Какво да правя за да поддържам спокойствието вкъщи?

• 5 371
  • 50
  •   1
Отговори
Здравейте,
Предстои ми да изживея едни неспокойни две седмици и ще ви обясня защо.
Баща ми се върна от чужбина, но преди да се върне майка му (баба ми) реши да прави ремонт преди месец.
Започна да прави ремонт в къщата където съм живяла 12 години и тази къща баща ми казва, че е негова.
Добре но тази женица преди да започне ремонта говори само и единствено с майка ми, защото баща ми все още не беше се върнал и казваше, че ще продаде къщата в, която живее и ще се премести в „нашата“.
До тук ок, но започна много често да ходи в „нашата“ къща и един ден отивам с майка.
Гледаме как баба ми си е сложила бои на масата в хола четки, валяци, шкурки и то по такъв демонстративен начин, че  майка ми като видя се ядоса.
От този ден беше това, но на следващия ден отново бяхме там и този път си събирахме нещата и ме накара всички дрехи, които са мои да си ги взема от гардероба.
Беше много ядосана, но уви аз дъщерята не знам каква е причината.
Когато се прибрахме у нас тя ми каза, че къщата била на баща ми да ама не и беше афектирана от факта, че за тези 12 години там той не ми направи стая само за мен.
Приключихме драмата, но за малко, защото бях решила да отида при нея за 3 или 4 дена.
Не очаквах, че ще бъда толкова нервна. Просто като знаех какво ще се случи когато тя направи ремонта ме изяждаше отвътре.
3 дни тя не спря да ме пита къде е майка ми и какво прави и на всичкото отгоре на втория ден започна да мрънка, че не и харесвало да гледа телевизия на стария телевизор на който аз гледах телевизия 12 години.
Защо аз да мога да гледам, а тя да не може? Каза ми, че картината не и била харесвала и аз и казах да не го бара за да не го направи нещо. Тя най-нагло се обърна и ми каза - ми да то ваши работи не се пипат.
Вярвате ли ми с такава лекота щях да я наредя, но тъй като съм само на 15 и не искам да се карам с никой и казах, че аз не знам този телевизор кой го е купувал, защото съм го заварила там и не ме и интересува кой го е купил. И тя ми каза добре ами вашите работи кога ще си ги взимате. Пак повтарям според вас една 15 годишна, която не знае къде се намира може ли да решава подобни работи. Отговора е очевиден- не.
И казах на баба ми най- спокойно, че аз не съм човека, който трябва да решава тези неща.
Повярвайте ми през цялото време си седях в стаята и на 4-тия ден бях щастлива, че майка ми ще ме измъкне от там.
И след това пак сме ходили да си взимаме покъщнината, но последния път просто ме накара да намразя тази къща.
Спала е в спалнята на родителите ми, обърнала е къщата с главата на долу, някои работи бяха в кашон.
Гледката беше отвратително грозна и всичко това само защото тази къща е на баща ми, но само на думи и няма черно на бяло никъде.
Тази къща тя ще я стегне и батко ми като се върне от София ще остава там.
Добре кажете ми колко голям непокист трябва да бъдеш и да гониш едното си дете от „неговата“ къща, за да може другото да има къде да ходи на гости и да му е комфортно.
Има много други неща които мога да кажа за баба ми, но мисля,че това е напълно достатъчно.
И в майка ми бушува бурия от гняв и нерви, защото баба ми говори, че ще се мести само на майка, а пред баща ми мълчи.
Вчера баща ми се върна и той искаше да види баба ми и майка се изнерви точно, защото баба ми не каза и дума за ремонта в къщата.
То в тази ситуация каквото и да кажа все тая ще е, защото нищо не зависи от мен, а от баба ми и баща ми.
И то само, защото не говорят за важните неща.
А ако майка ми се събере на една маса с тях ще каже всичко като например, че леля ми има къща на нейно име, а баща ми не и ще ги направи на 2 стотинки.
Не искам това да се случва и моля ви кажете  как да постъпя в тази ситуация...

# 1
  • Down south
Малко трудно се разбира драмата.
Майка ти и баща ти разделени ли са? Разведени?
Явно къщата е на баба ти и съответно тя решава.
Ако трябва да стиснеш зъби само за две седмици, не е много, едва ли ще е толкова трудно.

# 2
Къщата чия собственост е по документи? Ако си е на баба ти, може да прави каквото иска там. И какво лошо има в това, че прави ремонт?
Остави възрастните да си оправят отношенията и ремонтите. Ти си гледай ученето, че имаш доста пропуски. Нищо, че сте във ваканция.

# 3
Къщата чия собственост е по документи? Ако си е на баба ти, може да прави каквото иска там. И какво лошо има в това, че прави ремонт?
Остави възрастните да си оправят отношенията и ремонтите. Ти си гледай ученето, че имаш доста пропуски. Нищо, че сте във ваканция.
По принцип къщата е наследническа и баща ми там има една стая, но въпроса е, че майка се нерви.
Ако се съберат на една маса просто майка ми ще им каже много неща, които са верни, но ще предизвикат доста голям скандал.
Въпросът е, че аз не мога да направя нищо освен да остана вкъщи, но съм много стресирана.
И накрая предполагам, че вместо да има happy end ще има и всички си живеят отделно и щастливо.
Имам предвид, че майка ми ще се раздели с баща ми.
И съм съгласна с мнението за учението аз много добре знам и ме е яд, че правя много грешки, но това е поправимо.Blush

# 4
  • София
Пак не се разбира. Две къщи ли са? Едната е на бабата, така ли? Другата на кого е? Майката притежава ли нещо?

# 5
Много си малка, че да се занимаваш с имотни делби. Ясно е, че в България това си е занаят, който трябва да запонеш от малък, ама...айде няма нужда.

Всички около теб са възрастни хора, да се спасяват.

# 6
  • Пловдив
Ако си на 15 - не е твоя работа. Ако не ти е приятно - не ходиш и толкова.

# 7
  • София
Почти неразбираемо. Но все пак мисля, че след 3тото прочитане се справих. Авторката живее с майка си в къща (не е ясно на кого е, може би на бабата, а баща ѝ и сестра му след смъртта ѝ ще я наследят). И изведнъж бащата се прибира от чужбина, всичко точно, но майка му (бабата) е решила, че и тя ще живее с тях и е накрала всички да си поразместят нещата, за да има място за нея.
Авторке, така ли е?
Ако съм права, разбирам те, обаче къщата е на баба ти и тя може да си прави с нея, каквото си ще. Ако иска и комшиите Пешо и Драганка с 4те деца ще покани.
А лелята ти може да има още 3 къщи, които да стоят празни. Обаче, т'ва е положението - къщата си е нейна.

# 8
  • София
При жива баба, как точно бащата е наследник на къщата? Дори и да е била на дядото и той да е починал, щом е имал брак с бабата, тя е съсобственик.
Бащата ще има къща, когато си купи такава.
Я по-добре се заглеждай по баткото от съседната къща, който кара колело без ръце.

# 9
  • София
Обаче не разбрах какво общо има 2 седмици. После ще свикнете ли?
Ааааа, или бабата се мести за 2 седмици?
Е, че тогава е супер. То е като гости. Аз помислих, че се мести постоянно да живее там?
И да, помисли от този ъгъл. Може да реши за постоянно да се премести,  И копче не може да ѝ и кажете. Най-много, ако е серт да се ядоса и да ви изгони от къщата. Има това право, нейна си е.

# 10
8 години похабено образование - може да пише, но не може да построи елементарна история по смислен начин.

# 11
Ако си на 15 - не е твоя работа. Ако не ти е приятно - не ходиш и толкова.
+1
Не ми съвсем стана ясна цялата история, но е разбираемо, че 15-годишно момиче би трябвало да се занимава със съсем други неща, различни от имотните проблеми на възрастните.

# 12
  • Далечният изток
Положението е отчайващо тук...
Как може на 15 години да те занимават подобни глупости?! Баба ти какво казала, пък баща ти що нищо не казал, пък майка ти ако седне на масата и каже не знам какво... Ужас. Селски, махленски вечеринки...
Ама това вижда авторката и това попива. Предлагам ти да отидеш да учиш в големия град, да поживееш на квартира, далече от баби, майки, село и селяния, та дано се поочовечиш. И наблягай на книгите, вместо на имотните разправии.

# 13
  • София
Ама наистина, какво е седнало дете на 15 да бърбори за наследници? Не е негова работа.
То едвам чете, пък нотариален акт едва ли е виждало. Ама и да е виждало, не му е работата да го чете. Има учебници, има задължителна литература.
В коя гимназия се записа??

# 14
Ама моля ви, нали след 10 години някой трябва да пише тук теми в стил "свека не ще да се изнесе от дома си". Това е скромното начало - телевизорът и коя стая била "наследническа".

Общи условия

Активация на акаунт