Отговори
# 645
  • Варна
Явно всеки е имал да сподели по нещо за свекито или майка си. 😁😁и както в началото си казвахме "не сте сами" дори и в това повечето сме на едно мнение 🤗

# 646
Като видях, че има толкова много нови коментари и си казах, че явно ново бебче се е родило, а то какво било - свекървите…. 😖😁
С удоволствие изчетох всичко и така се радвам, че не съм сама. На няколко пъти изпадах в гадно настроение и се обвинявах, че съм станала лоша и егоистка, защото не ми е приятно да гледам свекито да държи бебето. Особено като видя да я размята като играчка, много се натоварвам и постоянно правя забележки. Не мога спокойно да отида до другата стая, защото някак ѝ нямам доверие.
Преди да стане баба се обаждаше на 2 седмици веднъж, а сега всеки ден ми звъни, идва да ни види вече няколко пъти. Единият път се засече с педиатърът (на второто му посещение) и като започна да опитва едни тънки манипулации от сорта “е докторе, сега все пак не трябва ли да даваме водичка”, “а нали трябва да спи на възглавничка”, “едно време нали на 3ч хранехме” и други подобни, едвам изчаках да си тръгне човекът, че да ѝ обясня, че аз решавам как ще си гледам детето. За слинга също бяха потресени заедно с моята баба - “не си ли го натиснала много”, “как се е свило горкото”…
И въпреки че се опитвам спокойно да обяснявам, че в момента такива са препоръките и не са мода, а научно доказани факти, после се обвинявам, че съм ги засегнала.
Но ще послушам съветите на препатилите и ще се опитам вече да не мисля кой ще ми се обиди, задето го режа, че ми се меси в гледането на моето дете.

# 647
Мен не ме дразни като го гушка свеки. Баба му е, да му се радва. Дразнят ме някои коментарчета, но или пускам пердето и се правя, че не съм чула, или деликатно но недвусмислено я опровергавам. Все пак, дошла е жената да помага на всичкия си зор, затварям си очите за изпуснатите демонстрации на его. Аз съм майката. Тя колкото и да е любима, е бабата Simple Smile .
Беше с нас за 3-4 дена след изписването и си беше от помощ. После си потекоха също плавно и добре нещата, като си останахме тримата и си създадохме ред.

# 648
Който няма фейсбук, ще направя вайбър група - само ми пишете на лично телефонните си номера, ще го предложа и във фейсбук групата, и може направо вайбър да ползваме😊

Редакция - вайбър групата е готова ето линка
https://invite.viber.com/?g=o_zvlRskX1CN8zWYaQcxgTSKQLPT0EDR
😊
На Боуен терапия не знам от кога може да се ходи, ние сме 25 дена и можело.
Ще пиша дали има резултат, при приятелки имало🙏🤞

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 13:36 от elistoy

# 649
момичета,имам въпрос. Малкия имаше запек-ходеше по 1 2 пъти ня ден, но много трудно и беше като пластелин. Ние сме на Фризолак и смесих с Фризолак Вом  от 3 дни,като ги смесвам 1:1. Той започна да се изхожда, но сега се притеснявам не е ли много често. Ходи след почти всяко хранене. при вашите бебчета как е? на 7ми сме при педиатърката и се чудя да я търся ли по-рано  Иначе пак си има напъни, аз се надявах като оправим изхожданията да не се мъчи толкова но уви.

# 650
  • София
момичета,имам въпрос. Малкия имаше запек-ходеше по 1 2 пъти ня ден, но много трудно и беше като пластелин. Ние сме на Фризолак и смесих с Фризолак Вом  от 3 дни,като ги смесвам 1:1. Той започна да се изхожда, но сега се притеснявам не е ли много често. Ходи след почти всяко хранене. при вашите бебчета как е? на 7ми сме при педиатърката и се чудя да я търся ли по-рано  Иначе пак си има напъни, аз се надявах като оправим изхожданията да не се мъчи толкова но уви.

Ходи често, по няколко памперса на ден. На кърма е, акото е полутечно и жълтеникаво. Не се е запичал до момента. В редки случаи, ако не съм имала време съм давала по половин доза АМ да си дояде, пак не се е запичал.

Някой беше писал, че като е сменил АМ бебето се е оправило с изхожданията.

# 651
  • Вестерос
Запичане е, ако не ходи 3 дни детето. При смяна на АМ често се ходи по-често, докато свикне корема на бебето с новото мляко. Ще се регулира.

# 652
Тъй като ние сме на смесено хранене забелязах, че много зависи и аз какво съм яла когато ѝ давам кърма. (относно често/рядко акане 😅)

Иначе мисля, че не съм го споделяла, но ние откакто сме вкъщи използваме приложение да следим хранения, памперси и ни е супер удобно с ММ тъй като може да споделиш и с друг “caregiver” и така който я храни/сменя - пише и знаем кога и какво последно е яла. Има си бележки, които аз понякога пиша, ако повърне, или ако пък ви притесни някой памперс към всеки запис може и снимка да добавите. Абре много полезно. Видях го от една дама във фейсбука 😃 Baby Daybook се казва. Все ще пиша за него и все забравям…

# 653
Благодаря ти! Simple Smile Спести ми едно шашкане😃

Запичане е, ако не ходи 3 дни детето. При смяна на АМ често се ходи по-често, докато свикне корема на бебето с новото мляко. Ще се регулира.

# 654
Приложението и ние го използваме, така баща и е в течение какво се случва. А и е удобно да си следиш памперси, хапване, има какво ли не. Аз отбелязвам кърменето, спане, памперси,къпане,излизане,лекар, цедене 😀 има и статистики. Ние сме само на кърма и обичайно заминават около 8-9 памперса на ден от които 6-7 наакани.

# 655
ние използваме приложение Беборан, удобно ми е. Ще разгледам и това което сте споделили.
Но аз го ползвам за спане и ядене,  сега ще включа и пелени  Simple Smile
Аз го започнах, защото понякога през ноща прави повече пауза, но не 6ч и режима заминава и направо не помня кога трябва да яде горе долу😀

# 656
  • Вестерос
И аз ползвам Беборан и следя там колко е яла и колко е акала и пишкала.
Бяхме днес за изследвания, много рева при вземане на кръв от пръстта, а да не ви разправям как ѝ взех урина. Та, педиатърката каза, че всичко ѝ е ок. И малко ѝ идват течностите, затова така се е получило с мириса. Трябва да я натискам да пие повече вода или чай, който ѝ правя за коликите. Иначе е пораснала от раждането си с 8 см и е наддала 800 и няколко грама от изписването.
Относно шума на сърцето, беше доста се затворила дупчицата Simple Smile))

# 657
Момичета, как броите 40 дни от раждането - като датата на раждане е първи ден или следващият ден е първи? Може би е глупав въпрос, но при нас възниква спор кога се пада 40тия ден. Отначало ги броих по единия начин, после четох някъде, че следващият ден е първият ден и сега настана смут кога е редно да ходим в църквата.
Малката е родена в неделя (27.11.) и ако всяка неделя прави нова седмица, то сега в неделя навършва 6 седмици, т.е. петък става на 40 дни. А според другите вкъщи не го смятам правилно.

# 658
Момичета, как броите 40 дни от раждането - като датата на раждане е първи ден или следващият ден е първи? Може би е глупав въпрос, но при нас възниква спор кога се пада 40тия ден. Отначало ги броих по единия начин, после четох някъде, че следващият ден е първият ден и сега настана смут кога е редно да ходим в църквата.
Малката е родена в неделя (27.11.) и ако всяка неделя прави нова седмица, то сега в неделя навършва 6 седмици, т.е. петък става на 40 дни. А според другите вкъщи не го смятам правилно.
[/quote

Първи е деня на раждането според мен. Другото не ми звучи логично!

# 659
днес говорих с поп по този въпрос. Първия ден на раждането е първи ден и така се брои.

Общи условия

Активация на акаунт