Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 79

• 41 243
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, бременна съм инвитро в 11 седмица с близнаци. Постоянно вечер съм с главоболие, а през деня е само около очите и челото. АГ ме посъветва за офталмолог, бях и казаха, че нямам проблем с очите. В момента съм на фраксипарин вечер и прогестан (вагинални и инжекции) сутрин и вечер. Приемам всякакви витамини, дори желязото и витамин Д са ми в норма. Кръвно 110 на 80. Малко съм притеснена, някоя от вас имала ли е подобни симптоми?

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 22:02 от Mariya.MT

# 511
Здравейте, бременна съм инвитро в 11 седмица с близнаци. Постоянно вечер съм с главоболие, а през деня е само около очите и челото. АГ ме посъветва за офталмолог, бях и казаха, че нямам проблем с очите. В момента съм на фраксипарин вечер и прогестан (вагинални и инжекции) сутрин и вечер. Приемам всякакви витамини, дори желязото и витамин Д са ми в норма. Кръвно 110 на 80. Малко съм притеснена, някой имал ли е подобни симптоми?
От високите дози прогестерон е! Аз бях така отпаднала и с главоболие. Също бях след инвитро сега с дъщеря ми. Имам син естествено заченат и с него имах главоболие. След 20 седм ми отшумяваше и двата пъти главоболието ☺

# 512
И аз съм постоянно отпаднала, още със ставането... Ще чакам да мине 😁 Много ти благодаря за отговора ❤️

# 513
Здравейте. Знаете ли кога се спира витамин D при бременност, за да не се затвори преждевременно фонтанелата на бебето? Също така 5000 IU голяма доза ли е?
Благодаря ви!

# 514
  • Sofia
На мен ми изписаха 5000 IU при дефицит (12). Ако нямаш дефицит, да, голяма доза е.

# 515
Привет на всички! Първа бременност ми е и то инвитро, чакано бебе от 3 години. Миналата седмица пуснах урина и излезе опал. Много бях притеснена, но лекарката ми обясни, че това е малко количество белтък при наличието на левкоцити и било нормално. Обаче от два дни краката ми оттичат, вчера АГ каза в понеделник да събера урина и да пусна за белтък както и пкк с биохимия. Много се притеснявам, защото съм в 19 г. с.
Освен това каза, че ако има отклонение ще се наложи да поседя в болница. Не се притеснявам за себе си, а за бебето най-вече. Само да кажа, че на първата фетална ми излезе риск от прееклампсия и пия аспирин от 150мг, кръвното го меря всеки ден и е 120/80. Някоя да се е сблъсквала с подобна ситуацията и възможно ли е просто от по-рано да започне оттичане на крайниците?Не знам как ще издържа докато пусна изследвания.

# 516
Привет на всички! Първа бременност ми е и то инвитро, чакано бебе от 3 години. Миналата седмица пуснах урина и излезе опал. Много бях притеснена, но лекарката ми обясни, че това е малко количество белтък при наличието на левкоцити и било нормално. Обаче от два дни краката ми оттичат, вчера АГ каза в понеделник да събера урина и да пусна за белтък както и пкк с биохимия. Много се притеснявам, защото съм в 19 г. с.
Освен това каза, че ако има отклонение ще се наложи да поседя в болница. Не се притеснявам за себе си, а за бебето най-вече. Само да кажа, че на първата фетална ми излезе риск от прееклампсия и пия аспирин от 150мг, кръвното го меря всеки ден и е 120/80. Някоя да се е сблъсквала с подобна ситуацията и възможно ли е просто от по-рано да започне оттичане на крайниците?Не знам как ще издържа докато пусна изследвания.
Аз белтък нямах в урината,но пусках и кръвни за белтъка,както са насочили и вас сега. Въпреки това вдигах кръвно на края и отичах яко. При мен се случи след 32 седм. Изключете висчки солени храни и наблегнете на протеините.Извара,яйца,Скир и всичко обезсолено. Минете кардиолог и ако е нужно да ви изпишат хапчета за кръвното☺Контролират ли се нещата няма проблем. Аз също с втората ми бременност бях след инвитро☺

# 517
Към майките,които имат опит с плееклампсия... В коя г.с. започнаха симптомите? Тези дни ми е отпаднало, очите ми се замъгляват и ми се гади жестоко (19г.с. съм). Вие ми се и свят. Преди малко си измерих кръвното ,защото пак ми стана така и излез 135 на 67 с почти 90 удара в минута. Принципно съм с ниско кръвно, около 100 на 70 обикновено. В тези граници седи.  Филмирам ли се или имам основание за притеснението?

# 518
Момичета здравейте, в началото на 6та г.с съм и се задъхвам, както и като си стоя на дивана не ми достига въздух. На някоя случвало ли и се е в ранните седмици? Благодаря

# 519
Момичета здравейте, в началото на 6та г.с съм и се задъхвам, както и като си стоя на дивана не ми достига въздух. На някоя случвало ли и се е в ранните седмици? Благодаря

На мен. Като дете имах астма, мина в ремисия и с бременността айде на ново. Даже ми обясниха,че бременността дори преди да е нямало астма може да я отключи. Отключват се и алергии. Всичко заради хормоналния дисбаланс и това, че организма се пренастройва.

# 520

На мен. Като дете имах астма, мина в ремисия и с бременността айде на ново. Даже ми обясниха,че бременността дори преди да е нямало астма може да я отключи. Отключват се и алергии. Всичко заради хормоналния дисбаланс и това, че организма се пренастройва.

Как се справяш с астмата?
Аз съм с астма и в момента съм с някакъв грип, който ме съсипа. Астмата ми се обостри , правя инхалации , отделно ползвам фостер и вентолин. Много се притеснявам дали не вредя на бебето, колкото и да ме успокояват лекарите , че няма страшно.

# 521

Аз съм с астма и в момента съм с някакъв грип, който ме съсипа. Астмата ми се обостри , правя инхалации , отделно ползвам фостер и вентолин. Много се притеснявам дали не вредя на бебето, колкото и да ме успокояват лекарите , че няма страшно.

Ходя на пулмолог всеки месец от началото на бременността.  Имам изписан плумикорт, на който не съм фен изобщо.  И салбутамол при задух, обаче то с полени и тичаш тодлър вкъщи вдигащ прах нон стоп... Мъка си е. Има дни,в които нищо ми няма и такива в които салбутамола ми иде цялата помпичка да изпръскам.  Нищо не помага в тия дни. Малка рибка с голям корем съм тогава. Иначе пия чайове (био бронхо и за дихателните пътища в една зелена кутия). Общо взето чакам да родя, да се намали обострянето и дано 6м след това да съм ок. С първата бременност към края се задъхвах и нямах проблеми изобщо. Тази ме почна още от преди положителния тест.... и край няма. И на мен ми казват, че е по-добре да ги пия (плумикорт и салбутамол) и че в дозите не вредят на бебето, обаче ако мога да мина без помощни средства дори не ги пипвам.

# 522

Ходя на пулмолог всеки месец от началото на бременността.  Имам изписан плумикорт, на който не съм фен изобщо.  И салбутамол при задух, обаче то с полени и тичаш тодлър вкъщи вдигащ прах нон стоп... Мъка си е. Има дни,в които нищо ми няма и такива в които салбутамола ми иде цялата помпичка да изпръскам.  Нищо не помага в тия дни. Малка рибка с голям корем съм тогава. Иначе пия чайове (био бронхо и за дихателните пътища в една зелена кутия). Общо взето чакам да родя, да се намали обострянето и дано 6м след това да съм ок. С първата бременност към края се задъхвах и нямах проблеми изобщо. Тази ме почна още от преди положителния тест.... и край няма. И на мен ми казват, че е по-добре да ги пия (плумикорт и салбутамол) и че в дозите не вредят на бебето, обаче ако мога да мина без помощни средства дори не ги пипвам.

Коварно заболяване е. И като се замисля, че идва пролет , не ми се мисли … През деня съм гд добре, но повечето нощи са ад. Дано поне на бебетата не предадем астма.

# 523
Момичета, някоя от вас има ли препоръчителните размери за шийката на матката според гестационната седмица?

# 524
Аз съм си запазила тази снимка.
Момичета, някоя от вас има ли препоръчителните размери за шийката на матката според гестационната седмица?

Общи условия

Активация на акаунт