На море в Турция - тема 77

• 71 019
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Здравейте, бяхме се спряли на Tui magic life jacaranda, но ми се видя далеч плажа и туроператора ми предложи Камелиите. Сега обаче не мога да реша дали да е Фулия или Селин. Ще  съм благодарна ако някой ми каже плюсове и минуси. Благодаря предварително!

Не съм била в нито една от двете, но правих проучване, преди да избера Вог и установих, че главният ресторант на Фулия е изцяло закрит, което лично за мен е минус през лятото. Освен това във Фулия не видях семейни стаи, но може и да греша.

# 331
Благодаря. В Гюрал басейна до плажа се отопляваше и края на май месец, преценяват според времето според мен- имаше няколко вечери с превалявания и заради това сигурно.

В Alva Donna Belek миналата година  в края на май също се отопляваше басейн

# 332
  • София
Здравейте, бяхме се спряли на Tui magic life jacaranda, но ми се видя далеч плажа и туроператора ми предложи Камелиите. Сега обаче не мога да реша дали да е Фулия или Селин. Ще  съм благодарна ако някой ми каже плюсове и минуси. Благодаря предварително!

Не съм била в нито една от двете, но правих проучване, преди да избера Вог и установих, че главният ресторант на Фулия е изцяло закрит, което лично за мен е минус през лятото. Освен това във Фулия не видях семейни стаи, но може и да греша.

На Селин имало само няколко маси отвън...но след дъъъъъълго проучване от има няма 2-3 седмици запазих Селин. Препоръчаха ми го от 2-3 източника пред Фулия...междувпрочем Джакарандата беше втория ми избор, но в трипа е с рейтинг 4,0, и това наклони везните към Селин. И пак междувпрочем за Селин лекинко се се поизчерпали местата и то от булгаристанци и ще бъдеме като по Витошка, което много го мразя.

# 333
  • Пловдив
Не виждам кой знае каква разлика в Селин и Фулия освен в цената.Сега когато имам повече база за сравнения комплекса ми се вижда прехвален и доста висок като цена за това което предлага.

# 334
  • Русе/ София
Здравейте. И аз се включвам в темата ви. Благодаря на разработилите и поддържащите я с полезна и актуална информация.
Семейство с 3 деца сме – 16, 15 и 7 г
Не сме ходили никога в Турция. От 6 години почиваме по гръцките плажове на Халкидики, но усещам че на тинейджърките вече започна да им доскучава.
Ще разгледам дадената информация в началото на темата и възможностите за ранни записвания, защото ми е тотално непозната страна.
Гледам че в хотелите децата над 14 ги броят за възрастни при настаняването и рядко има такива големи апартаменти т.е. трябва да се резерврират две самостоятелни стаи
Може би като за първи път е по- добре да се насочим към туроператор, защото едва ли ще се справим да организираме всичко сами без нещо да пропуснем....
Насочете ме моля ви  - Мармарис, Анталия..... Говорим за края на м.06 – след 25/06. 23
Нямаме големи изисквания мисля– пясъчен плаж, по плитко море (на брега), all inclusive (ще ни бъде голямо облекчение защото в Гърция сме на самостоятено изхранване), евентуално басейн, непренаселен и по-спокоен плаж.
Благодаря!

# 335
  • Sofia
За хубави плажове гледайте в Сиде, но е далечко, до Анталия.
Ранните записвания стартираха още през ноември, за съжаление тази година търсенето за Турция изглежда страшно повишено и всички цени са нагоре вече.
Вижте за фамилни стаи, ние резервирахме такава, но сме с две деца.
Иначе е добре да пратите запитване към агенциите - Емералд, Турс клуб, Онекс Тур, и т.н, ще ви ориентират.
И ние сме за първа година към Турция и имам чувството, че не сме избрали подходяща година за старт. Цените са много нагоре, спрямо минали години, а търсенето е огромно.

# 336
Здравейте! Ние имаме резервация за Crystal Sunrise quuen Сиде за 7.07., но днес видяхме в групата им 1 съобщение, че хотела бил продаден
Official Message of Kilit Group.....

Dear Sunrise Queen Hotel friends,

Your kind interest and sympathy in Crystal Sunrise Queen Hotel is highly appreciated.

It is a great pleasure to feel Your relationship with our lovely hotel.

We at KHG have always been transparent, loyal and respectful to our guests.

Our exciting hospitality journey with Sunrise Queen Resort came to an end.

Now its time for a peaceful farewell to the owners. It had been a great experience to be in service of Our guests until today.

Please make sure that all the reservations are under the quarantee of Kilit Hospitality Group.

All the Crystals in Antalya and Bodrum are our alternatives for the reservations.

Please contact with Your travel agent in order to be fully informed about Your rights.

Private reservations through Kilit Call Center may contact with Our agents in the Call Center..

Every reservation will be replaced with any of the Crystal Hotels.

For further information please visit www.crystalhotels.com.tr
 Ето и съобщението, някой знае ли в тази ситуация какво се случва? 🙄 То от тази сутрин, не сме питали още агенцията ни, просто ако някой се е сблъсквал с подобен казус.

# 337
  • Варна
Здравейте. И аз се включвам в темата ви. Благодаря на разработилите и поддържащите я с полезна и актуална информация.
Не сме ходили никога в Турция. От 6 години почиваме по гръцките плажове на Халкидики, но усещам че на тинейджърките вече започна да им доскучава.
Ще разгледам дадената информация в началото на темата и възможностите за ранни записвания, защото ми е тотално непозната страна.
Гледам че в хотелите децата над 14 ги броят за възрастни при настаняването и рядко има такива големи апартаменти т.е. трябва да се резерврират две самостоятелни стаи
Може би като за първи път е по- добре да се насочим към туроператор, защото едва ли ще се справим да организираме всичко сами без нещо да пропуснем....
Насочете ме моля ви  - Мармарис, Анталия..... Говорим за края на м.06 – след 25/06. 23
Нямаме големи изисквания мисля– пясъчен плаж, по плитко море (на брега), all inclusive (ще ни бъде голямо облекчение защото в Гърция сме на самостоятено изхранване), евентуално басейн, непренаселен и по-спокоен плаж.
Благодаря!

Аз само да се включа за стаите. Повечето хотели предлагат семейни стаи ( две свързани стаи , апартаменти също има. Когато сме ходили с децата винаги сме били в такива помещения. Туроператорите не винаги ги обявяват.

# 338
  • на Мелмак
Мармарис по-скоро не.
По-добре Анталия. Бяхме в Ичмелер тази година, за първи път Турция не ни хареса. Ние от две - три години резервираме по две стаи, така имаме по две бани, не се чакаме. С две деца сме.

# 339
  • Стара Загора
Привет, за първа година разглеждам оферти за Анталия, Кушадасъ - семейно с двама тийнейджъри. Началото на юни дали е удачно за морска почивка там?

# 340
  • София
Насочете ме моля ви  - Мармарис, Анталия..... Говорим за края на м.06 – след 25/06. 23
Благодаря!
Ще се разнебитите от път, било самолет, било автобус, било собствен превоз. Ще трябва да си намерите агенция от Русе, ако сте оттам и ако сте с автобус, 7 годишния пич предполагам няма да е проблемен освен ако не е шило в торба. Племенничката беше на 7 като ходи за пръв път, грам проблем, но от София. Щом сте ходили на Гръцко предполагам имате някой семеен ван, препоръчвам с него да пътувате и като за сефте да разделите пътя на 2 и дестинацията да е Кушадасъ, пък от следващата година ще надграждате. Самолет не е удачен вариант, не стига, че е безумно скъпо, но и в почти всички случаи губиш два дни. Верно бързо отиваш не се влачиш като с рейса но по 400 лв оскъпяване на човек ми идва много, а и да загубя 2 дни, не, благодаря, ще се климбучкам 15-16 часа с рейс. Препоръчвам нощувка в Чанаккале, на следващия ден ви остават едни около 500 км до Кушадасъ, тамън около 14 ч ще сте в хотела. Хотели щом държите на хубав плаж са Атлантик /има аквапарт, но не знам дали имат семейни стаи, може би трябва 2 стаи/, Батихан, Флора Гардън, Палм Уингс. Ако пък ви бие парата по джоба най-доброто е Корумар Ефесус. Ако искате там, много сте го харесали, но парите са малко, аз не знам за какво са му два бъбрека на мъжа ти. Сунис Ефес Роял много го хвалят, не съм бил там, но и той е скъп, но пък е на 35-40 км от Кушадасъ. Всичко е ол инклузив, има и на ултра от тия, с яденето и пиенето проблем няма в почти никой хотел.
Това скалъпих. Успех!

ПС Даже флората и палма като се замисля ще дойде скука за тийновете, махни ги. И двата имат по 2-3 пързалки само. Ако се прежалите за скапан плаж култов хотел е Севън Сийз, не съм тъп, че да ходя 2 пъти там, но аз не държа на плаж. За 14 дни сме ходили с жената точно веднъж.

# 341
Атлантик в Кушадасъ от къде го резервирате? Версо травел имат дати от 29.09.
Как мислите след края на месеца цените дали ще са по-високи?
Търся хотел където децата да са поне до 12.99,та само едното да е трети възрастен и избора е доста малък.
Гледам и Seven seas Elit, но ме спира това, че плажа май е кофти, четох за хапещи риби, мътна вода.
За Agua Fantasy Aquapark, какво ви е мнението? Плажа как е там?

Последна редакция: ср, 18 яну 2023, 15:55 от dete2

# 342
  • София
Атлантик в Кушадасъ от къде го резервирате? Версо травел имат дати от 29.09.
Как мислите след края на месеца цените дали ще са по-високи?
Търся хотел където децата да са поне до 12.99,та само едното да е трети възрастен и избора е доста малък.
Гледам и Seven seas Elit, но ме спира това, че плажа май е кофти, четох за хапещи риби, мътна вода.
За Agua Fantasy Aquapark, какво ви е мнението? Плажа как е там?

Плажа е скапан, на същия са Палм Уингс Ефесус, Ричмонд и Корумар Ефесус....като разликата м/у него и тоя на Аква Фентъзи е от земята до небето. Атлантик общо взето го предлага всеки...щом Версо нямат, търси Турс Клуб, Ориент 99, Албена Холидейз, Емералд с леки резерви, че нещо мнения в двете крайности, ТЕЗ, Белпрего. Имай предвид, че от 29.09. времето ще е на кантар, може да не е много добре, година с година еднаква няма. Ако можеш изтегли поне от 15-16-17-18 септември. За Севън сийз е точно така с изключение на мътната вода. Мътна е на Аква Фентъзи заради пепеливия пясък.

# 343
Да разбирам, че Aqua Fantasy и Атлантик стават откъм плаж и аквапарк? А като база, храна?

# 344
  • Варна
Здравейте, Благодаря за споделената и полезна информация.Винаги съм вярвала повече на отзивите и мненията в темата, в сравнение с  агенциите.Не сме ходили до сега в Турция, търся хотел по- близо до България( ще пътуваме от Варна със собствен транспорт), който да е интересен за тинейджърка(17) и едното дете, което е на 12 да се таксува за дете. Бюджетът ни е около 4 000 лв. По Вашите отзиви харесах Long Beach Resort &Spa,в Алания, но пътят до там е 15 часа и за сега се въздържам.Но е единствения хотел, който съм харесала за тези пари .Ще съм благодарна на Вашите предложения.

Общи условия

Активация на акаунт