ОС/AFK Чаатай Улусой, Хазал Кая. АС и други романтични К-драми - тема 519

• 22 706
  • 719
  •   1
Отговори
# 615
  • Варненска клюкарка
Скрит текст:
От броени часове вече и извън Корея е пуснат епизод на шоуто Jinny's Kitchen. Шоу с подобно име върви от години, като излиза веднъж годишно, предварително заснети епизоди. Тип риалити, в което звезди участват в ролята на персонал на заведение. В края на миналата есен този сезон бе заснет в Мексико. Тогава изтекоха един кратък клип и няколко снимки, от които в нета се разнесе, че V от BTS е на почивка с приятели, в т.ч. Парк Сео-Джун, т.е. Пако. Да не пропусна да отбележа, че приятелството между V, Пако, Пакито Wink и другите момчета от Хуаранг продължава от времето на сериала и е пословично известно в арт средите в Корея. Заедно имат заснето после и друго риалити шоу, инспирирано от риалити с идентично име на BTS. Впрочем, V често в BTS е подложен на лека ревност от момчетата от групата, заради приятелствата си от Хуаранг. Понеже знам, че Пако е на почит в темата ни, реших, че ще ви е любопитно да го видите и като старши мениджър на корейски ресторант в Мексико, здраво запасал престилка и шетащ в кухнята. Laughing
За начало пускам премиерната пресконференция на шоуто. Малко е дългичка, но изгледайте поне първите 10 минути. След активиране първо английски субтитри после се задава и  автоматичен превод на български.
https://www.youtube.com/watch?v=woWVkcw2Zb8

А ето и самият първи епизод
https://www.youtube.com/watch?v=0cWKAJFnBVA

Бързах да ви ги пусна, но и аз не съм ги изгледала още целите.
Проф, запазвам макар че не знам кога ще гледам, за сега съм на скорост със сериала, изгледах и 10-та, дано да сваря и с останалите, но така не ми остава много за размисъл, половината ми излита, защото не си падам по гледането на тъгъдък, разконцентрирам се, или посягам към мишкста. Сериалът все още не знам в какъв жанр да го запиша, определено ми е повече комичен, отколкото друго, навремето имаше няколко такива филми в подобен жанр, сещам се за Робин Худ - мъже в чоропогащи и пародийна версия с намигване към съвременността на Ромео и Жулиета с Леонардо Ди Каприо, когато беше на 22-24 но беше драма...  
От бързане още не съм запомнила имената на гепроите. Принцът на Шила, всъщност е крал, но трябва да се пребори с майка си за да може открито да се нарече така. Модата е като в АС, т.е. много красиви дрехи❤ Отново няма табута - генерала оцапа пейзажа - буквално, оставяше следи след себе си Joy После когато момчетата го напиха с чудното вино от запада им се върна тъпкано щото се изповръща по главите им. Този, който посрещна с малко ляв маниер  младия крал едва носещ се с Пако на гръб с думите не са ли виждали красив мъж, все гледа да се присламчи до някой красавец и да го погали, вследствие отсрещната реакция без обида, или злоба винаги е  "ай шшш...." и бързат да се изпарят от обкръжението му 😂🤣  Посмях се на V и сестра му, която си мислеше, че щипе неговия задник, вместо това зашепи чужд, вследствие на това него вече два пъти го изпращяха в главата- втория път милата му сестричка,  която строши бутилка скъп ликьор в нея. Преди това братчето се надуваше на някой с думите " учил съм на запад" май в ЮК те имат същия кмисъл като тук Joy
Това е първия К- сериал в който не ми се гледа любов или съперничество между главните мъже за т.н. главна девойка. Не подхожда ни на единия ни на другия и нямат химия с нея. Безлична ми е много, освен това е с доста голяма глава, лицето и е по-голямо от лицата на двамата главни мъже, а е с една глава по-ниска от тях, несъразмерна някак. И все реве много досадно. Приятелката и - сестрата на V, името му в сериала е СуХо ми е мнвого по-сладка, че е и по млада, ама вече хлътна по онзи опуления, дето го ощипа отзад вместо брат си.
И все така ханбокът според мен стои най-добре на ДжГ. И тези момчета си носят добре роклите, но Пако ми е най- в костюм и всичко друго, всъщност е мъжът който досега в моите очи най-добре разхожда костюми. Пакито е мноого красив, ханбока му стои като излят, ама ако може да го разхождат с пусната коса, без лента на челото ще ми е най😘

ПП Тъкмо разцъках сайта и ми излезе надпис, че ще рабати на 27-ми. Прекалено хубаво ми вървеше вчера без засечка...

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 15:49 от Беллора

# 616
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Редактирах!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Белл, аз "гледах" обикновено първите десетина минути от всяка серия на всеки сериал, който дръпнах. Имаше такива, които ми харесаха и такива, които ме отказаха, но все пак ги изтеглих. Де да знам, може някоя от вас да ѝ се прииска да ги изгледа. Предпочетох да ги имам под ръка.
Нищо не съм изгледала изцяло и не бих могла да коментирам конкретни моменти, освен такива в началото на серия, стига да са ми попаднали във времето за изтегляне.
Но Хуаранг ми задържаше вниманието, и ако не бързах към дърпането на следваща серия, щях да го изгледам целия. Беше ми приятен и забавен за гледане. Не ми пука какъв точно трябва да се квалифицира като жанр. Да, главната не е фина красавица, но според мен точно такава, леко грубовата, трябва да е според ролята.

Успях да изгледам цялата пресконференция и се смях на много места. И въпросите, и отговорите бяха в техния си стил - откровени и на ниво. Умеят да правят нещата изтънчено. Впрочем, Пако го квалифицираха като умен и много приказлив Joy. Нямам търпение да се насладя на самото шоу.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Олее, Рори, благодаря за бележката! Хич не съм обърнала внимание, че копирам два пъти едно и също. Оправих го поста с линковете. Ако и Белл го поправи, където ме е цитирала, ще е добре.
Ето го за всеки случай и на тази страница истинският линк за първи епизод.
https://www.youtube.com/watch?v=0cWKAJFnBVA

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 12:30 от profi_1

# 617
Рори, не съм го започвала сериала с Минка. Като К-драмата временно е спряна, да вземем да го потърсим във Вбокс.

Проф, след първите 10 минути от пресконференцията ти се приисква да изгледаш и оставащите 40. Знаеш как да зарибяваш, признала съм те 😁
Изгледах я, разнообразих се, посмях се истински със стажанта от BTS и по-конкретно на едно място където казва нещо от сорта "готвенето не може да бъде забавно". Сякаш чух на глас собствените си размисли.🤣За мен готвенето е необходимост, задължение, но в никакъв случай забавление и нещо което бих правила с желание. 😆
Не ми стана ясно - на пресконференцията на няколко пъти споменават, че 1 еп. ще бъде излъчен на 24.02., а видеото което ми се отвори от този последния линк е качено преди 5 дни 🤔

# 618
  • Варненска клюкарка
Проф, копирах наново линковете от предната страница в цитата ми на тази. Там където са седнали петима на столове, за Пако ясно, но всички ли са известни? Наше дясно от Пако, кои са, всеки път в началото ми трябва малко време докато започна да ги различавам.

Проф, изобщо нямаше да и забелязвам на главната, ако поне имаше химия с главните момчета, но не се усеща ни с Пако, ни с младия крал, там с него поне някакво напрежение трябваше да се долавя от нейна страна и от негова првличане, но нищо такова няма. Когато са тримата в кадър с Пако и краля, тя ми е третия излишен в картинката, затова казах, че за пръв път не ми се гледа романтика.. А както сме споменавали назад с Марги, от изгледаните досега  к- сериали, химията  в главната двойка е почти по правило, не знам как ги подбират, но повечето химичат, много рядко има изключения когато няма нищо...Снощи Пако все едно целуна родната си сестпра, а не момичето в което се влюбва. Пък не е като да не съм го виждала досега че го може - край него и Минка химията пушеше, жалко че като цяло историята беше доста изсмукана. Ако примерно имаха сценарий тип Лечителят можеше бая да ни отнесат главите. Това имам предвид като казвам че е можело да направят и по-добър избор с главната в Хуаранг, пак може да не е първа красавица и пак да е чепата, в други сериали е пълно с разни невзрачни, но играта им се получава... Снощи например на V  много му се получаваше със сестра му, тръгна да я мачка и души на шега, тя пък му разказа как вместо неговия задник е опипала чужд.... ми посмях се от сърце и то така, че ММ пристигна от съседната стаья да види Ко става Joy Дано утре да пуснат сайта да видим до къде ще стигна преди съвсем да го занулят...

Това риалити в Мексико е за телевизията за която Пако е снимаел Секретарката, май по нея вървят и доста риалита, попадала съм на видеа с логото Nтv....Рори, не беше ли по нея и риалитито на ДжГ с Минка във Флоренция и Верона, че май и от Венеция имаше? Обиколиха половин Италия. Гледай как се снимат риалита от другия край на света - месеци преди излъчването и къде какво  и участниците помнят ли въобще кога къде са били и какво е ставало.... Да не напомням пак стария ни спор. На кратко - за зрителите всичко се случва в момента по телевизора, а реално може да е преди половин година,  както е с други риалитита от другия край на света (за нас Венеция е на 2 часа разстояние, но за корейците реално е другия край на света- 12 часа) а в насттоящия момент на излъчването участниците си живеат нормалния си живот в обичайното си обкръжение.

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 17:20 от Беллора

# 619
Редактирах 100 пъти, уф!
--------------------------------------------------------
Освободиха ми за малко компа и бързам да внеса яснота.

Шоуто Кухнята на Джин е налично на Prime Video извън Корея. Т.е. чужбината този път имаме някакви привилегии. Няма да чакаме, предполагам ще го пускат по едно и също време с излъчването в Корея.
Не знам дали пуснатото е цялото шоу или са само първите два епизода, или е някакъв промо епизод в две части. чак като ги изгледам ще мога да преценя, или когато пуснат трети епизод.
В момента има 2, ето линк и за втория
https://www.youtube.com/watch?v=O-mqRaOulGE
П.П. Видях, поне този втория е някакъв специален епизод. Предполагам и първата част е такава. Анонсът за 8:50 на 2/24 е валиден.

Белл, ако кажеш кой епизод искаш, мога да го кача в докса и от там да ги изтеглиш. Но ще ти трябва компютър за да го гледаш. От телефон така няма да стане.
Когато V замина за Мексико, никой първоначално не разбра, че отива там. Това, което вървеше е, че лети за Париж вероятно с ангажимент за Селин, марка и друг път рекламирана от него. Не стана ясно кога и дали се върна от там, т.е. не се разбра откъде се връща. Няма смисъл сега да ровя назад из клипове в Тубето, да видя кога точно излязоха кадрите от морето и се разбра, че е бил на някаква екзотична дестинация. После той или Пако, или Уу-Шик, пусна клип как V се мотае по пристана и се мята във водата. Стана ясно, че са в Мексико и мълвата твърдеше, че са на почивка. Чак след като се върнаха стана ясно, че са били на снимки за шоуто. Без да претендирам за точност събитията се разиграха някъде октомври-ноември миналата година. Писала съм го, но пак ще го кажа - в Корея първо се планира, подготвя, после се снима, обработва, монтира и чак след това се излъчва по телевизията.

На пресконференцията до Пако е актьорът Choi Woo-shik , а до него е Ким Техьонг, известен още като V, айдъл от BTS. Когато водещата или другите участващи се обръщат към тях, го правят по име - Уу-Шик и Техьонг. Уу-Шик играе в Паразит, а от сериали трябва да го познаваме от Принц на покрива, където не е главният. Участвал е и в клип на АйЮ. Номинациите и наградите му край нямат.

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 18:15 от profi_1

# 620
tvN е телевизията, която излъчва през 2017 Бонбоните и снима и излъчва Престъпните умове с Джун през пролетта и  лятото на същата година, през 2018 излъчват Секретарката и Адвокатите с Джун, през 2020 Цветето с Джун, а в момента снима Хрониките отново с Джун в гл. роля. Толкова са му се ядосали на Джун заради реалитито с Минка, че за наказание са го вързали от 2017г. насам с главни роли само за техни продукции с изключение на Отново моя живот от 2022г. за SBS. Тази телевизия tvN е частна/платена и трябва да има някаква топла връзка с Нетфликс, защото от няколко месеца Цветето е качено по Нетфликс, а за Хрониките четох, че ще ги излъчват по Нетфликс. Тъй като ги снимат от tvN няма как да не ги излъчат и те, а за да има инфо че ще ги излъчват и по Нетфликс трябва да има някаква договорка между телевизията и платформата.
Скрит текст:
Бонбоните го снимат някъде през февруари и март 2017г. и го излъчват трите серии през март, а последната серия първите 2-3 дни на април. За други реалитита не знам. Това си е излъчено в почти реално време.

# 621
  • Варненска клюкарка
Проф, на телефона серии съм гледала само няколко пъти, когато наесен имах проблеми с интернета, сега си гледам на компютъра.Не знам що за малоумни идиоти са сложили разпределителната кутия на интернета там където е сега, но като завали, тече право вътре. Първо да видим дали ще тръгне пак сайта, както са написали на 27.02. ако да, в понеделник вечерта може да изгледам още 4 серии. Снощи стигнах до средата на 11 и я оставих за днес но точно като всяка събота и неделя сайта при мен не върви. Така или иначе обаче ще останат няколко и ще ги искам, ще ти пиша до коя съм стигнала.

# 622
В нета вече валят коментари и акценти от първия епизод на шоуто. По-късно ще потърся дали го има качен някъде целия. Във всеки случай, докато не му сложат английски субтитри е безпредметно да се гледа. Ютюб е лош преводач от корейски, точно както и Гугъл. Освен това не превежда хилядите надписи, които постоянно изскачат като мемета по екрана.

На какви кокили се е качила само, за да може поне малко да е на тяхното ниво на главите! Joy

# 623
  • Варненска клюкарка
Какви хубави момчета 😘 Пако го пишат 185 но ми се вижда повече. Оле майко, това чарлстони ли са😳 Дано да е нещо тематично за шоуто, а не новата мъжка мода. Ча още ми се присънва в кошмарите ми с подкъсени и опнати по бутовете тесни  гащи, после видях как страхотно стои скини модата по стройните крайници на Пако, а сега ще трябва да свиквам това ли Joy

Рори, за същата тв говорех, просто съм разменила буквите в абревиатурата.
Четири години наблюдавах какво купува НФ в Турция - логика не открих никаква. От който  продуцент сварят, успешни и неуспешни продукции, дори такива минали по кината с едва 32 хил. зрители, както и с 5 милн. като филма на Арас, забравих му заглавието. Също и сериали свалени от екран заради нисък рейтинг и Ертугрула, който 4 години беше с много високи цифри, но най популярните заглавия сред сериалите, класиката  в жанра така да се каже ги нямат, явно тях продуцентските компании си ги продават на чужди тв сами.... Просто НФ  попълват каталога си в дадена държава с каквото се продава....

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 12:45 от Беллора

# 624
Първо да видим дали ще тръгне пак сайта, както са написали на 27.02. ако да, в понеделник вечерта може да изгледам още 4 серии.
  Тръгна снощи в малките часове.
Играта за подаръците беше супер забавна Joy Сетих се и откъде ми е познат шефът - "Брачен договор" - шеф на ресторант, девойката самотна майка работеше при него. Майка му се нуждаеше от трансплантация и се ожениха защото по закон донорът трябва да е от семейството.
Joy Бел, докато пиша и ти си писала. И аз се замислих  от чарлстон годините ли ще връщат тренда. Тъкмо посвикнах с панталони и дънки над кокалчетата Joy

# 625
Може и толкова да е Пако, защото V е 1,79. Чарлстоните явно са последен писък, но само за екран или за някое актуално събитие, на което трябва да изглеждат в крак с местната тенденция. При това торбести чарлстони. Слава богу в реалния живот носят или съвсем нормални прави панталони, или овърсайз торбести, ама прави, в спортен стил. Скоро не съм виждала някой да се е спретнал в скини.
Ето пресен пример - https://www.youtube.com/watch?v=7vspLBr8xjs От всички от ТХТ само един е с подобен чарлстон.

Сутринта забравих да ви поискам прошка. Простете!
... Най-вече, че ви вкарах в други дълбоки води. Stuck Out Tongue Winking Eye Joy Hug

# 626
Похвалих се, че във вбокса гледам без реклами и ето на случи се. Но защо рекламата е корейска и защо когато първия път гледах сериала нямаше реклами, а сега има.
При повторката на Адвокатите и сега Втория живот забелязах, че на моменти лицата на актьорите (не само на Джун) са прекалено бели. Та онова видео на което не го харесах ще да е било сценичен грим, но когато е в роля играта на актьора и историята увличат и бялото е някак по-незабелижимо и простимо. Но тъй като не е всеки път и не само Джун изобщо не се сещам каква може да е причината за такъв грим.
Не помня дали първия път като гледах съм споменала, но току що мина сцената и се сетих че коментирахме боричкане на ръце, хващане за ръка и под ръка. Оказва се, че за тях и хващането под ръка между мъж и жена не е съвсем невинно. Героят на Джун подскочи когато  едната от девойките му го хвана под ръка, че тя чак го успокоява по този повод.
И другото което при повторка забелязах, а първия път подминах е странната им образователна система между гимназията и университета и факта, че вече учещ студент преди да е завършил висшето си образование го взимат в казармата. При първото гледане на джуновите сериали първо гледах Втория живот, после Адвокатите. Сега ги повторих в обратен ред и имам усещането за надграждане на темата за корупция, злоупотреба с власт, мръсните политически игри. Ако някой реши да гледа тези сериали и двата предлагам тази последователност - първо Адвокатите, после Втория живот. Също така забелязах, че в сериите в които Джун играе 19-20г. момче слаботията му не е дразнеща и чудесно се слива с възрастовата група, в която е основното действие. Обаче играейки мъж в 30те и нагоре възраст слаботията му се набива на очи и около половин серия свиквам с нея. Странно ми стана защото човекът си е един и същ, а според възрастовия му статус възприемането за вида му е различно.

# 627
  • Варненска клюкарка

Сутринта забравих да ви поискам прошка. Простете!
... Най-вече, че ви вкарах в други дълбоки води. Stuck Out Tongue Winking Eye Joy Hug
Не знам да ти благодаря, или друго че ни набута по Азия Joy Ама простено да ти е Kissing Heart И аз искам прошка ако нещо не съм ви точно.
Проф, той Пако в скинито е със 7 годишна давност, но много му отива. Мода, че мода, ама смятам че който няма данни и ще изглежда нелепо, не би трябвало да се съобразява много с нея. Визирам Ча и бездарната му Илка. Като го видях на премиерата на Меда, щях да припадна - не стига че в бордо, ами на дебелите му бутове подкъсено скини, а най лошото беше че между копчалъка на панталона и елека се отваряше триъгълник с размер на половин длан, от където се виждаше част от ризата, т.е. и това не му беше по мярка, изглеждаше някак изсулен, трябваше да е с 10 см по дълъг елека....На кратко, беше го спретнала като същински келнер с подарен от шефа костюм..
ДжГ например беше с перфектна визия на награждаването в новогишната нощ на АС, но като хвърлих едно око на последното му награждаване.... Панталона до кокалчетата, ръкавите на сакото  половин педя над китките му и даже се случи така, че единия му ръкав се подпря на твърдия маншет на ризата и той на сцената деликатно се опита да го дръпне, ама не стана и така се вижда с един по-къс ръкав....

Може Пако да ми се вижда по висок заради по-дългите крайници. И главния от Градината е 185 см, но му проличават по-ясно когато около него има група други мъже- тогава стърчи над тях с половин до една глава. Между другото е набор на ДжГ...

Рори, това с грима писах назад, май ползват някаква основа, която силно засиява на изкуствено осветление и стават мъртвешки бели, но те са си ОК с това, много държат да са бели. В Шортс непрекъснато попадам на видеа с известни мъже при  които разликата между цвета на шията и лицето е осезаема. При дамите не виждам такъв ефект. Преди години бяха снимали Анджелина Джоли на някакво официално събитие преди да слезе от колата, добре се виждаше приз стъклото -  имаше някакво неоново улично осветление, светкавици и друго светлина и лицето и беше излязло на бели и по-бели петна, там където са наслоявали върху кожните дефекти, видът и беше потресаващ, но вътре на събитието, тена и си беше съвсем равен...😳  А  известните мъже в ЮК са много суетни, онзи ден видях реклама на Джи за фон дьо тен..... Тука за такова нещо директно щяха да го пратят у лЕво Joy
Странно е това за казармата по време на университет. За ръцете съм ви давала примери от сериали, хващат се като са двойки. Виждали сме как в класната стая при съвсем невинно хващане с АйЮ, че веднага ги питаха какво става, те чак малко се смутиха. И  в Лечителят бащата на девойката им се скара, че мъж и жена се държат толкова време за ръка, ако имат нещо да  казват, а  Минка просто му почистваше раната на ръката като го играеше смотльо... Та онази тиха борба скрита зад вратата на колата ми е много съмнителна, не стига веднъж, че и два пъти се случи.. Иначе на публични места под ръка е неизбежно, всички така излизат на сцената, партньорите  кавалерстват на дамите, по-добре така отколкото да паднат омотани в дълги рокли и токове. Хем и журналистите им са свикнали по премиерите и представянията да ги снимат така, но пак дадоха близък план когато АйЮ беше под ръка с 8ми на сцената, а то съвсем невинно...

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 17:28 от Беллора

# 628
Джи скоро го видях тук в някой от линковете, че рекламира и балсам за устни. Хубавец 😍Но допреди няколко месеца не гледах с добро око на суетните мъже и ми минаваха разни мисли. Сега им свикнах, не се впечатлявам 😆

Простете и на мен, най-вече затова, че често не нося друго освен себе си 🙃 А ако съм ви засегнала с нещо, било е неволно.

# 629
Марги, срещу такова носене аз нямам нищо против. Grinning

Белл, нищо странно няма в това да си прекъснеш университета за да влезеш в казармата в Корея. Там трябва да си постъпил в армията до определена възраст. Преди е била 28 години, време, в което вероятно мъжът е в последните си университетски семестри. Да не забравяме, че там всяка година се бориш в онзи прословут техен годишен изпит, докато не постигнеш точки за мечтания ВУЗ. Не всеки успява да влезе веднага след завършване на средното. После излиза онова, дето го наричат Закона за БТС, на които им бе дадена отсрочка до 30-годишна възраст.
Скрит текст:
Впрочем, вече стана ясно, че вторият член на БТС, който е стартирал процедурата си по влизане в казармата, е Джей Хоуп. Нищо не се чува за по-възрастните от него Шуга и РМ, освен че Шуга тръгва сам на световно турне. И датите са такива, че ще прехвърли 30-годишна възраст преди края на обиколката. Но в същото време се знае, че заради неговата операция на рамото би могъл да служи само в административна част. Не знам даже дали не подлежи на освобождаване. Трябва да потърся свежо инфо за Бекхьон /10-ия принц/, който беше в казармата, но също заради здравословни проблеми не беше редови. Може би от там ще ми се изясни нещо повече. Около РМ е пълна мъгла по въпроса. Малките Wink, Джимин, V и Куки, все още имат доста време.

Общи условия

Активация на акаунт