Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 79

• 40 505
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
Моят мъж гледайки снимките от ехографа, казваше че бебето има неговия голям нос. Е нищо подобно. Детето си се роди с хубаво малко  носле.  Grinning
Ако нещо по принцип се разбираше (ако не си АГи нямаш обучението да ги разчиташ като лекар)...  на една от снимките с първото бебе бях убедена, че ще родя пинокио. Такъв нос видях. Питах на другия преглед АГ добре а носа огромен ли е и се оказа,че било пръст тогава дето съм видяла 🤣 Бъркала си била бебка в носа май. А един път се беше завъртяла с дупето и бях решила, че очи няма. Наистина няма смисъл от филмиране. То от тези 'снимки' нищо не се разбира. Аз седя и си гадая. Моето в момента прилича на нещата дето Елса изкиха от носа си в едната част на Замръзналото кралство. Нещо топчесто с още някакви топки по него. 🤣 Аз това видях на снимката,  та явно този път няма да раждам пинокио,а снежен човек роднина на Олаф. 🤣 Обаче наистина лекарите нямат ползва да крият нещо ако има защото "си страхлива". То по тази логика на хората умиращи от рак защото ще ги е страх, че ще умрат ако знаят, никой нико няма да им казват лекарите. Ако има нещо не наред или притеснително лекарите казват, хич не им пука страх ли те е или не. Това им е работата, да кажат. Ако казват, че всичко е наред значи е така. Simple Smile

Хахах ама то наистина.... Аз преди малко бях на АГ и от снимките излиза че бебето няма крака ама вече има перчем на главата огромен 🤣 Всичко си имало бебето ми каза лекар та не го мисля ама са странни тези снимки. Даже бебка като и казах виж това е в корема на мама, братче или сестриче и ме изгледа странно 🤣

# 196
Здравейте, момичета. От скоро започнахме опитите за бебе, а от първата ми бременност мина доста време и съм забравила някои неща 🙂От няколко дена чувствам дискомфорт долу в корема , както и подобни на менструални и болки в кръста. Минаха около 12-13 дена от първия опит. Възможно ли е да са някакви ранни симптоми, че тези дни такова напъване падна в тоалетната, че ме е страх от някоя херния да не е този дискомфорт, макар че видимо нямам нищо притеснително, а само дискомфорт,тежест и подут корем. Обезателно ще посетя лекар другата седмица, но искам и да споделите мнение по въпроса.
Много благодаря на всички предварително!

# 197
При симптоми биозин мама по колко най-много може да се приема? Имам спомен за два пъти по две, но не съм мн сигурна.

# 198
Биозин мама-в упътването пише по веднъж на ден.

# 199
При симптоми биозин мама по колко най-много може да се приема? Имам спомен за два пъти по две, но не съм мн сигурна.
По два пъти по едно съм вземала аз☺

# 200
Някой тук или в подобна тема беше писал по 2 когато си болен вече.

Мм каза че прилича на извънземно😁аз накрая виждах огромни бузи-бебе сумист😁
Верно голяма си беше за момиче, но съвсем нормално защото беше висока.

# 201
Здравейте!С приятелката ми правихме секс ден преди Коледа,с презерватив.Свърших в нея,след като го изкарах леко го натиснах с цел да видя дали е скъсан и нищо не забелязах.Сложих го съвсем правилно,оставих място за спермата,но от 3-4 дена на сам главата ми е леш и се побърквам като се сетя че може да е бременна.Изчетох сумати статии и коментари в БГ-мама,но не мога да се успокоя аз и приятелката ми.Водя полов живот от около година и не съм съвсем запознат с всичко.Пиша тук защото знам че има хора минали през същия път и моля за отговор като се извинявам за нелепия въпрос.Допълвам- на приятелката ми и предстои цикъл след около 5 дена,както нормално гърдите са и по чувствителни но се притеснявам.Знам че е твърде рано това да е знак на бременност.Извинявам се за не точната група за пускане:)

# 202
А вие искате или не искате да е бременна ☺️😊
Тя има ли някаква представа кога може би ѝ е била овулацията?
Може да пуснете кръвен тест, или да пробвате с домашните тестове с ниска чувствителност.

Успех, какъвто и всъщност да е изходът, на който се надявате 😊👍

Здравейте!С приятелката ми правихме секс ден преди Коледа,с презерватив.Свърших в нея,след като го изкарах леко го натиснах с цел да видя дали е скъсан и нищо не забелязах.Сложих го съвсем правилно,оставих място за спермата,но от 3-4 дена на сам главата ми е леш и се побърквам като се сетя че може да е бременна.Изчетох сумати статии и коментари в БГ-мама,но не мога да се успокоя аз и приятелката ми.Водя полов живот от около година и не съм съвсем запознат с всичко.Пиша тук защото знам че има хора минали през същия път и моля за отговор като се извинявам за нелепия въпрос.Допълвам- на приятелката ми и предстои цикъл след около 5 дена,както нормално гърдите са и по чувствителни но се притеснявам.Знам че е твърде рано това да е знак на бременност.Извинявам се за не точната група за пускане:)

# 203
Макар дори и живота да е пред мен,гризе ме отвътре 'какво ако е ...."  .Бащинският ми инстинкт се поражда.Наистина за някои моята ситуация може да е много смешна,защото са опитни и са добре запознати с нещата,но на мен ми е "Тъмна Индия" и не ми се мисли  "какво ако е ....".Надявам се да не ....

# 204
Според мен няма повод за притеснение. Съмнението ти е неоснователно, особено щом си бил с презерватив. То така лесно ако се правеха деца, щяхме да се плодим като мравки. Бременността настъпва по време на овулация, питай я в какъв етап на цикъла е била в онзи ден преди Коледа. Минимален е шансът за забременяване, но това да Ви е урок за друг път. Щом не искате бебета, тогава се пазете повече. Не казвам, че презерватива не е достатъчен, но след като след това имаш угризения, просто сменете тактиката! Това е от мен, стискам палци развоят на нещата да е такъв, какъвто вие искате.

# 205
След като й предстои цикъл след 5 дни, значи е в т.нар лутеална фаза, тоест овулацията е минала отдавна. Сметнете си дните, но вероятно е била в овулация на 30ти декември. Това обаче, ако цикълът й е точен, не закъснява и няма отклонения, а е на 28 дни.
По учебник цикълът се разделя на 3 фази: фоликулярна, овулаторна, лутеална... Забременява се, когато настъпи овулаторната фаза или тогава, когато организмът й е произвел и освободил годна за оплождане яйцеклетка. Това се случва около 14 ден от началото на месечния цикъл, но винаги си има изключения!

# 206
Може ли да се приема Деган в начална бременност при почти постоянно гадене и повръщане?
Чувам различни мнения от лекарите и не знам на кого да се доверя и дали да пия тези таблетки или не.

# 207
По-добре свещички, например Вомакур.
В начална не е добре, заради нервната с-ма на плода.

# 208
Момичета колко време след антибеотик се пуска контролна стерна урина.В петък ми откриха еколи 10*5 пих Монурал петък и понеделник.Кога да я пусна?

# 209
Колко дни най-рано преди ц.мога да направя тест,знам че е хубаво да се изчака закъснение ама пусто нетърпение,а имам дете в градина искам да я спра възможно най-рано.

Общи условия

Активация на акаунт