Какво би ви накарало да се разведете?

• 39 155
  • 984
  •   1
Отговори
# 105
Опърничавост е едно, правене напук за спорта или безхаберно отношение е съвсем друго.
Ако е първото не бих се развела, предполагам, че бих търсила начин да се срещнем по средата на мнение какво трябва да се купи, свърши, кога и как.

# 106
Без да познавам браковте, партньорите ти и теб самата - ако като цяло интелигентен, добронамерен човек прави напук и се държи опърничаво (по твоите думи), може би а) избираш инфантилни партньори или б) имаш проблем с контрола и понякога партньорите ти избиват в такива крайности, отстоявайки себе си и някакви свои идеи?

Дай пример, кое е правене напук и опърничаво поведение?

Опърничаво поведение е например: ти му казваш - хайде да ремонтираме еди кое си, имаме парите, имаме време, той ти казва - не ми давай зор, има време, нищо не разбираш  (и така до безкрай); ти му казваш - обади се на един кой си, че чака отговор и е важно, той ти казва - когато аз реша, тогава ще се обадя; ти му казваш - моля те занеси еди кое си еди къде си, че тъкмо ще минеш през там, а е далеч, той ти казва - ти мен не можеш да ме действаш; ти му казваш - купи един какво си, той купува нарочно съвсем друго, защото ти не може да знаеш повече от него. И т.н.
В крайна сметка, работа се свършва, но на цената на нерви, а понякога и скандал.
Това за мен си е комплексарщина.
Хем си недосетлив и смотан, хем не приемаш акъл от никого, колкото и деликатно да ти е поднесен.
Да, определено той има нужда да се отстоява.
Позната ми е тази картина. Проблемът е само, че ти се ядосваш. Но ако спреш да се ядосваш, той може и да спре да го прави. Параграф 22. Не ми се струва да е ситуация като за раздяла.

# 107
Ммммда имал нужда да се отстоява ха-ха пред кого? Пред жена си? Дето уж трябва да са екип... Май май не е отстоял пред когото е трябвало и сега избива комплекси пред жената. Мишок...
Аз бих се разделила заради подобно отношение към мен.
Щом съм казала, че нещо трябва да се направи или съм помолила за помощ, значи е наложително и толкоз. Ако не ми помага и не ми съдейства, за какво ми е Thinking да ме тормози с комплексите си... Ай мерси, имам си достатъчно мои комплекси, за които да си мисля.

# 108
  • София
Благодаря ви за мненията! По броя на хората, счели за полезен поста ми, в който изреждам примерите за опърничавост на моя мъж, разбирам, че навярно и в други семейства е така. Също така, разбрах, че никой не би се развел само заради това, ако всичко друго е наред.
Аз се поуспокоих. Може би трябва да сменя цялостната си настройка спрямо "що е това брака" и да гледам the big picture. Иначе, ще има да ги сменям като Елизабет Тейлър и все изненадана ще оставам Simple Smile
Нали не искаш някакъв послушен роб? Ще умреш от скука и хич няма да ти е мъжествен ако на всичко казва да. Гледаш дали човекът те обича, грижа го е за теб, а не дали е съвършен. Ние също не сме съвършени, човек и на себе си се дразни понякога.
Всеки си знае, но за мен трябва голяма граница да е премината, за да се стигне до развод. За всеки е различна, но затова казах, че най-общо като на някого не му пука за теб това е нетърпимо и няма защо да се търпи. Как точно се проявява трайно е въпрос на сюжет, същината е винаги в това. Мисля, че то е нетърпимо за повечето хора.
Другите неща са просто чара на несъвършенствата, които всички имаме. Животът е несъвършен и хората в него също.

# 109
Прави сте - и за това, че инатът върви в комплект с други качества (положителни), както и за това, че перфектни хора няма.
Всичко това го разбирам и помня, само че когато съм в ситуация, ме обхваща силно негодувание и яд.
Мая също има право - защо трябва точно пред мен да се отстоява?! Така ли не заслужавам живота ми да бъде улеснен вместо съкратен?
Явно не. Да съм гледала като съм избирала.

# 110
Явно не. Да съм гледала като съм избирала.

Ей в тия думи, е целият ти проблем.
Поставяш си ниска самооценка и за капак - се самообвиняваш и си насаждаш чувство за вина.
Не, не е нормално така да бъде и не е нормално да търпиш.
Нормално е да имаш здравословни и хармонични отношения и живота ти да е лек и приятен с партньора.

# 111
Партньора, затова е партньор, а не враг. За да те улеснява. Аз трудно мога и сама да живея... Ама поне по-малко ще готвя и няма да му гледам фасоните.

# 112
Момичета, имам следното питане:
Ако мъжът до вас чисти, пере, готви и почти винаги се съгласява с вас, не защото му липсва собствено мнение, а защото е отстъпчив, ще го сметнете ли за чехльо?

# 113
Не разбирам защо в едно изречение са събрани „чисти, пере, готви“ и „почти винаги се съгласява с вас, не защото му липсва собствено мнение, а защото е отстъпчив“? Какво общо има между двете?
Първата част е огромен плюс, втората... Според зависи. За какво точно се съгласява? За принципни положения, за нещо важно, за ежедневни дреболии, за какво точно? Ако жената е авторитарен тип, с такъв мъж ще си живеят прекрасно. Ако очаква равностоен партньор, с когото могат спокойно да спорят по всякакви теми и кой когото успее да обори с доводи и логика (а не с тропане по масата) – може и да ѝ е скучен.
Колкото двойки, толкова и формули.

# 114
Ако съм харесала този мъж, значи такъв съм търсила и няма да мисля обидни неща за него.

# 115
Ще споделя нещо.
Аз съм ужасяваща алфа и като цяло винаги доминирам с характер над мъжете. Не през женски номерца и кривене със сръднички. А с действия. Винаги поемам аз действието, инициативата за каквото и да било – от битовизми до големи решения в живота на двойката.
В последната 1 година ми се даде урок, че не съм въздесъща и нямам право да задавам живота на когото и да било.
И ми се съгласяват, и не ми се съгласяват мъжете.
Учете се на гъвкавост и да не сте крайно категорични за когото и каквото и да било.

# 116
  • Далечният изток
Не ми допадат особено такива отстъпчиви мъже. Да, уж има собствено мнение, обаче по-лесно е някой друг да взема решения и да носи отговорност.
Чисти, пере и готви... Joy Това какво общо има?
Аз чистя, пера, готвя, сменям брави, отпушвам канали, транжирам цяло прасе 120 кг., боядисвам сама апартамента... и вземам всички решения.

# 117
Да, това също – 90% от отстъпчивите мъже са просто тарикати, които прехвърлят вземането на решения и съответно носенето на отговорност върху жените си. Повечето не пропускат след това и да мърморят, ако резултатът не ги устройва.

# 118
Това с прасето е гадно. Това е повод за развод.

Имам предвид, че мъжът си върши домакинските задължения и не се скатава. Т.е. активен участник в семейството е.
Във всяко семейство трябва да има отстъпчивост, за да се съхрани. Един от двамата се оказва по-отстъпчив.

# 119
Ако винаги и за всичко отстъпва само единият партньор, нещо не е наред.
Според мен - всеки отстъпва за това, което на другия му е по-важно. Ако е еднакво важно и за двамата, накрая отстъпва този, който няма достатъчно аргументи Grinning

Общи условия

Активация на акаунт