Кога свършва младостта?

• 25 712
  • 521
  •   1
Отговори
# 450
И за мен това не е младежко облекло. Нормално е. Стилно, и подходящо за възрастта.
Не е къса поличка  и плитчици, за каквито ставаше дума.

# 451
Ами...то част от усещането за "младежко" идва в повечето случаи от стройните фигури. А когато фигурите вече са не стройни, а тройни, което често се случва с напредване на възрастта, каквото и да облече една жена, все си е ако не бабка, то лелка.

# 452
  • София
Филомена, показаното от теб не е младежко, просто е нормално, стилно, добре подбрано облекло. Така и на 70 ще се облека. Но лятото в центъра се разминах с една петдесетгодишна Барби и още я помня, а съм я видяла за не повече от 5 секунди, колкото да се разминем на улицата. Косата руса, изправена, като на Лили Иванова; рокличка бебешко розова, къса; червило, руж розови, както си му редът; розови сандалки с паделки, някакви китни обички се подмятат, гуша вече посмачкана, бузи видимо висят... Ами комична си беше жената, макар че сигурно се е чувствала много млада. Мисля, че такива "младежки" визии се коментираха по-горе. Дънки, ризи, кубинки, маратонки всеки може да носи на всяка възраст и да не изглежда нелепо, стига да има вкус и стил, а за вкус и стил възраст наистина няма. 

# 453
Те такива обикновено и на 20-30-40 са се носили безвкусно.
Всеки има право на лош вкус.
Не ми пречат.

# 454
  • France

Отдавна не съм виждала тийнейджър облечен така. На мода са миди полите.

# 455
Именно, това на което някои тук викат "младежко облекло" аз никога не съм носила. За мен винаги е било безвкусно. Май не съм била млада...

# 456
  • France
И 20 годишна да се размотава като Барби в Малибу пак ще е кич. Не е до годините. Виждала съм 60-70 годишни с ярки кичури коса. Зелено, оранжево, фюшия. Намирам го за закачливо и стилно.

# 457

Отдавна не съм виждала тийнейджър облечен така. На мода са миди полите.

Миди полите са удачни за млади, зрели и възрастни. Това, че сега младите носят миди поли, не прави мидите поли дрехи само за млади. напротив.
Виж късите полички са само за една определена възраст подходящи.

# 458
Ни розови панделки, ни оранжево-пембяни рокли съм носила някога. За кича възраст няма. Може би при възрастни жени е по-смешно, защото се приема, че за почти век би трябвало да са изградили стил на обличане и да са преживели грешките на младостта. На показаните снимки са нормални ежедневни дрехи - дънки, топ и пуловер, така се нося от 20 години и сигурно ще се нося следващите 50.

# 459
  • France
Свекърва ми често носи късо или кожени шорти. Слага непрозрачни чорапогащи обаче. Иначе си носи сивата коса. Почти винаги е много стилна. Само веднъж беше сложила чорапогащник понтиращ жартиери и ми дойде ту мъч.

# 460
  • София
Разбира се, че това са елегантни, изискани жени.
Освен, че този типаж са такива, продължават и да бъдат активни, желани, женствени и пълноценни.
Слава Богу, вече и у нас често се срещат.

# 461
Не бих искала на нейна възраст да съм с розова топирана коса, цвети плитчици, ярко червило, нарисувани вежди и да досаждам с модни съвети.
Тук се сетих за Мадона, която по снимките вече се рисува по-млада от децата си Rolling Eyes
Ами не, благодаря. Предпочитам да остарея като Хелън Мирън.

Съгласна съм, че и за кича, и за стила, възраст няма.

# 462
Кича и в младостта изглежда смешно при повечето жени.
А активността след пенсионна възраст, радвам се, че все по-често я виждам.

Преди 25г, когато за първи път излезнах за дълго време в чужбина, едно от нещата, което ме впечатлиха силно,  бяха пенсионерите там. Хобитата им, начина на живот и любовта, енергията, която излъчваха. Вече се случва и в България за радост.

# 463
От Мадона, със застиналото си восъчно лице, лъха тих ужас и нечистоплътие.
Като я гледа човек, сетивата му се объркват - просто не могат да датират мумията!

# 464
Кича и в младостта изглежда смешно при повечето жени.
А активността след пенсионна възраст, радвам се, че все по-често я виждам.

Преди 25г, когато за първи път излезнах за дълго време в чужбина, едно от нещата, което ме впечатлиха силно,  бяха пенсионерите там. Хобитата им, начина на живот и любовта, енергията, която излъчваха. Вече се случва и в България за радост.
И аз от това се впечатлих 2009, когато поживях за кратко в Испания. Всеки ден гледах двойки баби и дядовци, издокарани и под ръка, да сядат по заведенията. Стана ми мъчно за моята баба, която броени пъти е сядала на ресторант. Не че заведенията са най-важното в живота. Въпросът е че тук много възрастни са деморализирани, инвалидизирани, ненужни. И в Гърция се бях впечатлила като видях група от десет бабки, ама бая стари, да седят в една сладкарница и пиеха кафе. Всички облечени в бяло Grinning

Общи условия

Активация на акаунт