На море в Турция - тема 77

• 71 016
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
  • Beyond the Frontiers
Същите негативни коментари като по-горните могат да се прочетат в руските форуми за руснаците и в турските - за турците. Всеки обвинява за различни неща сънародниците си и никой не иска да почива с тях. Даже толкова критични изказвания за турските туристи, каквито съм чела написани от самите турци, не съм чувала от никой друг - как в някакъв хотел жените влизали с дрехите в басейна, а мъжете им се заглеждали по жените с бански "като говеда", какви абсолютни консуматори били турците, как се бутали и пререждали по бюфетите и т.н. За същия хотел отзивите на англичаните бяха страхотни, изобщо не бяха отразили турските туристи.

А защо смятате, че всички хотели искат да работят с български пазар?
Ами защото като сме се свързвали с хотелите за директни резервации, никога не са ни отказвали под претекст, че сме българи. Може би истината е, че не искат да работят с българските туроператори, а не с българските туристи.
Аз съм писала тук за една резервация през Travel republic, която ми отказаха, след като уж се свързали с хотела и оттам им отказали да приемат други, освен британски и ирландски туристи. После лично писах на хотела и ми направиха резервацията, без изобщо да поставят въпроса за националността ми.

Бъркате. Ще се опитам да обясня елементарно.
Аз съм хотел Х, работя с немски туроператор У, имам си договори, цени, взаимоотношения. Туроператор У ми пълни хотела с отлична заетост. От къкав зор ще се бутам да работя с туроператор X, Z и т.н. от хиляди места. Да си удвоявам работата като счетоводство, резервации, плащания, ако резултата и само с един У е отличен.
Второ туроператор У от Германия и 250 000 туристи на сезон ще получи едни цени, туроператор Z с 30 000 туристи ще има друга цена. Мисля, че е ясно защо. Но крайния потребител ще каже уууу, какъв измамник, иска ми повече пари - това относно туроператор Z. 

Индивидуалните казуси са едно, организацията на групово ниво много, много по-различна.

Плюс, че наистина си има хотели, които не желаят да работят с определена националност например англичани, ако основните им туристи са немци. Има си в Европа разни настроения.

# 376
Хотелите PALM Wings Ephesus и Аqua fantasy на една плажна ивица ли са разположени?

# 377
На мен пък ми е грозно и непонятно това плюване на сънародници. Изобщо, обобщаването с лека  ръка не го разбирам... това, че някой се държи по определен начин не мисля, че мога да определя като национална черта. Повечко щях да пиша по въроса, но всъщност ще е спам, пък и той Чудомир отдавна го е казал в типичния си шеговито-ироничен стил: „Не съм от тях, како Сийке!“ Та, мисля си, ако отделим повече време за самокритика, отколкото да се превръщаме в съдници на другите, нещата ще се наредят от самосебе си 😊

Наскоро коментирахме а-ла карт ресторантите.  Исках да питам във Фуля имаме ли право на безплатно посещение за престой, или не?

# 378
Galactic Voyager, просто сама потвърдихте думите ми, че турските хотели не искат да работят с българските туроператори, а не с "българския пазар", както казахте по-горе. Защото пазар - това е крайният потребител, не посредника.
А защо не искат да работят с нашите туроператори - това вече е съвсем друг въпрос, но не ми се задълбочава. Във всеки случай отдавна вече националността на посредника не определя националността на пазара, до който той има достъп. Нито Travel republic, която е собственост на Емирствата, води клиенти от ОАЕ, нито Expedia, която е американска, води клиенти от САЩ.

# 379
  • Пловдив
Аркадия ,аз когато почивах преди няколко години имаше право на 1 безплатен за 5 дневен престой.Тогава бяхме избрали Рибният.Много ни хареса.Намира се на покрива на хотел Селин.Имаше сервитьор до всяка маса.Предлаше различни видове риба ,която я приготвят пред теб както желаеш.Отделно хубави вина,бири и страхотна гледка към морето и залеза.Сега доколкото разбрах вече всички Ала-карт ресторанти са платени.Някъде бях чела по 10 евро на човек.

# 380
  • Beyond the Frontiers
Galactic Voyager, просто сама потвърдихте думите ми, че турските хотели не искат да работят с българските туроператори, а не с "българския пазар", както казахте по-горе. Защото пазар - това е крайният потребител, не посредника.
А защо не искат да работят с нашите туроператори - това вече е съвсем друг въпрос, но не ми се задълбочава. Във всеки случай отдавна вече националността на посредника не определя националността на пазара, до който той има достъп. Нито Travel republic, която е собственост на Емирствата, води клиенти от ОАЕ, нито Expedia, която е американска, води клиенти от САЩ.
Нищо подобно не съм написала. Примерът ми важи не само за български пазар. Обяснявам принципи на работа.
Мисля, че точно и във вашия случай коментирах защо се е получило така, но на вас ви е по-лесно да си го обяснявате с лоша услуга на туроператора.

# 381
  • Варна
За Travel republic , просто  някои хотели настаняват само англичани или ирландци с резервации през тази агенция, понеже цените и са по-ниски.
 През 2019 и аз ги ползвах и доста треперех , на рецепцията на хотел Старлайт Сиде дали няма да има проблем, но само ме попитаха дали живеем в Англия и толкова.
GG_ BG , едва ли цената, която сте платили при резервацията директно през хотела и цената на ТР е била една и съща.

# 382
  • София
Хотелите PALM Wings Ephesus и Аqua fantasy на една плажна ивица ли са разположени?
Да, съседни хотели са, на 200-300 м един от друг са.

# 383
В Уикипедия пише, че в Белек има 7 минерални извора, но за нито един хотел не пише, че използва минерална вода в СПА-то. Някой знае ли дали например в Мега Сарай има? Или някъде в района?

# 384
Благодаря ти,  slavei4e!❤
Още въпроси 😊
Тъй като дъщеря ми ще навърши 11 г. по време на почивката, чудя се дали да не й организираме подарък-изживяване. Вариантите, на които съм се спряла са: Ленд оф леджендс, Анталия аквариум или четох някъде за някакъв "пиратски" кораб, предлаган като допълнителна екскурзия.  Сега обаче не намирам къде съм чела 🤔

# 385
  • Пловдив
Моя позната 2022 г почива в Камелиите.Каза ,че от агенция но не разбрах дали извън хотела или от посрещащата фирма са им организирали вечерно ходене до Легендите.Иначе за корабче може да питате на място.Хотела е малко отдалечен от самото Сиде.Няма пешеходна алея каквато има пред хотелите в централната част.Но дормуши има. Които могат да ви закарат до Антично Сиде и централната част.Анталия града идва много далече за да посетите Аквариум.Ако сте със собствен транспорт става,но иначе си е доста време и средства за всички неща.

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 16:34 от slavei4e

# 386
  • Варна
Благодаря ти,  slavei4e!❤
Още въпроси 😊
Тъй като дъщеря ми ще навърши 11 г. по време на почивката, чудя се дали да не й организираме подарък-изживяване. Вариантите, на които съм се спряла са: Ленд оф леджендс, Анталия аквариум или четох някъде за някакъв "пиратски" кораб, предлаган като допълнителна екскурзия.  Сега обаче не намирам къде съм чела 🤔

А защо не и трите заедно? Ха ха - защото и трите предложения са чудесни. Също си мисля, че и хотелът е вероятно да й направи някакъв подарък-жест, защото те има тази култура и съм чела за подобни сюрпризи. Иначе "пиратски кораб" е вид екскурзия, която се предлага във всички курорти и има хубави отзиви за нея. Вероятно ще ви бъде предложена от представителя или пък по будките (щандовете) на местните  туристически агенции ще я видите в офертите им. Може и във фоайето на хотела да има обяви.  За децата сигурно ще бъде интересно, а и за възрастни, които си падат по подобни изживявания.

# 387
Последно за тази седмица се спирам на AQUA FANTASY AQUAPARK HOTEL Кушадасъ с автобус, другата седмица ако не ми дойде друг акъл ще запазвам. Най изгодната цена е с Ориент 99. Има ли разлика в автобусите на отделните фирми?
Няма много отзиви в темата за хотела, положителен  от 2021 и два отрицателни от миналата година. Сега е момента да споделите вашите мнения за хотела.
Бил разделен на две части, това не го разбрах, ако някой го е посещавал ще ми е полезно.
Горивните такси - какво мислите тази година още не са обявени, дали ще има такива, как мислите?

# 388
Не сме с автомобил, за жалост,  та исках да е организирана допълнителна екскурзия  - взимат ни, водят ни, връщат ни, така си го представям. 😊

# 389
  • Варна
Горивните такси - какво мислите тази година още не са обявени, дали ще има такива, как мислите?

И аз си зададох точно същия въпрос. Разсъждавам от потребителска гледна точка така: би следвало разходите за гориво да са изчислени в съответствие със сегашните цени на горивата. Хайде, миналата година те наистина подскочиха, поради извънредни обстоятелства (войната и бъркотията с нея). Но в момента цените на горивата са в застой с тенденция към леко понижаване. Че ако се запазят тези ценови равнища и не подскочат пак - не би следвало да има допълнителни горивни такси. Освен това до миналата година цената за автобус (отиване и връщане), ако не влиза в офертата - беше 130 лева, а сега е 150 лв.  мисля. То зависи и от крайната точка де.
          Ноооо, другата страна - търговците - вероятно не разсъждават като мен. Във всички времена с инфлация и паника  - цените си хвърчат както си искат. Така че нищо чудно - пак да се застраховат и да измислят такса гориво и да ни затрупат с техните си аргументи. И понеже го има като условие в договорите - просто клиентите нямат много опции за реакция и възражения, мрънкат леко - но плащат още 30 лева (автобус) или 70-80 самолет.
Това мисля аз, пък ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт