Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 79

• 41 398
  • 755
  •   1
Отговори
# 390
Аз така бях точно около 13-14с., като мисля че бях хванала някакъв вирус, защото в допълнение повръщах и имах температура. Така и не успях да пия смектата, повръщах я. Изкарах така 3-4 дни, през 10 мин в тоалетната, направо се бях отчаяла. Мъжа ми ходи една вечер до аптеката да пита какво мога да пия и от там му дали адирекс. Не съм лекар и нямам представа дали вреди, искрено се надявам да не е имало проблем за бебчо, но ми помогна. Почти не се хранех и свалих около 4кг за тия три дни и още не мога да ги наваксам. От тогава чак днес съм на преглед при АГ и съм малко притеснена, дано всичко е наред. Хапвай само сухи храни - солети, варени картофи, сварен ориз, банани. Ще мине и това.

Момичета, помагайте. Бременна съм в 14г.с, но от вчера съм с ужасно разтройство, което не се повлиява от нищо - ентетол, смекта, вода с брашно. Обикновено винаги ми помага при такова случаи лопедиум, но от аптеката ми казват, че не става за бременни Sad. Има ли някоя опит с такава ситуация и решение? Благодаря предварително.

# 391
Здравейте на всички! Бременна съм в 6та седмица и съм диагностицирана с "ГЕРБ" гастроезофагиален рефлукс. Преди бременността се справях някак с различни медикаменти, но сега единствено АГ ми предписа гавискон, който изобщо не ми действа. Почти нищо не мога да хапнавам без да ми стане тежко, лошо и това изключително много ми пречи на съня,тъй като симптомите най-често вечер се проявяват. Има ли някоя от Вас подобен проблем и как се справяте, благодаря предварително за отговора!

# 392
Здравейте на всички! Бременна съм в 6та седмица и съм диагностицирана с "ГЕРБ" гастроезофагиален рефлукс. Преди бременността се справях някак с различни медикаменти, но сега единствено АГ ми предписа гавискон, който изобщо не ми действа. Почти нищо не мога да хапнавам без да ми стане тежко, лошо и това изключително много ми пречи на съня,тъй като симптомите най-често вечер се проявяват. Има ли някоя от Вас подобен проблем и как се справяте, благодаря предварително за отговора!

Талцид! С първата ми бременност имах ужасни киселини. Друго , което помага е газирана вода или газирани напитки.

# 393

Здравейте Мамита! Много съм притеснена бремена съм по смятания на цикъл 10гс но ми казаха че ембриона не отговаря на седмицата (горе долу 6гс) ми каза. Това при мене може да е нормално щото съм с нередовен цикъл . И с моите смятания е по малко от 10 гс  . Направих си кръвни изследвания всичко излезна нормално но бебока няма пулс и ме викнаха другата седмица. 4мм на колко седмици отговаря горе долу някой знаели може ли да е рано за пулс щом съм с късна овулация умирам от притеснение щото имам един спомен аборт пък в чужбина не ти обясняват много. Писа ми утрогесан и ме извикаха д-р седмица някой можели да ми помогне поне малко да се успокоя..

# 394

Здравейте Мамита! Много съм притеснена бремена съм по смятания на цикъл 10гс но ми казаха че ембриона не отговаря на седмицата (горе долу 6гс) ми каза. Това при мене може да е нормално щото съм с нередовен цикъл . И с моите смятания е по малко от 10 гс  . Направих си кръвни изследвания всичко излезна нормално но бебока няма пулс и ме викнаха другата седмица. 4мм на колко седмици отговаря горе долу някой знаели може ли да е рано за пулс щом съм с късна овулация умирам от притеснение щото имам един спомен аборт пък в чужбина не ти обясняват много. Писа ми утрогесан и ме извикаха д-р седмица някой можели да ми помогне поне малко да се успокоя..
Имам  една руска таблица и там си пише че 4/5мм отговаря на 7 седм

# 395
  • Sofia

Здравейте Мамита! Много съм притеснена бремена съм по смятания на цикъл 10гс но ми казаха че ембриона не отговаря на седмицата (горе долу 6гс) ми каза. Това при мене може да е нормално щото съм с нередовен цикъл . И с моите смятания е по малко от 10 гс  . Направих си кръвни изследвания всичко излезна нормално но бебока няма пулс и ме викнаха другата седмица. 4мм на колко седмици отговаря горе долу някой знаели може ли да е рано за пулс щом съм с късна овулация умирам от притеснение щото имам един спомен аборт пък в чужбина не ти обясняват много...
Между 6гс и 10гс разликата е доста, това си е месец разлика.
Щом цикълът ти е нередовен, колко ти е бил най-дългият?
Иначе и тук го дават, че ембриончето е с размери около 4-6 мм в 7г.с.
https://problem.framar.bg/%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D … 0%B8.html#heading

# 396

Здравейте Мамита! Много съм притеснена бремена съм по смятания на цикъл 10гс но ми казаха че ембриона не отговаря на седмицата (горе долу 6гс) ми каза. Това при мене може да е нормално щото съм с нередовен цикъл . И с моите смятания е по малко от 10 гс  . Направих си кръвни изследвания всичко излезна нормално но бебока няма пулс и ме викнаха другата седмица. 4мм на колко седмици отговаря горе долу някой знаели може ли да е рано за пулс щом съм с късна овулация умирам от притеснение щото имам един спомен аборт пък в чужбина не ти обясняват много...
Между 6гс и 10гс разликата е доста, това си е месец разлика.
Щом цикълът ти е нередовен, колко ти е бил най-дългият?
Иначе и тук го дават, че ембриончето е с размери около 4-6 мм в 7г.с.
https://problem.framar.bg/%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D … 0%B8.html#heading

Еми между 40/50 дена има месеци които пропускам особено последните 6 месеца съм имала само 3 пъти цикъл  много съм объркана дано да  чуя пулса до д-р седмица няма спане ... Просто не сън подготвена 2 път да преживея същото..

# 397
  • Sofia
Е, ако е стигал до 50 дена, да, освен да изчакаш една седмица да видиш дали се развива, друго не можеш да направиш.

# 398
Момичета някоя пила ли е Коластра по време на бременноста ?

# 399

Аз от рефлукса имах много мъчителна суха кашлица. Също ми изписаха Гавискон, но не успях да го пия, защото на вкус не ми харесва, малко е като желе и много ми става лошо от него. Диагностицира го пулмолог и ми обясни, че много трябва да внимавам с вечерното хранене - да е най-късно до 18-19ч., да не лягам веднага след вечеря, а да има поне 3-4 часа от хранене до лягане. Също така и храната да е лека, без много подправки. В интернет има много информация относно храненето при рефлукс.

# 400
Мили дами, днес бях на преглед при АГ(40-та седмица), направиха ми преглед за разкритие,леле изревах от болка, просто  такова прерязване, отвратителна болка, щом неможех да се отпусна…Та исках да ви попитам на тези, които са правили, боляло ли ви е? 😩 И какъв цвят беше вашата падаща тапа?

# 401
Сигурна ли сте, че само са ви прегледали за разкритие? Това не би трябвало да боли толкова много. Щом е било толкова болезнено, да не би да са отлепили сака с цел предизвикване на раждане?
Тапата попринцип е прозрачна, може да има и кървави нишки.

# 402
От цялата бременност, най- неприятни спомени имам точно от тези прегледи за разкритие. Усещах го часове след това. Иначе не боли, но е изключително неприятно. А тапата (има снимки в нета ако Ви се рови) е като слузесто течение, секрет гъст с червени нишки. И не винаги пада на 1 път, може на няколко защото е наистина голямо. Малък е шанса да падне в тоалетната на цяло и да не я видите.

# 403
Ами мен ме заболя зверски, все едно нарочно искаше да отвори шийката, нямам си на идея. А днес сутринта от мен изтече нещо като “сопол” гъсто но не толкова, но нямаше кървави нишки и незнам и аз ккво може да е. Дали е тапа си нямам и на идея…
От цялата бременност, най- неприятни спомени имам точно от тези прегледи за разкритие. Усещах го часове след това. Иначе не боли, но е изключително неприятно. А тапата (има снимки в нета ако Ви се рови) е като слузесто течение, секрет гъст с червени нишки. И не винаги пада на 1 път, може на няколко защото е наистина голямо. Малък е шанса да падне в тоалетната на цяло и да не я видите.

# 404
Ами нарочно е било. А "сопола" си е баш тапата.

Общи условия

Активация на акаунт