Отговори
# 465
Дайте я тая тайна за махане на хранене 😀 аз кърмя на поискване, което си е буквално през 2-3 часа без никакъв режим. Всеки ден яде различно 🤷♀ моята педиатърка така ми каза, явно с надеждата, че сама ще си изгради режим. За коликите давам Биоамика в комбинация с Еспумизан Комфорт преди хранене, Биогайа по веднъж дневно, но сега си чакам доставката на Омни биотик Панда 🙄
За пъпа да кажа освен спирта и спрейовете трябва да го завъртате по малко всеки път и така пада. Бебетата нямат чувствителност там, не ги боли, пипайте смело 🙂

# 466
  • Варна
O да забравих да.спомена и повръщането,последно време е все по често. Дали яде по повече не знам, но колкото и да го държим и оригваме като легне винаги има нещо за връщане, затова вече е с лигавник, че няколко пъти сменяме дрехи след хранене 🤷
От вчера го слагам на активна гимнастика интересно му е гледа учудено и прекарва някакво време там ,но бързо му омръзва.
На мен ми предстои преглед след  40-ят ден ,което лека полека наближава и там ще се чудя как ще се разделим, че пред кабинета винаги се чака ....
Тифани престрашиш ли се да я сложиш в слинга няма да в махаш като се сърди. При нас първите опити ме бяха успешни плачеше.и се дърпаше и го гушках силно, сега реве ли малко слагам го и докато си мрънка аз си правя нещо и после е заспал. Гледам да не спи постоянно така и по някое време го местя в леглото много внимателно.
Веси не знам две бебета или свекърва е по-лошото 😁😁 със сигурност не е лесно с две деца от ден първи си го мисля, как се справят тези хораз нашето от втория ден подлуди и двама ни и ММ категорично заяви ,че ако майката трябва сама да се справя със сигурност може да полудее. Поздрави на тези,които се справят сами аз от ден 1 съм с ММ вкъщи и вечер се буди с нас и пак на моменти се чувствам безсилна.....

# 467
O да забравих да.спомена и повръщането,последно време е все по често. Дали яде по повече не знам, но колкото и да го държим и оригваме като легне винаги има нещо за връщане, затова вече е с лигавник, че няколко пъти сменяме дрехи след хранене 🤷
От вчера го слагам на активна гимнастика интересно му е гледа учудено и прекарва някакво време там ,но бързо му омръзва.
На мен ми предстои преглед след  40-ят ден ,което лека полека наближава и там ще се чудя как ще се разделим, че пред кабинета винаги се чака ....
Тифани престрашиш ли се да я сложиш в слинга няма да в махаш като се сърди. При нас първите опити ме бяха успешни плачеше.и се дърпаше и го гушках силно, сега реве ли малко слагам го и докато си мрънка аз си правя нещо и после е заспал. Гледам да не спи постоянно така и по някое време го местя в леглото много внимателно.
Веси не знам две бебета или свекърва е по-лошото 😁😁 със сигурност не е лесно с две деца от ден първи си го мисля, как се справят тези хораз нашето от втория ден подлуди и двама ни и ММ категорично заяви ,че ако майката трябва сама да се справя със сигурност може да полудее. Поздрави на тези,които се справят сами аз от ден 1 съм с ММ вкъщи и вечер се буди с нас и пак на моменти се чувствам безсилна.....
[/quote

Моя мъж също е с мен постоянно, но категорично ми заяви, че не може постоянно да се занимава с това. На моменти като ги хванат коликите или са по-нервни плачат и се сърдят по няколко часа и ние само на ръце ги разнасяме. Това ни изнервя и почнахме и по-често да се караме. Вярвам, че всичко е период и ще отмине, после ще дойдат зъбите и така.... Гледах едно клипче във фейса, който казва, че е трудно да гледаш бебе, стой и гледай като проходи... Тогава това ще ни се стори песен. Като бях бременна все мрънках, защото ми беше тежко, киселини и какво ли още не и една приятелка ми каза, че след като родя  щяла съм да си мечтая да съм бременна.

# 468
И при нас със съня стана много трудно изведнъж.  Явно е някакъв скок в растежа ли не знам. Лошото е,че не знам с какво да го занимавам като е буден. А снощи от 22 до 2 не заспа кокори се. Мисля нямаше колики през деня беше драма с тях. Определено съм леко затруднена последните 1 2 дни и малко отчаяна,че не се справям, защото той е нервен, неспокоен, а на мен не ми се получава да го успокоя.

# 469
  • Варна
И при нас със съня стана много трудно изведнъж.  Явно е някакъв скок в растежа ли не знам. Лошото е,че не знам с какво да го занимавам като е буден. А снощи от 22 до 2 не заспа кокори се. Мисля нямаше колики през деня беше драма с тях. Определено съм леко затруднена последните 1 2 дни и малко отчаяна,че не се справям, защото той е нервен, неспокоен, а на мен не ми се получава да го успокоя.
Такова ще е още нямаме създадена комуникация и при мен има такива ситуации, но чакам да си мине периода. Подскачам и правя обиколки на апартамента.
Докато е бъден се заглежда и във въртележката над леглото си, обича да му пускаме и музика и с едни играчки му правим като театър те са винаги около гнездото му и като се събуди първи тях вижда. Естествено всичко го успокоява за кратко,но пак се повтарям слинга ни спасява и накрая винаги стигаме до него .ще видя до кога ще му действа магията 😁😆

# 470
Това нощното хранене в 3-4 как искам да го махна,но не знам кога ли ще стане.Завиждам тайно на спящите бебоци. Моето момче е като часовник нощно време на 3часа,през деня може да стигне до 4часа.На всичко отгоре започна  да яде по 130мл понякога,което е за втори месец дозата май.Просто след 100мл започна да бошува отново ,да отваря уста,да яде ръце и няма кас да заспи или да спре да реве,ако не му дам още АМ.Не знам при вас как е  и има ли такива лакоми.
Моят проблем е със съня.Събудя ли се после трудно  заспивам,влезнала съм в една фаза ,спя по 4 часа и не знам докога така.През деня от превъзбуда не мога да спя нито минутка и общо взето съм като робот.Явно нервите и хормоните ми хлопат.

# 471
И ние вече будуваме много през деня, и коликите са ужас - истерия, прехласване от рев- само гърда я успокоява, и ходене и гушкане, но не винаги...Не иска биба, само цица😀.
Даже и в момента като пиша това съм й залъгалка.😀
Заспива върху мен ако няма силни колики, иначе е будна. Заспи ли- слагам в кошарата, увивам я с одеалца, да се чувства гушната - спи 30мин и се ококорва.
Като ви чета, явно е някаква фаза.
Слагаме еспумизан и биоамика преди хранене, биогая сутрин. Утре очакваме доставка на Лефакс и ще пробваме.
Слагаме и коланче с черешови костилки за затопляне на коремчето.
Храня си я на 2-3 часа, ставам си в 3ч.
И продължава ужасната задна хрема. През нощта спи неспокойно, пръхти и грухти, ние я чуваме и не спим добре, аз постоянно ставам да я проверявам В петък сме на педиатър, ще искам да й вземат секрет.
Общо взето...малко се отчайвам като си помисля че може да продължи така до 4ти месец, при условие че започнаха на 2ра седмица... а после зъбки..
Но ще се справим, ние сме силни мами, толкова сме ги искали тези бебчета.🙏

# 472
Моята бебка е много лакома, чак се дави докато яде. От днес започнах да ѝ давам по 110 мл. Струват ми се много при положение, че хапва на 3 часа. Само нощем може да издържи 4 часа.
Тя също не иска да спи в леглото си. Рядко успявам да я прилъжа да спи там. Иначе денем започна да будува повече и иска все да е при мен или при баща си. Нямам идея как ще се отучваме.

# 473
Бебо суче на час и половина максимум 2часа . Днес пък не ми слиза от гърдите . През по малко от час е гладен и суче яко . Вечерта пак на толкова суче . Много ми е малък да махам вечерното хранене . За сега не ми пречи , и безсънието не ми е проблем ,през деня си поспивам по час ,час и половина то ми стига за сега .
Вики аз още на първата седмица май го оставих на ММ , а аз отидох до ДМ. Един час ме нямаше вкъщи , някърмих го точно преди да изляза . Тогава нямах още дори кърма във фризера , ако беше огладнял нямах алтернатива . Оставих ги и дим да ме няма .Отрази ми се страхотно , нищо че купих памперси и еднократни подложки Grinning . Малко е плакал , но ММ се справи страхотно . Излизала съм общо 3пъти сама  , за по час, час и половина. Малкия е точно на 3седмици .
За конците някой писа. Аз моите не ги виждам , нито знам колко шева имам. Изрично казах на лекарката , да не ми казва , че не искам да знам . Не съм виждала и да пада каквото и да е от мен . Но се чудя кога мога да правя секс . Прегледа ми е чак на 20.1 , за сега ми се струва абсурдно да правя секс , но пък желанието е голямо Grinning и кога се възстановява човек напълно от естествено раждане ?
Последно да питам , имам такива карти за бебета черно бели. На кутията пише между 0-3месеца , ако ги показвам от сега ще разбира ли нещо ? Той като е буден ме гледа едно такова умно умно , но незнам дали знае че аз съм му майка . На активна гимнастика също незнам от кога да го слагам .

# 474
  • Варна
Кестенче и аз имам такива карти и знам, че от 2-3 седмица може да се заглежда по тях. И гимнастиката му е с черно и бяло и още като хондложих на нея се загледа.
Гледате умно защото сега най-интересни са му лицата на хората и ги наблюдават и със сигурност знае, че си му майка
 На мен за гимнастиката ми казаха да я слагам като започне да се заглежда, а сега така обича да оглежда целия дом тепърва разбира къде е .
Също го слагам по корем да прави опити да вдига главата . Имам едно приложение Бебо и там пише за всеки месец какви активности да правя

# 475
Вики благодаря ти . Утре ще го сложа в гимнастиката . И още тази вечер ще му покажа картите . Приложението също ще го изтегля . Бебо си вдига много хубаво главата държи я няколко секунди , акушерката каза че имал много силно вратле .Но хич не ми харесва да стои по корем , сърцето ми се къса така като го слагам . Виждала съм да ги слагат бебетата върху възглавницата за кърмене ще пробвам и така .

# 476
Аз писах за конците, то и аз не знам колко и какви са... но вчера като бях в тоалетната, едва успях да си свърша голямата работа -така ме опъваше и дърпаше като седя, че се зачудих какво става... помолих ММ за огледалце, но не успях и той се намеси -каза ми, че вижда още шевовете...
За секса - Миналият път изчаках да ми спрат лохиите (40 дни) на 42 ден ми дойде цикъла, изчаках и него и отидох на преглед.  И още на същата вечер се случи. Сега лохии нямам от 2-3дни, но пък тези конци ме притесниха... а с тези празници няма кой да ме погледне. Пък и не искам да ми ги махат, а да паднат сами, стигат ми болките от раждането. С две думи, не може да ми се угоди 😁

# 477
И моето момче иска да яде много днес , пие 100 мл и все едно не е ял , не заспива, мрънка , зяпа, върти уста и си пъха ръцете.

Как е при вас бебешкото акне ? При нас целите бузки са пламнали с много ситни пъпчици и също едното оче тече жълтеникав секрет и чистя постоянно и масажирам канала

# 478
И аз се чудя кога ще паднат тези конци преди 4 дена ми падна един голям и до там. Аз съм на преглед на 04.01 и ще пиша после. Утре сме на първа консултация много ми е интересно как ще протече, какво се гледа и какво се прави 🤷‍♀️

# 479
  • Варна
Ние вече имахме 2 консултации. Събличате бебето преслушват го, теглят го, мерят го и оглеждат кожата му. Нашата педиатърка е много мила и винаги отделя време за въпроси, макар че предварително много изчерпвателно ни обяснява и така почти не остават въпроси. При нас малкия
И аз се чудя кога ще паднат тези конци преди 4 дена ми падна един голям и до там. Аз съм на преглед на 04.01 и ще пиша после. Утре сме на първа консултация много ми е интересно как ще протече, какво се гледа и какво се прави 🤷‍♀️
плаче като го съблека, но после се заслушва в докторката и се успокоява. На мен ми беше голям страх първото излизане и изобщо как ще протече прегледа ако плаче много , но за сега овладяваме ситуацията.

Общи условия

Активация на акаунт