Отговори
# 630
Като ви слушам за свекитата, и се радвам, че  моята не се натресе. Попита, но отказах деликатно. С майка ми пък не съм близка, и на нея също отказах. Гадно е сама, от днес мъжът ми е на работа. Беше трудна раздяла, малката плаче, на него му е мъчно да ме оставя сама.
Но предпочитам така, отколкото някой да ми виси на главата. Няма да издържа, а аз съм много лоша като се ядосам. Домакинската работа върша когато мъжът ми гледа малката, сега като е на работа ще е привечер. Помагат много уредите.
Момичета, имате ли желание тези от София да си направим група в месинджър, и като се затопли да излизаме по парковете?
Много бих се радвала да излезем и да си споделяме наживо.

Свекито по принцип е приятна жена, но откакто родих не я трая. Много ми е изкуствена и ме дразни. Защо съм си нареждала памперсите в скрина, а не стояли в пакета. грешка било каква количка съм си взела. Гледа като натровена всеки път като дойде. В крайна сметка аз си решавам къде и какво ще си подреждам.

# 631
  • София
Ние с мъжа ми не даваме на майките ни да ни тормозят. Опитваме се нежно да им отбиваме непоисканите съвети и ненужните покупки, но невинаги се получава нежно. Мисля, че и двете са си представяли това да са баби по друг начин: да са полезни с опит и знания. А ние имаме други разбирания за повечето неща и става особено. Мрънкат, че не разбираме от дума, че не може всичко да знаем. Ние не знаем всичко, разбира се, но неадекватните им съвети няма как да приема, само защото така се е правело някога си. Подхвърлихме и че сме отворени да търсим бавачка, ако ни трябва помощ по-натам, и пощуряха 😁 Майка ми беше при нас за няколко дни да "гледа бебе". Как да ѝ обясня, че кърмено на поискване бебе няма нужда от гледане от другиго, аз имам нужда от помощ. Да ми сготви, да ми изчисти - тц. Еми, ако ще. Ще се оправяме ние.

# 632
Да ви кажа честно на мен ми най-спокойно като съм сама с малката. Таткото много ми помага, ама още е леко плах и някой неща стават по-бавно от колкото на мен ми се иска и се понапрягам. Ние живеем с майка му, която съм сигурна,че ни е обидена понеже не стоя с бебето в хола и тя не е активен участник в отглеждането. Ама с това кърмене всичко друго което може да се прави го оставям за таткото. Моята майка не си позволява много да съветва, аз съм доста рязка, ама със свекървата не съм толкова. Вчера ми обясняваше как било по-добре бебето да е в люлка от колкото да я нося в слинг, как сме щяли да я научим на ръце и бля бля.. трябвало да плаче, за да и се развият дробовете иначе нямало да се развият, пък за сега тя изобщо не е от плачещите я се обади 2-3 пъти на ден я не 😀 така като има хора около нас и ставам нервна, не искам да я давам да я гушкат не знам дали само аз съм така, много ми е трудно да се пречупя и да не се дразня като някой друг освен мен и баща и я държи

# 633
Хаха за плаченето и на мен ми го казаха. Ама само главоболие ми трябва на всичкото отгоре. 😃

Моите свекъри живеят в чужбина, бяха преди няколко дни за 2 дена, но аз нямам отношения с тях като вас. Аз съм по-притеснителен човек и в годините сигурно съм се чувала с тях само на общи разговори за РД или празници. И те ми свикнаха 😬 Та показа свекито как да я къпем малката, че ни беше зор и това е. Честно на свекъра коментарите по ме дразниха тия дни. Ето пример за банята веднага беше: “Ела да гледаш, ММ няма винаги да е тука”. Ами много мразя такива подхвърлянки, че видиш ли едно дете само майка му трябва да си го гледа като едно време. ММ да гледа, може пък мен да ме няма 😅 Ама само си го изгледах свекъра и какво да му се обяснявам. Тя свекървата е жена-мечта, имам предвид обожава да си готви, чисти и т.н. и така ги е свикнала. Но ММ е такъв човек, че нищо не можеш да му кажеш, много знае, и в случая и на двамата изобщо не ни се месят. Дават съвети, но никога не са натрапчиви. Уважавам ги много за което. Дори като се женихме бяха супер, пък на колко приятели им скъсаха нервите роднините. Simple Smile

Аз имам подозрения обаче, че сме с колики, че имаме няколко вечери вече на трудно заспиване и снощи беше и цяла нощ рев. Утре сме при педиатър на преглед и ще я питам какво мисли, но да видя и вас какво сте почнали да давате на бебоците и какво помага. ❤

п.с. За чата съм за. ❤ Моята интровертска душа много се притеснява, но признавам, че и бременна все си виках да ви пиша да пием едно кафе, но нямах смелост.

# 634
Момичета, вие ще водите ли вашите бебоци за чиста молитва на 40ят ден?

# 635
  • Варна
Значи всички коментари ще ги прочета на ММ да види,че не съм само аз на това мнение. Понеже ме изкара някаква безчувствена и неуважителна спрямо родителите, явно всеки изпитва това. И да гледали са деца ама преди повече от 30 години, и да не са яли киноа, но и много други неща ги е нямало. Сега сме съвременни родители доста образовани и се радвам, че в тази група има събрани само такива майки - четящи и учащи се. И Зиги е много права, когато е кърмено на поискване няма как някой да ти помогне, а аз изобщо не давам някой да ми домакинства вкъщи .
Elistoy и аз съм съгласна за такава група ,но нямам фб 😔 иначе аз съм в Манастирски ливади зад болница Св София и за сега най- далеко до мол България съм стигала 😁 с това кърмене колкото и бързо да излизам след хранене пак не остава много време за навън
Ох този коментар го пиша от 2 часа все ми изтича сесията.
Ние ще ходим на молитва на 40-ят ден запазих час за 10.01 и струва 20 лв
Belle ако се свива като плаче колики са най-вероятно. И ние ги имаме въпреки, ще пие омни биотик панда, био Амика и Лефакс....със сигурност приключват по бързо драмите от преди да започнем лефакса, но пак си има периоди на много плач и свиване и тогава (в момента) слагам в слинга , пускам музика и яко подскачане и движение (всички концерти по празниците така изгледахме 😁)
И по темата с бабите и те не разбират това със слинга, но да дойдат те да го успокоят без него. Естествено,че съм опитала всичко ,за да го успокоя без да спи върху мене ,но само това действа за сега и като заспи го местя в леглото ако не отвори очи😳 и всичко отначало

# 636
Като казахте слинг се сетих , че сестра ми носеше племенницата ми в слинг защото малката само така стоеше мирна . Баба ми беше потресена от тази “мода” да се носи така дете . Всеки ден ми звънеше да ми каже да попитам сестра ми дали имат нужда от пари за количка ( която те имаха просто детето не стоеше в нея) , според жената ,кака си “ овива детето в някакви платове , като африканците по филмите “ защото нямат пари за количка . Joy Ей неможахме да обесним на жената , че детето се чувства добре , на сестра ми ѝ е удобно така и не е въпрос на финанси.
Днес бяхме на първия преглед при педиатъра , бебето ми има сакрална трапчинка и запазих час за болницата да водят дали има спина бифида мисля че . Не било опасно , но трябва да се погледне . Когато се роди ми бяха казали за тази трапчинка и казаха че педиатъра ще го погледне и ще прецени какво да се прави , но беше деня на раждането и аз изобщо не им обърнах внимание чесно казано . Сега съм притеснена , макар че чета че не било нищо кой знае какво , но все пак ми е едно свитно . И при педиатъра го гледаха с ултразвук по крачетата и таза и милото така се уплаши от непознати хора, явно и гела му дойде студен, много плака миличкия . Никога не беше плакал така , сега е залепен за гърдата ми и никой не признава освен мен . В свекърва ми , дето си седи без проблем , сега не я иска .
Иначе от болницата ни бяха изписали 3170 на 7ми право един месец и вече е станал 4500гр голям шошко е Blue Heart

# 637
Ако правите  чат съм   за,но ми пишете кой да добавя като име.☺️ Аз нямям слинг .Купих  кенгуру, което седи така. Иначе съм като 2в1  .Постоянно спи в  върху мен бебето .Почти цяла нощ така си изкарваме ...🤣

# 638
  • Вестерос
Ходих на педиатър, утре ще ѝ правят кръвни изследвания и урина. някакви контейнери купих, лепят се долу и после се изсипва в контейнер за стерилна урина. Да знаете, ако ви се случи нещо такова или с акото, да си носите памперса. Аз преди да тръгнем я смених и добре, че го взех.
Отделно, откакто ѝ увеличих млякото, по-трудно ака, та ни прати на детски гастроинтериолог и отидохме веднага. Гледа ѝ органите, всичко е ок каза. Но каза да я карам да пие вода, аз я мъча, ама не иска и каза, че мога да сложа много малко захар, за да я приема. Показа ми какви упражнения да ѝ правя на гладно и да почна от 1 мин  упражнение и да увеличавам постепенно.  Предупреди ме няколко пъти АМ да го правя както пише на кутията за мл, лъжици и температура задължително. За късмет се наака докато чакахме пред доктора, та и това видя Grinning и каза, че е ок и си оставам на това мляко. Каза ми като го правя да гледам да има минимално пяна.
И на мен ми е притеснено, утре сме на детския кардиохирург заради шума на сърцето.

# 639
За който иска -направих група в Фейсбук
https://www.facebook.com/groups/832973424428330/?ref=share

Тифани, всичко ще е наред🤍
Ние утре сутрин сме на Боуен терапия, че тези колики ни побъркаха и тримата.
Иначе продължава да спи върху мен, страх ме е да я сложа в слинга който имам- с халки е, и ме е страх за вратлето. Май ще купя друг, или направо раница.
Записах час за ортопед на 19.01, при много добър, препоръчан - д-р Василий Фурлакис, добре че се освободи час в супердок, дебнах доста.
На 5ти сме при педиатърката, но мисля и на частно да идем, за това грухтене/хриптене.
Днес понеже съм самичка, ми повърна на фонтан 3 пъти...опитвам се да не се панирам. Имам още толкова въпроси по гледането на бебе, може би ще прибегна до консултант по кърмене/сън.

# 640
И аз бих се присъединила за разходки стига да се оправим с кърменето и да мога да излизам за повече от час.. Че в момента още се храним с добавка цедена кърма и се цедя след всяко нейно хранене 🫣 

Близо до Мол Парадайс съм и Южния ми е на 15тина минути обаче още не сме стигнали до там 🤣🤣🤣 Само до Старбъкс в мола за едно бързо безкофеиново овесено лате 😂  Пуснах рикуест за групата 😎

И аз обмислям да си взема слинг, че да мога да свършвам по нещо.. сега като я нахраня на гърда, после додавам с шише, после се цедя и то е станало време да се храним отново 🤷🏼♀ Започна все по трудно да заспива, особено ако се разхълца след хапване и поне да мога да я държа и да си действам. За щастие ММ има допълнителни две седмици бащинство от фирмата и до края на другата седмица ще помага ама след това направо ме хваща ужас как ще смогвам и да свърша нещо в нас та и да сготвя, че да има какво да ядем 🫣 А аз съм голяма маниачка на тема чистота 😳 Ще трябва да свиквам май май да не е толкова чисто и подредено.

# 641
  • Вестерос
Благодаря ви за подкрепата Hug

Аз може ли да се присъединя към групата, нищо , че съм във Варна Grinning ?
Дръж я след ядене поне 20 минути изправена. По време на ядене я спирай, за да я оригнеш и продължавай тогава пак.

Аз купих едно за нос, което в едната група препоръчаха.- Низита мазило https://sopharmacy.bg/media/sys_master/h4f/h5f/8797882023966.jpg

# 642
  • Варна
И ние след всяко хранене повръщаме . Понякога е малко само изтича от устата ,друг път направо все едно го изплюва...държим го изправен,при смяна на гърди го държа и потупвам и легне ли все нещо връща...но и по лакомо се храни и виждам  как устата му е пълна, а като повърне започва и да хълца и така си минава времето.
На Боуен терапия от кога може да се ходи?Аз утре ще проверя за бебешкото спа там е след първия месец.
Тифани стискам палци всичко да се оправи и да нямате тревоги. За млякото акушерката ми каза да не го друсам като шейкър , а с въртеливи движения да го разклащам именно заради мехурите отгоре
Butterfly  и аз имам този проблем с чистотата и пак че е робота , без него не знам как щях да оцелявам. Нямам време да мия и бърша прах постоянно, но поне него пускам да чистя, че сега в тези слънчеви дни всичко блесва...поне и малкия се научи да спи и на него. Днес като първи ден сами съм доволна успях и вкъщи да свърша малко работа, само нямах време за почивка ..

# 643
  • София
Супер за групата, но и аз нямам фейсбук, има ли алтернатива за такива като мен?

Днес бебчо е неспокоен, цял ден хапва и плаче. Някаква бебешка криза ще да е. И аз почвам да мисля, че не искам помощ, странно, но свекървата ми повече ме слуша и не се налага, проблемите ми са с майка ми :Х.

# 644
За много години група. И аз имам проблем със свекървата, вече не мога да я понасям и се отвинявам тази жена ми чисти готви , помага ми по време на бременността и сега първият месец . Но много се меси ревнува бебето от майка ми , не иска да ходим при моята лична майка😃, не иска да я извеждам на вънка с количката ,а времето е страхотно
Постоянно намира някъде кусур на бебето.
Пример: Това бебе не е добре много се стиска има нещо нередно(неотоложката и педятърката , казаха че това са колики ) , нещо да мръдне веднага казва че студено и я държи на 27/28 градуса . Най много за това се караме защото малката получи пъпки от топлина и се наложи на нова година да викнем педятърката заради нея. Два дена я държах на 23 и се махнаха и се чувства много по добре на тази температура. Направо като видя че я е повила завила с две три отдела и дрехи и тм в стаята откачам. И ми прави номера , че не я уважавам става и излиза едно стойки едни чупки🤣. После ни кара да се караме. С ММ ужас сме.(излях си душата😃)
Ние сме на месец и 26 дни лека по лека си държим главичката 🤗🤗🤗 издаваме звука еее еее еее🥰🥰🥰 Преди всяко хранене я обръщам по корем държи държи и се измаря после пак. Като я вдигам много добре си я държи.
.

Общи условия

Активация на акаунт