СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 17

• 49 968
  • 799
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте,
Приемам Д3 от 2021г, беше много нисък.
ТСХ-то ми беше 0.83...
Доста ниски стойности.
Приемам доста хр.добавки, благодарение  на хематолога са ми доста по-добре резултатите.
Утре ще видим какво, ще каже да приемам.
Благодаря.
Прогестерона ми се струва нисък. Вероятно е да Ви предпишат допълнителен прием както и допълнителен прием на вит. Д.

И една бележка от опит - с напредването на бременността е хубаво отново да пуснете изследвания за щитовидната жлеза и да отидете и на ендокринолог.  Не изключвам и хематолога да Ви насочи към такъв, защото се увеличава нуждата от тиреоидни хормониь и може да има нужда от прием на допълнителни чрез хапчета. Докато не се оформи щитовидната жлеза на плода, после вече се стабилизират лека полека и така до 6м след бременността.

Привет и честито! Стискаме палци!
Би ли споделила какви добавки приемаш?

# 331
Чудя се дали да не пусна ЧХГ и на 12-ти ден, а да не чакам до 14-ти, както ми е казала докторката. Нямам възможност обаче да е в същата лаборатория, това дали би дало отражение при съпоставяне на стойностите?

# 332
nadejda, започвай фраксипарин, защото често абортите в ранни седмици са при жени, които имат мутации, не знаят за тях и нямат терапия. Важно е да не се сгъстява кръвта. С тромбофилия по време на бременност е важно да се следят показателите: ПКК, фибриноген, време на кървене, време на съсирване, INR, Анти Ха (това се прави в Токуда, Надежда и Кардиологичната болница) и се взима кръв за него задължително 4 часа след биене на инжекцията. Успешна бременност!

Белокоска, ако си след трансфер на 5-дневен ембрион, можеше още на 10 да пуснеш първо и на 12 ден - второ чхг. И да, хубаво е да са в 1 лаборатория.

# 333
nadejda, започвай фраксипарин, защото често абортите в ранни седмици са при жени, които имат мутации, не знаят за тях и нямат терапия. Важно е да не се сгъстява кръвта. С тромбофилия по време на бременност е важно да се следят показателите: ПКК, фибриноген, време на кървене, време на съсирване, INR, Анти Ха (това се прави в Токуда, Надежда и Кардиологичната болница) и се взима кръв за него задължително 4 часа след биене на инжекцията. Успешна бременност!

Белокоска, ако си след трансфер на 5-дневен ембрион, можеше още на 10 да пуснеш първо и на 12 ден - второ чхг. И да, хубаво е да са в 1 лаборатория.

Да, трансфер на бластоцист на 17.02. Пуснах още на 10-ти ден чхг - стойност 16,30 Sad Според лекарката е положителен, но много нисък и да съм го проверяла на 14-ти ден. Затова се чудя дали да чакам или и утре, на 12-ти ден, да пусна още един...С толкова ниска първоначална стойност дали въобще е възможна бременност?

# 334
Здравей, MintyMohito,

Благодаря!
Още в началото приемах доста добавки: вит. Д3, вит. Б12, метафолиева киселина, Келп(заради ниското TSH 0.83, а сега виждаш колко се е покачило), Витекс, Магнезий, Селен, Цинк, Омега киселини.
След това останах само на вит. Д3, Б12, метилирана фолиева киселина. От време на време пия останалите, защото са адски много и получих зверски киселини предната година.
Като цяло поддържам ниско тегло, около 60кг и съм 180см висока, и никога не съм имала афинитет към наълняване и не мога да се тъча с храна, защото пък стомаха ми е много малък.
Скоро правих и изследвания на FSH, АМХ, Инхибин Б, Естрадиол за 3-ти ден от МЦ.

Прогестерона ми се струва нисък. Вероятно е да Ви предпишат допълнителен прием както и допълнителен прием на вит. Д.

И една бележка от опит - с напредването на бременността е хубаво отново да пуснете изследвания за щитовидната жлеза и да отидете и на ендокринолог.  Не изключвам и хематолога да Ви насочи към такъв, защото се увеличава нуждата от тиреоидни хормониь и може да има нужда от прием на допълнителни чрез хапчета. Докато не се оформи щитовидната жлеза на плода, после вече се стабилизират лека полека и така до 6м след бременността.

Привет и честито! Стискаме палци!
Би ли споделила какви добавки приемаш?
[/quote]

So close,
Здравей, изпратила съм мъжът ми да търси Фраксипарин от 0.4 и довечера ще сложа 1-вата инжекция.
Чудя се дали да не си взема Утрогестан и да прилагам, заради прогестерона, защото още никой не ми е върнал отговор от 2-те докторки, нито АГ-то, ниго хематоложката.
Мисля, обаче да им звънна след час, защото вече съм много изнервена, чак и глава ме заболя.
Ще пиша пак, когато имам отговор.

# 335
nadejda, не е зле да прилагаш вагинално утрогестан, на мен ми беше изписан до 12 седмица.

# 336
Утрогестан, както и всички други прогестерони се приемат само след като бременност се установи и то в матката.

# 337
Petyak, невинаги е така. Ако си преминал инсеминация или инвитро, Утрогестан се приема веднага след процедурата и не се спира след положителен тест. Даже понякога се увеличава, за да се подпомогне плода. Важно е да се види дали сакът е в матката, но категорично не съм спирала утрогестана след положителния тест и преди този преглед.

# 338
nadejda, не е зле да прилагаш вагинално утрогестан, на мен ми беше изписан до 12 седмица.
So close ,

Чух се с гинеколожката, тя е в инвитро център и ми каза, че стойностите са чудесни за 3 дневно закъснение т.е. в 4 г.с и 2 дни. Каза в понеделник на преглед при нея, като в събота да пусна ЧХГ и Прогестерон.
Тъй като доста съм преживяла, чакам все пак и хематоложката да каже какво да правя.
Вече се застраховам за всеки случай.
Ще ви държа в течение.

# 339
Успех и до финал! С по - малко тревоги за напред!

# 340
Успех и до финал! С по - малко тревоги за напред!
PetyaK94,

Здравейте,
Много Ви благодаря.
И аз се надявам да съм по-спокойна, защото и годините не са ми малко, на 36 ще стана след месец.
Поздрави!

# 341
Момичета, направих второ изследване на  чхг - първото на 10-ти ден /зет на бластоцист/ беше 16,30 IU/L, а сега на 12-ти ден 55,92 mIU/mL...дали е станало? Имах и зацапване около 8-9-ти ден - ако имплантирането е било по-късно дали това не обяснява ниската първоначална стойност? Или пък и тази сега е ниска? Да се побърка човек от това чакане и тези стойности...

# 342
Вижте тук какви са шансовете ви
https://natalist.com/blogs/learn/what-is-a-good-beta-hcg-after-a … f-embryo-transfer

Моят на 10ден беше 400+.
Бластоцистът се имплантира сравнително скоро, има инфо в нета (на английски) и тук едва ли става въпрос за късна имплантация, по-скоро по-бавно нараняване на хормона (все пак е доста широка величина при различните жени)

# 343
Вижте тук какви са шансовете ви
https://natalist.com/blogs/learn/what-is-a-good-beta-hcg-after-a … f-embryo-transfer

Моят на 10ден беше 400+.
Бластоцистът се имплантира сравнително скоро, има инфо в нета (на английски) и тук едва ли става въпрос за късна имплантация, по-скоро по-бавно нараняване на хормона (все пак е доста широка величина при различните жени)

Шансовете говорят или за биохимична бременност, или ако по някакво чудо е станало за 89% вероятност за аборт... Disappointed Relieved адски оптимистично....

# 344
Данните от статията са за 14 ден, недейте още да се настройвате негативно.

Общи условия

Активация на акаунт