Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 79

• 40 419
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
В момента допускат ли вече бащата по време на раждането както преди и ако да - в кои частни болници в София?

Никой ли вече не иска таткото да присъства на раждането ?

В Надежда пускат, в Щерев мисля също, в св София също мисля го пускат, за другите не знам, чувах слух за други държавни, но не е потвърден.

# 631
Здравейте мами,в 9ти месец съм почти и от медец насам имам кървави  пипита в носа (с извинение), доста обилни.Не знам точно как да ги опиша..Никога не ми е течало кръв от носа,нито сега,но просто ми е интересно защо се получава това.Четох, че това е нормално за начална бременност,не открих нищо за напреднала и почти в 9ти месец.С ниско кръвно съм попринцип.

# 632
Съжалявам за тъпия въпрос предварително мамчета 😅 в 13 г.с съм и искам да питам кога при вас се появи линеа негра и кога усетихте за пръв път бебчо. Аз мисля , че го усещам но по-скоро като едно бълбукане или по скоро предцикълно неразположение 😅 или си въобразявам

# 633
Около 16-17 седмица и то зависи от плацентата.
В момента е по вероятно да усещате газове или червата си.

# 634
Съжалявам за тъпия въпрос предварително мамчета 😅 в 13 г.с съм и искам да питам кога при вас се появи линеа негра и кога усетихте за пръв път бебчо. Аз мисля , че го усещам но по-скоро като едно бълбукане или по скоро предцикълно неразположение 😅 или си въобразявам

Може би е твърде рано да го усещате, обикновено става около 16-та/17-та седмица най-рано. А за линеа негра - на мен изобщо не ми е излизала такава линия, не е и задължително, при някои я има, при други - не.

# 635
Здравейте мами,в 9ти месец съм почти и от медец насам имам кървави  пипита в носа (с извинение), доста обилни.Не знам точно как да ги опиша..Никога не ми е течало кръв от носа,нито сега,но просто ми е интересно защо се получава това.Четох, че това е нормално за начална бременност,не открих нищо за напреднала и почти в 9ти месец.С ниско кръвно съм попринцип.

Здравейте
Аз имах също и някъде тогава започнах да вдигам кръвно . За протокола въобще не разбирах че съм вдигнала кръвно но на ЖК  моят доктор се втрещяваше при измерване на същото.
Пратиха ме на кардиолог имах и изписан допегит мисля се казваше. И в болница влизах в 8 месец тк дохегита не ми помогна особено . Та не пречи да си го измервате. Дано при вас не е това 🤩

# 636
Какво точно се води за високо кръвно при бременност? Питам защото съм с ниско кръвно по принцип, но напоследък го гледам скача нагоре с по 30-40 единици горната граница, а долната се доближава до горната по число. И винаги има гадене когато кръвното ми скочи.

# 637
Какво точно се води за високо кръвно при бременност? Питам защото съм с ниско кръвно по принцип, но напоследък го гледам скача нагоре с по 30-40 единици горната граница, а долната се доближава до горната по число. И винаги има гадене когато кръвното ми скочи.

Имате ли отоци по краката ? Проследяващият ви лекар следи ли кръвното ? Консултирайте се и с него тъй като някои жени развиват прееклампсия в края на бременността

# 638

Имате ли отоци по краката ? Проследяващият ви лекар следи ли кръвното ? Консултирайте се и с него тъй като някои жени развиват прееклампсия в края на бременността

В 21гс съм, далеч съм от края. Иначе като ходя при АГ не казват нищо. Пулмоложката ми измери кръвното при прегледа при нея и излезе 150 горна граница. При мен горната никога не минава 95. Снощи 130 го измери на 95 със 100 удара в минута в състояние на покой. Иначе отток още нямам. С първото имах след раждането. Чак края на месеца съм при АГ и ще питам. С първата бременност към края на 8м имах повишаване леко

# 639
Не знам дали живеете в Бг, но има тест за прееклампсия в геника, освен това на БХС трябва да са изчислили риск за развиването й.
Записвайте си какво кръвно имате всеки ден в определен час и кажете на АГ, нека ви обърнат внимание.

# 640

Ами моето скачаше над 170-185. Тк лятото бях в големите месец и незнам дали от кръвното имах отоци по крака,.ръце тк е възможно и от горещините . Забраних на мен ми казваха да си записвал стойностите и да си меря кръвното сутрин и вечер. Също така ми пускаха изследване на белтък в урината.

# 641
150 за горна граница е високо, 90 за долна също. На ваше място бих се консултирала с проследяващия АГ възможно най-скоро и бих описала всичко подробно. Високото кръвно по време на бременност не е шега работа и трябва да се вземат мерки своевременно.

# 642
Не знам дали живеете в Бг, но има тест за прееклампсия в геника, освен това на БХС трябва да са изчислили риск за развиването й.
Записвайте си какво кръвно имате всеки ден в определен час и кажете на АГ, нека ви обърнат внимание.

Всичко до сега сме спуснати като изследвания, няма показатели за плееклампсия. Не знам, може и умора да е от тичане по цял ден след 2 годишно и от това да качвам кръвно.

150 за горна граница е високо, 90 за долна също. На ваше място бих се консултирала с проследяващия АГ възможно най-скоро и бих описала всичко подробно. Високото кръвно по време на бременност не е шега работа и трябва да се вземат мерки своевременно.

Не сте прочели правилно. При мен ГОРНАТА граница винаги не е минавала 90, а не долната. Нормално кръвно при мен е 85-90 горна на 60-70 долна граница с 80 удара в минута. В момента положението е с по 30-40 единици нагоре и при горна и при долна граница.

# 643
Точно такова значително покачване на нормалните за вас стойности е високо кръвно за вашия организъм, особено след като е придружено и с другите симптоми, които описвате. Няма никакво значение каква е причината на този етап в тази седмица - следва спешна консултация с проследяващия лекар и терапия.

# 644
Момичета, нищо не си спомням от предишната бременност, сякаш с гума ми е изтрит мозъка. Моля, някой да ми напомни - последен цикъл 11.02., първо преглед съм записала в понеделник (20.03.) - по приложение ми излиза, че това е 6г.с. -така ли е? Рано ли е за преглед, ще се види ли нещо или е твърде рано? Какво да очаквам? В началото на Май месец ли трябва да ми е първата фетална (с БХС), от сега още да запазвам часове, че знам, че е сложно…

Общи условия

Активация на акаунт