Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 20

• 58 491
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
  • София
доста често и те са безсилни.
много е лошо да няма причина.
аз завиждах на тия без тръби или нещо което лесно се преодолява.
и като ми писна от изследвания разчитахме на късмета и то взе че ни се получи.

# 61
Честно казано изключително неглижират мъжкия фактор при нас,тъй като партнора ми е с 6г по-млад от мен и веднага се гледат моите години..Спермограмата в никакъв случай не е перфектна - с тератозооспермия е и 6% морфология,което според лекарите не било проблем и било чудно за икси.Всеки път,когато спомена за мъжки фактор и ме гледат от типа “ти май забравяш на колко си и търсиш вина другаде”.Та човек в един момент се примирява,че проблема е в него.Нямам против,стига да имаше яснота.

Тератозоосоермия не е идеално, каквото и да-ви казват.
Ако сте правили спермограма само в Надежда, направете и на друго място и отделно пуснете и тест днк фрагментация на сперматозоидите.
Ако резултатите не са добри, пробвайте в Турция,  в България според мен с мъжки фактор не се справят.
Иначе 6% морфология е супер, на фона на повечето от нас с по 0 до 2%.
Обаче ако ще да е 15 % като за донор, висока ли е фрагментация, пак ще има проблем с ембриончетата.
Успех ви пожелавам! 💐

# 62
Здравейте дами,

след дълго четене стигнах до тема 17 и очите ми щяха да изкапят....Та, се метнах на най-новата тема, за да пиша най-накрая се навих. Така и не разбрах от минало коментиращите дами, поне до 2021 дали някоя от тях е забремянала ?
За инфо, аз съм на 42, без мъж, с донорски материал с 18-20 годишни младоци от донорската банка Криос, хаха. Черен хумор. Ама и това не действа, да знаете, женените, в двойки Simple Smile.
С 3 неуспешни опита, 1 инсе в чужбина и 2  ин витро в  Бг.......Започнах на 40.
Направо съм в потрес...Уж нищо ми нямало...
Никога не съм си представяла, че ще се докарам до такова положение, но уви. Също така, нямам според излседванията никакви проблеми, нито миоми, нито ендометриоза, нито НК клетки, нито тромбофилии....С полу изчерпан яйчников резерв съм, е  0,70 е, но .....И до сега се докарвам до следното :
Стимулация с Мериоферт 300, извадени 8 Ф, 4 оплодени, 1 бластоцид - негативен резултат.
Стимулация с Мериоферт 300 + Гонал 300, 7 извадени фоликула, 4 оплодени, 0 достигнали до бластоцид - не стигнах и до трансфер....
Чета някои девойки и се чудя аз ли съм или не съм аз. Имаме доста сходни истории.....Направо за някои се плаша колко сме копи - пейст....
Задвам си въпроси, дали не всичко е по-скоро в ръцете на ембриолозите или не ????

Чувам някои доста позитивни отзиви за една ембриложка от Неовитро, Нели Манолова ? Някой да има лични мнения ?
За инфо, аз за сега ще споделя само личното си мнение от клиника Афродита и извесния др. Станулов. Ок съм с него. Иска изследвания, разговаря обстойно по време на първичния преглед, от там нататък при неуспешни опити - липса на емпатия. Чао рагаци. Може би очаквах малко повечко загриженост за пациента ?
Действа си като робот, професионален, говори на Вие, всъщност не говори много, но това са си лично мои усещания. Но за мен, той избирателно решава с кой да се държи добре и с кой не. Лично с мен, беше доста студен и на конвейр. Ембриологът Др. Дойчев също не ме очарова. Не разбирам, защо, такива хвалебствия за тази клиника и тези лекари, като всъщност те се борят за бременост при по-млади жени ?
До сега при Станулов съм чула за успели над 40 г, само от 2-3 жени ......За опитите ми в тяхната клиника, срещнах безброй жени, само 2-3 бяха забременели след 42.....Статистиката им тогава от къде идва, като толкова успяла ????? Да не говорим, за изключително намръщените и отегчени администраторки в Афродита, които просто ме отблъскват и не искам да имам нищо общо с тях. За съжаление сме задължени като си плащеме услугите...

Някакво мнение за други лекари и клиники ?

Аз лично няма да се върна и в Щерев и др. Славова, която е на квартално, селско ниво според мен, говори на " Ти  " и съди защо си се докарала на такава възраст да нямаш деца? Моляяяяя ? Да не говорим, че съм чакала пред кабинета и с уговорен час, повече от 3ч....
Другата, която не харесвам е др. Лилия Димитрова от Вита - пълен търгаш, не е моята докторка.
Ходила съм и при дт. Андреева от Щерев - изглежда на външен вид еродит, но мисля, че самочувствито е по-голямо от колкото покритието. Не ми погледна изследванията, директно ми каза, ОК си, ще започнеме с Гонал.......Не съм опитала, още не знам, просто почувствах досада при прегледа си с мен......Избягах от нея.
Ходила съм и при Димитров от клиника Димитров, явно много са се променили нещата от годините, когато са забременявали лесно жените в неговия център.
Чувам от приятелки доста негативни мнения за Персенска ( конвейр ), Шефтекова, Владимиров....
Така, че аз лично изключвам изцяло : Шефтекова, Владимиров, Савова, Станулов.
Вече не знам към кого да се обърна...?
Не съм ходила в Надежда, казват, че и там било конвейр, чакало се година за преглед със Стаменов...
Нали уж нямам никакъв проблем, а защо тогава не го докарвам до реален трансефер или успех ?
Навярно всичко от нас се питат същото, просто съм отчаяна и съсипана от поредния ми неуспех....И все пак реших да се включа с хилядите си въпроси и разочарования....

С този пост, се включвам в дискусията, но искам и да дам надежда на всички жени, които са уж и с мъжки фактор, че тези с донорската сперма не сме втасали...А уж ползваме материала на младоци, хахаха..

Лека вечер на всички

Кет

" Интересното " е, че първия път
Благодаря за отговорите ❤ Може ли да кажете кои са клиниките в Турция,в които заобикалят изискването за брак и мога да направя консултация? Също и лекар в БГ,на който му се занимава и не те гледа като “възрастна касичка”..
Petufin,никога не съм стигала до трансфер.Категорично не били за връщане тези ембриони и нямало смисъл.Пациент съм на Надежда.
За Турция не знам, за България, категорично не като касичка ме гледа моята докторка - др Сенкова / Неовитро/, На 41 съм.

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 00:14 от BlackCat12

# 63
Здравейте дами,

след дълго четене стигнах до тема 17 и очите ми щяха да изкапят....Та, се метнах на най-новата тема, за да пиша най-накрая се навих. Така и не разбрах от минало коментиращите дами, поне до 2021 дали някоя от тях е забремянала ?
За инфо, аз съм на 42, без мъж, с донорски материал с 18-20 годишни младоци от донорската банка Криос, хаха. Черен хумор. Ама и това не действа, да знаете, женените, в двойки Simple Smile.
Никога не съм си представяла, че ще се докарам до такова положение, но уви. Също така, нямам според излседванията никакви проблеми, нито миоми, нито ендометриоза, нито НК клетки, нито тромбофилии....С полу изчерпан яйчников резерв съм, е  0,70 е, но .....И до сега се докарвам до следното :
Стимулация с Мериоферт 300, извадени 8 Ф, 4 оплодени, 1 бластоцид - негативен резултат.
Стимулация с Мериоферт 300 + Гонал 300, 7 извадени фоликула, 4 оплодени, 0 достигнали до бластоцид - не стигнах и до трансфер....
Чета някои девойки и се чудя аз ли съм или не съм аз. Имаме доста сходни истории.....Направо за някои се плаша колко сме копи - пейст....
Задвам си въпроси, дали не всичко е по-скоро в ръцете на ембриолозите или не ????

Чувам някои доста позитивни отзиви за една ембриложка от Неовитро, Нели Манолова ? Някой да има лични мнения ?
За инфо, аз за сега ще споделя само личното си мнение от клиника Афродита и извесния др. Станулов. Ок съм с него. Иска изследвания, разговаря обстойно по време на първичния преглед, от там нататък при неуспешни опити - липса на емпатия. Чао рагаци. Може би очаквах малко повечко загриженост за пациента ?
Действа си като робот, професионален, говори на Вие, всъщност не говори много, но това са си лично мои усещания. Но за мен, той избирателно решава с кой да се държи добре и с кой не. Лично с мен, беше доста студен и на конвейр. Ембриологът Др. Дойчев също не ме очарова. Не разбирам, защо, такива хвалебствия за тази клиника и тези лекари, като всъщност те се борят за бременост при по-млади жени ?
До сега при Станулов съм чула за успели над 40 г, само от 2-3 жени ......За опитите ми в тяхната клиника, срещнах безброй жени, само 2-3 бяха забременели след 42.....Статистиката им тогава от къде идва, като толкова успяла ????? Да не говорим, за изключително намръщените и отегчени администраторки в Афродита, които просто ме отблъскват и не искам да имам нищо общо с тях. За съжаление сме задължени като си плащеме услугите...

Аз лично няма да се върна и в Щерев и др. Славова, която е на квартално, селско ниво според мен, говори на " Ти  " и съди защо си се докарала на такава възраст да нямаш деца? Моляяяяя ? Да не говорим, че съм чакала пред кабинета и с уговорен час, повече от 3ч....
Другата, която не харесвам е др. Лилия Димитрова от Вита - пълен търгаш, не е моята докторка.
Ходила съм и при дт. Андреева от Щерев - изглежда на външен вид еродит, но мисля, че самочувствито е по-голямо от колкото покритието. Не ми погледна изследванията, директно ми каза, ОК си, ще започнеме с Гонал.......Не съм опитала, още не знам, просто почувствах досада при прегледа си с мен......Избягах от нея.
Ходила съм и при Димитров от клиника Димитров, явно много са се променили нещата от годините, когато са забременявали лесно жените в неговия център.
Чувам от приятелки доста негативни мнения за Персенска ( конвейр ), Шефтекова, Владимиров....
Не съм ходила в Надежда, казват, че и там било конвейр, чакало се година за преглед със Стаменов...
Нали уж нямам никакъв проблем, а защо тогава не го докарвам до реален трансефер или успех ?
Навярно всичко от нас се питат същото, просто съм отчаяна и съсипана от поредния ми неуспех....И все пак реших да се включа с хилядите си въпроси и разочарования....

С този пост, се включвам в дискусията, но искам и да дам надежда на всички жени, които са уж и с мъжки фактор, че тези с донорската сперма не сме втасали...А уж ползваме материала на младоци, хахаха..

Лека вечер на всички

Кет

Благодаря за отговорите ❤ Може ли да кажете кои са клиниките в Турция,в които заобикалят изискването за брак и мога да направя консултация? Също и лекар в БГ,на който му се занимава и не те гледа като “възрастна касичка”..
Petufin,никога не съм стигала до трансфер.Категорично не били за връщане тези ембриони и нямало смисъл.Пациент съм на Надежда.
За Турция не знам, за България, категорично не като касичка ме гледа моята докторка - др Сенкова / Неовитро/, На 41 съм.

Здравей,
Тези опити със стимулация при Станулов ли са? Пробвахте ли на ЕЦ? Разбира се, докторът решава.

Няма универсална формула, но има и доза късмет. Освен това и нещо друго. Докторите и те са хора. И на тях им влияят чисто човешки неща както на нас. Затова Станулов се съсредоточава в работата и неговите си изчисления, а не това да е студеност. Според мен той е съвестен и много притеснен след неуспех. Така го почувствах, макар че и аз самата минах през разочарование, но може би защото бурно си го изразих, го приех по-леко след няколко дни. Тогава спонтанно на следващия час аз успокоих самия него и исках да затвърдя връзката на доверие и се радвам, че го направих. Докторите израстват и чрез нас, това е моето мненив. Живяла съм и в чужбина, не съм правила там инвитро, но ми е правило впечатление как ние българите се оплакваме от отношение в Б-я и хвалим това в чужбина, но инстината е, че и от нас зависи нещата тук да станат по-добри. Често сме негативно настроени. Дай шанс на човека в доктора, нека и той да се почувства специален, както и ние искаме това...

Реално, на нашата възраст шансовете ни са намаляли и за това никой не ни е виновен. Докторите да ни върнат ли и да ни разочароват, или да ни имат за касички, ако ни вземат? Или побе така ще изглежда. И за тях не е лесно. Отделно и те имат ръководство. Решила съм, за момента поне, да подкрепям доктора и да го изказвам на глас. Може би това прави чудеса: да вярваш в успеха, в себе си, в своя дпктор...

Успех и спокойствие пожелавам!

# 64
Здравейте дами,

Чета някои девойки и се чудя аз ли съм или не съм аз. Имаме доста сходни истории.....Направо за някои се плашаколко сме копи - пейст....

Лека вечер на всички

Кет

Здравей, писах ти съобщение!

# 65
От 2015г.до2021г.спермограмата на моя мъж в Надежда все вървеше с морфология 3%,4%.
Отидохме в Киев и леко ни паднаха ченетата 10%.
Кой лъже не знам , но имаме дете от първи опит там;)

# 66
БлакКат, говори си с лекаря при следваща стимулация да опитате с друг протокол, може би с по ниска доза да тръгнете. При мен на 40г доза от 300мг беше висока. От 12 Ф имах само 4 оплодени и 2 за трансфер.
После пробвахме с дълъг протокол и дозата ми беше 225. В резултат имахме 7 бластоциста за трансфер.
Вярно, че резерва ми беше доста добър тогава, но ти като правиш по 8 Ф, поне да извадят зрели яйцеклетки от тях.
За мен това че само 4 са се оплодили, означава че другите са били или неузрели още, или презрели. Т. е. са нарастнали неравномерно по време на стимулацията и трябва да се смени подхода.
При мене поне беше точно така при първата стимулация. Но аз си пазех и картончето където нанасяха размерите на Ф при всеки преглед. И там си личеше с каква голяма разлика вървят. После смених лекаря и на следващия направо му показах картончето и да реши как да я правим следващата стимулация.

# 67
BlackCat12 според мен смяната на 10 лекари не помага много, защото постоянно почвате отначало, айде не отначало ма по-назад, хубаво е да си харесаш 1 доктор и да опитвате с него докато стане.  
Хубавата новина е, че щом Станулов се хванал с теб, значи е преценил първоначално, че има не лош шанс Simple Smile
Аз имам позната дето успя при Персенска на 3-ти опит, на 42, с донорска сперма също, просто си допадат двете, а за Персенска наистина много оплаквания има, включително от жените дето съм срещала преди пункция, в самата болница дето се вика (пациент съм на Надежда).
Та е важно да видиш кой ти допада на теб.

# 68
[На ЕЦ все още не съм пробвала. Струва ми се загуба на време и с много малко шансове за успех. За проби на ЕЦ трябва време нали така ? Стимулация с някакъв препарат тип Фемара и после 2-3 инжекции и се вадят по 1 макс 2 Я....Това е комар според мен, я читава, я не. И за това предпочетох и предпочитам поне за сега стимулациите на база гонадотропини.

Плюс това, аз живея на колела както се казва, днес съм в Бг, утре съм в Германия, след 2 седмици съм в Америка. Просто работата ми е свързана с чести комадировки.
За това като опция виждах стимулациите с инжекции - един курс от около 10-14 дена и се стреля....Само, че и така не става.

Обмислям дори вариант и за Украйна, но имайки в предвид ситуацията - не съм сигурна, че е много сигурно да се ходи там сега.
Търся си просто моя си лекар, моя си ембриолог, моя си момент Simple Smile))

quote author=Mama2288 link=topic=1507243.msg45932040#msg45932040 date=1674867264]
Здравейте дами,

Лека вечер на всички

Кет

Здравей,
Тези опити със стимулация при Станулов ли са? Пробвахте ли на ЕЦ? Разбира се, докторът решава.

Няма универсална формула, но има и доза късмет. Освен това и нещо друго. Докторите и те са хора. И на тях им влияят чисто човешки неща както на нас. Затова Станулов се съсредоточава в работата и неговите си изчисления, а не това да е студеност. Според мен той е съвестен и много притеснен след неуспех. Така го почувствах, макар че и аз самата минах през разочарование, но може би защото бурно си го изразих, го приех по-леко след няколко дни. Тогава спонтанно на следващия час аз успокоих самия него и исках да затвърдя връзката на доверие и се радвам, че го направих. Докторите израстват и чрез нас, това е моето мненив. Живяла съм и в чужбина, не съм правила там инвитро, но ми е правило впечатление как ние българите се оплакваме от отношение в Б-я и хвалим това в чужбина, но инстината е, че и от нас зависи нещата тук да станат по-добри. Често сме негативно настроени. Дай шанс на човека в доктора, нека и той да се почувства специален, както и ние искаме това...

Реално, на нашата възраст шансовете ни са намаляли и за това никой не ни е виновен. Докторите да ни върнат ли и да ни разочароват, или да ни имат за касички, ако ни вземат? Или побе така ще изглежда. И за тях не е лесно. Отделно и те имат ръководство. Решила съм, за момента поне, да подкрепям доктора и да го изказвам на глас. Може би това прави чудеса: да вярваш в успеха, в себе си, в своя дпктор...

Успех и спокойствие пожелавам!
[/quote]

# 69
Ако имаш възможност за чужбина, може да провериш за Северен Кипър. Там са специалисти от турските клиники, защото в Турция не е разрешено донорството. Нямам личен опит в Кипър, но съм пациентка на турска клиника и съм доволна. Нямам успех все още, но виждам, че се прави всичко възможно по моя случай и специалистите са на високо ниво.

# 70
@geizer Да, друг протокол ще трябва да следвам или с други лекарства...
Горе долу всеки път е едно и също по 6-8 Ф, обаче само около 3-4 се оплождат.....Казваха ми, че Ф ми растат неравномерно от самото начало и то си беше наистина така. 1 беше на 6, после стана на 13, докато други 2 си бяха наравно още от самото начало примерно...
Чак на 10 тия ден горе долу стигаха до 18-20 мм. И понеже съм с донорска сперма - младоците бързо, бързо оплождаха Я. Но, на някой си ден вече спираха с правилното делене или нямаха виталност.

Говоря с доста мацки, чувам за едно лекарство, за което не са ми говорили до сега. Перговерис. Пак са инжекции до колкото разбрах...Вярно ли е също така, че Менопур са го спряли ?

С такава висока доза на стимулация бях защото съм с нисък анти-мюлеров, Под 1.

@ Penguin4e - благодаря. И този вариант го мисля. Украйна и Кипър, но чета , че там едва ли не предлагат веднага донорска Я. Някаква идея за име на клиника в Кипър, ако някой е говорил за това ? На мен ми се иска поне до 43 все още да се пробвам с моите си. Трябва и да проуча колко струва всичко това в чужбина ? В Бг ми излиза към 7000 лв с лекарствата.....което си е също сериозно перо. Но, съм се хванала на хорото и ще го играя докато мога.

Знаете ли защо ви казвам това.....Макар и не толкова много, познавам жени, които след всичките нерви и стимулации, се отпускат, казват си айде край или нещо подобно и след почивка с мъжете си някъде си, напълно приели, че не могат да станат майки - забременяват....Е такава познавам 1.
Друга след 11 годишна връзка и никакви процедури, се беше примирила, че бебе не идваше. Живееха си така с приятеля и, докато един ден тя забременя. Беше към края на 42. Роди на 43.
Друга на 44, забременя след доста ин витра в чужбина.
Познавам и още едно момиче на 42 забременя след 2 ин витра в Бг.

Чудя се например хора като Мария Илиева, как е забременяла с второто си дете като и тя е на " нашата възраст " горе долу, може би малко по-голяма дори ?

БлакКат, говори си с лекаря при следваща стимулация да опитате с друг протокол, може би с по ниска доза да тръгнете. При мен на 40г доза от 300мг беше висока. От 12 Ф имах само 4 оплодени и 2 за трансфер.
После пробвахме с дълъг протокол и дозата ми беше 225. В резултат имахме 7 бластоциста за трансфер.
Вярно, че резерва ми беше доста добър тогава, но ти като правиш по 8 Ф, поне да извадят зрели яйцеклетки от тях.
За мен това че само 4 са се оплодили, означава че другите са били или неузрели още, или презрели. Т. е. са нарастнали неравномерно по време на стимулацията и трябва да се смени подхода.
При мене поне беше точно така при първата стимулация. Но аз си пазех и картончето където нанасяха размерите на Ф при всеки преглед. И там си личеше с каква голяма разлика вървят. После смених лекаря и на следващия направо му показах картончето и да реши как да я правим следващата стимулация.

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 15:20 от BlackCat12

# 71
@geizer Да, друг протокол ще трябва да следвам или с други лекарства...
Горе долу всеки път е едно и също по 6-8 Ф, обаче само около 3-4 се оплождат.....Казваха ми, че Ф ми растат неравномерно от самото начало и то си беше наистина така. 1 беше на 6, после стана на 13, докато други 2 си бяха наравно още от самото начало примерно...
Чак на 10 тия ден горе долу стигаха до 18-20 мм. И понеже съм с донорска сперма - младоците бързо, бързо оплождаха Я. Но, на някой си ден вече спираха с правилното делене или нямаха виталност.

Говоря с доста мацки, чувам за едно лекарство, за което не са ми говорили до сега. Перговерис. Пак са инжекции до колкото разбрах...Вярно ли е също така, че Менопур са го спряли ?

С такава висока доза на стимулация бях защото съм с нисък анти-мюлеров, Под 1.

@ Penguin4e - благодаря. И този вариант го мисля. Украйна и Кипър, но чета , че там едва ли не предлагат веднага донорска Я. Някаква идея за име на клиника в Кипър, ако някой е говорил за това ? На мен ми се иска поне до 43 все още да се пробвам с моите си. Трябва и да проуча колко струва всичко това в чужбина ? В Бг ми излиза към 7000 лв с лекарствата.....което си е също сериозно перо. Но, съм се хванала на хорото и ще го играя докато мога.

Знаете ли защо ви казвам това.....Макар и не толкова много, познавам жени, които след всичките нерви и стимулации, се отпускат, казват си айде край или нещо подобно и след почивка с мъжете си някъде си, напълно приели, че не могат да станат майки - забременяват....Е такава познавам 1.
Друга след 11 годишна връзка и никакви процедури, се беше примирила, че бебе не идваше. Живееха си така с приятеля и, докато един ден тя забременя. Беше към края на 42. Роди на 43.
Друга на 44, забременя след доста ин витра в чужбина.
Познавам и още едно момиче на 42 забременя след 2 ин витра в Бг.

Чудя се например хора като Мария Илиева, как е забременяла с второто си дете като и тя е на " нашата възраст " горе долу, може би малко по-голяма дори ?

Аз съм при Станулов,  и дори не може да извадим всички фоликули, но при него имам най-добър резултат от стимулацията. Проблем са яйцеклетките и тяхното качество , след 42г един на всеки 10 ембриона е без ДНК дефекти (статистически), т.е има шанс за бременност. За жалост при нас трябват множество опити докато се стигне до успех. Успех от мен!

# 72
Black cat, много раздвижи темата. Също съм с донорски мъжки материал. Най- накрая да чуя нещо различно от това, че след трети ден за развитието/ провала на ембрионите, е мъжкият фактор. И при мен след 3 ти ден започват да отпадат. Вече 4 опита ин витро и само два трансфера, един успешен до 7 г.с. Опитваме от малко преди да навърша 40г. Вече 3 години няма бебенце. Също като теб -без никакви проблеми, изследвана за какво ли не , плюс лапароскопия и хистеро, каквото се сетиш. Две клиники. Една в Пловдив и една в София. Толкова съм се наслушала, че след трети ден влияе мъжкия фактор, че по едно време взех да не вярвам в донорите, че са качествени. Най- накрая едно хубаво логично обяснение. И моите яйцекл се оплождат всички на следващия ден, после почват да отпадат. Много чета и се замислям напоследък за опити на ест цикъл. Но не съм питала за всеки опит ли ще плащам + 1000 лв за донор от Криос.
Също като всички чакам и вярвам в късметлийския месец.
И все пак… наистина ли няма никоя от нас, забременяла в близката една година…
Пожелавам късмет на всички! Много късмет! 🍀

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 21:21 от Kaia Trifonova

# 73
Здрасти Кая, благодаря ти Simple Smile. Четях " от страни  " и се вбесявах на някои прекалено утопични хора, които си висят в същата клиника, със същите лекари и пият добавки като полудели и обвиняват или мъжа си или себе си от време оно. Не, че аз не съм направила същото де... Но, виждам, че и това не е ок. Трябва движение, промяна.

Според мен, не е ок да стоиш при същия лекар, със същите методи и при няколко неуспеха. Не казвам, че е добре да се луташ като мен също. Нещо средно трябва. Златната среда.
В крайна сметка, мисля, че няма написано правило.....Някои го постигат - други не. Може би, трябва да се успокоим всички, нещо да ни прищрака в главата и да се кротнем. Защото и прекалената амбиция / желание не е добре. Колко примери има за отпускане на сетивата и се случват нещата. Аз съм нервак по природа. И непримирима към неуспехите. За жалост тук не говорим за постижими успехи, като все едно управляваш проект.....явно е въпрос на решение свише  ? Не вярвам на бла бла нещата, научен човек съм. Имам нужда да знам защо и какво ? Но последно време, се опитвам да се смиря ?? За сега не толкова убедително......
Като при теб, докарвам го до оплождане, уж оплождането станало супер. Донорът бил супер, на повече от 78 % ли повече ли чувах.... И после, трети ден, хахаха само 1 или 2 остават с неправилно деление и после разбираме всички какво става. Стадия морула май дори не го достигнах......Само веднъж бластоцид със спорно качество.
И лекарите не могат да ми обяснят какво ми има, от 39,8 г започнах опитите, със сперма на хипер млади мъже.....Спортна натура, успяла жена, без здраволсовни проблеми .Хахаха, та си викам какво по дяволите ми има ????? Нали уж нищо ми няма ? Може би всичко е в главата.....прекалено пренавиване ?
Въпроси хиляди.....?????????????
Или нещо в лабораториите не правят добре, тоест ембриолозите " ни убиват " Е, или наистина нашите Е са негодни ?? Нямам друго обяснение. Много повърхностно ми звучи, че нашите Я са некачествени. Да, така е. Не сме на 20, нито на 30, да не казвам, че не сме и на 40. Но в случая нямаме здравословни проблеми - това ме побърква наистина.
 Казаха ми, че този месец можело Я, които теоритично да извадят да са ок, но ако съм била пробвала на следващия не било сигурно. Всичко било относително ???  Е как така ? Като казвам убиват имам в предвид, че може би средата, в която ги " отглеждат " не става ?? Липса на добра техника, оборудване, не достатъчни знания ??? Въпроси хиляди ?????????????????

Лекарите до някъде, съм ок с тях. Те си имат протоколи, действат си, с горе-долу едни и същи лекарства. Организма си действа. спрямо тях. Но ембрилозите съхраняват "чудесата ".....За това си трябва техника и опит.....Ако е топло или уредите са им стари, знам ли ? Какви ли не неща си мисля...
Да, ама не.
Понякога си мисля, че като те почнат с Мериоферт 300 примерно както при мен, като те наблюдават на всеки 2 дена, ми намали дозата знам ли  ???? Като видиш, че Ф ми растат прекалено бързо, не може ли да смениш схемата  ? Не са ми правили промени до сега.....Това ме шокира, аз съм си в шок от няколко седмици де...

Много мразя като някой се опитва да ми хвали прекалено някого, примерно Станулов, при който имам лично опити. " Абе при теб се полуава бе девойко " , при мен не. Нямам същите усещания. Защо сега ще ме убеждаваш за нещо / някого, в което не вярвам ? И вече не вярвам ?

Тука сме всички за взаимопомощ и за съвети, не за опити да убедиш другия,  ( или себе си )  в професионализма на някой си. Който иска, в каквото иска да си вярва. И на всяка една от нас си е- нейната  борба. Това е истината.

Та, съм решила да сменя лекаря/ клиниката. Не знам дали въобще ще помогне, но зациклянето, вклиняването и поклонничеството на едно и също място не е в мой стил. Един - два пъти - баста.
Нищо лично - просто искам да видя и друго.

Също като теб, се чудя дали да не се пробвам на ЕЦ. Просто ги меря нещата и премервам и си викам, че ще изпусна адски много време.... Един път чета -  не успели да хванат нещата, таймирането ли там, пукнал се бил ДФ.. Айде чакаш другия месец.... Айде пак се блъскаш с хормони, които принципно са " срещу рака на гърдата ".
И при всеки опит при нас с доносркия материал айде 1000 лв цакане ( някои ще ме порицаят, че целта е бебе, но мен никой не ми помага нали се сещате ). Това не мога да не го отбележа. И за това мисля и премислям всичко.

Сега ще си чета други отзиви, ще се опитам с всички сили да се кротна, ще започна отново яко спорт барем малко се разсея от тея ин витро, ин витро, ин витро и ще гледам напред..... Затворила съм се като стрида и не ми е ок това. Да не говорим, че уж не говоря много за тези неща, а всъщност близките ми ми казаха, че яко съм говорела само за това. То ако човек се пробва да се освободи от това напрежение, трябва да е истински, а не отгоре-отгоре....
Мисля, че сме се вманиачили всички малко или много. Колкото и доста да не искат да си го признаят.....

Имаше един филм Яж, моли се и обичай ли беше ? С Джулия Робъртс помните ли какви катаклизми преживя нейната героиня ?

Black cat, много раздвижи темата. Също съм с донорски мъжки материал. Най- накрая да чуя нещо различно от това, че след трети ден за развитието/ провала на ембрионите, е мъжкият фактор. И при мен след 3 ти ден започват да отпадат. Вече 4 опита ин витро и само два трансфера, един успешен до 7 г.с. Опитваме от малко преди да навърша 40г. Вече 3 години няма бебенце. Също като теб -без никакви проблеми, изследвана за какво ли не , плюс лапароскопия и хистеро, каквото се сетиш. Две клиники. Една в Пловдив и една в София. Толкова съм се наслушала, че след трети ден влияе мъжкия фактор, че по едно време взех да не вярвам в донорите, че са качествени. Най- накрая едно хубаво логично обяснение. И моите яйцекл се оплождат всички на следващия ден, после почват да отпадат. Много чета и се замислям напоследък за опити на ест цикъл. Но не съм питала за всеки опит ли ще плащам + 1000 лв за донор от Криос.
Също като всички чакам и вярвам в късметлийския месец.
И все пак… наистина ли няма никоя от нас, забременяла в близката една година…
Пожелавам късмет на всички! Много късмет! 🍀

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 22:54 от BlackCat12

# 74
Такаааа... сигурно сме си го превърнали във фикс идея, сигурно това е задача номер едно, проект и т.н. , но за жалост нямаме време да си починем и после пак. Повярвай , ако някой е живял с утопии те изчезват след втория неуспех най-късно. И да , пием добавки като полудели, следим групи и форуми, четем, говорим, защото сме длъжни да дадем повече от максимума и да се докараме до успеха. И да ти кажа, много сме тия дето сме супер, само дето сме тръгнали да ставаме майки на 40+ , и има десетки проучвания, изследвания и хиляди жени, които потвърждават черната статистика, а именно , че се приближаваме до нулев успех,  ако ще лабораторията и ембриолога да е в Калифорния, Турция, Израел или България.
И повечето не се опитват да агитират за даден лекар, просто споделят къде са доволни, а изборът е в наши ръце. Успехът или неуспехът в нашата възрастова група е , за жалост преди всичко в нас, защото същите ембриолози и техника постигат бременност на първи или втори опит при 20- 30годишните и то с проблеми. Трябва да сме наистина реалисти и да преценим колко опита, до колко години може да си позволим да се борим с 90%некачествени яйцеклетки.
Ако на някой му тежи просто се оттегля и си живее живота.
А тези от нас , които сме с образованието и кариерите в чужбина (Аз също съм се върнала от Германия) по-трудно приемаме поражението и това, че нямаме контрол.

Общи условия

Активация на акаунт