Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 79

• 40 474
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
Особено върху корема не бих ползвала фотоепилатор.
Има лекари, които казват “когато мама е добре, бебето е добре”, има и бременни, които го преекспонират малко това твърдение. Но има и лекари, които казват, че няколко цигари са ок, че чаша вино не е проблем, така че приемам всичко с щипка съмнение.
И след раждането упорито върви мантрата “когато мама е добре, бебето е добре”, но пак не важи винаги. Щеше да е супер да е така, но уви, не е. Понякога и родените, и все още неродените бебета имат съвсем различни нужди от нашите и е наша отговорност да откликнем.

# 571
Боядисване на косата по време на бременност ми бе разрешено само след 3и месец и то с без амонячна боя по препоръка на двама лекари. Епилатор ползвах, просто прага на болка е различен при бременните, като интимната зона си бе предизвикателство с корем. То бе едно изчанчване със стол, огледало и самобръсначка че като отидох за секциото сестрата се шегува яката с мен.
Всичките ми бемки по тялото ми се увеличиха и се появиха нови, които дори след раждане не намаляват. Лично аз не бих предприела никакви козметични процедури/интервенции нито като бременна, нито докато кърмя, но всеки си има собствено мнение и глава на раменете

# 572
Аз с две бременности се боядисвах със стандартни бои,амонячни. Руса съм и въпреки,че съм бременна поне държах корена ми да не стърчи. На кола маска,епилажчция не съм ходила. В предната тема съм писала,защо не се ходи на лазер по време на бременност.
За бемки и аз получих много,ама наистина много и вече са минали 7 месеца от както родих,но не се махат и едва ли ще се махнат🤷♀

# 573
Здравейте,реших да се допитам и до вас : много ме болят гърдите , усеща се като щипане около ареолата и зърната ,дори е непоносимо понякога ако и дрехата се допре.
Може ли да мажа с някакъв крем ,нещо ?

# 574
  • София
Здравейте,реших да се допитам и до вас : много ме болят гърдите , усеща се като щипане около ареолата и зърната ,дори е непоносимо понякога ако и дрехата се допре.
Lansinoh би могъл да те успокои.

# 575
Здравейте, в момента съм 26г.с. изписан ми е крем ГИНАЗОЛ за гъбична инфекция. В листовката пише "при бременност е необходима  извънредна предпазливост при използване на апликатора за предотвратяване на възможността от механична травма" и това леко ме притесни. Ще съм благодарна за някакви насоки, защото от 1 седмица седи къщи и само се му чудя, а симптомите и дискомфорта няма да намалеят от чудене... Innocent Laughing

# 576
Здравейте, в момента съм 26г.с. изписан ми е крем ГИНАЗОЛ за гъбична инфекция. В листовката пише "при бременност е необходима  извънредна предпазливост при използване на апликатора за предотвратяване на възможността от механична травма" и това леко ме притесни. Ще съм благодарна за някакви насоки, защото от 1 седмица седи къщи и само се му чудя, а симптомите и дискомфорта няма да намалеят от чудене... Innocent Laughing

Не се притеснявайте, аз ползвах Гиназол почти през цялата
 бременност. Последно мисля в 36г.с по предписание.  Гъбичните инфекции трябва да се излекуват, особено ако сте решила да раждате нормално.

# 577
  • София
Само дискомфорт ли има или и кожата е странна? Лъскава, зачервена?
Иначе, кокосово или какаово натуално масло също биха успокоили сухотата. Избягвайте да ги измивате със сапун/душ гел. Зърната се подготвят за кърмене и жлезите отделят секрет, който оодържа кожата здрава. Сапунът го отмива и може да раздразни кожата.

# 578
Момичета м/у правилно и аз реших че няма проблем има голяма разлика. Всяка сама преценява кое е добре за нея и за бебето и. Аз бях пушач 20г , като забременях в момента в който видях 2те черти спрях цигарите , сметнах че е най - добре за мен и бебето ми, такива 2-3 цигари особено до 3ти месец.. не ми минават, няма плацента и нищо не пази бебето от отровите. Разбира се няма да спра и да дишам за да я пазя, но каквото зависи от мен да съм го направила. Побеляла съм от 16годишна, сега съм на 34, над 80% бяла съм, нямаше как да не се боядисвам, но ичаках 3ти месец и така до края... на маникюр не съм спирала да ходя, имам си подложката на гела и само ме лакрира и оформя, не смятам че ще навреди толкова (но това е мое мнение и решение, питах Аг проблем има ли тя каза не) . Но ето аз която се боядисвам над 15г бременна имах реакция на склапа, пареше ми всеки път и много ме сърбеше... тоест хормоните си казват думата, за това и разредих боядисването максимално, за да не стане беля. С епилацията е същото, това са лъчи и проникват под кожата.. вижда ми се безотговорно да рискувам здравето на нероденото си дете, само за да съм гладка и красива.. (мое мнение).

Гърдите ме боляха, бяха свръх чувствителни ппчти до края, сами органични сутиени и гладки да не ми дразнят съм носила

# 579
Здравейте, момичета. Имам едно такова питане бременна съм в 30 седмица. До сега почти не качвах на тегло, а сега май даже съм взела да свалям. Не съм на диета. Даже увеличих храната и пия и протеин по 2 пъти на ден. Не съм имала проблем със щитовидната, но за всеки случай Декември я изследвах и всичко си беше наред. И бебка върви по-малка. Много се притеснявам какво се случва. Аз попринцип имам проблем със свалянето на килиграми, но не съм предполагала, че и по време на бременност ще ми се случи.

# 580
Здравейте, момичета. Имам едно такова питане бременна съм в 30 седмица. До сега почти не качвах на тегло, а сега май даже съм взела да свалям. Не съм на диета. Даже увеличих храната и пия и протеин по 2 пъти на ден. Не съм имала проблем със щитовидната, но за всеки случай Декември я изследвах и всичко си беше наред. И бебка върви по-малка. Много се притеснявам какво се случва. Аз попринцип имам проблем със свалянето на килиграми, но не съм предполагала, че и по време на бременност ще ми се случи.

Аз знам, че последния месец е нормално да се свалят кила, за да се "изчисти" организма и подготви за раждането, нонв 30 седмица не знам(това е почти 8 месец). Попитсйте доктора, може да е нормално.

# 581
  • Sofia
Консултирай се с АГ. Как ти е хемоглобина?
Аз и трите пъти качвах едва по 6-7 кг за цялата бременност. По принцип съм слаба, бебетата и трите бяха под 3 кг. На края на бременностите слабеех вместо да пълнея, бях като анорексичка глътнала балон. Само че аз нямах апетит. Споделих с АГ и в моят случай каза, че няма проблем. Пускала ми е изследвания и единственото, което пих, беше желязо и протеини, а да, и витамини за бременни.

# 582
Консултирай се с АГ. Как ти е хемоглобина?
Аз и трите пъти качвах едва по 6-7 кг за цялата бременност. По принцип съм слаба, бебетата и трите бяха под 3 кг. На края на бременностите слабеех вместо да пълнея, бях като анорексичка глътнала балон. Само че аз нямах апетит. Споделих с АГ и в моят случай каза, че няма проблем. Пускала ми е изследвания и единственото, което пих, беше желязо и протеини, а да, и витамини за бременни.
И аз съм слаба. Апетит нямам, но се насилвам да ям. Спряла съм само бързите въглехидрати. Иначе съм намалила месото, че ми се повръща от него. Пия протеин, вземам и желязо и витамини, но явно не ги усвоявам и си докарах анемия. Хемоглобинът ми се движи между 110 и 120. Сега ми предстои час за хематолог да видим какво ще правим с анемията. А иначе аз цял живот като тръгна да свалям килограми и няма спирка, макар че тежах под 50 кг.

# 583
  • Sofia
И аз така - лесно свалям, трудно качвам. Когато отивах да раждам и трите пъти бях 50 и няколко кг. През втората бременност и на мен до раждането много ми се гадеше от месо и не можех изобщо да го ям.
По време на бременностите слабеех, но после си наваксвах доволно по време на кърменето. Е, там вече ми се отваряше такъв апетит и ядях като за световно.

А за хемоглобина - на мен ми смениха препарата, защото това, което ми бяха предписали (Малтофер) ми идваше слабо и не ми помагаше. Знам, че ако е зле положението може да се правят и вливки с желязо.
И аз се бях притеснила от това слабеене да не взема да влезна в болница, но те АГ си следят показателите и реагират своевременно.

# 584
Здравейте, бременна съм в 6г.с. и от вчера врата и плешката са ми схванати и ужасно болезнени. Не можах днес да се свържа с доктора. Питането ми е дали е удачно поне да се мажа с кремовете на Кройтерхоф с конски кестен или нещо друго позволено ако знаете?

Общи условия

Активация на акаунт