Отговори
# 510
  • Вестерос
Благодаря ви 🤗🤗🤗

Погача ще правя аз на 08.01. Поръчах си от групата на майки на деца с увреждания бисквити, месал за погачата. От едно ателие във Варна надпис, сламки и разни други украси за масата, всичко с Мини Маус 🤣
За погачата знам, че се прави ако не може на деня след него в неделя, като няма значение коя неделя. Примерно на Ралица май 40 дни се падат на 07.01. Но абсурд на Ивановден и затова ще е в неделя на осми.

Зиги, недей режи ноктите, те сами се зачекват и лекинко можел с пръст да ги махнеш, много са мекички.

За носа капя половин доза физиологичен разтвор в двете ноздри общо, чакам малко и с аспиратор с уста леко дърпам, ама не ги вкарвам навътре да не прави вакуум. Излизат сополките.

Ванеса, за количка прецени за какво ти трябва, какъв е теренът около вас, кола имате ли, стълби и т.н. от там колко да е маневрена, как да се сгъва, колко да е лека.

# 511
Тези мами, които родиха по-рано през ноември изплатиха ли ви вече майчинство за декември. На мен днес са ми превели за декември. Болничния от болницата, който ми дадоха ми го изплатиха началото на декември. Сега ми превеждат майчински? Имам въпрос майчинския и той ли се определя на база работни дни за месеца?

# 512
ZiggyStardust браво много се радвам,че си в къщи 😊

# 513
Веси, в началото на декември имах изплатени 5р.дни, от 45дневния, вчера ми преведоха останалите дни от декември  вече за  болничния за раждане. Мисля, че за цялата първа година сумата се смята на работни дни.

Вчера бяхме на първа консултация -за 1 месец е наддала с близо килограм спрямо теглото от изписването. Вече е 4550гр и 55см(+2см от раждането). Вече се заглежда повечко -най-интересни са й завесите в спалнята и ключовете за осветлението😁 А има вече и дрешкш, които са й малки-как растат като гъбки...

# 514
  • Варна
Аз също не съм рязала нокти от страх 🤷но винаги ги оглеждам и късам лекичко  нищо не усеща.
За носа пръскам със спрей поне два пъти на ден  и после той киха и си го чисти сам.
А когато изтече болнични какво се прави, трябва ли да ходя до работа да попълвам някакви документи ? Как се влиза в майчинство?

# 515
Аз също не съм рязала нокти от страх 🤷но винаги ги оглеждам и късам лекичко  нищо не усеща.
За носа пръскам със спрей поне два пъти на ден  и после той киха и си го чисти сам.
А когато изтече болнични какво се прави, трябва ли да ходя до работа да попълвам някакви документи ? Как се влиза в майчинство?

Човешките ресурси ми казаха при предоставяне на 3тия болничен(този от педиатъра) ще трябва да попълня някаква декларация и това е. Никакви други документи не да необходими.

# 516
  • Варна

Човешките ресурси ми казаха при предоставяне на 3тия болничен(този от педиатъра) ще трябва да попълня някаква декларация и това е. Никакви други документи не да необходими.
Аха значи имам още един болничен. И аз бях чувала от приятелките ,че първата година уж по голямо обезщетение вземаш ама с тези болнични малко ти намаляват периода.

# 517
Веси, в началото на декември имах изплатени 5р.дни, от 45дневния, вчера ми преведоха останалите дни от декември  вече за  болничния за раждане. Мисля, че за цялата първа година сумата се смята на работни дни.

Вчера бяхме на първа консултация -за 1 месец е наддала с близо килограм спрямо теглото от изписването. Вече е 4550гр и 55см(+2см от раждането). Вече се заглежда повечко -най-интересни са й завесите в спалнята и ключовете за осветлението😁 А има вече и дрешкш, които са й малки-как растат като гъбки...

При мен е сходно. Два дни от декември от 45 дневния болничен. Болничния за раждане изтече на 21.12.След това взех от педиатъра, който е до февруари.

# 518
  • Вестерос
Вики, третият болничен е от педиатър.После чак почва майчинството.
Моят за раждане не беше цялата сума, а по-малко. Явно са изравнявали.

Ралица беше станала и тя 55 см на 20-ден, с 3 см повече, сега май още е дръпнала, че два ромпъра й окъсяха 🤣

Тези, които сте на АМ след като стане бебето на месец по колко давате? На моето на хип АР пише 120 мл вода и 4 лъжици, което става 135 мл и ми се вижда множко.

# 519
На някое бебче да му се белят ръчичките и стъпалата ?

# 520
На моето бебче се белиха и я мажа обилно с олио, вече няма такъв проблем 😊

# 521
Привет, момичета! Имах забрана да публикувам две седмици, че пуснах обява за едни лекарства та ме наказаха хубаво. Включвам се вече активно😄. Аз спрях да кърмя на 19-тия ден, голяма мъка е това. Ако нямаш кой да ти помага е много трудно, а ако и кърмата е малко още повече. Три дни не кърмих и тя спря сама, даже не съм се и изцеждала. От Нан минахме на Аптамил органик но някак мазно ми се стори и получи като хрипове някакви. Сега сме на Хип и сме много доволни. Изхожда се почти на всяко хранене, пием пробиотик панда всяка вечер, на всяко хранене слагам в млякото Колийф и Санколик. Беше се запекал два дни от Лефакс и повече няма да му даваме. Редовно правим масаж на коремчето, храня го почти прав и го оригвам по няколко пъти. Голяма мъка тия колики. След два дни правим първа месечинка, а от два дни яде по 130, като не всеки път го изяжда. Не го насилваме, заради коремчето. И като вдигна млякото почна да спинка по 4 часа, което си е супер, особено през нощта. Окъсяха ни и на нас ромпърите и то за няколко дни. Моят Матей почна да гука от няколко дни, не съм чувала по-сладък звук😍🥰

# 522
  • Вестерос
Първата седмица в нас се обелиха като почнах да я къпя в коритото. Мажех с олио или лосион и за няколко дни се оправи.
Сега й пада косата много, че се роди с много коса тъмна и почнаха да растат тъмно руси косми вече. От седмица някъде и Ралица гука и вика ауу 😍😁

# 523
Вики, третият болничен е от педиатър.После чак почва майчинството.
Моят за раждане не беше цялата сума, а по-малко. Явно са изравнявали.

Ралица беше станала и тя 55 см на 20-ден, с 3 см повече, сега май още е дръпнала, че два ромпъра й окъсяха 🤣

Тези, които сте на АМ след като стане бебето на месец по колко давате? На моето на хип АР пише 120 мл вода и 4 лъжици, което става 135 мл и ми се вижда множко.

Много е това. Моите момчета са доста големички, но рядко изяждат 135 мл. 6 седмица сме. Ако не им стигне 90, правя още 30 и то е същото, хем не похабяваме млякото. Ние също сме на Хип. То пише и 5-6 хрснрнния, ние още сме на 8. Търсят си на всеки 3 часа, даже и на 2 и половина. Относно плащането от Ной, всичко е точно. Сега като си сметнах. Декември имам още за плащане от 21 ми тече, болничен от педиатъра. Но те още не са го входирали, така, че първите дни на януари ще чакам да ми се доизплати сумата за декември.

# 524
  • Вестерос
Ралица яде 6 пъти, така си я свикнах. Пробвам я сега на тези милилитри от вчера след обед, но само два пъти ги изяде, преди това не можеше всичкото.
Моят втори болничен е до 09.01. След това явно трябва да взема от педиатъра ѝ или може преди това да ми го даде?

Общи условия

Активация на акаунт