Какво би ви накарало да се разведете?

• 39 225
  • 984
  •   1
Отговори
# 780
По този модел, който изтъквате, като удобно съжителство и децата израстват и гледат Не любов, неминуемо съсипва и тяхната психика.
Или си мислите, че те не усещат, когато майка им е нещастна?

# 781
Точно примерът много двойки не го отчитат като съществена част от живота на децата си, а възпитанието в голям процент е точно в примерът. Личи си в ежедневното отношението между родителите и в това на последно място са действията под чаршафа в очите на детето.

# 782
Така е. Но обикновено когато се спи в чужди чаршафи това не допринася за семейния уют. Рядко има истински добри актьори, перфектните съпрузи с тайни, нищо незначещи срещи.

# 783
Подобен емоционален и времеви ресурс и разход не е ли за сметка на децата в крайна сметка?!

# 784
  • София
По този модел, който изтъквате, като удобно съжителство и децата израстват и гледат Не любов, неминуемо съсипва и тяхната психика.
В описаното семейство не видях някой да е нещастен. И човек може да е нещастен по най-различни причини, това е част от живота и не виждам защо децата трябва да растат с идеята, че животът е като по-дълга версия на ТВ реклама за детски десерти.
Не е случайно, че днешните деца биват наричани мързеливи, а всъщност растат без никакво чувство за отговорност към себе си и другите, защото цялото общество ги облъчва с идеята, че човек не само е възможно, но и е длъжен постоянно да е щастлив, както и, че е позор да е тъжен или нещастен, дебел, стар, сбръчкан или друго в този ред на съвсем нормални неща.

# 785
При големи деца сигурно не. Но при възраст на децата до 18 със сигурност.

# 786
Скрит текст:
Аз говоря за този конкретен случай. Майката не е казано да е нещастна, а че и тя си хойка. Нямали тръпка. Ако тя всъщност просто търпи е друго.

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 15:30 от Mandy Bo

# 787
Мисля си, че много рядко и двамата в семейството са на една вълна по отношение на този вид "запазване на семейството". В повечето случаи на единия не му е ОК, но се съгласява, и в даден момент това си проличава. Мисля, че това се има предвид, че децата не са коне с капаци и разбират за какво става въпрос. И тук не става въпрос децата да са в течение на това кой с кого и дали прави секс. Обикновено не особено съгласния със схемата родител започва да трупа недоволство и огорчение, което може да се превърне в какво ли не - невротично поведение, зависимости, депресия. Това рефлектира върху децата много пряко. И е много по-често срещано от идиличната картина как двама интелигентни и възпитани хора живеят в мир и сговор, докато си имат странични забивки, но у дома всичко е любов и разбирателство. Не казвам че го няма, но далеч не е толкова често срещано.

# 788
  • София
Не мислете децата за глупави. Имам приятелка, израсла по този начин. Знаеше кажи - речи всичко и е страдала доста. Едната "приятелка" на баща й е била някаква роднина на майка й и затова се явявала и семейна приятелка. Малко хора успяват никога нищичко никъде да не изскочи, а децата са много сензитивни. Не са коне с капаци, които търсят само храна, подслон и пари.

Или знаят, или в даден момент разбират, и преживяват тежък срив в доверието и представата им за целия им свят се обръща.

Иначе не е като да е между интимни със скандали, или заедно заради децата, но спокойни - има и такива, които стоят "заради децата" (ясно е, че и други фактори спомагат), и пак са в постоянно напрежение, разправии и стрес. Но тези, които са си намерили вариант и са доволни - щом им е добре, какво да се каже. Семейство обаче не са.

# 789
Моите познати отдавна се разведоха по веднъж, кво викаш, да ги чакам втори път Simple Smile Т.е. изпоразведохме се всички преди и около 40. В поне половината случаи не е било, заради нови любови. Просто хората се разминават в един момент.

Аз в съседната тема писах, че над 50% от браковете завършват с развод, ама ти сега ще ме обориш и ще излезе, че не 50%, ами всички, или почти?

# 790

Мисля, че има една сбъркана дума в горното мнение.
По-близо до истината ще е ако нещастна се замени с недоволна.

# 791
  • Най-красивата страна
Майката и бащата може да си имат любовници,но пак да спят заедно и да правят секс понякога.Обаче това не значи,че се обичат...нещо ,като задължение..

Усеща се,когато няма любов и уважение между родителите.
Децата го усещат и без да знаят какво става под чаршафите.
Безразличието към партньора винаги си личи,както и това,че акъла му е на друго място...И се чудя къде е комфорта тогава..
Но на някои хора това не им пречи.Въпрос на личен избор.

# 792
Майката и бащата може да си имат любовници,но пак да спят заедно и да правят секс понякога.Обаче това не значи,че се обичат...нещо ,като задължение..

Защо да е задължение? Хората правят секс не само когато са влюбени. Ако въпросните майка и баща не се мразят, не се карат и се разбират като добри приятели къде е проблемът да правят и секс ако им се прииска? То ако само влюбените правеха секс индустрията за контрацептиви щеше да е фалирала Simple Smile

# 793
И аз не виждам проблем ако са приятели и се разбират иначе и е изговорено, уточнено и ги устройва и двамата. Кои сме ние да съдим хорските избори ако ги удовлетворяват..

# 794
Да не говорим, че се познават, знаят кой какво харесва, знаят как да си доставят удоволствие и сексът ще е много по-добър и удовлетворителен от някоя случайна връзка, която на всичко отгоре и крие рискове.

Общи условия

Активация на акаунт