Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 79

• 41 277
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
Аз също от 18та имах контракции, но в чужбина нищо не са ми изписвали, нито са ми казвали да почивам. Изкарах си до 39та седмица без проблем. Кажете на гинеколога ви все пак да следи шийката, защото може да се скъсява.

# 481
Здравейте! Дали има друга измъчваща се като мен - до скоро като легнех по гръб или като бебето застане в някаква крива позиция и корема ми изпъкне от единия край, ми ставаше лошо, и трябваше да се поизправя и размърдам, за да се намести и нещата все някога се оправяха. От днес обаче (38 г.с) кааакто и да застана, щом съм в хоризонтално положение, дори и седнала с крака напред, все ми е лошо и няма оправия 😭 сякаш ми се притиска нещо и няма възможност да дишам нормално, дори не мога да обясня усещането... изобщо няма вариант за спане по никакъв начин, направо съвсем сериозно си се притеснявам за това, няма как изобщо да не спя😪🙁😓

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 03:17 от cplay

# 482
  • Sofia
Аз първата бременност в девети месец спах направо седнала. Слагах няколко възглавници зад гърба ми и се облягах на тях. Нямаше вариант да спя в хоризонтално положение.
Опитай се седнала с възглавници  зад гърба, но не с крака напред, а леко свити настрани като в жабка.

# 483
Да, нещо такова се опитах да направя, но пак не успях да мигна 😭 много ми е неудобно, а бебето явно и то усеща и се спука да мърда. Една идея по-малко ми е лошо така, но пак не ми е ок, сърцето ми прескача, а и място не мога да си намеря, подпирам се с близо 7 възглавници, направила съм си егати креслото😓 Направо имам чувството, че се качва нагоре вместо да слиза надолу.. Но явно просто е много голяма и заема плътно всичко вече 😪 А ти какво усещаше като си легнала?
Аз първата бременност в девети месец спах направо седнала. Слагах няколко възглавници зад гърба ми и се облягах на тях. Нямаше вариант да спя в хоризонтално положение.
Опитай се седнала с възглавници  зад гърба, но не с крака напред, а леко свити настрани като в жабка.

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 07:34 от cplay

# 484
Ох и аз много обичам пикантни и люти храни .... Намалила съм го на макс,  но май тотално ще го спирам. За почивката трудно се уреждам с тодлър вкъщи и по цял ден сама. И там ще трябва вариант да търся...

Момичета, до колко са нормални контракции (напрежение, като напъни е, но си е контракция за мен) в 18г.с.? Не са постоянни. Вечер понякога, и като изпия хапче но шпа и магнезий и отпуска. Не си спомням с предишната бременност толкова от рано да съм усещала каквото и да е било. Даже в 9м с наближаващ термин не усещах нищо докато не ме вкараха за предизвикване с окситоцин.
Аз имах контракции още в 17 седмица и даже не разбрах,че ги имам ,тъй като това ми е първа бременност и не знаех какво представляват.На мен ме посъветваха да пия 3х1 но шпа всеки ден,да не барам излишно корема си,защото това също отключвало контракции и да не ям люто,защото аз си похапвах.До момента (30+3дни) си пия магнерота и но шпа, втвърдява ми се корема( не болезнено,разбира се),но вече е нормално да е така!И моя съвет е да си почиваш повече,без излишни и резки движения!Късмет!

Ще кажа. Хубавото е,че само 1 път на ден за много кратко стават. Не е продължително...

Аз също от 18та имах контракции, но в чужбина нищо не са ми изписвали, нито са ми казвали да почивам. Изкарах си до 39та седмица без проблем. Кажете на гинеколога ви все пак да следи шийката, защото може да се скъсява.

# 485
Здравейте! Дали има друга измъчваща се като мен - до скоро като легнех по гръб или като бебето застане в някаква крива позиция и корема ми изпъкне от единия край, ми ставаше лошо, и трябваше да се поизправя и размърдам, за да се намести и нещата все някога се оправяха. От днес обаче (38 г.с) кааакто и да застана, щом съм в хоризонтално положение, дори и седнала с крака напред, все ми е лошо и няма оправия 😭 сякаш ми се притиска нещо и няма възможност да дишам нормално, дори не мога да обясня усещането... изобщо няма вариант за спане по никакъв начин, направо съвсем сериозно си се притеснявам за това, няма как изобщо да не спя😪🙁😓
Аз бях така от доста рано. Някъде от 34 седм. Даже като легнех на една страна и чувствах страшно опиране,дърпане съпроводено с болки. Накрая едвам спях по няколко часа. АГ ми каза че беба ми заема целия корем и започва отгоре плътно,че е голямо бебе. Винаги ми казваше,че ще е голямо бебе,а специалистите в по-големите градове ми казваха,че е нормална. Е в крайна сметка АГ в провинцията с 20 годишен стаж позна. Беба се роди 4.100кг☺

# 486
  • Sofia
А ти какво усещаше като си легнала?
Опитай се седнала с възглавници  зад гърба, но не с крака напред, а леко свити настрани като в жабка.
Задух и страшни киселини/рефлукс.
Така си остана до раждането.

# 487
Ох аз все се надявам да се бъркат нещо и да не е голяма, както ми казват, че е😀 че аз съм една слаба.. А не искам секцио, но ако не тръгне скоро, май може и да се наложи 😶
Аз бях така от доста рано. Някъде от 34 седм. Даже като легнех на една страна и чувствах страшно опиране,дърпане съпроводено с болки. Накрая едвам спях по няколко часа. АГ ми каза че беба ми заема целия корем и започва отгоре плътно,че е голямо бебе. Винаги ми казваше,че ще е голямо бебе,а специалистите в по-големите градове ми казваха,че е нормална. Е в крайна сметка АГ в провинцията с 20 годишен стаж позна. Беба се роди 4.100кг☺

# 488
Здравейте, някоя от вас има ли впечатления за спешният кабинет на майчин дом варна?

# 489
Здравейте, някоя от вас има ли впечатления за спешният кабинет на майчин дом варна?

Аз ходих 3 пъти,който е дежурен те преглежда, доволна бях,особено от Костов

# 490
Момичета, първата ми бременност се видя плоден сак още но първият преглед - още в 4 г.с.. Сега съм  в 5 и ни плоден сак, ни нищо…
Поне това не би ли следвало да се вижда на ехограф вече?

# 491
Момичета, първата ми бременност се видя плоден сак още но първият преглед - още в 4 г.с.. Сега съм  в 5 и ни плоден сак, ни нищо…
Поне това не би ли следвало да се вижда на ехограф вече?

ЧХГ пускали ли сте? Ако е под 1000 едва ли ще се види. Може и от апаратурата да е също, ако стара. Ако овулацията е била късна също може това да е причина. Или да не е в матката. Варианти много....

# 492
Здравейте, възможно ли е да имам отлепяне от силно напъване да повръщам. Откакто започнах да повръщам - периодично имам някакви зацапвания - последният път видяха отлепяне.. след еднократно прокървяване. Има ли други мами с подобен опит? В 10 седмица съм.

# 493
Дамии, може ли да ми кажете лек за гнойна ангина? Чувала съм за разтвор за гаргара с вода и сода

Благодаря предварително! Simple Smile

# 494
Дамии, може ли да ми кажете лек за гнойна ангина? Чувала съм за разтвор за гаргара с вода и сода

Благодаря предварително! Simple Smile

Содата много помага, но аз знам така: мокриш една клечка за уши, овалваш я хубаво със сода и мажеш колкото издържиш гърлото. Другия вариант - водка. Ама предвид името на групата, заложете на содата 😄

Общи условия

Активация на акаунт