Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 79

• 41 280
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
Ух… мен този понеделник 30 гс и 2 дена - 1796 :Х

# 466
На мен различни доктори ми казваха различни измервания. В 29 седм моя АГ от провинцията я измери 1.700. На феталната в 30 седм я измери 1550кг. Бях се филмирала яко. В 31 седм бях за задържане в Стара Загора в Окръжна болница с хидронефроза и я измериха 1,770 кг. Стоях седмица там и в34+ чак отидох при моя АГ в Сливен като я измери 2450кг. В 36+ седм беше 3.550 кг. През цялат бременност ходих на 2 седм на прегледи,понеже бях след инвитро и доста чакана бременност. В 37 след пак моя АГ я измери по малко 3250кг и каза,че позицията и не позволява да я измери добре. В 38 след друг гинеколог я измери 3.200 кг(моя АГ беше в отпуска) и 5 дни по късно я родих 4.100 кг.🤷♀Така че на измервания не вярвам. Има протеин за бременни,протеинови барчета и евентуално наблегнете на варени яйца,извара и Скир ☺

# 467
На мен различни доктори ми казваха различни измервания. В 29 седм моя АГ от провинцията я измери 1.700. На феталната в 30 седм я измери 1550кг. Бях се филмирала яко. В 31 седм бях за задържане в Стара Загора в Окръжна болница с хидронефроза и я измериха 1,770 кг. Стоях седмица там и в34+ чак отидох при моя АГ в Сливен като я измери 2450кг. В 36+ седм беше 3.550 кг. През цялат бременност ходих на 2 седм на прегледи,понеже бях след инвитро и доста чакана бременност. В 37 след пак моя АГ я измери по малко 3250кг и каза,че позицията и не позволява да я измери добре. В 38 след друг гинеколог я измери 3.200 кг(моя АГ беше в отпуска) и 5 дни по късно я родих 4.100 кг.🤷♀Така че на измервания не вярвам. Има протеин за бременни,протеинови барчета и евентуално наблегнете на варени яйца,извара и Скир ☺
Голяямоо бебчее☺,сега като чух вашите измервания се стреснах колко голяма е разликата,но ще се доверя на лекарката ми!Не беше толкова притеснена от разликата,стига да наддаде до другия преглед,който е на 1ви (стискаме палци да е наддала достатъчно и да се успокоя).Та от тогава пия протеинът на Прегнако всеки ден и хапвам яйца с извара или за закуска или за обяд..Вече от тях ми се гади само да ги видя,но какво да се прави..Благодаря за отговора!

# 468
Знаете ли дали 9 чисти дни (след лечение с глобули)са достатъчни за микробиология на вл.секрет? Казаха ми най-малко 7 дни за верен резултат,но да попитам и тук? Благодаря!

# 469
Специално измерванията при мен наистина не бяха точни. Имам син на 14 години и половина. Той е заченат естествено(не че има значение) раждан в чужбина. Там имах 3 скана за цяла бременност. В деня на раждане в 39+2 дни го гледаха и ми казаха 3.200/3.300 кг след 9 часа се стигна до спешно секцио и се роди 4.350 кг. Мерките на ехото са ориентировъчни.

# 470
Как се установява гестационен диабет?
Изследване обременяване с глюкоза предполагам.
Какви стойности трябва да са резултатите, за да има диабет.

# 471

Да, чрез обременяване с глюкоза. Средата на следващия месец ще ми правят изследването и все още не съм запозната със стойностите.  Мога да споделя след прегледа.

# 472

Имаше тема за гестационнен диабет, потърсете. Със сигурност има стойностите там.

# 473
Здравейте мамии и бъдещи такива,имам един въпрос към вас.Та бременна съм в почти 31 седмица и имам идеята да започна да събирам коластра още преди беба да се е родила,защото знам,че тя е супер полезна за нея,ако не дай се боже се разболее и тн.,това ще е около 36-37 седмица,но не знам в какво да я съхранявам (това е делемата ми).Знам,че може в спринцовки,но от къде мога да се набавя с тях,ходих до няколко аптеки-не предлагат.Та вие ако сте събирали в какво сте я съхранявали?Благодаря и лека вечер!☺

# 474
Здравейте мамии и бъдещи такива,имам един въпрос към вас.Та бременна съм в почти 31 седмица и имам идеята да започна да събирам коластра още преди беба да се е родила,защото знам,че тя е супер полезна за нея,ако не дай се боже се разболее и тн.,това ще е около 36-37 седмица,но не знам в какво да я съхранявам (това е делемата ми).Знам,че може в спринцовки,но от къде мога да се набавя с тях,ходих до няколко аптеки-не предлагат.Та вие ако сте събирали в какво сте я съхранявали?Благодаря и лека вечер!☺
Как точно ще я събирате тази коластра? Аз не бих препоръчала от гледна точка на това,че когато се барат гърдите се предизвикват контракции,но все пак избора си е ваш🤷♀

# 475
Как точно ще я събирате тази коластра? Аз не бих препоръчала от гледна точка на това,че когато се барат гърдите се предизвикват контракции,но все пак избора си е ваш🤷♀
Да,наясно съм с възможността от това да предизвика контракции,за това съм написала,че ще го правя след 36-37 седмица.Четох доста за събирането на коластра и доста майки го правят със същата цел,като мен-защото е полезна и ще ни бъде от полза.

# 476

От аптеката спринцовка 1мл. Ако имате помпа, от контейнера извличате със спринцовката, после спринцовките в зип лок пликчета и във фризера 😊

# 477
Да,наясно съм с възможността от това да предизвика контракции,за това съм написала,че ще го правя след 36-37 седмица.Четох доста за събирането на коластра и доста майки го правят със същата цел,като мен-защото е полезна и ще ни бъде от полза.
Този метод е доста актуален в САЩ. Майките събират от рано,рано там кърма и я складират. При мен с две бременности никога по време на бремнноста гърдите не са ми били супер големи и да е изтичало коластра,като втората бременност е след инвитро и бях изпила Менделеевата таблица и въпреки това не потече нищо преди да се появи беба. Два пъти раждам със секцио. Първия път в чужбина беше спешно и сега с планово. За мен бебето да се износи максимално дълго е най-добрия вариант. Белият дроб се развива последен. Моето секцио беше в 38+5 дни. Бях с доста ранни контракции и болки. Успех на вас☺

# 478
Момичета, до колко са нормални контракции (напрежение, като напъни е, но си е контракция за мен) в 18г.с.? Не са постоянни. Вечер понякога, и като изпия хапче но шпа и магнезий и отпуска. Не си спомням с предишната бременност толкова от рано да съм усещала каквото и да е било. Даже в 9м с наближаващ термин не усещах нищо докато не ме вкараха за предизвикване с окситоцин.

# 479
Момичета, до колко са нормални контракции (напрежение, като напъни е, но си е контракция за мен) в 18г.с.? Не са постоянни. Вечер понякога, и като изпия хапче но шпа и магнезий и отпуска. Не си спомням с предишната бременност толкова от рано да съм усещала каквото и да е било. Даже в 9м с наближаващ термин не усещах нищо докато не ме вкараха за предизвикване с окситоцин.
Аз имах контракции още в 17 седмица и даже не разбрах,че ги имам ,тъй като това ми е първа бременност и не знаех какво представляват.На мен ме посъветваха да пия 3х1 но шпа всеки ден,да не барам излишно корема си,защото това също отключвало контракции и да не ям люто,защото аз си похапвах.До момента (30+3дни) си пия магнерота и но шпа, втвърдява ми се корема( не болезнено,разбира се),но вече е нормално да е така!И моя съвет е да си почиваш повече,без излишни и резки движения!Късмет!

Общи условия

Активация на акаунт