Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 20

• 58 699
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, накратко ще споделя декември 2022 АМХ 0.01, ноември 2022 0.06, октомври 0,04. 42 г. ФСХ 22. Все още менструация. Задържам фоликули. Последните 2 години заради тези фоликули нямах 3 пъти менструация. Пращат ме за донорска. Поисках един опит при който без никакви изследванния с задържан фоликул почнахме стимулация с Гонал 300. Виждаха се 2 антрални. След 5 дни яйчните не отговарят. Втори опит с лечение на фоликул ми казаха няма смисъл. На тези години само се натоварвам с хормони и пари струвало. Директно на донорска ме пращат. По принцип четох че първо се лекува фоликула с противозачатъчни или прогестерон. След което се прави стимулация. Не знам вече накъде и какво, кой. Лутам се а нямам време. Не знам къде да се консултирам. От Варна съм. Обмислям Турция, Тутракан. Четох всички форуми и само се обърках. Единственното което искам е някой лекар просто да ми обърне внимание и да търси решение. Просто една консултация с читав лекар. Ако не стане тогава донорска така и така вече е записано като чакащ.
Все едно чета за себе си. Лутах се година и половина в Бг с подобни проблеми, но единственото решение, което се предлага е ДЯ. Дори подценяват резултатите от изследванията за сметка на възрастта. Много загубено време за възраст 40+. Насочих се към Турция, дано не е прекалено късно.

# 196
Нямам опити в други клиники, но като цяло разбрах след много четене, че след 40 в Бг си брак явно и не се интересуват да намерят решение или не им се занимава. Не разбирам защо, все пак си касичка. Като цяло е късмет дали ще се получи, но аз вярвам че ще имам късмет само някой да се заеме с мен. Лошото е че не знам кой е този някой. Дали е възможно да се направи онлайн консултация в някоя от клиниките в Турция.

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 17:48 от varna2020

# 197
Здравейте, накратко ще споделя декември 2022 АМХ 0.01, ноември 2022 0.06, октомври 0,04. 42 г. ФСХ 22. Все още менструация. Задържам фоликули. Последните 2 години заради тези фоликули нямах 3 пъти менструация. Пращат ме за донорска. Поисках един опит при който без никакви изследванния с задържан фоликул почнахме стимулация с Гонал 300. Виждаха се 2 антрални. След 5 дни яйчните не отговарят. Втори опит с лечение на фоликул ми казаха няма смисъл. На тези години само се натоварвам с хормони и пари струвало. Директно на донорска ме пращат. По принцип четох че първо се лекува фоликула с противозачатъчни или прогестерон. След което се прави стимулация. Не знам вече накъде и какво, кой. Лутам се а нямам време. Не знам къде да се консултирам. От Варна съм. Обмислям Турция, Тутракан. Четох всички форуми и само се обърках. Единственното което искам е някой лекар просто да ми обърне внимание и да търси решение. Просто една консултация с читав лекар. Ако не стане тогава донорска така и така вече е записано като чакащ.
Биотекском в Киев.
Да рисковано е заради обстоятелствата там, но и да сигурен Ви е успеха и внимението , което търсите. Поинтересувайте се! Вече имаме 1 бебе във военна обстановка заченато Wink

# 198
Здравейте, някой може ли да сподели мнение и опит от клиника Малинов - д-р Явор Малинов, дали има успеваемост при пациенти 43-45г. със собствени яйцеклетки. Благодаря🌸

# 199
Здравейте, някой може ли да сподели мнение и опит от клиника Малинов - д-р Явор Малинов, дали има успеваемост при пациенти 43-45г. със собствени яйцеклетки. Благодаря🌸

Не препоръчвам,
Директно ме отказа и с поведение и със знания за процедурата при "възрастни " пациентки.
Статисики и научни "факти" за това можете да си говорите с него.
Силен е в инвитро-то на 20 годишни.

# 200
Аз бих се радвала, ако някой  сподели къде въобще в БГ има успеваемост със собствена Я, при тази възрастова група?!

# 201
varna2020,

Решението е Турция - Бахчеджи - др Карликая, др Тургут ... Не пишете години или аз не видях... До 45, специално Бахчеджи, знам за успели жени.... Там знам и на 48 успяла... Всичко разбира се е въпрос на организъм и показатели... Консултация не пречи.... Мисля, че има възможност и за онлайн консултации. Дали по показателите ви, ще дадат шанс...
Организирани са, точни и действат бързо, което на 40+ е от значение.... Тутракан се чака.... Процедурите не вървят така бързо като в Турция.... Аз се върнах от Турция по време на Ковид в Бг - Тутракан, но определено в Турция са експедитивни... Всичко е  шанс , разбира се... Момичета успяха в Турция, имаше на 43 от първи опит, знам и от втори 43... Аз не успях - 45 и все пак не тр да си тръгвам... Тук 2 опита за 2 години е пилеене на време...

# 202
  • София
Аз също се интересувам къде има успехи-на 42 съм.Колко Ви излезе един опит в Турция -стимулация, трансфер и лекарства-за хотел и пътни е ясно?

# 203
Мен също ме интересува колко излиза 1 опит- ориентировъчна цена!?
А, също така по какъв протокол бяхте? С какво стимулират турците (какъв препарат) и дали предпочитат силна или слаба стимулация. Знам, че + инжекциите изписват за пиене Метформин, DHEA и някакъв хормон на растежа....
varna2020,

Решението е Турция - Бахчеджи - др Карликая, др Тургут ... Не пишете години или аз не видях... До 45, специално Бахчеджи, знам за успели жени.... Там знам и на 48 успяла... Всичко разбира се е въпрос на организъм и показатели... Консултация не пречи.... Мисля, че има възможност и за онлайн консултации. Дали по показателите ви, ще дадат шанс...
Организирани са, точни и действат бързо, което на 40+ е от значение.... Тутракан се чака.... Процедурите не вървят така бързо като в Турция.... Аз се върнах от Турция по време на Ковид в Бг - Тутракан, но определено в Турция са експедитивни... Всичко е  шанс , разбира се... Момичета успяха в Турция, имаше на 43 от първи опит, знам и от втори 43... Аз не успях - 45 и все пак не тр да си тръгвам... Тук 2 опита за 2 години е пилеене на време...

# 204
Относно Турция,  инвитро пакетите са около 2500 евро (прегледи, изследвания по време на стимулация, пункция, първи трансфер). Лекарствата са отделно и зависят от стимулацията,  но си пригответе около 800 евро още.

За протоколите, различните клиники и доктори имат различен подход. Аз съм правила 3 стимулации в Мемориал с Гонал и Цетротид,  дозите на Гонал и трите пъти бяха различни, като последният път слагах лепенки Климара в лутеалната фаза на предходния цикъл (Estrogen priming). Не ми е предписван Метформин и хормон на растежа. За следващата стимулация ми предлагат да включат Перговерис.
Но доколкото четох напоследък, хормонът на растежа може да е разковничето за случаи като моя, и ще коментирам с доктора.

# 205
В Надежда се занимават с мен, а аз съм на 47 вече, но имам останал някакъв резерв, АМХ не съм пускала скоро ФСХ ми е между 10.5 и 14. За София бих пратила някой 40+ само в Надеджа (без Персенска) или в Неовитро при Сенкова. Дори да е доста изчерпан резерва, ако кажете че искате да пробвате на ЕЦ мисля, че ще се съгласят.
За Турция нямам впечатления.

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 14:18 от Одри ♡

# 206
varna2020,

Благодаря много. Четох тук всички страници една по една от темата ИЯР до клиники в Истанбул и България. Няма да губя време тук. Моя опит макар и скромен ме отказа. Даже не бих го нарекла опит. Мисля че беше по скоро "ето опита нали видя че не може давай донорска". Колкото да се отбие номера. АБ Маслак пише че са специализирани малко повече за случай като моя. Аз съм с АМХ 0.01, ИЯР, ФСХ 22, задържам фоликули постоянно.  На 42 съм. Стигнах до извода от четенето до тук че прп и циклопрогинова ще позволят поне стимулация. Какво ще извадя не знам. Нямам време не искам да чакам. Онлайн консултацията ще даде представа и когато отида на преглед да започна веднага с изследвания и каквото е нужно. Засега писах на Бирсен от АБ Маслак. Препоръчват ми терапия с стволови клетки.  Другия вариант са Лив Хоспитъл. За тях не мога да намеря инфо както и отзиви.

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 15:58 от varna2020

# 207
Прп е нож с 2 остриета. Ако не работи фсх...води до задържани фоликули. А виждам че твоя е висок. Така стана  при мен след ПРП 6 месеца се побърках. Внимавай с него.

# 208
Прп е нож с 2 остриета. Ако не работи фсх...води до задържани фоликули. А виждам че твоя е висок. Така стана  при мен след ПРП 6 месеца се побърках. Внимавай с него.

Тоест ако ФСХ е високо е нормално да има задържани фоликули. Аз доколкото разбрах това е възможно да се регулира или да се свали ФСХ с медикаменти като провозачатъчни или фемостон,циклопрогинова и тн. след което се прави стимулация. Тоест един път ПРП за "съживяване на яйчник" или тези медикаменти и после прп и стимулация. Не знам в какъв ред но така се процедира масово в Турция по четенето тук. Главно протокола е при високо ФСХ лечение с хормонални препарати за свалянето му и след това е стимулацията. Сега вече ПРП също го прилагат но е за ИЯР, но не винаги пак зависи от случая явно. В смисъл 2 терапии за 2 различни неща. Ако имаш и двете може би и двете се прилагат. Ако има подобен случай ще е супер да сподели.

# 209
Аз го правих в Аджъбадем Маслак 2019г.
Не са ми искали хормони, нито са ми пускали там. Направо кръв...плазма
..инжектиране.и към БГ.
И 6 месеца купон Wink
Казаха след 2 месеца да отидем за стимулация. Така и не отидохме...дойде Ковид пандемията.

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 22:38 от Free2020

Общи условия

Активация на акаунт