Отговори
# 615
С майка ми незнам как ще бъде . С нея също ще имаме спречквания , но на нея някак мога да съм по рязка , докато на свекърва ми немога . Ревнувам го това бебе и това е . Не ми пречи да дава съвети , пречи ми това че се държи все едно бебето е нейно и аз не мисля за неговото добро . Ще ги изтърпим някак , а на теб ти пожелавам много търпение щом тепърва очакваш и свекърва си . Heart

# 616
И аз да се включа за оставането само с бебето.  На мен ми предстои в сряда и да ви кажа нямам търпение.  Мъжа ми излиза през този почти месец 2 пъти с приятели и аз бях супер организирана. Даже ноктите си оправих. Знам че няма как да е така, но имам чувството, че и малкия повече слуша като сме двамата😁

# 617
Аз още сама с количката не съм излизала, а като сме двамата ММ повече я бута 😃 Тия улици тука никакви ги няма (тротоари си нямаме) и като я гледам вътре как се тресе ми става лошо и на мен. Ще се престраша.

На мен от бременността много ми липсва възможността да излезеш където поискаш. Чакам малко да се освестя (а дано!) и да се запиша на шофьорски курсове, че откакто съм родила сама излязох веднъж за 15 мин. Искам и с бебка сама да излизам, но ме е страх и предпочитам по паркове да ходим заначало, а те са за с кола. Бременна мислих да ги карам, но можех чак след болничният в почти 5 месец и всички ме разубедиха, че си е стрес и да не си го причинявам.

За емоциите и следродилната се радвам, че сте добре момичета. Не е шега тая работа. Понякога не знам къде съм, понякога съм като камък студена. Чувствам се по-овладяна и си давам все още време, но продължи ли това нещо месец-два ще потърся мнение.

Вие какво слагате в чантите за количката? Ние излизахме за по половин-един час и нищо не сме носили освен биберон, но май е време да я подготвя тая чанта да имаме една. Мисля да взема кутийки за АМ и термос да купя. Препоръки? ☺

# 618
  • Варна
Аз излизам сама , но на близки разстояния и не вземам чанта, а само вода, биберон, лигавник и мокри кърпички. Иначе чантата е подготвена като ходим при педиатърката - еднократна подложка, резервни дрехи, памперси , крем, мокри кърпички и слагам вода и биберон. Аз не давам АМ, но сега малкия направи голяма пауза и се цедя, ако занапред е така ще имам съхранена кърма. Но ако замразявам после как се процедира - размразявам я преди излизането и я слагам в Термо чанта /джоб ли ?Как се размразява 🙄 в нагревател става ли ? Също знам, че до няколко часа може да се държи в хладилник и там преди излизането трябва да я затопля ли. Ако имам мляко със себе си, като изкл гърдите на този етап ще се чувствам по спокойна като излизам.

# 619
Ние взехме термос. За чантата задължително и комплект дрешки, ако не сте в непосредствена близост. Като бяхме при педиатъра, младежът пусна фонтанчето докаъо го преглеждаха, добре че лекарката веднага залепи памперса, та не се намокри. Нямах резервни дрешки...
Що се отнася за плетените неща за бебе, аз обичам да плета и съм им фен, сама изплетох едно одеалце, второ е на път (повече "арт терапия" отколкото необходимост 😁) Майка ми му е изплела дрешки, бабата на мъжа ми. Друг е въпроса че с тази топла Коледа, няма къде да ги носи.
Нека плетат, нека се занимават. Иначе ще имат време да се месят повече 😁. Дали ще се носи-друг въпрос.

# 620
Аз излизам сама , но на близки разстояния и не вземам чанта, а само вода, биберон, лигавник и мокри кърпички. Иначе чантата е подготвена като ходим при педиатърката - еднократна подложка, резервни дрехи, памперси , крем, мокри кърпички и слагам вода и биберон. Аз не давам АМ, но сега малкия направи голяма пауза и се цедя, ако занапред е така ще имам съхранена кърма. Но ако замразявам после как се процедира - размразявам я преди излизането и я слагам в Термо чанта /джоб ли ?Как се размразява 🙄 в нагревател става ли ? Също знам, че до няколко часа може да се държи в хладилник и там преди излизането трябва да я затопля ли. Ако имам мляко със себе си, като изкл гърдите на този етап ще се чувствам по спокойна като излизам.

Изцедена кърма може да стои на стайна температура до 4 часа, в хладилник до не повече от 4 дни, а във фризер до 6 месеца.
Кърмата се размразява само на водна баня или оставена на стайна температура и такава може да се използва до 2 часа след размразяването.

# 621
Моята свекърва ни се натресе за 15 дни и още първата вечер почна със съветите и буквално почна да си налага мнението. Даже и цирк направи, че не сме и давали детето и т.н. И като я подбрах аз...а аз на тая жена копче не съм и казвала до сега. Сега за детето човек убивам. Поставих я на място доста грубо но и аз не успях да се позная, пердето ми падна, както никога досега.  А моя мъж и обясни, че за детето ние ще се грижим и ако иска да помага да пита с какво и ние ще и казваме. Той плаче, а тя си позволи да влиза в спалнята ни в пет сутринта. Алоууу. И аз като Кестенчето, като я видя да носи детето и едва издържам. Знам, че е баба и го обича но нашето дете е чакано толкова години, че едва си го поделяме с ММ. Той пък така се грижи, така му пее, гушкат се, храни го, толкова ми помага, че нямам думи. И пустите колики, като го хванат и само той го успокоява. И как си позволяват тия хора да ни се натрисат за толкова много дни. С ММ решихме, че следващ път няма да има, който идва за 4-5 дни и да си ходи. Не ми трябва никой, особено свекърва. Та ако ще да чисти, готви, пазарува и т.н. И аз ще съм свекърва един ден и не бих се натрясла на децата си за половин месец, освен ако те не поискат. Как да е..моята още два дни е тука и чаоо, да му мислят тия, дето чакат. Слагайте правилата още в началото, че ще ви се качат на главите.

# 622
Моята свеки щеше да идва точно след раждане,но не успя .Живее в чужбина и щеше да бъде с другия си внук в нас.Та си починах,иначе се
напрягам от нея .Следи изкъсо какво плавя с детето  и ми е отвратително. После ме обсъжда  сигурно  в тях. Сега се готвят да идват март-април.Ще трябва  да изтърпя положението,защото и тя има мерак да гушка внуче.
Иначе моето бебе постоянно спи върху мен.Не признава легла и кошари нито денем,нито нощем.Явно заради коликите и постоянно мрънка.Като заспи се опитвам да го оставя в кошарата,но веднага започва рев..

# 623
  • Вестерос
Моята свекърва пък не идва, живеем в един град и е виждала бебето три- четири пъти, като чак последният на Коледа държа детето. Иначе добре, че е майка ми да ми помага. На нея разчитам да я гледа като трябва да отида до някъде, сега е в нас, че ММ е в командировка.

Аз съм много притеснена. От вчера на бебето му мирише пишкането на химия и четох, че може да е инфекция. Днес ще звъня на педиатъра, утре имаме час ама не мога да чакам Sad

# 624
  • Варна
Леле момичета донякъде се радвам, че не съм само аз такава в отношението с родата. И аз много се карах с майка ми тя беше тука 10 дена и то само защото ММ беше на парти и да не остана сама вечерта иначе щеше да е само няколко дена аз в болницата свикнах да си сама с детето  В нас дори не оставям някой да готви и чисти, нищо не прави само ни гледа и ако имам нужда от нещо докато кърмя ми го носи. И тя се чувстваше като натрапник, но със свекито няма да е така. Макар че вече ми е малко сърдита, че толкова отложих идването и затова ще съм по дистанцирана с нея.
Ооо а ако бяхме във варна ,където е свекито всеки ден щеше да е в нас .
Тифани дано да не е нещо сериозно 😔

# 625
Ох тези баби! При първото ми дете не смеех да кажа нищо търпят,но сега осъзнах че съм се тормозила излишно,.Сега казах като имам нужда от помощ ще звънна, искам сама да се оправям. Въпреки че съм с батко на 5 години и беба определено ми е по спокойно, свекито е сърдита че не вижда нон стоп беба, че не я познавала но да ви кажа не ми пука. Момичета гледайте какво на Вас ви харесва  как на Вас ви е удобно. Не се тормозете от това че използвате грубост тон, важното е на Вас и бебо да е добре, а това е без излишно напрежение!

# 626
Тифани доколкото помня беше от кв Младост там наистина има много места за разходки и новия парк не е далеко ,който също е много приятен (там за първи път тествах количка с друго бебе, надявам се на пролет и нашия ревльо да возя там 😁)
И също мисля, че без ММ и като цяло без някой вкъщи ще съм по мобилизирана. Няколко пъти оставах сама и успях да изчистя апартамента и да свърша всичко други задължения и да другия ден да няма абсолютно нищо да вършене. Ще се старая да съм спокойна , за да е спокоен и мъника вярвам, че усеща нещата , с честно казано ММ е много по спокоен от мен, но нещо бебешкия плач не му действа добре. Радвам, че отива на работа аз депресия нямам , ама на него му идва в повече и мен изнервя така ...
Единственото ,което ми липсва от бременността е обгрижването. Имахме повече време за нас с ММ и си го използвахме, а сега хем сме щастливи ,хем обстановката е обтегна, а бебето като заспи всеки гледа да свърши нещо, а не да легнем и да се гушкаме ....😔

Това с чистенето и въобще режим, пране, миене на чинии, готвене вече не мога да се оправя признавам си. Аз съм много подреден човек и като цяло имам режим за много неща. Сега всичко се обърка. Направо мивката е препълнена, тези бебешки дрешки докато ги сгъна, с гладенето приключих аз . До 40 ден пак по суеверия внушени от свекървата да се перяло денем и да се глади. Сега изобщо не го спазвам сушилнята си върши добре работата. Не мога да повярвам, че не мога да се оправя с домакинските задължения. Те като спят гледам да не тракам и вдигам шум и така изоставам с всичко.

# 627
Здравейте момичета, и Честита Нова Година!
Пожелавам ви една много здрава и успешна година на вас и вашите семейства!
Не съм писала отдавна защото нямам много време , ние излизаме като е хубаво времето от около една- две седмици всеки ден за по 2 часа , на бебка много и харесва спи си много спокойно, като я накърмя и излизаме после се прибирам и то дошло време за следващо кърмене. От вчера бебка нещо покашля и тази нощ и днес се засили кашлицата и има лоши храчки които не може да отхрачи. Днес ще се обаждам на педито. После ще пиша пак че се разплака

# 628
Като ви слушам за свекитата, и се радвам, че  моята не се натресе. Попита, но отказах деликатно. С майка ми пък не съм близка, и на нея също отказах. Гадно е сама, от днес мъжът ми е на работа. Беше трудна раздяла, малката плаче, на него му е мъчно да ме оставя сама.
Но предпочитам така, отколкото някой да ми виси на главата. Няма да издържа, а аз съм много лоша като се ядосам. Домакинската работа върша когато мъжът ми гледа малката, сега като е на работа ще е привечер. Помагат много уредите.
Момичета, имате ли желание тези от София да си направим група в месинджър, и като се затопли да излизаме по парковете?
Много бих се радвала да излезем и да си споделяме наживо.

# 629
Това с разходките по парковете е много добра идея! Аз също съм за Blush Даже тези дни докато още е слънчево ако някоя от вас е в близост до южния парк/ндк бих се радвала да се запознаем!
Като ви слушам за свекитата, и се радвам, че  моята не се натресе. Попита, но отказах деликатно. С майка ми пък не съм близка, и на нея също отказах. Гадно е сама, от днес мъжът ми е на работа. Беше трудна раздяла, малката плаче, на него му е мъчно да ме оставя сама.
Но предпочитам така, отколкото някой да ми виси на главата. Няма да издържа, а аз съм много лоша като се ядосам. Домакинската работа върша когато мъжът ми гледа малката, сега като е на работа ще е привечер. Помагат много уредите.
Момичета, имате ли желание тези от София да си направим група в месинджър, и като се затопли да излизаме по парковете?
Много бих се радвала да излезем и да си споделяме наживо.

Общи условия

Активация на акаунт