Отговори
# 540
И при мен е така ( напомняме живея в Англия).Никаква козметика освен ако лекар не каже или ако много искам,  бадемово олио или кокосово масло.

Добре дошла, Яна ❤
SunshineSt С риск да ме нападнете ще кажа че аз моето дете още освен само с вода с нищо друго не съм го къпала . Тукашната акушерка ми каза “ козметика само при нужда , докато кожата му е нормална няма нужда от нищо друго освен само вода “ . И така , колкото и да е странно съм го къпала само с вода , нито мирише (както питат повечето хора) нито му е суха кожата . Само един два дни след къпане му става доста суха после си минава сама . Тук смятат че дори да има леко суха кожа трябва да се остави по естествен начин да се пребори с тази сухота . Мен ме беше страх да не стане нещо от някоя козметика ( знам ли някаква алергична реакция) и реших да послушам акушерката . Изобщо не съжалявам , кожата на детето е страхотна .

# 541
Ние къпем през ден, два с 2 в 1 на Юриаж. Взела съм и тяхното мляко за след баня но от както пробвах олиото на хипп сэм му фен.Когато се белеха ръчичките и крачетата само олиото ни помогна. Аз от снощи имам менструални болки, лохиите почти свършиха. На 1-ви родих със секцио.
Добре дошла на Яна! Да е здрава и да има дълъг и щастлив живот!🥰❤️. Кестенче, ти си човека, който ще реши как ще си гледаш бебето. Никой няма да те съди, така го усещаш-така го правиш. Ако искаш ще ползваш козметика  ако искаш-не😊

# 542
Честита да е Яна! Да расте здрава и щастлива! Бързо възстановяване и на двете!

Ползвам емолиент за суха и атопична кожа на А-дерма. За косата 2-3 пъти седмично шампоан на Клоран. Белещата се кожа " излекувахме" с бабешки методи, т.е. пречистена мас - нищо друго не помогна. Сега си я мажа с лосионче за тяло на Клоран.
2 вечери поред прави дълга пауза - яде около 12,30 и после чак в 5/5:30, като се наяжда само от едната гърда. Тази вечер извадих помпата, за да изцедя другата, че ще мине много време без да е изпразвана. Страх ме е да не намалее кърмата по този начин. Иначе понякога яде само от едната, друг път и от двете, още не може да влезем в ритъм...
Лохии почти нямам вече и аз имам леко жълтеникаво течение, колкото да се наложи да нося ежедневна. Дано този път цикълът "закъснее" и да не дойде на втория месец, че тогава и кърмата леко намалява.
Емили гука само на баща й, какви разговори провеждат само.... На мен я хвърли някоя друга усмивка, я не...

# 543
Честита да е Яна! 🎉
Исках да ви попитам тези от вас,които имат шевове колко време им отне да паднат? В болницата ми казаха 10дни, вече минаха 15 и все още има, огледах ги - изглежда като всичко да е окей,ама знам ли.. Очаквах тези лохии да са по-обилни, ама кажи речи нямам течение и малко се притеснявам, нямам никакви оплаквания иначе, чувствам се добре..

Ние използваме на wooden spoon organic baby butter и сме супер доволни, чисто е от към състав, икономично и остава мазничко и се нанася супер лесно. Като и се белеха ръцете и крачетата просто я мажех няколко пъти на ден с мляко за тяло и много бързо мина.

# 544
  • Варна
Аз всеки ден го мия а душ гел на Мустела и кажа с лосион на Мустела. А денем ако е спокоен правя масаж с олиото . Първоначално мислех да не го къпя всеки ден ама с това повръщане и косата трябва по често да мием
Тифани Бочко е с цинк и го препоръчват при зачервена кожа. Аз всекидневно използвам бепантен, но имам няколко коремчета и на бочко ако видя зачервяване.
Детските са тези дето се гледа дохода ли? И ММ пусна за данъчните облекчения, вие получихте ли ги вече?
А като се приберем във варна ще отидем за еднократната помощ. Ако някой я е взел може да сподели какво се прави
И добре дошла на Яна! Добре дошла и на мама в следващия етап,.който лично мен ме изненада много снощи пак не сме спали много нямам обяснение защо, а какво още ни чака . И ММ започва работа скоро няма да може да седи с мен по цяла нощ 😐😔 но като е спокоен е най-прекрасното, сутринта го гледаме с баща му как спи спокойно в нашето легло , ние на хора не мязаме,а той така спокойно с ръцете горе си спинка 😁😁

# 545
Много благодаря на всички момичета! 😘❤ В болницата й вързаха пъпа много надолу от АГ-то акушерката … това ми го казаха още там в неонатология и сега и педиатърката. Тъй като клампата е много надолу, по-нагоре са й вързали конец … вече е на 15 дни и не пада тоя пъп … хем съм ядосана, че попаднахме на някаква некадърна акушерка, хем съм притеснена. Обработваме на всяка смяна на памперса с 90% спирт и отделно с Биодерма един спрей за изсушаване и нищо. Ако знаете нещо допълнително, ще се много благодарна, защото просто не знам какво да направя повече.

# 546
Честита да е малката Яна! Прекрасно име (на нас ни беше вторият избор 😅). Да расте здрава и щастлива! ❤

Аз уж имам това за подсичане на Мустела, не съм купувала Бепантена макар че ми беше в списъка с покупки докато бях бременна. В болницата ни показаха едно кремче на Галафарм, много мазно, ами прекрасно е наистина. Мажа обилно всички гънки и долу при смяна на памперс. Дори и да има ако не залепва за дупето 😃 Педиатърката като идва вкъщи каза, че било много хубаво, но ето вече две седмици си го ползваме и съм доволна. Аз освен вечер мажа и сутрин при смяна на дрешките цялото тяло с лосиона на Мустела + това кремче. Мания ми е, защото аз съм с понякога появяващ се дерматит, мега чувствителна кофти кожа и искам нейната да е по-хидратирана да не стане като моята.

За пъпчето не мога да помогна. Ние от страх нищо не правихме вкъщи първите два дни, после почнахме на третият и педиатърката дойде вечерта та ни каза, че трябвало веднага да почнем със спирта, но изглеждало добре. Тя го изчисти пак пъпа и той падна след 2-3 часа. Но пък хубаво го беше клампирала моята акушерка, не беше много надолу.

А вие какво мислите да правите с пъпчетата? Четох уж да се хвърлели в река (течаща вода), но много майки си ги пазят.

# 547
"Детската витаминска мас" на Галафарм е уникалев. Ние го купувахме от Македония, после започнаха да го внасят и по нашите дрогерии, а сега има и вече на български.
Аз пазя пъпчетата и на двете. Освен поверието, че където го хвърлиш, такава ще му е съдбата, другото, което знам е, че ако се пазят заедно пъпчетата на децата, ще изградят силна връзка помежду си. Та реших да им ги пазя. Някои ги хвърлят, да речем, в болница с надеждата да станат лекари, но ако се замислим, може да се обърка нещо и да не вземат да станат пациенти - не мерси.

# 548
  • Вестерос
Много благодаря на всички момичета! 😘❤ В болницата й вързаха пъпа много надолу от АГ-то акушерката … това ми го казаха още там в неонатология и сега и педиатърката. Тъй като клампата е много надолу, по-нагоре са й вързали конец … вече е на 15 дни и не пада тоя пъп … хем съм ядосана, че попаднахме на някаква некадърна акушерка, хем съм притеснена. Обработваме на всяка смяна на памперса с 90% спирт и отделно с Биодерма един спрей за изсушаване и нищо. Ако знаете нещо допълнително, ще се много благодарна, защото просто не знам какво да направя повече.
На Ралица преди да ни изпишат бяха вързали конец допълнителен и педиатърката ми каза да го стягам при всяка смяна на памперса.

Вики, мерси, ще взема и него. Обаче бях чела, че той се ползва при вече подсечено дупе. Сега мажа с на Хип, който също е с цинк, но 7 %.

Пъпът ѝ го прибрах в една кутийка заедно с теста ми за бременност и гривните с номерата от болницата.

От къде да купя този крем Галафарм?

....

Честита да е Яна! Да е здрава и щастлива! Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 549
Представителката ни обясни, че се предлагат в Ремедиум. Не знам във Варна дали няма да ги има и другаде. Кремчето, което използвам е това:

https://remedium.bg/galafarm-krem-detsa-250ml-11095/p

# 550
  • Вестерос
Мерси, намерих го онлайн в Гален.

Весело посрещане на Новата година! Hug

Последна редакция: сб, 31 дек 2022, 15:07 от Tiffany А

# 551
  • Варна
крем Галафарм има и в аптеките so pharmacy. И на мен в болницата ми го презентираха,а преди това приятелка ми писа за него ама все още не съм купила .
Тифани ако сме по пижами пак ще е добре надявам се и бебето да спи. Че иначе и до пижамите не стигаме 😁😁

# 552
  • София
Кремът на Гала фарм ползваме и ние. Наистина е чуден и не е скъп. Имам и аз на Мустела, но сравнен с него изобщо не ми харесва. На Мустела, не е мазен и се набива в гънките на кожата. Определено няма да купя отново, но този на Гала фарм ще го поддържам наличен. Използвам го при всяка смяна на памперс, както и Линимента на Мустела.

# 553
  • Варна
А този крем не е ли за тяло или и за памперс зоната  се използва . Аз при смяната използвам бепантен и той също остава в гънките и затова бих купила гала фарм по скоро,че трудно се чисти това събралото се в гънките

# 554
Педиатърката ни каза за този на галафарм, доста съм доволна от него. Използвам го за памперс зоната при всяка смяна,  но тъй като доста често рита с крачета крема отива и на стъпалата (стават много меки). Крема на бепантен ни казаха само да го използваме при подсичане, тъй като е по силен.

Общи условия

Активация на акаунт