Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 79

• 41 340
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря, момичета, успокоихте ме! Heart Утре вечерта, като е готов резултата от чхг, пак ще пиша.
Няма ли да се похвалиш ?

# 271
Преди час чак ми излязоха резултатите 😅след 7 беше едно лудо рефрешване.
Почти се е утроило чхг-то Heart - сега е 1710 mIU/ml (от 629) което е повече от страхотно. Прогестеронът малко е паднал обаче, 27.7 ng/ml (от 29.2)

# 272
Rosselyn, браво на борбеното ембрионче. Сега остана с колкото можеш търпение да изчакаш прегледа и след него да се похвалиш с това, което док е казал. 👍👍🤗
Почти се е утроило чхг-то Heart - сега е 1710 mIU/ml (от 629) което е повече от страхотно. Прогестеронът малко е паднал обаче, 27.7 ng/ml (от 29.2)

# 273
Супер е ❤️

# 274
Момичета, здравейте и от мен. Имам въпрос.
Днес на прегледа докторката каза, че имам узряла плацента, но нямам разкритие. В 38 седмица съм. Нормално ли е според вас, колко бързо се появява разкритието, на ясно съм, че про всеки е индивоидуално, но все пак? Thinking

Знам, че при някои родилки започват да имат разкритие(вярно, че 1см.,но имат някакво) седмици преди да родят.. При вас как са нещата?

Не се притеснявайте. И аз почти нямах разкритие като тръгнах да раждам, но след няколко часа се получиха нещата 🙂

# 275
Здравей те ! Преди няколко дни ви писах кога мога да си напрая тест в неделя си направих и ми излезе положителен и от както разбрах че съм бременна се тревожа. И вчера отидах на гениколог да видя дали действително съм бременна защото не знам да ли са верни тези тестове и ми казаха че съм бременна на 2 седмица. И искам да попитам с какво да се храня повечето за плода ако ми кажете ще съм ви много благодарна!!!

Последна редакция: вт, 24 яну 2023, 19:47 от bubanka

# 276
  • София
Почти всичко можеш да ядеш.
Тук виж какво не може - https://m.bg-mamma.com/?topic=1507327

# 277
Здравей те ! Преди няколко дни ви писах кога мога да си напрая тест в неделя си направих и ми излезе положителен и от както разбрах че съм бременна се тревожа. И вчера отидах на гениколог да видя дали действително съм бременна защото не знам да ли са верни тези тестове и ми казаха че съм бременна на 2 седмица. И искам да попитам с какво да се храня повечето за плода ако ми кажете ще съм ви много благодарна!!!
Как бременна  на 2 ра седмица ?

# 278
Здравейте, нова съм в групата и имам нужда от малко съвет. Имам положителен тест от неделя и предвид предишен опит, веднага в понеделник си пуснах ЧХГ. Беше 357. Консултирах се с лекарката ми и тя каза днес пак да пусна да видя как се развива и още няколко изследвания ми назначи. Резултатът от днес на ЧХГ е 865,80. Това нали е добре? тя ми каза, че се целим в около 700, за да кажем, че се развива правилно. Другото, което ме притеснява е б12. По принцип аз нямам дефицит на б12, а даже ми е към горна граница. Днес се оказа, че при норма 141-489, моят е 498 pg/ml. Та се чудя сега дали това е проблем. Вие как мислите.
 Сега си пратих изследванията на лекарката, но докато ми отговори, имах нужда да споделя притесненията си.
Относно предишния ми опит - имам една биохимична бременност и на следващия месец отново бях бременна. Тя е вече почти на 6г. и сега отново се вълнувам като за първи път.
Имам поликистозни яйчници, инсулинова резистентност и нередовен цикъл. Всичко това го регулирах с правилните добавки и хранителен режим. Сега средно цикълът ми е на 35-36 дни. Последна менструация 18.12.2022г.
Благодаря за отговорите!

# 279
Как бременна  на 2 ра седмица ?

Може би има в предвид реална 2с. бременност демек 4-5г.с. смятано от цикъл. То първите няколко седмици от бременността не е бременна жената ами цикъл, овулация... та ако стане бременност тогава.

# 280
Мекрони, тихичко честито! Според мен и ЧХГ и Б12 са ти супер, но нека и АГ се произнесе Simple Smile леко бременеене ти пожелавам!

Здравейте, нова съм в групата и имам нужда от малко съвет. Имам положителен тест от неделя и предвид предишен опит, веднага в понеделник си пуснах ЧХГ. Беше 357. Консултирах се с лекарката ми и тя каза днес пак да пусна да видя как се развива и още няколко изследвания ми назначи. Резултатът от днес на ЧХГ е 865,80. Това нали е добре? тя ми каза, че се целим в около 700, за да кажем, че се развива правилно. Другото, което ме притеснява е б12. По принцип аз нямам дефицит на б12, а даже ми е към горна граница. Днес се оказа, че при норма 141-489, моят е 498 pg/ml. Та се чудя сега дали това е проблем. Вие как мислите.
 Сега си пратих изследванията на лекарката, но докато ми отговори, имах нужда да споделя притесненията си.
Относно предишния ми опит - имам една биохимична бременност и на следващия месец отново бях бременна. Тя е вече почти на 6г. и сега отново се вълнувам като за първи път.
Имам поликистозни яйчници, инсулинова резистентност и нередовен цикъл. Всичко това го регулирах с правилните добавки и хранителен режим. Сега средно цикълът ми е на 35-36 дни. Последна менструация 18.12.2022г.
Благодаря за отговорите!

# 281
Nature Sunny Aria Mia, много благодаря за бързия отговор. И лекарката каза, че всичко е наред, но прогестеронът ми е нисък и в петък ще го изследвам пак.  Успех на всички и много се радвам, че си намерих група за споделяне и подкрепа. Gift Heart

# 282
И при мен прогестеронът беше нисък в началото и включихме инжекции.

# 283
Здравейте, момичета! Бременна съм в 10 г.с. и 3 дни. Вчера бях на преглед и всичко беше наред. Преди 2 дни ММ беше с еднократно повръщане и температура които минаха за 1 ден. Не бяхме сигурни че е вирус но го изолирахме в друга стая и ходих само с маска. Да обаче от преди малко и аз се почувствах зле, повръщах, което досега не беше се случвало и не е характерно за бременността ми, имах и разстройство. Адски съм притеснена, чувала съм, че стомашните вируси са много опасни при бременност. Някой карал ли е такъв през бременността и имаше ли проблем? Disappointed

# 284
Licorne, аз изкарах стомашен вирус. Мина за един ден, но беше много неприятно. АГ ми изписа Лопедиум и Ентерол. Много вода на малки  глътки и диета.
Внимавай да не се обезводниш и при първа възможност съгласувай с АГ, дали да приемаш някакви лекарства.
Стискам палци да мине леко!

Общи условия

Активация на акаунт