да говоря с педиатър да давам антирефлуксно и обикновено смесено. Затова я държа също 20, 30 минути по-изправена след ядене. При нея се случва и след час, два след ядене като почне да се напъва да пръцка или да се свива заради колики.

# 484
Бебешко акне Ние много имахме. Даже ходихме до спешното да го видят преди празниците.
Ние имахме по бузите, по врътлето, по гърдите малко и много по скалпа.

Общо взето трябва да се изчака и не и дадоха нищо за третирано само с кърма. Та всеки ден го мажа с кърма по няколко пъти щ. И спрях млечните защото му влияят.

По-добри се много положението но още има за чистене.

И моето момче иска да яде много днес , пие 100 мл и все едно не е ял , не заспива, мрънка , зяпа, върти уста и си пъха ръцете.

Как е при вас бебешкото акне ? При нас целите бузки са пламнали с много ситни пъпчици и също едното оче тече жълтеникав секрет и чистя постоянно и масажирам канала

# 485
  • София
Нашият също го мъчат колики. Вчера беше неутешим следобед. Носене и гърда само помагат. Чакаме акта за раждане и ние също ще сме на консултация. Сега даваме Био Гайа и Био Амика. Забелязах, че не се свива толкова и не чуваме силни газове, но явно го боли и е неспокоен. При нас, също се случва да върне малко мляко понякога след хранене. Държим го по 10 мин. гушнат прав преди да го сложим да легне. Пробрах с това да спи гушнат с гръбче на мен, но нещо не му харесва достатъчно и най- обича да е гушнат и някой да го разхожда.

Притеснявате ли се от пиратки и фойерверки на нова година? Дали бебеците ще се стряскат?

# 486
Нашият също го мъчат колики. Вчера беше неутешим следобед. Носене и гърда само помагат. Чакаме акта за раждане и ние също ще сме на консултация. Сега даваме Био Гайа и Био Амика. Забелязах, че не се свива толкова и не чуваме силни газове, но явно го боли и е неспокоен. При нас, също се случва да върне малко мляко понякога след хранене. Държим го по 10 мин. гушнат прав преди да го сложим да легне. Пробрах с това да спи гушнат с гръбче на мен, но нещо не му харесва достатъчно и най- обича да е гушнат и някой да го разхожда.

Притеснявате ли се от пиратки и фойерверки на нова година? Дали бебеците ще се стряскат?

По колко капки от двете давате? На нас от болницата ни изписаха био амика по 5 капки преди всяко хранене, а после педиатъра ми изписа био гая по 2 капки. Много ми стана странно, защото на био гая пише по 5 капки на ден. Сега спряхме био амика и давам еспумизан по 25 капки и био гая си я давам по 5 капки както си пише на опаковката.

# 487
  • Варна

Аз не се притеснявам от фойерверки и пиратки, нашия си спи спокойно след като съм пуснала пералня, сушилня и робот 😆а сега със слинга даже готвя с него и чува какво ли не шумове ,понякога малко се стряска ама не се събужда. Единственото нещо, което може да го събуди е глад и колики (причината да съм будна по това време 😵‍💫)
Давам  био амика по 5 капки, Лефакс по 1 впръскване и по 1 саше омнибиотик панда. Спрямо началото мисля, че поне болките продължават по кратко, преди до 3 часа рев се е стигало сега по-бързо овладяваме положението и забелязвам как понякога се опитва без много рев да смучи силно биберона и да ми стиска ръката (но една две болки изтърпява така после пак си е с викове)

# 488
  • София
Веситоо,

както е предписано в листовката го приемаме. Вчера последно разтворено в шише с кърма. Спи вече 3 часс и половина.

Викиту,

супер. Лефакса запича ли? Омнито, по 1 на ден нали?

Препоръчайте нещо за главоболие?

# 489
  • Вестерос
Парацетамол можеш да пиеш за главоболието.

# 490
  • Варна
Веситоо,

както е предписано в листовката го приемаме. Вчера последно разтворено в шише с кърма. Спи вече 3 часс и половина.

Викиту,

супер. Лефакса запича ли? Омнито, по 1 на ден нали?

Препоръчайте нещо за главоболие?
Да, омнито е по едно на ден с малко вода го разтварям.
За Лефакса ме увериха, че кърмачетата не се запичали и затова го давам редовно(ние сме само на кърма). За сега нямаме проблем вече 10 дена го давам редовно, че нали с натрупване действа.

# 491
Ние също даваме Лефакс на нашият младеж, който също е само на кърма, но при нас има запичане. Вече се наложи да му правим клизма. Явно си е до организъм дали ще запече или не.

# 492
  • Варна
Ние също даваме Лефакс на нашият младеж, който също е само на кърма, но при нас има запичане. Вече се наложи да му правим клизма. Явно си е до организъм дали ще запече или не.
😵😐  Оо не, ще го имам в предвид така се надявах ,че сме защитени

# 493
Имате ли мнение за тази книга? Чудя се дали действително предлага някакво решение на проблема със съня?

# 494
Здравейте мами. Колко често ходят вашите бебоци по голяма нужда. Нормално ли е само един път на ден? Моят юнак, почти на 40 дена много трудно се изхожда изцяло на АМ е.

Общи условия

Активация на акаунт