ОС/AFK Чаатай Улусой, Хазал Кая. АС и други романтични К-драми - тема 519

• 22 702
  • 719
  •   1
Отговори
# 630
Оле, чак сега се светнах защо Проф поиска прошка, че ни заведе далеко на изток. Прощавайте ако неволно някой с нещо съм засегнала.

Белл, сега като повтарям Втория живот гледам, че на всички и на жените в т. ч. панталоните са им по-къси. Някъде до над кокалчетата на глезените. Почнах да си мисля, че е мода някаква. После ще загледам и ръкавите на костюмите как са. И жените са белосани, но при тях по не личи може би защото косите скриват ушите. А в сцените когато мъжете са белосани много си личи защото ушите им се виждат, а те са с естествен цвят и контраста им с цвета на лицето и шията е всъщност това което се набива на очи. А в онова видео отпреди няколко дни и шията му беше естествена на цвят и бялото лице направо се набиваше на очи.

Проф, във Втори живот повиквателната му дойде преди тази крайна възраст, в началото на 20те години на героя. Става ясно, че е пропуснал една година преди да влезе в университет, но една година преди междинната степен или тази междинна степен е пропуснатата година. На мен това изобщо не ми се изясни като ситуация около героя. Луда работа. И това междинно учене след училище и преди университета не мога да го разбера задължително ли е при тях и каква точно образователна степен се явява.

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 18:22 от Рори72

# 631
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Възрастта за влизане в казарма е от 18 до 28. Това, че на 18 са му пратили повиквателна, не значи, че не може да отлага до 28.
Ученето след училище и преди университет не е никаква степен. Обяснявах го подробно, когато ви преразказвах четирите документални филма за ЮК. Ако резултатите ти от годишния изпит след завършването на гимназията не ти стигат да влезеш в университета, в който искаш, имаш една година да се скъсаш от платено учене /курсове/ за да се явиш на същия изпит догодина. Това упражнение се играе понякога години наред. Курсовете са ти подготовка само за този изпит. Или влизаш, където искаш, или се примиряваш и се записваш нещо друго. А може и изобщо да се откажеш от ВУЗ.

# 632
В сериала докато учеше в тази междинна степен се оказа, че са имали общ изпит с вече приети студенти и понеже имал по-висок резултат от студентите му предложиха да го запишат направо студент. Понеже по-късно споменават това междинно учене във връзка с девойка с която беше в един  клас там и го питат с нея от академията ли се познават звучи така сякаш има някаква тежест това междинно обучение. Канех се да потърся къде ги беше обяснявала тези неща, защото от сериала съвсем се омотах. Единия му приятел пък се заяви като първокурсник по право, но междувременно минал през няколко други специалности.

# 633
  • Варненска клюкарка
Простено да ви е на всички! Марги, носи се по често😘
И рекламата с балсама вярно, видях един с неутрален цвят и един с бонбонен цвят - Джи с аромат на ягода може би😜 В началото бях потресена от сърцатя в ръцете на ДжГ и  кръстосаните му крака, ама вече свикнах, то всички  мъже го правят, даже повече и от жените. Даже свикнах да виждам мъже с кръстосани крака и седнали до тях жени със събрани един до друг крака. Помня и как реагирах на папагалските  спортни екипи на главния в ТГ, а Ив намина да ме успокои, че почти ще му мине мерака да се надува с кичозния си стил😂
Проф, в някаква класация за красавци, сред 35 имена, където се изреждаха набързо някакви факти от биографиите им, почти всички бяха ходили в казарма, като двама бяха уволнени преждевременно - единия заради прогресиращ проблем с очите, другея със счупена колянна става. Но  това го гледах миналия септември и   разпознах само ДжГ и 8ми.

# 634
Рори, по-ясно от това, както съм го обяснила в горния си пост, няма как да го кажа.
Няма друго между университета и годишния изпит в края на средното образование. Годишен изпит, ако не ти е стигнала оценката от него за влизане в желания ВУЗ, можеш да държиш всяка година. Ако ти е по-лесно да го разбереш, ще го кажа така - можеш всяка година да се явяваш на матурата, единствената, за повишаване на оценката от нея. Как ще се подготвяш през тази една година си е твой проблем. Ако искаш учи в друг ВУЗ, в който си приет, но така си намаляваш шансовете за подготовка за матурата. Затова масово ходят на целодневни ежедневни платени курсове цяла година, та дано на следващата матура изкарат оценка, която да ги вкара където искат. Въпросните курсове са цяла бизнес индустрия в Корея. Обяснявам на база документален филм. А ти какво си схванала от някой сериал /принципно художествена измислица/, е съвсем друга бира.

# 635
  • Варненска клюкарка
Проф, моля те  успокой малко тона, че няма да смея да те питам нищо, да не ме насечеш и мен, чак забравих какво щях да питам...

В сериалите им нещата показващи как функциннира  държавата им ги поднасят както са в действителност, друг въпрос е кой как ги разбира, ти си гледала документални  подробности, Рори не е. Иначе изпита се казва ДЗИ - държавен зрелостен изпит и с него се кандидатства във ВУЗ, но не знам дали важи за всички специалности, или при някои има и допълнителни специализирани изпити както е при нас.
Страхотно е че им дават възможност за повишаване на оценката, при нас това го няма, но и няма смисъл...

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 22:44 от Беллора

# 636
Извинявайте. Днес на два-три пъти ме ядосаха и сигурно е изтекло и през редовете, дето съм ги писала.
Не помня да не съм отговорила някога на питане. Винаги отговарям стига да знам отговора. Вдигам тона на ен-тото едно и също нещо. Дотогава съм кротка. Wink

Белл, ако си се сетила, питай! Тази вечер ми освободиха компа и мисля да поема по електронен път към Далечния Изток. Имам да преглеждам малко сайтове за да разбера днес какво се е случвало.

# 637
Още едно камионче този път от Израел
https://youtube.com/shorts/IT-LrQWsOtg?feature=share
Честно казано смешно ми е с тия камиони с храна от феновете, ама взех да си мисля, че му ги пращат като намек да започне да се храни, че е твърде слаб. Ама мъж на 40г. от намек разбира ли...
Марги, най-късно утре сутринта си свършвам повторката на Втория живот. Да почвам ли сериала с Минка? Ти какво гледаш сега?

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 17:49 от Рори72

# 638
Сериала с Минка не ми задържа вниманието на мен, Рори. Два пъти го започвам, и двата ме приспива. Главните герои отново се познават от деца, но нещо твърде бавно се разгръща историята и не мисля, че ще ми се ще да го продължа. Минка с тъмна коса и нея трудно я възприемам.

Гледа ми се нещо, но не мога да реша точно какво. В процес на търсене съм🤪

# 639
https://youtu.be/r5Ysu8uvcXo
  Joy много е свежо това хлапе. Само два сока били продали, няма страшно той изпил четири. Joy  Няма да застои стоката Joy
 Марги, ненатоварващо нещо като романтична комедия с фентъзи елемент ако ти се гледа, ако искаш пробвай "My love from the star "
https://youtu.be/AyQVdUxCA9E

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 20:11 от Krissttinna

# 640
Откога я срещам в Ютюб шортс, тази вечер попаднах на цялата 😍 От Кралят: Вечният монарх.

"... ние двамата се приближаваме към краят на Вселената.
Необикновено привличане, което не можеш да отречеш. Гравитация."
🤪❤️
Много ми харесва. Криси, ти май донесе наскоро от този сериал с Мин Хо, та излезе и друго без да съм го търсила...

# 641
Ако тв програмата в Дир-а е вярна, новата схема с корейски сериали устройва само такива като мен, които сутринта сме в къщи. През седмицата в 10ч. в четвъртък и петък ще дадат 1 и 2 еп. на Синьото море. Има програма и за 4ти.Тогава ще дадат 1 еп. от 20ч. и от 01.30ч. на 05.03. Предпилагам че в неделя ще дадат 2 еп. Но как ще ги повтарят от следващата седмица когато от 10ч сутринта в делниците ще се натрупат 5 епизода - не знам. От 23ч. ще дават ирландски сериал.

# 642
https://youtu.be/r5Ysu8uvcXo
  Joy много е свежо това хлапе. Само два сока били продали, няма страшно той изпил четири. Joy  Няма да застои стоката Joy
Свежо е хлапето, "човешка" сокоизтисквачка използва 😆

Цитат
Марги, ненатоварващо нещо като романтична комедия с фентъзи елемент ако ти се гледа, ако искаш пробвай "My love from the star "
https://youtu.be/AyQVdUxCA9E
Благодаря, започнах го и като за начало ми допада.

Да ви питам нещо. Някъде из нета (социални мрежи, руски групи) виждали ли сте снимка на крачетата на бебето на Хазал? С хаштаг #HazalKaya в Туитър ми излизат такива публикации, но не знам истинска ли е или феновете я тагват просто така, качено от близките ли е...

# 643
  • Варненска клюкарка
Схемата с к- сериалите не блести с някакави удобства, едното повторение след полунощ, изобщо го изключвам като възможност, другото в  събота и неделя в 8 вечерта, за мен това е горе долу времето по което да си видя детето, че цяла седмица се разминаваме....
Разбрах кога ще е повторението на Легендата, но не разбрах ксога започва.
Последните месеци показват само премиери за БГ,  даже май от АС са все премиери, няма и  някаква логика според годините на проиизводство - варират между 2011 до 2021  интересно защо сега пак тръгва вече показван сериал

Аз почти изгледах Хуаранг, остават ми 2 серии за довечера. Проф исках да те питам каква е тази женска длъжност "Йонхуа", нещо като женски еквивалент на Хуаранг ама какво точно не разбрах. И как така главния Пако
 оказвайки се син на принц, има право да наследи трона, при наличието на пряк наследник син на починалия крал.. И в източната и в западната цивилизации принцове са кралски наследници по права линия, и когато се родят принцове- деца на управляващия владетел, децата на неговите братя по рождение принцове, ако ги е оставил живи отиват по-назад в правото за наследяване. Накратко кой е тоя принц Джун Джонг и какъв се пада на кралицата регент или на младия крал? Би трябвало Пако и Пакито да са първи братовчеди, ама какво би трябвало и какво съм разбрала аз са различни неща, та моля за обяснение....

Рекламен постер за срещата с фенове в Йокохама през май.
Скрит текст:

Рори, тази ли е колеежката от адвокатите?

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 12:28 от Беллора

# 644
Съгласно Дир тв програма Синьото море почва в четвъртък в 10ч сутринта. Повторение в 01ч. няма през седмицата, а в събота срещу неделя плюс повторението в 20ч. Програма за неделя нямаше качена, но предполагам е същата 20ч. и 01ч. срещу понеделник. Тази седмица ще излъчат 2 серии и затова в събота и неделя по 1 да повторят е бормално. Но другата седмица от понеделник до петък ще са 5 серии и ще трябва да измислят друга схема за повторенията им. Лично мен ме устройва схемата, но за всички останали е много тъпо измислено, ако остане така и другата седмица.

Не ми прилича на колежката от Адвокатите. В Хуаранг играе някаква принцеса. Ето я актрисата
https://youtu.be/NOX2YjbN_io
и в по-близък план
https://youtube.com/shorts/DWk28y8MpAY?feature=share
И тази актриса е голям сладур в кадър и зад кадър. Но общото между всичките му колежки е, че до една му усвояват мурафетите за пред камера извън кадър - сърца, щракане с пръсти и др. чупки. Като тинейджъри, които се копират един друг.

Белл е разказвала за тези тренировки, но сега ми попадна кратко видео за онагледяване
https://youtu.be/eFOlGkEPbCc

А в това видео е като бебе в муцунката
https://youtu.be/omw94vgt3Dw

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 13:18 от Рори72

Общи условия

Активация на акаунт