Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 79

• 41 387
  • 755
  •   1
Отговори
# 375
Кога започнахте да усещате бебчо с втората бременност? Всички казват,  че по-рано от предната бременност,  а аз съм в 17г.с. и само се усещам като балон пред пръсване. С първата си не беше така....И м края на 15г.с. вече ме ритаха и усещах. Сега нищо и почвам да се притеснявам малко да не е станала белята и просто да разбера края на седмицата при АГ, че ме чака кюретаж.

# 376
Първата бременност със задна плацента - 15-та седмица. Втората бременност с предна плацента - 23-та седмица.

Кога започнахте да усещате бебчо с втората бременност? Всички казват,  че по-рано от предната бременност,  а аз съм в 17г.с. и само се усещам като балон пред пръсване. С първата си не беше така....И м края на 15г.с. вече ме ритаха и усещах. Сега нищо и почвам да се притеснявам малко да не е станала белята и просто да разбера края на седмицата при АГ, че ме чака кюретаж.

# 377
Здравейте на всички! Бременна съм в 6г.с + 3 дни,съвсем в началото. От седмица насам не мога да спя. Събуждам се около 03:00/04:00ч. ставам до тоалетна и след това не мога да мигна. През деня опитвам да дремна за кратко, но за съжаление без резултат. Притеснявам се до кога ще продължи това и има ли други жени бременни или вече родили, които са изпитвали същият проблем и как се справихте?

# 378
До колкото знам е по-характерно за късните месеци на бременността, когато и корема е голям и е доста неудобно спането.
Чувала съм за топло мляко преди сън. На мен не ми помагаше.

# 379
В началото имах такъв етап в първите седмици, после от 4 до 7 месец си спях прекрасно и сега пак - дежурното събуждане в 2:30 и до призори будуване. Ще ми се да Ви кажа, че има начин за справяне, но ... Ще Ви излъжа Simple Smile
Здравейте на всички! Бременна съм в 6г.с + 3 дни,съвсем в началото. От седмица насам не мога да спя. Събуждам се около 03:00/04:00ч. ставам до тоалетна и след това не мога да мигна. През деня опитвам да дремна за кратко, но за съжаление без резултат. Притеснявам се до кога ще продължи това и има ли други жени бременни или вече родили, които са изпитвали същият проблем и как се справихте?

# 380
А как се справяте с умората.. На мен ми се събират около 3, 4 часа сън на денонощие.. Самият страх от това, че пак, няма да мога да спя ме подтиска и не мога да се отпусна дори.
В началото имах такъв етап в първите седмици, после от 4 до 7 месец си спях прекрасно и сега пак - дежурното събуждане в 2:30 и до призори будуване. Ще ми се да Ви кажа, че има начин за справяне, но ... Ще Ви излъжа Simple Smile

# 381
Аз лично избягвах спането през деня, искаш не искаш в един момент организма не издържа и заспиваш. Или аз често заспивах със слушалки гледайки/ слушайки някой клип в youtube.
Като цяло хормони.. много не може да им се влияе. И това ще мине Simple Smile

# 382

В същото положение съм, 15та седмица. Обикновено ставам по това време и аз, тъй като много често ми се ходи до тоалетна, и денем и нощем, без значение от количеството консумирани течности. После се въртя ту наляво, ту надясно в леглото. Ако е станало трудно да заспя, ставам и гледам нещо на таблета или компютъра, и така докато отново ми се доспи и се връщам в леглото. Сутрин също не бързам да ставам.

Умората 24/7 е нормална за първия триместър, дори да не се събуждаш нощем. Свиква се 🙂

# 383
На феталната пишеше, че плацентата е по предната стена. Дано да е от това, че предния път не свършиха добре нещата и сега се притеснявам от всичко.  Особено като не съвпада с първата бременност.

Първата бременност със задна плацента - 15-та седмица. Втората бременност с предна плацента - 23-та седмица.

# 384
Не се стресирай излишно, аз също съм с плацента по предна стена и около 19-20г.с го усетих за първи път съвсем леко.Лекарката дори ме беше предопредила да не шашкам ,ако отнеме дори и повече време. Успех!
На феталната пишеше, че плацентата е по предната стена. Дано да е от това, че предния път не свършиха добре нещата и сега се притеснявам от всичко.  Особено като не съвпада с първата бременност.

Кога започнахте да усещате бебчо с втората бременност? Всички казват,  че по-рано от предната бременност,  а аз съм в 17г.с. и само се усещам като балон пред пръсване. С първата си не беше така....И м края на 15г.с. вече ме ритаха и усещах. Сега нищо и почвам да се притеснявам малко да не е станала белята и просто да разбера края на седмицата при АГ, че ме чака кюретаж.

# 385
Благодаря ❤️ Аз повече се притеснявам да не слезе надолу плацентата, да не е баш предна стена ми полу превиа, ако изобщо може да стане така. Начетох се на ужаси 🫣 Иначе ми е странно още да не усещам абсолютно нищо. Някак си ако усещам да мърда мисля, че ще съм по-спокойна... Е, до 8-9 месец като ме ритат в ребрата и мехура 😅 Тогава ще ми се иска да не ги усещам ритниците и лактите 😀

Не се стресирай излишно, аз също съм с плацента по предна стена и около 19-20г.с го усетих за първи път съвсем леко.Лекарката дори ме беше предопредила да не шашкам ,ако отнеме дори и повече време. Успех!
На феталната пишеше, че плацентата е по предната стена. Дано да е от това, че предния път не свършиха добре нещата и сега се притеснявам от всичко.  Особено като не съвпада с първата бременност.

Кога започнахте да усещате бебчо с втората бременност? Всички казват,  че по-рано от предната бременност,  а аз съм в 17г.с. и само се усещам като балон пред пръсване. С първата си не беше така....И м края на 15г.с. вече ме ритаха и усещах. Сега нищо и почвам да се притеснявам малко да не е станала белята и просто да разбера края на седмицата при АГ, че ме чака кюретаж.

# 386
Момичета, някой който е ходил на ден на отворените врати в АГ отделение, може ли да ми каже колко време горе-долу продължава?

# 387
Момичета, помагайте. Бременна съм в 14г.с, но от вчера съм с ужасно разтройство, което не се повлиява от нищо - ентетол, смекта, вода с брашно. Обикновено винаги ми помага при такова случаи лопедиум, но от аптеката ми казват, че не става за бременни Sad. Има ли някоя опит с такава ситуация и решение? Благодаря предварително.

# 388
Момичета, помагайте. Бременна съм в 14г.с, но от вчера съм с ужасно разтройство, което не се повлиява от нищо - ентетол, смекта, вода с брашно. Обикновено винаги ми помага при такова случаи лопедиум, но от аптеката ми казват, че не става за бременни Sad. Има ли някоя опит с такава ситуация и решение? Благодаря предварително.

Като малки баба ни даваше една лъжица оцет, когато имахме разтройство. Спира веднага. Едно време нямаше така свободно лекарства.. та, аз и до ден днешен и ползвам този метод - много помага.

# 389
Компот от дренки

Общи условия

Активация на акаунт