Отговори
# 585
Дами, всеки с проблемите си дето му се вика 😄
Моят корем почти се е прибрал, имам само лееко сбръчкано около пъпа, но и така да си остане няма проблем. Просто имах малко пъпче преди, сега е огромен. Ама хич не го мисля, защото да кажем операцията не я усещам много вече, ама от тия хемороиди нито мога да ходя нормално, нито да седя. 🥲
Някоя, на която ѝ се проявиха и успя да се пребори? Не съм се мазала още с нищо, защото на повечето мазила нищо не пише за кърмене. Аз дефакто нали не кърмя, а се цедя, но пак ме е страх. А без мазило знам, че до никъде няма да стигна само със свещички цикатридина.

За стимулиране на кърма без сукане (аз нямам много, цедя около 80-90мл) ми помага чай Лактеса и ако реве много до мен Никол 😬 Като ревне на макс и дори понякога текат тия гърди, но ако тръгна да ги цедя - празни.

# 586
  • Вестерос
Eли, последвах те, хубав инста имаш Simple Smile)

Еделвайс, дано всичко е наред 🤗

Беле, аз имах по време на бременността, обаче сега не са ми създавали някакъв дискомфорт. По време на бременността ми препоръча моето АГ едни компреси, само ги купих и не съм ги ползвала обаче, че ми мина.

# 587
Майчици, а с крусти по челце и скалпа какво правиме?

Четох че има олиа за мазане, но вие дали правите нещо или чакате да паднат сами?

# 588
И ние сме така. Аз имам много малки зърна и Били се сърди и не иска дори да пробва да засуче, затова съм със силиконови зърна и така успявам на всяко хранене са го държа по 10-20 мин на всяка гърда и след това давам шишето да се до храни, защото си хапва по повече, а аз все още нямам достатъчно кърма. След това се доизцеждам с помпата.
Честита Нова Година мами 🎆 много здраве и късмет да ви донесе!

Минавам на вълна кърмене 😁
 Моята фъстъчка не иска и да чуе за гърда(сърди се,плаче и бута),а щом и дам шишето засмуква от раз. Как да стимулирам кърмата като не иска да засмуче? Вие как се справихте?

# 589
Здравейте. Моята дъщеря почна да отказва гърда и само шише Sad
Силиконови зърна дали ще помогнат?

Някой знае ли дали се заплаща домашен преглед  на 7 ден на детето?
Личната лекарка дойде вкъщи на 7 ден след раждането да я прегледа, обаче се оказа, че трябва да платим 50л.

И ние сме така. Аз имам много малки зърна и Били се сърди и не иска дори да пробва да засуче, затова съм със силиконови зърна и така успявам на всяко хранене са го държа по 10-20 мин на всяка гърда и след това давам шишето да се до храни, защото си хапва по повече, а аз все още нямам достатъчно кърма. След това се доизцеждам с помпата.

Моята фъстъчка не иска и да чуе за гърда(сърди се,плаче и бута),а щом и дам шишето засмуква от раз. Как да стимулирам кърмата като не иска да засмуче? Вие как се справихте?

# 590
  • София
Здравейте. Моята дъщеря почна да отказва гърда и само шише Sad
Силиконови зърна дали ще помогнат?

Някой знае ли дали се заплаща домашен преглед  на 7 ден на детето?
Личната лекарка дойде вкъщи на 7 ден след раждането да я прегледа, обаче се оказа, че трябва да платим 50л.

И ние платихме 50 лв., а по принцип пише, че личния лекар трябва да ходи безплатно на адрес. Не знам и аз кое е истината, но пак съм благодарна, че дойде в нас, а не ни кара да висим в болницата с новороденото.

# 591
Нашият  нов лекар ни иска  дори 100лв.Старият на голямото дете каза,че е безплатно. Всеки си решава. Нямали ЕГН и не можело да е безплатен.Иначе се ходи в кабинета,когато вземете акт за раждане.

# 592
Вие какви силиконови зърна взехте? Аз уж поръчах някакви на Нук, че така и така правихме поръчка от baby.bg, но толкова свикнах да се буди и да ѝ давам шише, че дори не съм ги ползвала. Тя винаги е прекалено разстроена преди хранене, явно изпускаме момента да е леко будна. Засега се цедя и както и преди съм писала, дори не знам дали искам вече да кърмя, а голям мерак имах бременна. Когато ви чета как седите с часове с бебето на гърда ми се струва много изтощаващо психически, пък следродилната депресия още си ме тресе на моменти.

На нас ЛЛ не ни взе пари, макар че аз дори бях готова да ѝ дадем, точно и заради липсата на ЕГН (детето все пак не ѝ е пациент по документи и ги разбирам, че може утре да се откажеш), но отказа да вземе. То като цяло след 2 дни сме в кабинета, но още си нямаме ЕГН и акт за раждане sooo 😅

И пак да попитам някой дали приема витамини/пробиотици? ☺ И ако да, какви?

# 593
  • София
Вие какви силиконови зърна взехте? Аз уж поръчах някакви на Нук, че така и така правихме поръчка от baby.bg, но толкова свикнах да се буди и да ѝ давам шише, че дори не съм ги ползвала. Тя винаги е прекалено разстроена преди хранене, явно изпускаме момента да е леко будна. Засега се цедя и както и преди съм писала, дори не знам дали искам вече да кърмя, а голям мерак имах бременна. Когато ви чета как седите с часове с бебето на гърда ми се струва много изтощаващо психически, пък следродилната депресия още си ме тресе на моменти.

На нас ЛЛ не ни взе пари, макар че аз дори бях готова да ѝ дадем, точно и заради липсата на ЕГН (детето все пак не ѝ е пациент по документи и ги разбирам, че може утре да се откажеш), но отказа да вземе. То като цяло след 2 дни сме в кабинета, но още си нямаме ЕГН и акт за раждане sooo 😅

Моите са на  Chicco. Доволна съм Simple Smile, стерилизирам си ги в стерилизатора, но вървят с кутийка и може и в микровълнова.

Забелязвам, че вечер цедя повече кърма. При вас как е?

ПС: честито на новите бебчета в темата! Майките бързо да се възстановяват! Heart Heart

# 594
Аз взех силиконови зърна на Нук и Авент, тези на Нук ги харесва повече. Малкия също плаче понякога когато е много гладен, но тогава гледам да го държа поне по 10 мин на гърда. Само вечер му давам само Шише, за да не го събуждам.

# 595

Аз вземам омни биотик 6 , pregnacare breast feeding (витамини при кърмене ) , бирена мая и лактил за стимулиране на кърмата , но специално върху кърмата не виждам особен ефект .

# 596
Здравейте и за много години Hug Много ви се радвам като ви чета, въпреки че покрай малкия влизам във форума веднъж на няколко дни и едва наваксвам…
Включвам се с два въпроса - някоя от вас посети ли вече ортопед? Доколкото разбрах трябва да се иде след 40-тия ден.
И второ към майките на момчета - какво смятате за забелването и правите ли нещо по въпроса? Срещам толкова противоречиви мнения и съвсем се обърках.

# 597
  • София
Здравейте и за много години Hug Много ви се радвам като ви чета, въпреки че покрай малкия влизам във форума веднъж на няколко дни и едва наваксвам…
Включвам се с два въпроса - някоя от вас посети ли вече ортопед? Доколкото разбрах трябва да се иде след 40-тия ден.
И второ към майките на момчета - какво смятате за забелването и правите ли нещо по въпроса? Срещам толкова противоречиви мнения и съвсем се обърках.

За забелването и аз чакам за мнения.

# 598
Кърменето е наистина изтощаващо, а за мен беше и мъчително. Но всеки си решава! Не ми беше лесно да взема решението да спра. Всеки път като сучеше умирах от болки в матката и я усещаш как контрахира, не си намерих подходяща поза, заради секциото. Отделно мъката с коликите и носенето на ръце и съчетано с малкото кърма, въпреки лактила, чая на хипп и правилното хранене, се наложи да взема кардиналното решение. Забелването вече не се прави, даже е забранено, както и повиването, къпането в солена вода и даването на сокове преди 8м.
Ортопед прегледа детето още в болницата.

Последна редакция: пн, 02 яну 2023, 15:13 от IRusinova

# 599

Педиатърът има апарат и на консултацията на първия месец тя прегледа ставите на Емили, каза, че всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт