Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 20

• 58 710
  • 743
  •   2
Отговори
# 210
Никой не пише нищо за успеваемост и препоръки на БГ-клиники, в посочения възрастов диапазон! Май наистина това си е Mission Impossible!
Турция ОК и аз съм с двете ръце за там, ама като нямаш пари.... Чета в темата за турските клиники, че един опит с всичко вкл.+ транспорт и хотел, излиза около 8-9 хил.лв. (това по данни за 2022г.). Сега може и повече да е Cry

# 211
Много сте права, опитах се да задам подобен въпрос в една от темите, където се обсъждат турските клиники, относно реална успеваемост след 40 и не получих конкретен отговор. Турция също не е панацея за хора със серизони репродуктивни проблеми.

# 212
  • София
клиниките биха имали успеваемост при разрешими проблеми независимо от възрастта.
при възраст 40+ всичко е късмет, да с епроизведе качествена я, че и да и намерят съответния сперматозоид.

# 213
Че и хормоните да работят, че и ембриолога да е добър, че и матката да е гостоприемна....и т.н и т.н....

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 20:27 от Free2020

# 214
Ох, момичета, помните ли как стремглаво се включих в темата преди няколко месеца. Еми и на мен ми увисна мушкатото.....
Имам , за съжаление чувството, че в Бг просто не става след 42 айде така да го кажем.
Някъде до 40, става горе долу. Но след 42 - почти неъзможно.
Аз лично проучвам възможностите за Турция и Кипър по-скоро. Да, в Кипър разбрах е 4000 евро ин витрото, но за сега проучвам  има успеваемост. Чакам да видя 2 приятелки на сходна възрасти дали успяват там.....To be continued.
P. S На мен в Бг в великите клиники ми струва 7000 лева всичко, прегледи, вземане на кръв, пункция и трансфер , без лекарствата.
Така, че излиза с около1000 лв  разлика. Обмислям..........

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 12:26 от BlackCat12

# 215
Пожелавам успех и ще се радвам, когато имаш яснота с Кипър, да я споделиш и с нас.
За съжаление и моето наблюдение е сходно, след 7 опита в БГ. Аз съм с тубарен фактор, нисък АМХ, иначе хормоните са ми наред, маточна лигавица перфектна, ама.....
Обяснението е лошото качество на яйцеклетките, с което съм напълно съгласна, предвид възрастта. Изпих и продължавам да пия стотици добавки и пак нищо.
Порових се в темите назад и стигнах чак до 2010г, където за подобряване на яйцеклетките, много актуална е била евтината добавка М2ТОН.
Ох, момичета, помните ли как стремглаво се включих в темата преди няколко месеца. Еми и на мен ми увисна мушкатото.....
Имам , за съжаление чувството, че в Бг просто не става след 42 айде така да го кажем.
Аз лично проучвам възможностите за Турция и Кипът по-скоро. Да, в Кипър разбрах е 4000 евро ин витрото, но за сега проучвам явно има успеваемост. Чакам да видя 2 приятелки на сходна възрасти дали успяват там.....To be continued;
P. S На мен в Бг в великите клиники ми струва 7000 лева всичко, прегледи, вземане на кръв, пункция и трансфер , без лекарствата.
Така, че излиза с около1000 лв  разлика. Обмислям..........

# 216
Никой не пише нищо за успеваемост и препоръки на БГ-клиники, в посочения възрастов диапазон! Май наистина това си е Mission Impossible!
Турция ОК и аз съм с двете ръце за там, ама като нямаш пари.... Чета в темата за турските клиники, че един опит с всичко вкл.+ транспорт и хотел, излиза около 8-9 хил.лв. (това по данни за 2022г.). Сега може и повече да е Cry
Обобщено до тук. Без фонда понеже АМХ ниско , ФСХ високо, години ..излиза същите пари както в БГ така и в Турция с малка разлика. В Бг освен че не искат да се занимават, но нямат отношението и явно протоколи и методиката им е грешна, недоуглеждат, бързат и претупват, a мен лично грубото и пренебрежително държание и отношение ме дразни. Аз и без това съм в стрес не е нужно да ме подтискат повече, че и да си плащам за лошо отношение. Турция до тук извода е че имат повече развитие по отношение методика и подход освен отношение което е важно при положение че психическата част също е важна. Едно е да отидеш и чакаш с часове и да ти кажат " Еми на 40 + така е вие кво си мислите що сте чакали, донорска" друго е да ти обърнат внимание и да ти кажат "Ще направим каквото можем" без да те депресират допълнително за същите пари които даваш.
Че не е панацея не е.  Явно и късмет. Но търсят решения и то бързо. И след като плащам поне се държат с мен както трябва.

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 09:02 от varna2020

# 217
Яд ме е, че не се насочих към Турция от самото начало, ами похарчих всички пари тук , за безсмислени опити. Наистина ако сложа чертата колко пари дадохме тук, то по-добре да ги бяхме дали в Турция. Истината е, че на този етап не мога да си го позволя, а да чакам .... няма време на тези години.

# 218
Не се терзай за Турция. И там има неуспели. Каквото си смятала за най- добро, това си направила. Онзи ден слушах една приятелка, която ми разказваше за Украйна и сурогатното майчинство, че било към 40 х евро всичко. И те щели да се насочат натам. И почнах да мисля с тази война и как да се отиде да се опита… обаче някой може да ми каже, че ако си птрежа ръката, ще имам бебе…искам да кажа, че трябва да има някакви разумни граници за всичко и човек да си ги прецени. Никъде не е панацея. Правим каквото можем и най- доброто което можем, и се надяваме на успех. Но не преко сили.
Black cat, Турция с донорски материал не може, но в Кипър- да. Нямам търпение да разкажеш, когато научиш повече.

# 219
Някой има ли наблюдения относно правилни и работещи стимулационни протоколи за жени над 40 с ниско качество на яйцеклетките и АМХ в Турция, Кипър или където и да е? Освен отношение, прецизност на стимулацията и прекрасни ембриолози има ли нещо друго, което отличава клиниките там? Имам 8 инвитро до сега, сходни протоколи и имахме успех само когато ембрионът беше с малко фрагментации. Според моя лекар въпрос на късмет да се извади читавата яйцеклетка

# 220
И мен това ме интересува.
Тук всеки път един и същи протокол! Летрозол за 5дни + 150 единици Мериоферт или 225 единици!
В темата за турските клиники чета, че те наблягат над стимулация с Гонал.
Някой има ли наблюдения относно правилни и работещи стимулационни протоколи за жени над 40 с ниско качество на яйцеклетките и АМХ в Турция, Кипър или където и да е? Освен отношение, прецизност на стимулацията и прекрасни ембриолози има ли нещо друго, което отличава клиниките там? Имам 8 инвитро до сега, сходни протоколи и имахме успех само когато ембрионът беше с малко фрагментации. Според моя лекар въпрос на късмет да се извади читавата яйцеклетка

# 221
  • София
няма правилно работещи протоколи за всички жени над 40.
всяка си е различна и са подходящи различни.

# 222
В една Фейсбук група, където пишат от Щатите, Канада и др.държави четох доста коментари за добри резултати след терапия с хормон на растежа. Питах клиниката в Турция, където имам опити (Мемориал), но ми казаха, че не го прилагат. Нямам личен опит с него, но определено събирам мнения по темата.

# 223
В една Фейсбук група, където пишат от Щатите, Канада и др.държави четох доста коментари за добри резултати след терапия с хормон на растежа. Питах клиниката в Турция, където имам опити (Мемориал), но ми казаха, че не го прилагат. Нямам личен опит с него, но определено събирам мнения по темата.
Здравейте,
Чела съм някъде в темите, че д-р Тургут го прилага. Можете да попитате в неговата тема.
Успех 😊

# 224
Пожелавам успех и ще се радвам, когато имаш яснота с Кипър, да я споделиш и с нас.
За съжаление и моето наблюдение е сходно, след 7 опита в БГ. Аз съм с тубарен фактор, нисък АМХ, иначе хормоните са ми наред, маточна лигавица перфектна, ама.....
Обяснението е лошото качество на яйцеклетките, с което съм напълно съгласна, предвид възрастта. Изпих и продължавам да пия стотици добавки и пак нищо.
Порових се в темите назад и стигнах чак до 2010г, където за подобряване на яйцеклетките, много актуална е била евтината добавка М2ТОН.
Аз лично проучвам възможностите за Турция и Кипът по-скоро. Да, в Кипър разбрах е 4000 евро ин витрото, но за сега проучвам явно има успеваемост. Чакам да видя 2 приятелки на сходна възрасти дали успяват там.....To be continued;
Така, че излиза с около1000 лв  разлика. Обмислям..........

Здравей, по спомен, ти се беше преместила от Щерев в Афродита нещо такова ми се върти в главата ? На 43 ли беше ?
Добре, да те попитам, ти на ЕЦ май се пробваше ?
Какво се полчува всъщност при теб ? Може ли да разкажеш ?
Аз само на ЕЦ не съм пробвала, явно стимулациите въобще не ми се отразяват.

Общи условия

Активация на акаунт