Кога свършва младостта?

• 25 790
  • 521
  •   1
Отговори
# 165
  • France
Мила Бронте, да загубиш родителите си е една от най-големите болки, които трябва да преживеем. И наистина е ужасно да престанеш да си нечие дете. Все едно с голяма ножица са клъцнали корена ти, изтрили са детството ти... но трябва да се живее този живот. "Наковалня или чук". Погрижи се за себе си, моля те. Траурът има няколко фази и трябва да се премине през тях. Потърси човек/професионалист, който да ти помогне през този път.

Дами, бъркате младостта със зрелостта, която също може да бъде хубава. Като зряла и сочна ябълка. Но няма как да ме убедите, че веднъж прекрачили 35 си оставаме млади.

# 166
По-добре фалшиво активни, отколкото реално застояли в дупката и чакащи някой друг да ги раздвижи.

Едит: Тъкмо снощи се сетих за темата, докато говорих с майка ми. Съветва ме в кои магазини да отида за дрехи, а аз й обяснявах, че не съм за тия магазини още и че след  10 години евентуално може някой от моделите да е за мен.

# 167
Истинската младост е може би само докъм 25 години. После е нормално безгрижието да не е чак такова, каквото е характерно за децата, младежите и девойките. Но пък точно днес много 35 годишни ще ти кажат, че са на прага на живота и едва започват. Всеки има своята истина Simple Smile Често из форума има теми "Момиче съм на 28 години" и т.н. Ами жената на 28 си се усеща момиче, нищо, че не е точно такова Simple Smile

# 168
Животът ми реално започна на 30. Тогава се отърсих от драмите, депресията (диагностицирана, лекувана), изведнъж "прогледнах" и взех живота си в ръце. В десетилетието между 30 и 40 бях заета със семейството, децата, и утвърждаването ми в професията. За 10 години се справих не лошо. След 40 реших да обърна малко повече внимание и на себе си. Започнах да спортувам, да пътувам повече, да ходя по културни мероприятия, да участвам в различни клубове, общества и инициативи. Сега съм на 50, и се чувствам по-добре от всякога. Изпълнена съм с енергия и желание за живот, и имам време и ресурси да се занимавам с хиляди приятни и желани от мен неща. Правя го, и ще го правя, независимо как изглежда в очите на околните. Съжалявам за изгубеното време между 18 и 30 - макар че и много от възможностите, които имам сега, тогава изобщо не съществуваха. Повечето хора около мен, с които практикувам заниманията си, са доста по-млади. Това от една страна ме зарежда, а от друга - не съм забелязала възрастта ми да им е проблем, или да се чувствам не на място. Отделно в момента съм в най-добрата си физическа форма през целия ми живот. Грижа се за себе си, грижа се за семейството си, помагам на родителите ми, че и ми остава любов и грижа за допълнителни каузи. Няма как да се почувствам стара при това положение. И потвърждавам, че всичко е в главата.

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 09:39 от Ana Ivanova 728358

# 169
  • France
До 25г мозъкът още се формира. Реших да дам още 5, максимум 10, въпреки че и 5 са много. Но това, че сте намерили пътя в живота и се чувствате добре, не ви прави млади, а щастливи. Нека да не бъркаме термините.

# 170
Да, аз имам предвид, че още не се чувствам стара. Идея нямам кога ще дойде този момент, явно е някъде в бъдещето.

# 171
  • France
Дано да е възможно най-късно. Според наблюденията ми върху близките ми хора, след 60 процесът е бавен, но неумолим.

# 172
Да, всички сме хора. Не знаем какво ни чака. Аз и не мисля за това конкретно.

# 173
До 25г мозъкът още се формира. Реших да дам още 5, максимум 10, въпреки че и 5 са много. Но това, че сте намерили пътя в живота и се чувствате добре, не ви прави млади, а щастливи. Нека да не бъркаме термините.

Свързвам младостта с енергия, радост от живота (понякога и безпричинна), хъс да се започват нови неща, желание за придобиване на нови знания и умения, липса на страх от експерименти. Затова обикновено казвам, че  се чувствам "младежки". Не твърдя, че съм млада, но в никакъв случай не се чувствам стара.
Ходих два пъти на среща със съучениците от основното училище. Улегнали до скука хора, разговорите се въртяха около децата, почивката в Гърция, вилата, как да консервираме меса, кой каква туршия и лютеница прави, как най-добре се кваси кисело мляко. И у дома ядем, но не мога да си представя това да ми е тема на разговор с хора, които виждам веднъж в годината. Опитах се да  провокирам разговори за кино, за театър, за музика, за спортуване и здравословен начин на живот, за благотворителност и доброволчество - не мина Grinning Това е старост, според мен.

# 174
Това са масово любимите теми на българина. Няма как да се избяга от тях. За разнообразие може и уроците и оценките на децата Simple Smile

# 175
Ана, много си права!
Аз супер много се радвам, че съученическата ми компания още удържа фронта. Мъжете определено “остаряха” видимо - кг, кореми и тн, но още са с блясък в очите. А жените сме всичките “дивачки” - живеем на макс и активно и физически няма серизни промени.

# 176
  • France
Мечтая си да улегна. И да имам време дори само да мисля за лютеници. Сега просто купувам от магазина каквото ми трябва. Но и за театър не ми се говори. Така, че съм някъде по средата.

# 177
Човек се чувства стар или млад на етапи в живота си.
Когато майка ми почина (баща ми не е много китка за мирисане; той също осиротя), бях на 29 и спрях да се чувствам нечие дете.
После го превъзмогнах покрай деца, работа и т.н.
После идва моментът на по-зрялото чувство за немладост - тогава, когато изгубиш илюзиите си.

# 178
  • France
После идва моментът на по-зрялото чувство за немладост - тогава, когато изгубиш илюзиите си.
Аз май съм на този етап.

# 179
Илюзии аз не съм имала много. Така че колкото и пъти да съм ги губила, не съм била силно учудена. В този смисъл стрес и разочарование съм изживявала, но е било по повод на клиширани, често срещани житейски ситуации. Колко да съм изнанадана, че са ми се случили? Никой не е застрахован от нищо.

Общи условия

Активация на акаунт