Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 79

• 41 252
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
Гнойна ангина без антибиотик не се лекува. Рискувате да се усложни и да нанесе повече вреди от колкото би могъл антибиотикът.

# 496
При кръвна захар 4.72 в 20 г.с. дали ще ми назначат обременяване с глюкоза? И всъщност винаги ли се прави това изследване при бременност?

# 497
Здравейте, бремена съм в 9w 2d. Преди седмица имах силно кървене придружено със сисиреци и посетих спешен кабинет. Всичко с бебето беше наред, имаше пулс и се развиваше добре за седмицата си.Не успяха да ми кажат каква е причината за кървенето. Кървенето спря, но продължих да имам кафяво зацапване, което все още не е спряло. Лекарят ми увеличи дозата на прогестерона на 2×1 вагинално приложение.
Писах  му, че продължавам да имам зацапване и той ми каза,че за сега трябва да изчакам и да продължа с терапията. На преглед съм чак в четвъртък и вътрешно откачам. Забравих да пиша, че живея в чужбина и тук не е никак лесно да се вземе час за преглед при лекар.Освен това разбирането е ,че природата ще си свърши работата, особено за бременност преди 12та седмица. Общо взето дори да искам трудно ще успея да си запиша час преди моя в четвъртък, за да видя какво става.
Бих искала Ви попитам дали сте получавали по-сериозно кървене в начална бременност и за колко време след това спря зацапването.
Благодаря предварително!

# 498
При кръвна захар 4.72 в 20 г.с. дали ще ми назначат обременяване с глюкоза? И всъщност винаги ли се прави това изследване при бременност?

Не, на мен не са ми правили, не се прави винаги. Прави се, само когато има наложителна причина, мисля, че около 24-та седмица започват да следят дали има покачване. Вашата кръвна захар не е над нормата.

# 499
Здравейте, бремена съм в 9w 2d. Преди седмица имах силно кървене придружено със сисиреци и посетих спешен кабинет. Всичко с бебето беше наред, имаше пулс и се развиваше добре за седмицата си.Не успяха да ми кажат каква е причината за кървенето. Кървенето спря, но продължих да имам кафяво зацапване, което все още не е спряло. Лекарят ми увеличи дозата на прогестерона на 2×1 вагинално приложение.
Писах  му, че продължавам да имам зацапване и той ми каза,че за сега трябва да изчакам и да продължа с терапията. На преглед съм чак в четвъртък и вътрешно откачам. Забравих да пиша, че живея в чужбина и тук не е никак лесно да се вземе час за преглед при лекар.Освен това разбирането е ,че природата ще си свърши работата, особено за бременност преди 12та седмица. Общо взето дори да искам трудно ще успея да си запиша час преди моя в четвъртък, за да видя какво става.
Бих искала Ви попитам дали сте получавали по-сериозно кървене в начална бременност и за колко време след това спря зацапването.
Благодаря предварително!

Ако зацапването е кафяво , не се притеснявай. Това е стара кръв, която се изчиства. Аз имах такова зацапване около месец след кървенето.

# 500

На мен ще ми правят заради семейна обремененост, дори още не бяха ми мерили кръвната захар, когато ми казаха, че е необходимо. На ФМ излезе висок риск 1:15, прави се през 20г.с. доколкото знам.

# 501
Аз бях през цялата бременност с подобна кръвна захар. На феталната ми излезе 1:32 риск от гест. диабет. И искаха да правя обременяване,защото имам в рода диабетици и първото ми дете е родено голямо. С кръвна захар до 4.8 отказах. Водите ми не са били в повече,че да имат съмнения при положение,че кръвна захар варираща макс до 4.8 си е добре за бременна. Да и дъщеря ми вървеше със седмица напред(впредвид,че е зачената инвитро и се знае точния ден на О). Аз съм правила обременяване преди инвитрото и ми се отрази мн зле. Не исках бременна да го изживявам пак. Ограничавах на моменти въглехидратите ☺Диабет не развих,но кръвно доста вдигах на края☺

# 502
Милото, може ли да споделите как ви се отрази зле?

# 503
Милото, може ли да споделите как ви се отрази зле?
Просто самата течност която трябва да се изпие за такова кратко време е доста гадно,поне за мен. Щях да си изповръщам червата,а принципно обичам сладко. После ми стана лошо и имах чувството,че ще припадна🤷♀Ужасно беше. Цялата се разтреперих,но всеки организъм е различен все пак☺

# 504
Благодаря предварително!
Когато бях в 12та седмица прокървях доста сериозно и бях приета в болница.Оказа се няколко хематома и отлепване на плацентата.Постоях си седмица там беба беше наред,което за мен беше най-важното.Предупредиха ме,че мога да имам изтичане на стара кръв от кръвоизливите и да не се притеснявам,ако се случи.Е едва вечер ставам в 2-3 вечерта и гледам обилно кафеникаво течение- естесвено паника от моя страна, после сутринта бях на преглед и всичко беше супер с бебка!Вече 31ва седмица и не се е повтаряло!Всичко,ще се оправи,сега се притесняваш от прокървяване,после пък защо не рита и така😃! Успех!!

# 505
Благодаря предварително!
Изследван ли ви е процесорна? Доза от 2х1 утрогестан е супер минимална🤷♀

# 506
Обременяването с глюкоза в някои държави е задължително. Извадих късата клечка и се наложи да правя два пъти- кратката версия от 1 час и 3 часовата. Преживява се, не супер страшно, по- лошото че има жени без симптоматика или семейна история и отключват диабет по време на бременност и това е единствения начин да се разбере.

# 507
Абе мами въпроса ми не е сериозен,но точно влезнах в 8ми месец и до сега си усещах беба  само странично и разбира се под ребрата.А от днес сутринта рита много ниско долу(още малко и ще излезне),усещам ритници все едно на онази си работа с извинение.Утре съм на преглед така или иначе и не съм звъняла на гинеколога ми,а и важното е че се движи.Но въпроса ми е на вас случвало ли ви е се и то в осми месец или по точно 31ва седмица..?Благодаря!

# 508
Абе мами въпроса ми не е сериозен,но точно влезнах в 8ми месец и до сега си усещах беба  само странично и разбира се под ребрата.А от днес сутринта рита много ниско долу(още малко и ще излезне),усещам ритници все едно на онази си работа с извинение.Утре съм на преглед така или иначе и не съм звъняла на гинеколога ми,а и важното е че се движи.Но въпроса ми е на вас случвало ли ви е се и то в осми месец или по точно 31ва седмица..?Благодаря!

Тези са най-приятните ритници.  След някоя друга седмица започва (а може и дни) и lightning crotch където буквално от където ще излиза на моменти така боли като ритат и притискат, че направо... 😅🫣

# 509
Ако е седалищно разположена е нормално да Ви рита долу ниско, защото там са крачетата. Аз винаги разбирах в какво положение е по ритането. Ако рита в ребрата значи е главично. Те непрекъснато се въртят средата на 8-ми месец когато трябва да заемат окончателно позата за раждане (главично).

Общи условия

Активация на акаунт