Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 79

• 40 419
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
Спокойствието е много важно... за бременността... във фб също видях поста ви за горещата вода .. стегнете се ,всеки човек е различен... не се шашкайте ,тепърва ще ви болят срамни кости,кръст,ще ви тежи... ще имате зверски течения понякога ... ще настивате... имунитета пада ... дай да се тръшкаме ...

# 121
А пък бебето като се роди…

И това, че имате познати със загуби е несериозно. Тук някои от нас сме с по няколко загуби, години борба за забременяване и т.н. Успокойте се.

# 122
Мнооого моля аз не се къпах просто с топла а с гореща вода .
Да бременна съм но съм под стрес ,защото имам в семейството близки които са губели бебета !!!
Весели празници .

Да те успокоя. Аз цял живот се къпя не с гореща, ами с вряща вода понякога. Зимата особено колкото по-топла толкова по-добре. Да не кажа толкова гореща колкото мога да изтърпя. И да понякога съм зачервена в кожата, но тези душове ме отпускат. Изкарах цяла една бременност от до всяка седмица
седмица сигурно по 3 пъти с такива бани. Болка в кръста в момента съм в 3м и имам само от това, че съм бременна. В 5м е още по-голям и тежък корема, а до 9м вярвайте ми ще искате някой да Ви носи корема или поне от време на време леко да го повдига. Тежеста си е доста тогава и ако сега се паникьосвате от болката в гърба, тогава не знам. Относно топчето - може да е тоалетна хартия, може да е вагинален секрет по-гъст.  Не се притеснявайте.  Ако има нещо, което не е наред лекарите ще Ви кажат.

# 123
Аз искам да попитам Гери на колко сте години? Едва ли някой ви е накарал да взимате душ с гореща/вряла вида, а е било на ваша отговорност!
Какво стана със зелените течения?

# 124
Да на моя отговорност ,затова питах тук жените имали ли са проблем .
Зеленото още го има ,според АГ и други жени го имат ,а защо го имаме не се знае

# 125
Пускала ли си микробиология? От всичките неща до тук въпроса за това зелено течение е най-адекватен.

# 126
Да на моя отговорност ,затова питах тук жените имали ли са проблем .
Зеленото още го има ,според АГ и други жени го имат ,а защо го имаме не се знае

Гери, аз си мислех, че аз съм голяма паника, но вие сте още повече. Това наистина не е хубаво. Всички се притесняваме разбира се, всяка от нас си има своите страхове и притесненя, особено тези от нас, които са имали загуби и то по няколко. Недейте така, опитвайте да се успокоявате. Давайте си кураж. Така като мислите само лоши неща и очаквате все нещо лошо да се случи, накрая ще вземе найстина да се случи. Недейте да предизвиквате отрицателни емоции и да си създавате някакви имагимерни състояния. Радвайте се на времето с бебчето и се успокойте! Не може да се паникьосвате за един горещ душ или за някакво топче, което явно не е нищо лошо, притеснително, страшно и тн. Опитайте да сте по позитивна, наистина помага!

# 127
И аз имам въпрос за Метронидазола flagyl ,безопасен ли е пеи бременност? Някой да го е пил или ползвал?

# 128
Така, почнах и аз да се паникьосвам. От 4 дни съм болна. Бременна съм в 10г.с. и имам 1 загуба в 6г.с.  И усещам как почвам да си навивам, защото последния път АГ ми каза да пия Биозин мама за всеки случай да не се разболея да не стане нещо. До сега освен, че астмата ми се активизира на макс и салбутамола не помага особено, съм изпила сигурно 5 парацетамола за 3 дни. За капак и бебка вкъщи я гледам (то неизбежно естествено) и тя почва. Снощи повръща, днес кашля и сополки има. Наред с биозина пия и хомеопатия защото и да искам фервекс или нурофен - не мога.  И се притеснявам не за нещо друго ами защото имам цяла 1 седмица до час при АГ и ме е страх да не се повтори историята от преди няколко месеца. Та знам че всеки организъм различен, но за успокоение, има голям шанс да прескочат трапа нещата и бебо да е ок нали?

# 129
Така, почнах и аз да се паникьосвам. От 4 дни съм болна. Бременна съм в 10г.с. и имам 1 загуба в 6г.с.  И усещам как почвам да си навивам, защото последния път АГ ми каза да пия Биозин мама за всеки случай да не се разболея да не стане нещо. До сега освен, че астмата ми се активизира на макс и салбутамола не помага особено, съм изпила сигурно 5 парацетамола за 3 дни. За капак и бебка вкъщи я гледам (то неизбежно естествено) и тя почва. Снощи повръща, днес кашля и сополки има. Наред с биозина пия и хомеопатия защото и да искам фервекс или нурофен - не мога.  И се притеснявам не за нещо друго ами защото имам цяла 1 седмица до час при АГ и ме е страх да не се повтори историята от преди няколко месеца. Та знам че всеки организъм различен, но за успокоение, има голям шанс да прескочат трапа нещата и бебо да е ок нали?
Биозин мама и Осцилококцинум това ме оправи за 2 ,3 дни живнах бях парцал в 38,5 температура . Този парацетамол и него отбягвам пия го вече в извънреден случай когато вдигна над 38°Спокойно не се самонавивай .

# 130
Много Ви благодаря! Ох опитвам се да не се самонавивам, обаче си седи страха да не се повтори това нещо... Бутам го на заден план, обаче в такива моменти избива.

# 131
Minti Mohito, и аз съм с астма, на фостер и вентолин. Много се притеснявам какво въздействие могат да имат инхалаторите на нременността, и аз съм почти в десета седмица. На каква доза си ти? Аз ги намалих до колкото мога.

# 132
Minti Mohito, и аз съм с астма, на фостер и вентолин. Много се притеснявам какво въздействие могат да имат инхалаторите на нременността, и аз съм почти в десета седмица. На каква доза си ти? Аз ги намалих до колкото мога.

Само при нужда ги пия. По 2 впръскванея или на 4ч по 2. Първата бременност ми отключи пак астмата, която таман я бях пратила в забвение. При мен са доста неща - глутенова непоносимост, хипо щитовидна жлеза, астма, сенна хрема, полени, алергия към каквото и да е това с което самолетите пръскат (не фантазирам, като са повече от 5 линиите в небето на следващия ден съм със жестоки пристъпи и хрема), тромбофилия, потенциален гестационен диабет, лактозата и тя проблем, потенциално и сърцето нещо ...  От както родих преди почти 2г се задъхвам от това да ида само до магазина. С големия корем и 4 етажа стълби всеки ден по 3 пъти нямах проблеми обаче какво се отключи след раждането не знам. Като съм болна е ад. Все бял дроб удря и още по-лошото е,че не помага помпичката и като съм сама с бебка вкъщи и не мога да поема въздух е жесток купон просто. Пръскам и съм като риба, а четох че щом майката има проблем с достъп до кислород тогава има проблем с кислорода към плода. Първата бременност беше перце. Тази ... се очертава ад.

# 133
Само салбутамол ли ползваш защото той е за спешни случаи само, нямаш ли и такъв инхалатор, който лекува? Къде си следиш астмата? Какво ти казват също за вредата от инхалатора върху плода?

# 134
Само салбутамол ли ползваш защото той е за спешни случаи само, нямаш ли и такъв инхалатор, който лекува? Къде си следиш астмата? Какво ти казват също за вредата от инхалатора върху плода?

Вентолин, салбутамол... една и съща активна съставка. Нищо не казват. За 5ч минавала концентрацията, която се задържала главно в белия дроб и до там. Нямало данни за вреда от салбутамола. На първа фатална предполагам ако има нещо ще се види. Иначе при личната ми лекарка след като пулмолог ми предостави диагнозата астма. Сменях град и лична и наново изследвания и тнт 2020 защото решиха, че поленната ми алергия е ковид и не ми вярваха докато всичко не излезе чисто. Егати здравната система. С астма съм от бебе,5г в пулмологията без да мога и 5 крачки без пристъп да направя. Цял живот с помпичка  и не ми вярваха...

Общи условия

Активация на акаунт