Кога свършва младостта?

• 25 764
  • 521
  •   1
Отговори
# 255
Алегра, ние винаги си пътуваме с бебетата. Най-малкият е на 4 месеца и ходи вече 2 пъти до морето, 1 път в чужбина и поне 10-тина пъти по други градове за по 1 ден. Това в комплект с 2 от по-големите деца.
На бар наистина не е за деца, но има много подходящи места.
Ето и аз това му обяснявам на ММ, ама явно просто няма желание Sad

# 256
Докато сме на тема пътуване. Не знам, аз ли имам големи очаквания, ама направо се побърквам като чуя за пътуване с малки деца, изприщвам се Grinning
Започвам да мисля как и къде ще се храним, каката ми е голям каприз на тема храна. С голямо удоволствие ще я оставя гладна до стои, ама тя започва да става още по нервна и мрънкаща. Отделно, че спи на обяд и има нужда от този сън. Аз все гледам да не им разбутвам много режима.
Миналия месец ходихме на почивка за няколко дни, не че си починах. Ама докато бяхме в хотела щях да получа нервна криза от капризите. Отделно на връщане последния един час в колата щях да скоча в движение... Както всичко беше нормално и спяха и двамата. Изведнъж тя се събуди, започна да повръща, а до сега не беше повръщала в колата при пътуване. Бебето се събуди и започна да реве. Спряхме за почивка малко, ама сме насред нищото и след 10 Мин тръгнахме. Някакъв пълен кошмар беше. Бях по- изморена и нервна, от преди почивката...

# 257
Докато сме на тема пътуване. Не знам, аз ли имам големи очаквания, ама направо се побърквам като чуя за пътуване с малки деца, изприщвам се Grinning
Започвам да мисля как и къде ще се храним, каката ми е голям каприз на тема храна. С голямо удоволствие ще я оставя гладна до стои, ама тя започва да става още по нервна и мрънкаща. Отделно, че спи на обяд и има нужда от този сън. Аз все гледам да не им разбутвам много режима.
Миналия месец ходихме на почивка за няколко дни, не че си починах. Ама докато бяхме в хотела щях да получа нервна криза от капризите. Отделно на връщане последния един час в колата щях да скоча в движение... Както всичко беше нормално и спяха и двамата. Изведнъж тя се събуди, започна да повръща, а до сега не беше повръщала в колата при пътуване. Бебето се събуди и започна да реве. Спряхме за почивка малко, ама сме насред нищото и след 10 Мин тръгнахме. Някакъв пълен кошмар беше. Бях по- изморена и нервна, от преди почивката...
Действително това е тегаво с режима. И при нас каката е с дневен сън на средата на деня и то наистина сложно ще се получава с пътувания.

# 258
  • France
Зависи колко е дълъг пътят. От миналото лято имам някакъв кошмарен спомен за 10 часово преминаване през Франция до вилата на свекърите. На всичкото отгоре малкият беше хванал някакъв гастро вирус, брррр. 2 часа в кола или влак не се усещат. Иначе много си зависи от детето. С Монстърчето имахме някакви луди планове за роуд трипове по Скандинавия, но се оказа, че и до съседния град е сложно. Но пък тогава моята майка беше на линия и го оставихме на нея за цял уикенд, когато беше само на 10 месеца. Докато сега вече 2 години нямаме подобни моменти. И много ни липсват.
Използвайте следобедния сън - слагате бебето в количката и ходите навсякъде. Или тогава пътувате. По-трудно е, когато имаш 2 деца, от които едното вече не спи, а се уморява.

# 259
  • София
Ние носим храна, вода. Мрънкане винаги има в определен момент, но минава. Аз поне не се впечатлявам, защото ми се струва нормално. Особено ако някой е гладен, но дори и съпругът ми мрънка в подобен случай. Simple Smile Затова имам винаги в чантата плодове, ядки, бисквитки от мюсли и подобни.
При нас предимството е, че между децата ни има по-големи разлики. Само първите 2 бяха породени и с тях беше по-трудно в началото, но пък после винаги си имаха другарче за игри и бели по време на пътя.
Последните пътувания с бебето, първокласника и тийнейджърката ги организирахме така, че най-важно беше да има къде да се нахранят по-големите и ние. Сядахме на заведения и всеки избираше по вкуса си, вкл. за мен не е проблем някое от децата да поиска да яде само питка хляб, например. Малкият го кърмех по пътя. Спеше в количката по време на пешеходните разходки. За баткото гледахме да има детска площадка и да няма твърде много сергии с привлекателни боклучета. Той спря да спи следобяд още в детската градина.
Ние винаги държим да имат децата режим по отношение на нощния сън и да имат определена сутрешна и вечерна рутина, докато през деня сме с по-свободно отношение и те така са свикнали.
За следобедния сън с големите момичета навремето гледахме да може да се приберем за 1-2 ч. в хотела да полегнат. Когато те попораснаха и още идваха с нас, а водехме също третата дъщеря и големия син, вземахме по 2 отделни стаи. Сега също вече вземаме стая за каката или направо апартамент, за да може тя и баткото да са в едната стая, а ние с бебето в другата.
На море ходим в лятното ни жилище, та там отпадат много от неудобствата да сме с деца на чуждо място.
На екскурзии носим ергономични раници, за да може малките да спят, докато го позволяват килограмите им. Последните екскурзии в планината с бебчо бяха със слинг.

Филомена ме върна към едно пътуване из Финландия с двете най-големи дъщери, които бяха около 3 едната и 4 другата. И по пътя хванаха някакъв гастро вирус. Това беше кошмарът на живота ми, но не ме спря да продължавам да пътувам с малки деца.

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 11:56 от Fever Ray

# 260
  • France
Наистина става по-лесно с времето, момичета, не губете надежда. Ако имате помощ, използвайте я докрай. Добре е и за вас, и за децата.
Аз така и не обръгнах да кърмя в препълнен влак. Не, че не съм го правила, но не ми е приятно. Хубавото на Славчо (малкото ми дете) е, че бързо приключваше с кърменето - около 20 мин. Докато ММ и големият отидат до тоалетна и разгледат магазина към бензиностанцията и ние приключвахме. С Монстърчо се мотахме по час. Което доста удължаваше и без това дългия път. Сега спираме само веднъж на обед, за да хапнем и децата да се разтъпчат. На големия му пускаме приказки и/или му купуваме нова книга и сме спокойни. На Малчо бързо му писва в столчето и много се закачат с брат си, но и това ще мине. Всичко минава. Е, не е същото като без деца...

# 261
Неизвестна, даже не знам човек, който не понася да си седи вкъщи как се справя в твоята ситуация. Като теб съм, но нямам деца и това е една от причините да нямам. Няма как да се вържа още вкъщи.

Днес излизам и си взимам зарядното за телефона с мен. Мм ме вижда и казва “тежък ден ще е”, защото сигурно ще се прибера довечера. Отпуск съм и ще ходя в салона за прическа, маникюр, ще обикалям из центъра, малко шопинг и така. Тия моменти са ми важни, защото иначе полудявам вкъщи. А и работя хоум.

# 262
Навсякъде пътуват от бебета, има си трудности, но пак ми е по-леко и весело. Най-малкото сменяш обстановката и нямаш да домакинстваш из къщи. А има и приятни изненади, напр. веднъж бяхме с бебето в Трявна и тя заспа между нас на пейката в един ресторант. Много време седяхме на спокойствие и си изкарахме супер. Не пречат децата, просто трябва повече внимание, като сме на непознати места.

# 263
Вие кога спряхте да се чувствате млади? А ако не сте, кога смятате, че свършва младостта?
Кой е признакът, че младостта е свършила?
На 53 години съм и не се чувствам стара.
Лично мнение е че младостта не е въпрос на години, а на усещане.
Отива си, когато ние самите я пуснем да си ходи.

# 264
Стар си, когато отчаяно смяташ, че моделът гащи може да те подмлади.

Иначе пътуването с деца е като живота с деца - по-трудно, досадно и хаотично, отколкото без, но понякога също и по-приятно и весело. Оттам вече всеки сам си преценя ще пътува ли, ще живее ли.

# 265
За съжаление точно като очакваш някоя дреха да те подмлади се получава обратния ефект. Сама по себе си виждам, че вече избягвам прекалено къси поли и рокли, много високи токчета, прекалено къси панталонки... Някак съм се ориентирала към "по-прилично" облекло. Пък и удобно де. Преди 10 години не ми пречеше да си подръпвам постоянно нагоре роклята без презрамки. Сега обаче даже няма да си купя такава Grinning

За пътуването с деца нищо не мога да кажа още. Запкмнила съм обаче един колега какво каза след пътуването му до Тайланд с дъщеря му (на 4 по онова време) - хотелът за тяхното семейно пътуване се избира така, че да има пица със саламче в ресторанта. Това беше неговата рецепта за спокойна ваканция.

# 266
Сама по себе си виждам, че вече избягвам прекалено къси поли и рокли, много високи токчета, прекалено къси панталонки... Някак съм се ориентирала към "по-прилично" облекло. Пък и удобно де. Grinning
И при мен е нещо подобно. За да не стоят вулгарно, трябва да си с момичешки форми и черти (а не с оформени женски).  Нося същия размер дънки, както и на 14-16 години, но не и суперкъсите поли и голите пъпове оттогава.

Удобството също е голям фактор, особено откак съм хоум офис от 2020 г., "пижамата за работа" ми е топ избор Simple Smile В 20-те и 30-те си години през повечето време бях overdressed, просто така ми харесваше.

# 267
Ами аз нося такива гащи, откакто почнах да си ги купувам сама. Демек преди 20-25 години. Никога нищо не ми е убивало. Супер къси поли може би не, ама умерено къси и шорти, гледай да видиш! Никога не съм мислела, че изглеждам вулгарно. Важното за мен е, че като се погледна в огледалото се харесвам. Друго няма значение.

# 268
Разликата между 20 и 30 е, че сега по-малко ми пука. Преди сякаш съм се вглеждала дали някой косъм от веждата ми не е накриво и цяла София ще ме зяпа в тоя косъм-бунтар.

Миналата година се контузих и спрях да нося токчета за известно време. Сега пак мога и не искам вече. Сбогувах се с ботите с токчета и някои високи обувки махнах от гардероба. Просто държа на удобството малко повече.

# 269
Супер къси поли може би не, ама умерено къси и шорти, гледай да видиш! Никога не съм мислела, че изглеждам вулгарно. Важното за мен е, че като се погледна в огледалото се харесвам.
Е, къси-къси и аз нося. Ама тия, дето носех на 20-25 са, дето викаше баба ми "не пола, а колан" Grinning

Общи условия

Активация на акаунт