Отговори
# 600
  • Вестерос
Нашата ЛЛ дойде на осмия ден на Ралица в нас, пари не ни е искала. ММ май ѝ даде някакви, но ние имахме акт за раждане от предния ден и ЕГН. Във Варна бързо излизат.
За ортопед няма идея кога се ходи.

Ротавирусна ваксина ще слагате ли?

Днес я извеждах за втори път, 40 минути обикаляхме едно училище. Много ѝ хареса, спа като пън. Дано да е хубаво времето и следващите дни.
Веси, ти извеждаш ли ги? Мислех да ти пиша, но го реших супер инцидентно излизането и за 5 минути бях вече навън.

# 601
Педиатъра ни взе 45 лева като дойде, но нямахме акт за раждане. От една седмица всеки ден го извеждам за 30 минути до час (тъкмо става време за следващото кърмене).

От снощи имам болезнена бучка в гърдата и сега пия лецитин Sad В петък сме на контролен преглед при педиатър,  а в събота ще ходя аз при АГ след раждането.

Честито на новите майки!

# 602
  • София
Не знам и аз вече, направо съм супер объркана с новите и старите протоколи за децата. Майка ми и свекървата само дават акъл как са гледали нас с мъжа ми. Ето сега, че и забелването се отрича, вече и аз не знам какво е правилно и какво не.

Днес излезнахме с количката и ние. Направо си е сървайвър с нашите тротоари и разбити улици. Дано количкита оцелее Grinning.

# 603
Нашата ЛЛ дойде на осмия ден на Ралица в нас, пари не ни е искала. ММ май ѝ даде някакви, но ние имахме акт за раждане от предния ден и ЕГН. Във Варна бързо излизат.

Днес я извеждах за втори път, 40 минути обикаляхме едно училище. Много ѝ хареса, спа като пън. Дано да е хубаво времето и следващите дни.
Веси, ти извеждаш ли ги? Мислех да ти пиша, но го реших супер инцидентно излизането и за 5 минути бях вече навън.

И другото бебе е с шарка и не смеем да излезем. Излизали сме само 1 път. Много голям филм е цялото приготовление.  И с тази двойна количка не знам как ще се справям сама. Тежи, а като си представя, че бебетата тепърва ще стават все по- тежички... Някой път ще се организираме. Сигурно на пролет вече. Малко да се очовечат.Grinning

# 604
Слушайте педиатъра. Предполага се, че той знае най-добре кога какво се прави. То...едно време от 4м са им давали сокове, от родилното кисело мляко със захар или каша от брашно, когато не са имали кърма, ама дайте сега такива неща де... 😊 Не, че не познавам такава двойка, която дадоха на бебето си кисело мляко на третия месец, защото бабите така са казали. (За протокола бебето е априлче 22г.,не е стара история). Хора всакакви...

# 605
  • София
Нашата педиатърка препоръча да не забелваме със сила/болка, а само докъдето "поддава". Не знам това какво се води като стратегия. Спомена, че данните са некатегорични и е 50/50 медицинското общество кое е правилно в тази насока. Та ще чуваме и двете препоръки вероятно занапред.

С количката ми е много чудно как се слиза в подлез без да рискуваш. Сигурно чак като порасне и е с колани бих опитала, направо ми се подкосяват краката, като си представя. Засега ги заобикалям успешно, да видим 😁

Ротавирусна ваксина ще слагаме ние.

Две нощи малкият спа по повече непробудно и се събуждам от тежест в гърдите. Днес почнаха и да сълзят. Изобщо, има материал.

# 606
  • София
Имате ли идея как ще се процедира с кърменето, когато разходките станат по-дълги? Аз съм си мислела за кърма в шише. Не мисля, че ще се пристраша да кърмя на обществено място.

# 607
Момичета, как сте със следродилната... тъга, чета че му се вика, не депресия, защото си се радвам на детето и живота, просто, тези хормони, тези емоции... Плача пръст да ми покажат. Днес се разплаках защото ме беше страх да мина с количката и бебето по стълбите. После успях все пак 😁 . Ще мине ли това? И преди да забременея бях емоционална, ама това няма мярка сега...

# 608
  • Варна
Тифани за подлезите и стълбите съм със същия страх той сега главата не си държи и този голям кош .... За сега и аз избягвам всякакви такива екстремни неща дори тротоарите оглеждам на кой точно да се кача още по трудно ми е да слизам 😁😁😵 изобщо за неопитни шофьори си е предизвикателство . А днес пред една аптека нямаше и рампа ..как може все пак и хора с инвалидна количка трябва да я посещават.   
Въобще не съм имала време да тъга така бързо ме вкара във филма това дете ,че даже не знам какви чувства изпитвам 😵‍💫😵но от утре съм сама с него и съм със смесени чувства..искам да съм сама ама от време на време имам нужда да го оставям малко. Решила съм да стана по рано, за да мога поне да се измия и закуся , да сложа слинга и да не го свалям 😁
За забелването ходила съм на лекция при такъв специалист каза след 1 месец по много малко (не ги боли) като пораснат ще започнат  сами да си го пипат и ще помагат за процеса, но разказва за страшни случаи когато не се е забелил и порастват и вече започва да го боли , не дай се боже стигне до оперативна дейност и то пак след няколко години ще може . Ние днес ставаме на месец и лекичко ще правя опити.
И аз не знам как ще се справяме с кърменето навън не ме притеснява ама зимата. ...и кога да се цедя аз го храня и излизам , за има повече време ..някой с опит да сподели.

# 609
Момичета, някакви витамини за след раждането пиете ли?

# 610
  • София
На мен ми е притеснено за утре. Първи ден с ММ на работа и бебето ще е с мен. Дано да няма проблеми, че той е по-хладнокръвен от мен, аз все си мисля, че детето е гладно Grinning.. Малко му завиждам, че ще види колегите и ще смени обстановката, но знам, че тези мигове са безценни с бебчо.

# 611
  • Вестерос

И другото бебе е с шарка и не смеем да излезем. Излизали сме само 1 път. Много голям филм е цялото приготовление.  И с тази двойна количка не знам как ще се справям сама. Тежи, а като си представя, че бебетата тепърва ще стават все по- тежички... Някой път ще се организираме. Сигурно на пролет вече. Малко да се очовечат.Grinning
Олее, милинкото, дано да мине леко! Ох двойна количка, единичната тежи, представям си. Ще се организираме все някога, да Simple Smile

Вики
, аз стълбите във входа ги слязох и качих с помощта на майка ми Grinning От тротоар слизам без проблем. Моята чиполино е лекичка, обаче виж за подлез абсурд да тръгна с коша. Мисля да си обикалям в квартала само докато стане бебето голямо за другата количка. Имаме освен две училища и нещо като игрища с пътеки, където може да се обикаля. Дати кажа аз като останах сама, се организирах супер. Даже ми е по-спокойно, отколкото в началото с ММ като бяхме.

SunshineSt, аз видях в едната гурпа във фб ,че пият Прегнакеър и си взех и аз някакви техни New mom. Имат друго за кърмачки.

Аз вече не рева, обаче да ви кажа липсва ми корема от време на време. Въпреки всичките премеждия, тоновете кръв, които давах, хилядите хапчета, които изпих, неудобствата, страховете, два месеца лежане в началото, не яденето на сто неща, ми беше приятно да съм бременна.

Последна редакция: пн, 02 яну 2023, 23:34 от Tiffany А

# 612
  • Варна
Тифани доколкото помня беше от кв Младост там наистина има много места за разходки и новия парк не е далеко ,който също е много приятен (там за първи път тествах количка с друго бебе, надявам се на пролет и нашия ревльо да возя там 😁)
И също мисля, че без ММ и като цяло без някой вкъщи ще съм по мобилизирана. Няколко пъти оставах сама и успях да изчистя апартамента и да свърша всичко други задължения и да другия ден да няма абсолютно нищо да вършене. Ще се старая да съм спокойна , за да е спокоен и мъника вярвам, че усеща нещата , с честно казано ММ е много по спокоен от мен, но нещо бебешкия плач не му действа добре. Радвам, че отива на работа аз депресия нямам , ама на него му идва в повече и мен изнервя така ...
Единственото ,което ми липсва от бременността е обгрижването. Имахме повече време за нас с ММ и си го използвахме, а сега хем сме щастливи ,хем обстановката е обтегна, а бебето като заспи всеки гледа да свърши нещо, а не да легнем и да се гушкаме ....😔

# 613
Много ме беше страх от следродилна депресия , но да чукам на дърво не ме хвана . Само първата седмица бях леееко изнервена , но нищо кой знае какво .
За забелването - тук е абсолютно забранено и мен много ме е страх чесно казано .
Изобщо нямам проблем с гледането на детето , супер сме си . Аз имам друг проблем , свекърва ми е тук и Бога ми как ме дразни когато детето е постоянно в ръцете ѝ. Знам че не трябва да се дразня , за това и си мълча , знам че все пак са с други разбирания и пропускам непоисканите съвети , но разберете ме много ме дразни . Като го видя това дете увито в плетени пелени, навлечено и в ръцете ѝ да го дондурка нещо в мен се надига просто . Интересното е че нямам проблем когато детето е в свекъра ми . Той и не се бърка де само се радва на детето . При вас така ли е ?

# 614
  • Варна
Ооо Кестенче, как те разбирам ..аз майка си едва изтърпях , а скоро чакам и свекървата...това за мен е най-трудното, по принцип не търпя гости, ама сега съвсем. С майка ми постоянно ми се говореше , че е студено да го обличам повече , да му давам вода със захар и какво ли не, слабо било ...изобщо караше ме да се съмнявам във всичко, което съм прочела та дори и от препоръките на педиатърката. Е тръгна си малко сърдита и сега като каже как иска да го нагушка (по телефона) се изнервям 😁😁
Изобщо ужасен човек съм , но и те много не се съобразяват. Но се опитвам да си изпълнявам дълга към тях няма как да не ги оставям да му се радват и аз стискам зъби и слушам "бабе, студено ли ти е" или "баба ще му оплете" 🤬 (А уж имах млади родители ,рязко станаха баш баба и дядо)

Общи условия

Активация на акаунт