Кога свършва младостта?

• 25 715
  • 521
  •   1
Отговори
# 435
Предпазва и още как. Аз съм на 43 и напоследък се чувствам стара. Нали се сещате, че не съм в по-изгодна позиция от някой на 53, който се чувства добре? Тоест аз имам изключително много повече шансове да имам негативи от по-възрастен човек, който психически се чувства добре. Ако това не го знаете, тежко ви, на каквато и възраст да сте.
Аз винаги съм се чувствала с около 10 години отгоре. В случая на около 45. В същото време познавам 45-годишни, които изглежда имат менталното състояние на 20-25-годишни. Нито едното, нито другото е съвсем нормално според мен.

# 436
  • France
Мисля, че не правите разлика между младост и зрялост. На 38 съм зряла като сочна ябълка, милвана цяло лято от слънцето.

# 437
Мисля, че не правите разлика между младост и зрялост. На 38 съм зряла като сочна ябълка, милвана цяло лято от слънцето.
Изглежда наистина за някои хора или си млад, или си стар. А има нюанси между тези две крайности.

# 438
Аз все си мисля, че това да си стар е преди всичко състояние на духа.
Познавам много старци на по 25-30 и греещи, с пламъче в очите "старци" на по 50-60.
Не бръчките и увисналата кожа ви определят, а удовлетвореността и радостта от живота, възможността и умението да му се наслаждавате.
Нито СЗО, нито статистики, нито съседката Пенка.

# 439
Да, бе. Старци на 20.
И тийнейджъри на 70. Joy

# 440
Стига да не говорим за форма. И за сто килограмова ябълка.

# 441
  • France
Ц, там съм като 54 килограмова крушка. Сорт попска. Фръц!

# 442
  • SF
На мене пък са ми много смешни разни бебчета и дядковци, издокарани по младежки с някакви техни дрешки, които са се търкаляли из гардеробите им с години, говорят на жаргон, пускат стари глупави смешки, ръчкат с лакти за закачка и показват, че е време да се смееш. Шегите им се въртят около секса, гаджетата, съветите също. Въобще - младеят хората!
Но това са глупости. Simple Smile
Както сподели някой по-нагоре за бабата, която ходи на йога, и аз имам пример за една кльощава жена на +/- 75 години, може би по-скоро над 75, която ходеше на народни танци. Вечно усмихната, нахилена, подскачаща, но си приличаше си на човек някъде между 80 и 100 години. Реакциите й бяха забавени - раз-два-триии - на раз вдигаме ляв крак, на два го пускаме долу, кракът на жената на триии още се движи нагоре.
Не е лошо, не е критика, но уж да младее сред младите, а тя старее. И си старее. Репетициите се провеждаха с трика и увити около кръста къси полички. Бабката беше сладка в този тоалет, но..  само толкова. Не беше за нея. Но всеки й казваше "Браво, че на тази възраст...!" - колко са го мислили като браво, е отделен въпрос.

# 443
На възрастта на тази баба, ако дай Боже съм жива и без деменция, ще скачам и на хоро, и с къси поли ще ходя ако искам, и хич няма да ми пука какво мислят / говорят за мен Simple Smile Честно!

Колко са го мислили... а какво са мислили според теб? Тая баба що не се скрие някъде, че изглежда стара? Трябва да си много прост, за да миспиш така. Защо да не се радва жената на живота, щом може? Евала на нея.

# 444
  • SF
Наистина всички си пожелаваха на нейната възраст така да са, а не с тъжния празен поглед, загледана през прозореца, увита в 2 одеяла, защото си е спряла парното...

Но темата не е да критикуваме хората, а засяга някаква възраст, в която тя си отива и нашето отношение към това.
Не бих искала на нейна възраст да съм с розова топирана коса, цвети плитчици, ярко червило, нарисувани вежди и да досаждам с модни съвети. Защото така съм млада.
Аз съм с много нисък хемоглобин и вероятно на стари години няма да мога да скачам на хоро. И майка ми, и баща ми са с нисък хемоглобин. Само по този признак знам, че няма да е лесно.

# 445
Ох, едната ми баба (и тя на 75) има по-социален живот от мен. Председател беше на пенсионерския клуб, нвма хоро, на което да не се хвърля, и на екскурзии ходеше, но май вече не й стигат силите за тях, само ходи напред назад из селото. Преди няколко години искаше да ни покаже какви шпагати правила като гимнастичка. Преди да се усетим се хвърли на пода, но като чухме как пукат костите и наскачахме да я спрем преди да стане някоя беля. Ми дано да имам нейния дух. А животът й изобщо не е лек. Мога само да имам респект от такива хора.
Но да, по-добре младежкият дух да не върви с младежка мода.

# 446
На мен никак не ми харесва нагласата на майка ми към живота след като се пенсионира. Имам чувството, че никаква друга радост не си създава, освен да търчи подир внучето и да прочете някоя-друга книга, плюс някоя-друга разходка. А беше много щура, модерна жена. И сега не ходи точно като бабичка, гримира се, но...усещам една унилост в нея. Например бяха й подарили за пенсионирането едни сребърни бижута колежките и тя искаше да ми ги даде, защото тя нямало вече къде да носи бижута. По екскурзии не щели да ходят с татко, че вече нямали тази енергия...всичко се върти около дома и къщата. Имаме едни други роднини от страна на мъжа ми, които са малко по-млади. Е, те например изобщо не се спират. Но ако питаш майка ми, това не бил разумен подход към живота.

# 447
  • France
Макак не ги е срам да се обличат като младежи? Срамота!
Скрит текст:

# 448
Това не е чак младежко. Всяка жена със слаба фигура може да си го позволи.
А последната дама не става ясно заради прекаляване със солариума ли изглежда толкова възрастна, или по принцип е. Но съм сигурна, че солариумът доста е "помогнал".

# 449
  • France
Докато се тътрузя до парка минавам през един колеж. В момента точно такава е модата при 13-15 годишните.

Общи условия

Активация на акаунт