На море в Турция - тема 77

• 71 067
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Благодаря, Роже, аз чак сега, от написаното от теб, се ориентирах къде са всъщност древните крепости, които може да се разгледат. Синът ми се интересува от история и при наличие на време, ще е хубаво да ги разгледаме.
Сега виждам, че хотелът, който резервирах (Tui Magic life Jacaranda) е най-отдалечен от древния град по това крайбрежие, но предполагам правят екскурзии до Сиде. Ще попитам на място в хотела. Все пак някой, който е разглеждал Сиде и древните сгради, може ли да сподели дали си заслужава разходката дотам? Описано ли е какво разглеждаш, интересно ли е?
Две години подред като сменяме хотелите отсядаме за по една вечер в бутиков хотел в Стария град Сиде. Невероятна атмосфера. Нито Анталия, нито Алания могат да се сравнят със стария град на Сиде. Все едно попападаш в друго съвсем различно място от познатата Анталия. Заслужава си разходката не ами.... В интернет, в гугъл и в гугъл мапс има достатъчно информация за античния град и на място също ти е описано какво аджеба е това, пред което си застана Simple Smile .

# 556
  • у нас
Здравейте,и аз още избирам от множеството хотели в Анталия.Приоритет ни е хубав плаж и да е на първа линия,хотела да не е в нищото ,тоест да има алея за вечерни разходки,търговски център извън хотела.Двама възрастни сме и се колебаем между ARCANUS SIDE RESORT 5*, VONRESORT,  GRANADA LUXURY BEACH AVSALLAR 5*, HAYDARPASHA PALACE HOTEL 5* (Alanya) .Ще се радвам да ми помогнете в избора,а също така приемам и нови предложения.

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 17:50 от vins

# 557
  • Където морето целува небето...
Моля да ми препоръчате проверен хотел за междинка до Фетие по маршрута Истанбул - Бурса - Балъкесир. Отсядали сме в Бурса, но ни се иска да сменим. Някой отсядал ли е за нощувка в Балъкесир? Държа само да има паркинг.

# 558
  • Русе
Моля да ми препоръчате проверен хотел за междинка до Фетие по маршрута Истанбул - Бурса - Балъкесир. Отсядали сме в Бурса, но ни се иска да сменим. Някой отсядал ли е за нощувка в Балъкесир? Държа само да има паркинг.
Аз, ама то не е за разправяне.
Иначе от Фейсбук си бях направила тази снимка, но понеже нашите приятели, с които пътувахме искаха да е в апартамент, който те намериха, отстъпихме за хотела. Може да го погледнеш.
Скрит текст:

# 559
Не знам защо, но хотелите от веригата Суено вдиганаха страшно много цената за европейския пазар или поне така ми се струва. Вече не разрешават да се правят резервации и през турски агенции за никой друг, освен за турците.
Жалко, защото ние харесвахме хотелите им (били сме и в трите).

# 560
  • София
Не знам защо, но хотелите от веригата Суено вдиганаха страшно много цената за европейския пазар или поне така ми се струва. Вече не разрешават да се правят резервации и през турски агенции за никой друг, освен за турците.
Жалко, защото ние харесвахме хотелите им (били сме и в трите).
Да, в цяла Турция не само в Анталия или пък само в Суено цените са страшно нагоре и има голямо разделение между цените за турски граждани и туристи. Което между впрочем е правилната държавна политика според мен за гарантиране на по-ниски цени за соствените си граждани.
Ето от първи януари станаха по-високи цените за чуждестранни граждани спрямо турските и в градския транспорт в Истанбул и чуждестранните граждани не могат да ползват досегашните отстъпки, които се даваха с истанбул карт. От 7 февруари стават различни цените и за фериботите в Истанбул.
Така че или ще трябва да се нагодим към новите цени в Турция, или да сменим дестинацията за почивка... за съжаление.
Добре че някои от желаните от мен хотели все още запазват прилични ценови нива...... и цената за тазгодишната ни лятна почивка няма да се различава кой знае колко много от миналогодишната....

# 561
Цитат
Да, в цяла Турция не само в Анталия или пък само в Суено цените са страшно нагоре и има голямо разделение между цените за турски граждани и туристи. Което между впрочем е правилната държавна политика според мен за гарантиране на по-ниски цени за соствените си граждани.
Ето от първи януари станаха по-високи цените за чуждестранни граждани спрямо турските и в градския транспорт в Истанбул и чуждестранните граждани не могат да ползват досегашните отстъпки, които се даваха с истанбул карт. От 7 февруари стават различни цените и за фериботите в Истанбул.
Така че или ще трябва да се нагодим към новите цени в Турция, или да сменим дестинацията за почивка... за съжаление.
Добре че някои от желаните от мен хотели все още запазват прилични ценови нива...... и цената за тазгодишната ни лятна почивка няма да се различава кой знае колко много от миналогодишната....

Това за Истанбул не го знаех. Ех този Истанбул, как го обичаме, никога не омръзва. Роже, как ще правят тази разлика, като истанбул карт може да се вземе на всяко гише? Може да сте го обсъждали в истанбулската тема, но скоро не съм чела там. Може би, за местните ще са по специфични картите...

Иначе да, съгласна съм, че почти всички хотели са доста нагоре. Яд ме е, че изпуснах самолетните билети, вече са доста скъпички

# 562
Опустошителни земетресения с изключително високи степени. Бог да е с тях!  Аз призовавам, освен молитвите, да развържем малко и кисиите, да дарим по някой лев в откритата вече дарителска сметка!

# 563
Съчувствам на Турция, толкова хиляди убити след тези две мощни заметресения! Мир на праха им! Дано бързо да се въстановят градовете и психиката на хората .Това е ужасна трагедия!

# 564
  • София
Здравейте,

изчетох доста от всички теми, но така и не намерих еднозначен отговор на въпроса ми, а именно в Сиде (Турция, Анталия) хубаво ли е времето между 15 и 25 Септември. И под хубаво визирам - средни температури от около 28 градуса и водата в басейните и морето да топла за нас и за децата през целия ден (демек си го представям като средата на Август на нашето море (:  )

Не можах да намеря в търсачката отговори - извинявам се.
Благодаря!

# 565
  • София
Здравейте,

изчетох доста от всички теми, но така и не намерих еднозначен отговор на въпроса ми, а именно в Сиде (Турция, Анталия) хубаво ли е времето между 15 и 25 Септември. И под хубаво визирам - средни температури от около 28 градуса и водата в басейните и морето да топла за нас и за децата през целия ден (демек си го представям като средата на Август на нашето море (:  )

Не можах да намеря в търсачката отговори - извинявам се.
Благодаря!
Не е хубаво, а е прекрасно по това време.

# 566
  • Варна
оффффффффффф горките хора
7,8 по РИХТЕР , над 3 000 загинали и общо към 5 млн. засегнати = останали без дом , ранени и т.н.

# 567
  • софия
Имате ли отзиви за този хотел : SEHER SUN PALACE RESORT&SPA 5* - Сиде  ?
Колебая се също между Lonsiera World и Raymar в Сиде.Съобразявам се с бюджет.
За Лонсиера намирам мнения, но за другите почти нищо. Трима възрастни и две деца на 12 и 8 сме.
Моля за насоки от вас!

Последна редакция: вт, 07 фев 2023, 11:44 от dilyanad

# 568
Имате ли отзиви за този хотел : SEHER SUN PALACE RESORT&SPA 5* - Сиде  ?
Колебая се също между Lonsiera World и Raymar в Сиде.Съобразявам се с бюджет.
За Лонсиера намирам мнения, но за другите почти нищо. Трима възрастни и две деца на 12 и 8 сме.
Моля за насоки от вас!

SEHER SUN PALACE RESORT&SPA 5* - Сиде  е хубав бюджетен хотел на втора линия, на 300 метра от плажа по пътека
покрай реката с костенурките, и много близо до главната улица с магазини и аптека. Плажа граничи с устието на реката и водата е мътна. Всъщност реката е един голям гьол под формата на река, защото притока
на прясна вода е минимален и водата е застояла. Може да се ползва плажа на съседните хотели където
водата е по бистра. Плажа е пясъчен с полегат преход, близо е до плажа и хотелите на Камелиите.
С удоволствие ще отговоря на допълнителни въпроси.

Последна редакция: вт, 07 фев 2023, 13:43 от Joniboy

# 569
Опустошителни земетресения с изключително високи степени. Бог да е с тях!  Аз призовавам, освен молитвите, да развържем малко и кисиите, да дарим по някой лев в откритата вече дарителска сметка!

Общи условия

Активация на акаунт