Какво да правя за да поддържам спокойствието вкъщи?

• 5 375
  • 50
  •   1
Отговори
# 45
Винаги съм казвала, че е добре в училище да се учат някои основни положения в правото, които биха били полезни - основи на трудовото, на наследственото, на семейното право.

Ще стигна и до това ниво, но последно учихме за правните норми.
Има време със сигурност ще уча и подобни теми, но в момента още опознаваме материята.

# 46
Не виждам как баба ти ще те намесва в семейни разправии.Като повдигне въпроса,казваш че това не е твоя работа и да се обяснява с майка ти и баща ти.
Но щом къщата е нейна,ще си прави каквото реши.Наследство се открива след смъртта на наследодателя,до тогава той се разпорежда с имотите си и никакви устни обещания и уговорки нямат сила.
Ако иска ще си продаде всичките имоти и ще замине на Хавай.

# 47
  • София
Собственикът е единственият, който има право да решава какво да прави с имота си, без да чака никого.

# 48
Не виждам как баба ти ще те намесва в семейни разправии.Като повдигне въпроса,казваш че това не е твоя работа и да се обяснява с майка ти и баща ти.
Но щом къщата е нейна,ще си прави каквото реши.Наследство се открива след смъртта на наследодателя,до тогава той се разпорежда с имотите си и никакви устни обещания и уговорки нямат сила.
Ако иска ще си продаде всичките имоти и ще замине на Хавай.
До колкото знам къщата е била собственост на бащата на баща ми (дядо ми) и след смъртта му става наследническа на баба ми, леля и баща ми.  Обаче отношението към баща ми от страна на баба ми е отвратително, защото тя буквално го изхвърля от къщата. Една майка мисля, че не би трябвало да постъпва така и поне можеше да не прави нищо и да изчака баща ми да се прибере.

# 49
Може би има детайли в отношенията им, които не са ти известни. При всяко положение ти имаш право да си на страната на баща ти, но отношенията му с майка му са негова работа и като възрастен той може да се защити, ако го намира за необходимо.

# 50
Пак казвам,не е твоя работа.

Общи условия

Активация на акаунт