Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 20

• 58 481
  • 743
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте!Не знам откъде да започна,но накрая се престраших да се включа и да споделя.Все имах надежда,все си казвах горе главата,но явно стигнах някакъв предел,в който имам нужда от вас,имам нужда да знам,че не съм сама.Четейки историите ви знам,че не съм,но друго е човек да си каже..Моята история(ще се опитам да е по-кратка).Имам две естествени бременности на 32г.(мисед) и 33г.(по медицински причини в 20г.с.) Вече съм на прага на 40-те(след два месеца ги навършвам).Вече 7 години ходене по мъките..4 инсеминации,1 инвитро по къс протокол,2 на ЕЦ.Разочарованието най-вече идва от това,че от всяка пункция имам оплодена яйцеклетка,стига до бластоцист,правя ПИД и получавам резултат “небалансиран”.При последния ми опит на спонтанен цикъл имах лека стимулация с кломифен.Извадиха 3 яйцеклетки,оплодиха се и трите,стигнаха и 3-те до 5дневни бластоцисти.Последва ПИД и пак същия резултат.Причина не се търси,отговорът е “некачествени яйцеклетки на тези години”.Вече се чудя и се мая накъде да поема,към кого да се обърна,за да се потърси евентуален друг проблем.Нямам брак и Турция не е опция.От другите изследвания - с АМХ 0,90 съм,щитовидни в норма,тромбофилия няма,витамини в норма(като изключим Д,което си самоназначих и открих,че е в дефицит и сега се опитвам да го вдигна).Много съм отчаяна вече момичета,наистина не разбирам,ако са толкова лоши яйцеклетките как оцеляват.Как излизате от този омагьосан кръг? Как се продължава и накъде се върви?

# 46
Здравейте!Не знам откъде да започна,но накрая се престраших да се включа и да споделя.Все имах надежда,все си казвах горе главата,но явно стигнах някакъв предел,в който имам нужда от вас,имам нужда да знам,че не съм сама.Четейки историите ви знам,че не съм,но друго е човек да си каже..Моята история(ще се опитам да е по-кратка).Имам две естествени бременности на 32г.(мисед) и 33г.(по медицински причини в 20г.с.) Вече съм на прага на 40-те(след два месеца ги навършвам).Вече 7 години ходене по мъките..4 инсеминации,1 инвитро по къс протокол,2 на ЕЦ.Разочарованието най-вече идва от това,че от всяка пункция имам оплодена яйцеклетка,стига до бластоцист,правя ПИД и получавам резултат “небалансиран”.При последния ми опит на спонтанен цикъл имах лека стимулация с кломифен.Извадиха 3 яйцеклетки,оплодиха се и трите,стигнаха и 3-те до 5дневни бластоцисти.Последва ПИД и пак същия резултат.Причина не се търси,отговорът е “некачествени яйцеклетки на тези години”.Вече се чудя и се мая накъде да поема,към кого да се обърна,за да се потърси евентуален друг проблем.Нямам брак и Турция не е опция.От другите изследвания - с АМХ 0,90 съм,щитовидни в норма,тромбофилия няма,витамини в норма(като изключим Д,което си самоназначих и открих,че е в дефицит и сега се опитвам да го вдигна).Много съм отчаяна вече момичета,наистина не разбирам,ако са толкова лоши яйцеклетките как оцеляват.Как излизате от този омагьосан кръг? Как се продължава и накъде се върви?
Здравейте,
Няма проблем да отидете без брак в Турция, на много места за чужденци не се съобразяват с това изискване.
ПИД е хубаво нещо, но досега никой лекар не ми е давал 100% гаранция, че резултатът е такъв какъвто излиза.
Има доста за и против правенето на пид, можете да прочетете в темите.
Не се притеснявайте, годините не са толкова от значение, нито амх-то, стига да имате фоликули,
можете да си опитвате, но организмът трябва да е добре подготвен...витамини, изследване за тромбофилия, състояние на матката и т.н. вижте пак в темите или се консуктирайте с някой от лекарите подготвящи за бременност.

# 47
JennieJ, за Турция - има клиники, които заобикалят изискванията за брак. Вече ти си преценяваш дали ти е ок. Но може и само първа консултация да си направиш там, за да чуеш поне тяхната гледна точка по вашия случай. И тогава да прецениш.
Аз чух, че барокамерата може да помогне за по-качествени яйцеклетки и този месец ще направя 20 процедури. Не мога да кажа ще има ли ефект. Отделно си пия доста добавки и витамини да подпомогнат организма. Трудно е психически, но успявам да се събера като си позволявам някоя глезотия от време на време, която не е свързана по никакъв начин с процедурите. Например масаж или някаква релакс терапия. Всеки има свой начин, разбира се. Имала съм моменти, в които мислех, че ще откача буквално, и сигурно пак ще имам, но търся някак си изход. Кураж, тук сме да се подкрепяме Heart

# 48
  • гр. София
Моята докторка е против ПИД - според нея е неясно колко точно е ползата и колко вредата от това. Въпреки това пробвали ли сте трансфер с бластоцид без ПИД?

# 49
Благодаря за отговорите ❤ Може ли да кажете кои са клиниките в Турция,в които заобикалят изискването за брак и мога да направя консултация? Също и лекар в БГ,на който му се занимава и не те гледа като “възрастна касичка”..
Petufin,никога не съм стигала до трансфер.Категорично не били за връщане тези ембриони и нямало смисъл.Пациент съм на Надежда.

# 50
  • гр. София
Благодаря за отговорите ❤ Може ли да кажете кои са клиниките в Турция,в които заобикалят изискването за брак и мога да направя консултация? Също и лекар в БГ,на който му се занимава и не те гледа като “възрастна касичка”..
Petufin,никога не съм стигала до трансфер.Категорично не били за връщане тези ембриони и нямало смисъл.Пациент съм на Надежда.
За Турция не знам, за България, категорично не като касичка ме гледа моята докторка - др Сенкова / Неовитро/, На 41 съм.

# 51
За Турция - без брак доколкото знам - Аджибадем Маслак и д-р Тургут. Записваш час през координаторки за бг пациенти. Виж контактите в темата "Клиники в Истанбул".
За ПИД, няма да споря, но при положение, че имаш предишни прекъсвания - мисед и по мед.причини, според мен съвета на лекарите ти е напълно основателен. В смисъл, че проблем с ембриона е честа причина, но не е единствената, разбира се. Не споря с никого, споделям мнение.

# 52
Много ви благодаря за вниманието.В никакъв случай не искам да възникват спорове.Исках просто да споделя и всяко мнение и опит е важно за мен

# 53
Д-р Вакрилов -инвитро клиника в Болница Доверие. Няма да те гледа като касичка. Казва ти го бивша пациентка на Надежда и Владимиров.

# 54
Казват че в Турция имат много добри генетици и ембриолози.

# 55
@JennieJ Здравейте, как сте с мъжкият фактор?Развитието на ембриона зависи и от мъжкият материал. Аз също съм в болница Надежда. С мъжки фактор сме. След 3 трансфера и липса на имплантация, ще правя ПИД на ембрионите. Предложиха ми го още след вторият неуспешен трансфер ,но ние отказахме. При мен не откриват проблем. Може да ми пишете и на лично, ако мога да ви бъда полезна.Хубав ден и успех!

P.S Благодаря на момичетата споделили опит извън болница Надежда. Беше полезно и за мен.

# 56
Честно казано изключително неглижират мъжкия фактор при нас,тъй като партнора ми е с 6г по-млад от мен и веднага се гледат моите години..Спермограмата в никакъв случай не е перфектна - с тератозооспермия е и 6% морфология,което според лекарите не било проблем и било чудно за икси.Всеки път,когато спомена за мъжки фактор и ме гледат от типа “ти май забравяш на колко си и търсиш вина другаде”.Та човек в един момент се примирява,че проблема е в него.Нямам против,стига да имаше яснота.

# 57
  • София
JennieJ, за мъжкия фактор не говори с аг, а с биолози, ембриолози.
в Надежда бяха доста достъпни, надявам се все още да са.
там където се дава материал, просто звъниш и искаш консултация.
6% морфология си е направо идеално.

и за съжаление за женския фактор на тази възраст е така, касичка си навсякъде, не са ни виновни лекарите.

# 58
JennieJ, при кой си в Надеджа, че ми мирише малко на Персенска?
Винаги може да кажете, че ще рискувате без ПИД.
При по-младото поколение всъщност спермограмите се влошват, но 6% се смята за ОК, да.

# 59
Одри,правилно ти мирише..
Иначе и с ембриолозите два пъти ходих на консултация.Кариотип искаха -нормален ни е.Вдигат рамене и казват “лош късмет,продължавайте да опитвате”.

Общи условия

Активация на акаунт