Модни консултации - 71

• 88 708
  • 760
  •   1
Отговори
# 495
Винаги съм се чудела на тази идея за капсулен гардероб. Според мен е приложима само за пенсионерки.
И аз, човек има толкова много разнообразни дейности, че не знам как една тениска и една бяла риза ще ми се вържат на режима!

# 496
Според мен жестоко се преекспонира идеята за капсулен гардероб напоследък. Някакъв луд хайп по “капсулите”. Поръчват се “капсули” при стилисти, пускат се гайдове. Реално всеки според мен има някакви капсулни елементи в гардероба си, дали си нарича така или не, въпрос на тренд

# 497
  • София
Абсолютно. Капсулен се получава при утвърден стил. Аз не купувам нещо, което не мога да съчетая с налични неща.
Не купувам милиони дрехи и обувки, защото няма къде да ги държа. Панталоните ми се съчетават с топовете и обувките.
Въртя съчетания всяка седмица. Нося и рокли, които са още по-лесни.

# 498
Винаги съм се чудела на тази идея за капсулен гардероб. Според мен е приложима само за пенсионерки.
И аз, човек има толкова много разнообразни дейности, че не знам как една тениска и една бяла риза ще ми се вържат на режима!
Ми не, в грешка сте. Не означава една тениска на кръст.
Отдавна гардероба ми е подбран по този начин, още преди да го именуват с модерното "капсула".
Тук става дума за изчистен, елегантен стил, без излишни "красоти" - щампи, надписи, пухчета, тантелки и табели последен писък на модата. Достатъчно е дрехата да е от качествена материя с добра кройка и безупречна изработка. Така комбинацията с всичко останало е лесна, още повече когато всичко е подбрано и цветово.
Въпросната капсула в никакъв случай не спестява пари, но успешно предпазва от безразборно трупане на парцалки, които доста често се оказват излишни и несъвместими с нищо друго от гардероба.
И не, не съм пенсионерка. Wink

# 499
Напълно съгласна с мнението на  Sysly.
При капсулните гардероби се получават много яки заигравки именно с детайли, на които се акцентира. Дали ще е аксесоар, или нещо по- крещящо на база на другите капсулни елементи, дали ще е грим, прическа... получава се страхотен баланс и наистина се описва с думата "стил".
И да- има капсулни всевъзможни гардероби. Като се почне от ежедневен, мине се през официален, спортен, плажен... Капсулен гардероб не значи просто 10 дрехи на кръст. Значи да няма нищо излишно и повечето неща да могат да се съчетават помежду си  с лекота.

# 500
Сисли, значи и моя е капсулен. Wink Не купувам бърза мода, вкички дрехи са подбрани, държа на качеството много, нямам с пухчета, табелки и пр.
И си имам правило, никога не купувам нещо само, защото е намалено. Трябва наистина да ми е нужно и да ми харесва.

# 501
Капсулен, ама човек има по няколко капсули, защото няма как да тръгнем на разходка по Витоша с ризите за работа, нали Simple Smile Мисля, че е абсолютно нормално и не вярвам на инфлуенсърите, че това са им всичките дрехи, защото никой не е толкова ограничен откъм дейности в живота си. Просто са най-хубавите за показване Simple Smile

# 502
Капсулен, ама човек има по няколко капсули, защото няма как да тръгнем на разходка по Витоша с ризите за работа, нали Simple Smile Мисля, че е абсолютно нормално и не вярвам на инфлуенсърите, че това са им всичките дрехи, защото никой не е толкова ограничен откъм дейности в живота си. Просто са най-хубавите за показване Simple Smile
Е да, по няколко капсули имаме, за спорт, за разходки, за работа, за официални събития! Grinning

# 503
  • София
Идеята за капсулен гардероб и за гардероб с много капсули не си ли противоречат? Grinning

# 504
Дядо ми имаше много точена дефиниция за избор на дрехи. Казваше, че когато даваш пари за нещо, то трябва да си струва наистина и да може да става "и за хоп и за гроб". В превод - да е многофункционална дрехата, за да можеш с правилата комбинация да отидеш с нея и на сватба, и на погребение.

~Étoile~, не си противоречат. Мога тениска, която нося под сако и риза да облека и под сутшърт. Мога сутшътрта, да облека под палтото си от алпака в комбинация с дънки и сникърси - чудесно осъвременява визията.
Със същите сникърси мога да отида в парка + екип, чието долнище мога спокойно да комбинирам с палто или градско яке.
Когато дрехите нямат шарки, щампи и всякакви там лампази и украшения, и са подбрани цветово, предлагат десетки варианти за комбиниране.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 11:04 от Sysly

# 505
Аз не мога да се вместя в определението за " хоп и за гроб". Joy Имам строго официални рокли и обувки, които държа на определени събития да изглеждат абсолютно нови и запазени. След време всяка дреха придобива по износен вид и ако мога да я сложа за работа, не става за сватба!

# 506
Аз също пазарувам дрехи така че да си отиват с повечето неща в гардероба ми и винаги премислям като харесам нещо варианти с какво ще го нося.
Също имам доста неща които нося на работа, но комбинирани по друг начин стават за свободно време. То е ясно че няма да сме с по една тениска. 😂

# 507
Явно идеята за капсулен гардероб е размита и всеки си я преекспонира както му е удобно 😁. Важно е да си в тренда, нали?!!

# 508
Явно идеята за капсулен гардероб е размита и всеки си я преекспонира както му е удобно 😁. Важно е да си в тренда, нали?!!

Амммммммм... зависи.
Кой какво как преекспонира. Това като начало. Grinning
Моите впечатления са, че настоящият тренд на кич, щампи, показност и крясък е доста далеч от капсулния такъв. Grinning  В този ред на мисли съм А- трендова. Joy

# 509

Амммммммм... зависи.
Кой какво как преекспонира. Това като начало. Grinning
Моите впечатления са, че настоящият тренд на кич, щампи, показност и крясък е доста далеч от капсулния такъв. Grinning  В този ред на мисли съм А- трендова. Joy
И аз съм А-трендова. Не държа нещата, които нося да са последен писък на модата, предпочитам класически неща, които ми стоят добре и се чувствам хубава в тях.

Общи условия

Активация на акаунт